- 16 Şubat 2016
- 1.649
- 788
- 123
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
konu çok farklı aslında .Anlattım yukarıdaki yazdıklarıma bakabilir misiniz?ben nişanlınızzın haklı olduğunu düşünyorum
çünkü
onlar evli
siz de evlendiğinizde ancak onlar gelmiyor diyebilirsiniz
ama şuan onların ağır basması normal
bence çok sürekli değildir ayda 2 ayda bir gider kalır
Bakin hassasiyetinizi anliyorum nisanlisiniz ve olumsuzluklar yasamak istemiyorsunuz. Haklisiniz tabi ama sadece varsayimlariniz var. Aklina girebilirler....Evet insanlar dedikoduyu seviyor. Hani şimdi tutup günah alıp benim hakkımda kesin dedikodu yapıyorlardır diyemem. Ama nişanlımın kafasını farklı şekilde karıştırabilirler akıl vermek gibi. Çünkü nişanlım ilk defa ciddi bir ilişki yaşıyor ve bu tarz konularda acemi etki altında kalabiliyor. Nişanlılık evresini bilirsiniz aileler işin içine girer o bunu yaptı şu bunu yaptı olayları gün yüzüne çıkar gider onlardan fikir alır onlar başka bişi söyler gibi gibi. Yani çok kısa bir örnek vericem . Ben nişanda nişanlıma saat takmadım düğünde takarım diye . Bir gün saçma bir yerden yeri geldi bana da saat takmadınız dedi o arkadaşından örnek vererek A.... takmıştı dedi. Sizcede etkilenmesi olası değil mi ? Sabahlara kadar konuşmak iyice bu tarz olayları masaya yatırmak demek . Elalem ne der diye kesinlikle yaşamıyorum . Öyle düşünsem kadın arkadaşının olmasına izin dahi vermezdim. Böyle insanlar da var. Benden neden istiyorsunuz ama inanın somut bişi söyleyemiyorum düşündüklerim bunlar. Kafamda somut ama cümlelerde soyut gibi kalıyor anlatamıyorum.
Yok iş yerindeki çevresini biliyorum insanlar bu tarz insanlar değil. Dikkatinizi çekerim bu insanlara kötü demiyorum . Ama çok da sevmiyorum . Dolayısı ile ben çok da görüşmek istemiyorum . Nişanlım görüşebilir. Ama ben mesafeli olurum . yapı itibari ile bu tarz insanlardan uzak kalmayı tercih etmişimdir. Nişanlıma gelince gün birlik gider görüşür . Onun dışında kalma olayı olmaz. Olursa da diretirse de ilişki biter zaten neden bitiyor ki ilişkiler hep fikir ayrılıklarından dolayı değil mi ?Bakin hassasiyetinizi anliyorum nisanlisiniz ve olumsuzluklar yasamak istemiyorsunuz. Haklisiniz tabi ama sadece varsayimlariniz var. Aklina girebilirler....
Olumsuz etkileyebilirler.... Somuttan kastim bu olumsuz bir durum yasanmamisken geri cekilmesini istiyorsunuz. Bu soylediklerinizi is yerinde her hangi biri de yapabilir.
Saat ornegi e gelince esiniz nisanli belliki sizinkinde ne oldu bizde boyle olmustu muhabbeti gecmis. Bu ve benzeri konular her yerde herkesle konusulabilir. Bu onlari nisanlinizi olumsuz etkilediklerini gostermez.
4 yillik evliyim halen muhabbeti gecer nisanli sozlu biriyle muhabbetimizde.
Yalniz ordan gecen bir muhabbet aranizi acar ciddi sikinti yaratir i zaman hak veririm size.
Acemiliginize veriyorum yalniz su an nisanlilik doneminde nisanliniz bu konularda anlayisli davranip evlenince degisebilir. Neden mi hic bir sey yokken sirf oyle hissediyorim diye kimseyi eski dostlugundan koparamayiz.
Esim ya da ben su an bunu yapsak evlilimizde buyuk sorun yasariz cunki ikimiz icinde dostlarimiz degerli. Sirf bu yuzden sevelim sevmeyelim saygi duyariz ki. (Cok sukur severiz karsilikli)
Soyle dusun evlenince zaten bu durum otyadan kalkacak vede yeni hayatiniz yeni duzeninize gore sekillenecek her sey.
Bence abartıyorsunuz.
Evliyim bekar ERKEK arkadaş benim evimde kalamaz.Erkekte kalmamalı.Arkadaşlık dostluk ayrı bir şey sınır hudut mahremiyet ayrı.Sen olayın ayağa çağırma bencillik gibi kısımlarında takılmışsın ama,nişanlının arkadaş ilişkileri fazla mıç mıçMerhaba arkadaşlar .Hiç uzatmadan hemen konuya girmek istiyorum . Nisanlimla az önce evli çift olan arkadaşlarının yanında kalmasına tepki göstermemden dolayı kavga ettik.Yani bu kadınla yılardır arkadaşlar dostlar . Kadin evli.Olabilir kadın arkadaşta olabilir iyi anlaşıyorlardir . Saygılıyımdır bu tarz konularda .Yalnız nışanlım ben olmadan önce oraya gittiğinde onlarda kalırmış . Ev ile mesafe fazla olduğu ve iş yerine arkadaşının evinden gitmek rahat olduğu için .Tabi gu günlerce degil . Bir gün kalıp döner.Biz nişanlandıktan sonra da devam etti . Ama ben bu durumdan sıkılmaya başladım .Yani bir de sürekli nişanlımı çağırıyorlar kendileri bizim tarafa pek gelmiyorlar .Onların dediği yer ya da onlarda görüşülecek.Nişanlıma göre böyle şeyler problem değil fakat ben de bu tarz bencilce ya da ayağıma gel durumlarını pek sevmiyorum . Bunu söylemeye kalktığımda kompleksli oldum . Sonuç : arkadaşlarına gitmekten vazgeçmeyen bir nisanli kompleksli durumuna düşen ben.Aslında konu sadece evde kalması değil bunu anlatamadım . İnsanlar bencilce yaklaşıyorlar bu beni fazlası ile rahatsız ediyor. Ayrıca bu tartışmanın bir daha mesaj atmayacak kadar uzatılması ayrıca enteresan . Konu hakkında yorumlarınızı fikirlerinizi bekliyorum
Bilmiyorum belki fazla güvendiğim için kalması o anlamda beni rahatsı etmiyor ama yapmış olduğu davranış ha fal rhatsız etti sanırım . Ama doğru diyorsun ne kadar güvenirsen güven bazen şeytan düretbiliyor gerek yok böyle şeylere ç Çok şeyler duyuyoruz hatta ve hatta ben kendim bizzat yaşadım.Evliyim bekar ERKEK arkadaş benim evimde kalamaz.Erkekte kalmamalı.Arkadaşlık dostluk ayrı bir şey sınır hudut mahremiyet ayrı.Sen olayın ayağa çağırma bencillik gibi kısımlarında takılmışsın ama,nişanlının arkadaş ilişkileri fazla mıç mıç
Ya bak bunun güvenle alakası yok.Arkadaşıdır güvenilirdir.Samimidir.Sebep ne olursa olsun.Bir erkeğin evli bi çiftin evinde kalması etik değil hoş değil olmaması gereken bir durum.Bilmiyorum belki fazla güvendiğim için kalması o anlamda beni rahatsı etmiyor ama yapmış olduğu davranış ha fal rhatsız etti sanırım . Ama doğru diyorsun ne kadar güvenirsen güven bazen şeytan düretbiliyor gerek yok böyle şeylere ç Çok şeyler duyuyoruz hatta ve hatta ben kendim bizzat yaşadım.
Bu tarz insanlar derken evlilik muhabbetini sozlu nisanli olan herkes yapabilir. Bunun icin bi tarz olmaya gerek yok. Siz hangi dunyada yasiyirsunuz anlamadim.Yok iş yerindeki çevresini biliyorum insanlar bu tarz insanlar değil. Dikkatinizi çekerim bu insanlara kötü demiyorum . Ama çok da sevmiyorum . Dolayısı ile ben çok da görüşmek istemiyorum . Nişanlım görüşebilir. Ama ben mesafeli olurum . yapı itibari ile bu tarz insanlardan uzak kalmayı tercih etmişimdir. Nişanlıma gelince gün birlik gider görüşür . Onun dışında kalma olayı olmaz. Olursa da diretirse de ilişki biter zaten neden bitiyor ki ilişkiler hep fikir ayrılıklarından dolayı değil mi ?
Yo hayır kesinlikle sizi farklı anlamıyor bana yardımcı olmaya çalıştığınızı düşünüyorum . Benim de sizin görüşlerinize saygım var ve evet farklı bir bakış açısı getirebilirsiniz . Lakin beni yanlış anlıyorsunuz . Onlar bu tarzda insanlar değil derken hepsi ile tanıştım biliyorum olumsuz bir eleştri yapabilecek insanlar değil. Bu dönemlerde insanlar çok etkiliyor ve nişanlılar belkide çevrenin etkisinde kalıp ayrılabiliyor. Ben bu çifti sevmedim ve negatif elektrik alıyorum . Nişanlım şu an günü birlik görüşebilir. Evlendikten sonra zaten sürekli evlerine çağıramaz çağırsalar bile ben gitmek istesem dahi nişanlım gitmez. Çünkü olaylar tamamen farklı olur. Ben nişanlımın bu insanların gerçek yüzün evlenince görebileceğini düşünüyorum . Ama ben şimdiden insanları bu hareketlerinden dolayı tanıdım diyebilirim. Çok kazık yediğim için zamanında bencil insanları çok iyi tanıyorum diyebilirim. Umarım ben yanılırım ve beraber güzel günler geçiririz tabi.Ama hiç sanmıyorum öyle olacağını. Ben bencilce davranmıyorum .Kalınmasına karşıyım diyorum fikrimi söylüyorum uyup uymamak onun elinde uyarsa cnım feda uymazsa yapacak bişi yok yollar ayrılır.Neden onun yapmış olduğuna sürekli saygı duymamı istiyorsunuz da onun benim bu fikrime saygı duyması gerektiği konusunda yorum yapmıyorsunuz?Bu tarz insanlar derken evlilik muhabbetini sozlu nisanli olan herkes yapabilir. Bunun icin bi tarz olmaya gerek yok. Siz hangi dunyada yasiyirsunuz anlamadim.
Size nisanli oldugunuzu ogrenen cevreniz dugun kina gelenek muhabbeti yapmiyir mu???
Kusura bakmayin ama bencilsiniz. Ben sevmiyorum yapamaz demek ne oluyor.
Asil cok sevmediginiz insanlarla nisanlinizi/ yarin kocasinizi yalniz birakmayip gidip gorusulmelisiniz ki kontrolu altinda olsun her sey. Yoksa gidince ne konusuldu yok bunu onlar mi soyledi diye kurup durabilirsiniz. Bu da iliskinizi olumsuz etkiler.
Aslinda size farkli bir bakis acisi gelistirmeye calisiyorum.istemiyorsanizda nisanliniza ve bize dile getirdiginiz sebep olamamis sebepcikler biraz havada kaliyor.
hayat sizin nisanli sizin yasanacaklar sizin. Dusuncelerinize saygim var asla farkli algilamayin. Umarim nisanliniz evlenince degismez sizin istemiyorum dediklerinizi bugun ki gibi kabul eder
Yo hayır kesinlikle sizi farklı anlamıyor bana yardımcı olmaya çalıştığınızı düşünüyorum . Benim de sizin görüşlerinize saygım var ve evet farklı bir bakış açısı getirebilirsiniz . Lakin beni yanlış anlıyorsunuz . Onlar bu tarzda insanlar değil derken hepsi ile tanıştım biliyorum olumsuz bir eleştri yapabilecek insanlar değil. Bu dönemlerde insanlar çok etkiliyor ve nişanlılar belkide çevrenin etkisinde kalıp ayrılabiliyor. Ben bu çifti sevmedim ve negatif elektrik alıyorum . Nişanlım şu an günü birlik görüşebilir. Evlendikten sonra zaten sürekli evlerine çağıramaz çağırsalar bile ben gitmek istesem dahi nişanlım gitmez. Çünkü olaylar tamamen farklı olur. Ben nişanlımın bu insanların gerçek yüzün evlenince görebileceğini düşünüyorum . Ama ben şimdiden insanları bu hareketlerinden dolayı tanıdım diyebilirim. Çok kazık yediğim için zamanında bencil insanları çok iyi tanıyorum diyebilirim. Umarım ben yanılırım ve beraber güzel günler geçiririz tabi.Ama hiç sanmıyorum öyle olacağını. Ben bencilce davranmıyorum .Kalınmasına karşıyım diyorum fikrimi söylüyorum uyup uymamak onun elinde uyarsa cnım feda uymazsa yapacak bişi yok yollar ayrılır.Neden onun yapmış olduğuna sürekli saygı duymamı istiyorsunuz da onun benim bu fikrime saygı duyması gerektiği konusunda yorum yapmıyorsunuz?
Öncelikler tavsiyeleriniz için teşekkür ederim . Şu ana kadar görşlerimi saygılı olduğunu görüyorum fakat evlendikten sonra aynı olur mu bunu zaman gösterecek. Dediğiniz gibi nişanlım ne kadar tanıyorsunuz diye söyledi bana ben de 3 görüşmede anlayabildiğimi belirttim. Dediğim gibi umarım yanılırım. Ama hoşlanmayadabilirim insanla bunun için tanımama gerek olmadığını düşnüyorumBeni bir konuda yanlis anlamissin evlilik gelenek adet muhabbeti her ortamda doner. Yani illa saat alinmadi mi bizde alindi muhabbeti kotu maksatli olmaz ya da baska bir sey. Sonuc kisinin o konusmadan cikarimiyla alakalidir.
Hepsini taniyorum demissiniz ama insanlarin niyetlerini asla bilemezsiniz. Size iyi gozukup ne muhabbetler doner.
Size katiliyorum evlenince eger arkdslar konusunda dogru adimlar atilirsa istedigin kisiyle istedigin siklikla gorusur. Kadin bu konuda daha cok yon verebilir. O yuzden bu konu nisanlilikta buyutulecek bir sey degilm. Su an gectigin yollardan gectigim icin soyluyorum. Seninde 2 3 yil sonra boyle dusunme ihtimalin yuksek.
Evet nisanlin sana saygi duymali ve eger bu konuda rahatsiz oluyorsan kalmayabilir. Sadece ona yeterli sebep sunamamissin. Su an nisanlin sana sen onlari tanimiyorsun bile nadil sevmedin nelerini gordun diyebilir.
Nisanlini seviyor ve anlasiyorsan kalip kalmama mevzusu sizi ayiracak bir fikir ayriligi degil. Senin dusuncelerine genelde saygi duyuyor mu yoksa her seyde bir sorun cikiyor mu?
Illaki ufak tefek asilacak sorunlar olur onemli olan iyi analiz edebilmek.
Ahhh keske ben nisanliyken biri benimle bunlari konussaydi ya o donemlerde ne cok sacmalamis hata yapmisim.
Belki bu yuzden sana bu kadar yaziyorum.
Kesinlikle sana katiliyorum. Nisanlinin su an hayatinda olan her arkd sevmek hoslanmak zorunda degilsin. Yalniz bu konularda meydana gelmesini istedigin degisiklikler nisanlilik evresinde zor gerceklesir.Öncelikler tavsiyeleriniz için teşekkür ederim . Şu ana kadar görşlerimi saygılı olduğunu görüyorum fakat evlendikten sonra aynı olur mu bunu zaman gösterecek. Dediğiniz gibi nişanlım ne kadar tanıyorsunuz diye söyledi bana ben de 3 görüşmede anlayabildiğimi belirttim. Dediğim gibi umarım yanılırım. Ama hoşlanmayadabilirim insanla bunun için tanımama gerek olmadığını düşnüyorum
Çok teşekkür ederim tavsiyelerin ve tecrübelerinden faydalanmama izin verdiğin için . Seninde mutluluğun daim olsun evliliğin bir ömür sürsün inşallah.Kesinlikle sana katiliyorum. Nisanlinin su an hayatinda olan her arkd sevmek hoslanmak zorunda degilsin. Yalniz bu konularda meydana gelmesini istedigin degisiklikler nisanlilik evresinde zor gerceklesir.
Inan bunlari evlendiginde daha kolay istedigin hale getireceksin. Nisanliligin tadini cikartmani bu konularda nisanlinla su surecte cok zitlasmamani tavsiye eder mutluluklar dilerim.
Pardon siz birşey sorucam nerdeyse bir yıldır bu siteye üyeyim ve sizin cevaplarınız hep ilgimi çekti . Siz kimseye olumlu yorumlar yapmıyorsunuz sizin yorumlarınız hep yıkıcı . Siz bu kötü kalplilikle yorulmuyor musunuz çok merak ediyorum :) Hayır yani yaşasın kötülük kayat felsefeniz onu anladıkta bu kadr da belli edilmez ki ya :)Siz gitmiyormuşsunuz zaten ayağima gel durumuda size yapilmadigina göre niye takiliyorsunuz? Nisanliniz oyle dusunmuyorsa problem yoktur. Bence kendiniz gidemiyorsunuz diye kiskaniyorsunuz. Düğün ile ilgilide arkadaşlar bizde su oldu, bu oldu diye konuşabilir bu gayet doğal. Siz surekli artniyet arıyorsunuz. Eşimin liseden erkek arkadasi bizde kalabilir şahsen, kalmisligida var. Kimse kimseyi yemedi. Tabi her önümuze geleni yatılı kabul eden insanlar değiliz. Bu kişilere bağlı birazda. Nişanlına güvenmiyorsan, niye devam ediyorsun surekli herseyi engelleyemezsin "ben istemiyorum" adı altında.
Pardon siz birşey sorucam nerdeyse bir yıldır bu siteye üyeyim ve sizin cevaplarınız hep ilgimi çekti . Siz kimseye olumlu yorumlar yapmıyorsunuz sizin yorumlarınız hep yıkıcı . Siz bu kötü kalplilikle yorulmuyor musunuz çok merak ediyorum :) Hayır yani yaşasın kötülük kayat felsefeniz onu anladıkta bu kadr da belli edilmez ki ya :)
Her şey karşılıklı o kız arkadaşıyla görüşmüyorsa sen de erkek arkadaşınla görüşme o zaman. Uzun zamandır tanıdığın evli erkek arkadaşın ve ailesiyle takılmana söz ediyorsa sıkıntı. Ailen hakkında yorum yapılması normal çünkü kendimden pay biçiyorum benim de yakın arkadaşlarım var evlenecekleri zaman karşı tarafın ailelerini de konuşuyoruz. Nişanlın ailen hakkında karşısındakilere hakaret etme, kötü söz söyleme hakkını tanımıyorsa onda da sorun yok bence.Yok genelde kadının kocasından çıkıyor buluşma yerleri .brnim bir erkek arkadaşım olsa onunda dışında yalnız görüşmeme izin vermeyeceğini söylüyor ama bu nasıl iş . ben kalmasına kıskançlıktan dolayı karşı geliyorum demiyorum zaten . benim ailemin hakkında dedikodular dönmesinden şüpheliyim bu yüzden
YukarIda aleyhime yorum yapan hanımefendinin neden olumlu yorum yaptığını düşünüyorum o zaman?Yardımcı olmaya çalıştığını düşünüyorum. Görüşünü bildirmek ayrı sizin gibi direk kıskançlıkla suçlayan kişiler ayrıdır benim gözümde ve içinde gram temiz niyet aramam . Ayrıca ben neden kıskanayım oraya gidemiyorum diye böyle saçma bir şey mi var .Keza nişanlım doğru düşündüğümü onsuz gitmemin saçma olacağını söylerken siz neyin derdindesiniz ? Bu nasıl çocukça bir düşünme şeklidir . Sizin düşünceleriniz kusura bakmayın ama kesinlikle olgun bir kadına ait olamaz . Dolayısı ile sizin yorumlarınızı mutsuzluktan ona buna saldırmaya çalışan bir kadının çırpınışları olarak değerlendiriyor bundan sonraki cevap verişlerinizi kaile alıp cevap dahi vermiyorum yine de SAYGILARIMLA :)Hep yıkıcı değil. Siz öyle görmüşsünüz. Ayrıca olumlu yorum yapmak için zorla kastıracak değilim. Konuna olumlu (seni haklı bulan her yorum olumlu ya hani) yapan olduğu kadar olumsuz yorum yapanlarda var. Sadece ben gelip aksi birşey söylemedim.
Benim gerçekten iyi birisi olduğumu dusunen, yanimda olmaktan keyif alan insanlar olduğu gibi kötü, gıcık biri olduğumu düsünen insanlarda var. Ben ne sirf iyiyim nede sirf kotuyum. Karsimdaki insana ve bakis acisina göre degisir.
Sen ne dusunuyorsan kendince haklisindir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?