• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşını dovmus!

Benim oğlumu dövdü çocuk Gidip rapor alip kapiya dayandim.Çocuğa okuttum ve bi güzel korkuttum..çünkü; kapatirsam bi daha yaparlar.Ayrica ailesi baş edemiyordu.Annesinin kizmasi başka, benim korkutmam başka.Kendi çocuğumuzla beraber diğer çocuklara da anlayişli olmak lazim.Çocuk bu, doğruyu senin benim gibi bilmez ki.Öğreticez

Son düzenleme:
Disipline gidince bişi olurmu hiç başıma gelmedi böyle şeyler
savunma dılekçesı alınır, en ıyı ıhtımalle uyarı alır, ılerde devlet yurdunda kalmasına engel teskın eden bır durum bu. ya da kotusunu dusunursek bır sure uzaklastırma alır okuldan ama ılk ıhtımal daha yuksek..

Sevda 13 yaş çok tehlikeli bir yaş.
İlk okuldan kaçtığını anlattığınızda çok önemsemeyin denmişti,ama birde üstüne bu olay gerçekleşince çocuğunuzun hayatında çok yanlış giden bir mesele olduğunu düşünmelisiniz artık.
Kavga herzaman olabilir,benim oğlumda bir kez kavga etmişti ,ama kavga ettiği çocuk gelip sataşmış o yüzden oğlumla ilgili hiçbir yaptırımda bulunulmadı.Demekki burdada suçlu taraf sizin oğlunuz ki,disiplin falan denmiş.
Ergenlikte arkadaş ortamı çok önemlidir.Sizi değil,arkadaşlarını örnek alacağı bir döneme girmişsiniz.Acil olarak okulunu değiştirirdim yerinizde olsam.Sınav senesi falan önemli değil,çocuğunuzu asıl bulunduğu ortamlardan uzaklaştırmazsanız onu kaybedersiniz.

Mesela bir üstte sevcan rumuzlu arkadaş benim çocuğumu döveni tenhada sikistirim yürek ister demiş çocuğuna çözüm arayan beni yerenler onu beğenmiş

Ayrıca bu arkadasin çocuğu melek ben seytanmisim
Kimse kk de adalet empati var demesin bundan böyle

O onun fikri
Ben benim çocuğumu döven çocuğu tenhada filan sıkıştırmam
Ailesinin kapısına dayanırım, annesi de benim gibi yetişkin sonuçta. Küçük çocukla eşit değilim.

saygı hak edene canım

yok yok ben hatırladım konu sahıbını daha önce konu açmıştı oğlunu sıkıştırmışlardı dövulme var mıydı hatırlamıyorum ama kadın bunu değil kocasının kendine davranışını dert etmişti ve çok şaşırmıştım oğlunu falan da düşündüğü yok yani yazık ben çocuga acıdım yine de. bakma empati kastıgına.

Neden haketmiyor musun saygıyı senmi karar veriyorsun buna
Sen hiç haketmiyorsun benim oglumun bir şansı var ama siz bu yaştan sonra saygıyı zor ogrenirsiniz
Bir daha cvp yok size zira sevıyen baya yerlerde

Aslinda çocuğa eğitim, henüz böyle bir olay olmadan verilmeli.Küçükken anlayişli olma, şiddet olmadan da sorun çözülebileceği, empati, şikayet hakkini kullanma, yanlişa yanlişla cevap vermeme, kul hakki ve dini duygular çok iyi anlatilmali ki tedbir olsun en azindan.Belki ergenlik dönemi daha kontrollü geçer.Her dakika çocuğun yaninda olamayiz.Oto kontrolü olmali

Aslinda çocuğa eğitim, henüz böyle bir olay olmadan verilmeli.Küçükken anlayişli olma, şiddet olmadan da sorun çözülebileceği, empati, şikayet hakkini killanma, yanlişa yanlişka cevap vermeme, kul hakku ve dini duygular çok iyi anlatilmali ki tedbir olsun en azindan.Belki ergenlik dönemi daha kontrollü geçer.Her dakika çocuğun yaninda olamayiz.Oto kontrolü olmali
katılıyorum ama bır yerden sonra bızım hımayemızden cıkıyorlar
ustelık suanda calısan annelerın cogunluk oldugu yerlerde bunlar henuz bebekken yasanıyor.

gecen sene oglum ıkıde bır gelıyor kızın bırı gogsune tekme atmıs fılan ay sabaha kadar uyuyamadım once ogretmenı aradım nasıl bana haber vermezsınız neden mukayet olmuyorsunuz ya kalıcı bır hasar olsa ne oalcak dedım( bır kac yıl evvel tv gormusunuzdur 1 sınıf ogrencısını yıne 1 sınıf ogrencılerı tekmeleyerek oldurduler)

ogretmen bana sızınkı tek cocuk malesefkendını korumayı savunmayı ogrenecek butun cocukların surecı bu sekılde tamamlanır dedı.

acıkcası tartısma sonucu degıl fakat mesela bana sımdı yolda bırı tokat atsa sacından basından tutar ındırırım onu asagı . ınsanı duygularmı hayvanı duygular mı bılmıyorum kendını ezdırmesını ıstemem acıkcası . ama ona verdıgım ılk akıl hep su bısey yaparlarsa ogretmenıne sıkayet et , bu hafta okulda bır cocugu merdıvenden ıttısler baska 1 sınıflar, cocugun kafası yarılmıs gozu cıkmıs tovbe allahım.

kendı cocugumuzu nasıl gozetıyorsak bence butun cocuklara boyle bakmamız gerek.

Sevda 13 yaş çok tehlikeli bir yaş.
İlk okuldan kaçtığını anlattığınızda çok önemsemeyin denmişti,ama birde üstüne bu olay gerçekleşince çocuğunuzun hayatında çok yanlış giden bir mesele olduğunu düşünmelisiniz artık.
Kavga herzaman olabilir,benim oğlumda bir kez kavga etmişti ,ama kavga ettiği çocuk gelip sataşmış o yüzden oğlumla ilgili hiçbir yaptırımda bulunulmadı.Demekki burdada suçlu taraf sizin oğlunuz ki,disiplin falan denmiş.
Ergenlikte arkadaş ortamı çok önemlidir.Sizi değil,arkadaşlarını örnek alacağı bir döneme girmişsiniz.Acil olarak okulunu değiştirirdim yerinizde olsam.Sınav senesi falan önemli değil,çocuğunuzu asıl bulunduğu ortamlardan uzaklaştırmazsanız onu kaybedersiniz.

Niye beni kimse anlamıyor çocuk hakaret etmiş buda dovmus (onaylamiyorum)
Bizimki baslatmamis müdür de şikayet ederlerse Sayet disipline gider onlar karar verir ne olacağına dedi

Evet sorunlarımız var ve ne yaparım diye kendimi buraya attım
Buraya konu açmama bile laf söylendi
Psikoloğa yıllardır gidiyoruz ilaç kullanıyor
Sorunu olunca terapi aldiriyorum

Ama olmadı olmadı
Çözüm için girdim saolsun bazı arkadaslara anneligi mi sorgulamak hakarette bulunmak fikir bulmakta kolay geldi
Olay bu

katılıyorum ama bır yerden sonra bızım hımayemızden cıkıyorlar
ustelık suanda calısan annelerın cogunluk oldugu yerlerde bunlar henuz bebekken yasanıyor.

gecen sene oglum ıkıde bır gelıyor kızın bırı gogsune tekme atmıs fılan ay sabaha kadar uyuyamadım once ogretmenı aradım nasıl bana haber vermezsınız neden mukayet olmuyorsunuz ya kalıcı bır hasar olsa ne oalcak dedım( bır kac yıl evvel tv gormusunuzdur 1 sınıf ogrencısını yıne 1 sınıf ogrencılerı tekmeleyerek oldurduler)

ogretmen bana sızınkı tek cocuk malesefkendını korumayı savunmayı ogrenecek butun cocukların surecı bu sekılde tamamlanır dedı.

acıkcası tartısma sonucu degıl fakat mesela bana sımdı yolda bırı tokat atsa sacından basından tutar ındırırım onu asagı . ınsanı duygularmı hayvanı duygular mı bılmıyorum kendını ezdırmesını ıstemem acıkcası . ama ona verdıgım ılk akıl hep su bısey yaparlarsa ogretmenıne sıkayet et , bu hafat okulda bır cocugu merdıvenden ıttısmır baska 1 sınıflar cocugun kafası yarılmıs gozu cıkmıs tovbe allahım
Ben de hep öğretmene haber ver diyorum sizin gibi.çünkü kendi adaletini yaratmasini istemiyorum
Erkek bu, bi yerden sonra zaptedemem.Bu nedenle bu zapti kendi vicdani ve otokontrolü ile yapsin diye hepsini ögrettim ve hala da devam ediyorum.Tabii bilemem ne olur Yine de Allah'a emanet hepsi

Bizimki baslatmamis müdür de şikayet ederlerse Sayet disipline gider onlar karar verir ne olacağına dedi

Ama olmadı olmadı
Çözüm için girdim saolsun bazı arkadaslara anneligi mi sorgulamak hakarette bulunmak fikir bulmakta kolay geldi
Olay bu
Bakın bu olay çocuğunuzun ciddi şiddete eğilimli olduğunu göstermiyor mu sizce?
Önce arkadaşı vurmuş olsa,kendini korudu denebilir,ama hakaretin cezası dayak değildir.
Ben sizi eleştirmek için yazmıyorum,o yaşlarda oğlum var,ergenlik zor biliyorum.
Psikoloğa acil gidin ve sizde yanlışı nerde yapıyorsunuz mutlaka öğrenin.
Henüz erken,önlem alabilirsiniz.

Ama olmadı olmadı
Olay bu
Herkes ayni değil canim.Sakin ol.Telaşli ve üzgünsün bi de gerilme.Fikirlerinden faydalanacağin çok degerli arkadaşlarin yorumlarini dikkate al. Yeter canim

Bakın bu olay çocuğunuzun ciddi şiddete eğilimli olduğunu göstermiyor mu sizce?
Önce arkadaşı vurmuş olsa,kendini korudu denebilir,ama hakaretin cezası dayak değildir.
Ben sizi eleştirmek için yazmıyorum,o yaşlarda oğlum var,ergenlik zor biliyorum.
Psikoloğa acil gidin ve sizde yanlışı nerde yapıyorsunuz mutlaka öğrenin.
Henüz erken,önlem alabilirsiniz.

Çok haklısın çok teşekkür ederim psikoloğa randevu aldım

Ya siz ciddi misiniz? Benim kuzenimi 3 kız bir olmuş dövmüşlerdi, teyzemler mahkemeye kadar gittiler bunun yüzünden.
Şimdi o aile de sizi mahkemeye verebilir, ister 13 yaşında olsun, ister şiddetin boyutu ufak olsun farketmez, darp var mı var. reşit olmaması da kurtarmaz, çünkü kuzenim ve o çocuklar da reşit değillerdi. Cezai bir yaptırımı olur mu olmaz mı bilemem mahkeme değilim ancak dosyasına işlenir bu suçu bu durumda. Sonra da nereye gitse önüne çıkar sicilinde.
Ve siz hala aileden özür dilesem mi dilemesem mi kısmındasınız.
Bu konu haricinde bakarsak, karısını döven, kadınlara şiddet gösteren adamlar çocukken de işte böyle ufak ufak darplarla başladılar buna. Bir anda cinnet geçirdim diyenlere hiç inanmadım işte ben bu yüzden. O sebeple anneler, şu testi kırılmadan müdahale edin de ileride milletin çoluğunu çocuğunu dövüp öldürmesinler. Şimdi buna başınızdan savarsınız 5 sene sonra daha büyük bela getirir, sonra daha da belasını getirir koskoca ülkede evladınızın adını anmaya utanır hale gelirsiniz. Büyütme olayı falan demeyin, çünkü olay küçük değil, bela geliyorum demez diyoruz ama diyor işte bak demiş. Az gözünüzü açın, sağduyulu olup yapılması gerekeni yapın.
Bir de ek olarak, ben anne olsam ve sizin çocuğunuz benim evladımı dövmüş olsa bundan sonrasında size her türlü zorluğu çıkarırdım. Ben 23 yıllık hayatımda kimseyi dövmedim, evladıma da vurmam. Şimdi benim dokunmadığım evladıma senin çocuğun gelip vuracak öyle mi? Ne hakla ya? Öyle bir uğraşırdım ki Elmayra'nın dediği gibi bir daha başkasının çocuğuna vurmak isteyeceği zaman 2 kere düşünürdü. Sanmayın ki şiddete karşı insanlar hanım evladı haklarını savunamazlar. öyle bir savunurlar ki anlarsınız kaç bucakmış dünya.

Anlamiyorum hiçbirimiz kavga etmedik mi!
Hepimizin annesi kötü müydü? Konu açilmiş, fikrin varsa söyle, yoksa fikri okana sira ver.İnsanlara yapici olmak lazim.Çocuğun şiddete meyilli diye aci bir dil kullanan kişilerin de sözlü şiddet uyguladiğini düşünüyorum Kadin belki kv, elti , görümce, komşuya soramiyo da buraya yaziyo...

Son düzenleme:
Herkes ayni değil canim.Sakin ol.Telaşli ve üzgünsün bi de gerilme.Fikirlerinden faydalanacağin çok degerli arkadaşlarin yorumlarini dikkate al. Yeter canim

Teşekkür ederim cnm
Kimseyle bir sorunum yok benim herkes yorumunu yapar yorumlar bir disavurumdur yazanlarin icini gösterir bana kimi beyaz kimi siyah

allah razı olsun yardimci olmaya çalışan herkesten

Back
X