Sizde kendimi gordum. Kendinizi cok uzmeyin. Herseyi zamana birakin ama yaptiginida asla affetmeyin. Affederseniz birdaha yapacagindan emin olun. Onun icin kendinizi saglama almaya bakin. Herzaman bir B planiniz olsun. Guvenememek cok kotu. Guven bittimi hersey bitiyor inan bana: ((
Kadın biraz daha pazarda kalsaymış taşa tutulacakmış sanırsam.
Hangi pazarmış o merak ettim.Pazarcılar şoka girmiş,yüzünü çevirmiş filan.
Bizim buralardaki pazarlarda kesin laf atarlar.
Konu sahibi kızma, erkeklerin neden açık kadınlara baktığını anlamak için de yazıyoruz.işte ben de onu diyorum türban diye birşey olmamalı. eğer kapanmak varsa çarşaf var. toka takılan saç ziynetken allık sürülen yanak sürme sürülen göz neden ziynet değil diyorum. ki ayrıca Kuranda kapalılık olarak ifade edilen şey dediğiniz kadınlar örtülerini (hımar) göğüslerinin üzerine vursunlar ise bu da göğüslerden bahseder. Eğer siz sizi tanıyanlar tarafından bile tanınmıyorsanız dışarı çıktığınızda sizi tebrik ediyorum.:)
Ay ben hala esinin sana kaltak lafini kullanmasinin sokundayim.. bi erkek karisina nasil kaltak der..
Şu an bile ben kendi istediğini yapma tarafdayım ama yanlışı da doğrusuna gösteririm evladıma. Seçim onun ama ağaç yaşken eğilir demiş atalarımız. Elbetteki kimse benim istediğim gibi giyinemez, bende onların istediği gibi giyinmem. Ammaa kimseninde başkasını rahatsız etmeye hakkı yok. Bir kaç ay önce pazarda kadının bir tanesi dar bir tayt ve strech olarak üstüne askılı bir badi giymiş en öemlisi tayt aşağı kaymış, badisi göbeğinin üstüne çıkmış, sarı benekli tangası olduğu gibi gözüküyor. Pazarcılar ençokda myve sebze alanlar şoka girdi. Kimisi yüzünü çevirdi, tesettürlü bayanlar birbirine işaret etti, kadının bir tanesi sesli bir şekilde "Allah belanı versin" dedi ama bunu giyen kadın kendisine söylenildiğini anlamadı. En az 50 kişi kafasını çevirip baktı, ben de bakanlar arasında kaldım . Görmemek, göz kaçırmak mümkün değil, kadın birde balık etli ve beyaz tenliydi. Siyah da giydiği için daha bir dikkat çekiyordu, hele de renkli iç çamaşırı. Bende geçip gittim ellerimde en az on poşet sonra, belki kadının çamaşırı gözüktüğünden haberi yoktur diye. Poşetleri uygun bir yere bırakıp, kadını buldum. utana çekile "lütfen yanlış anlamayın, çamaşırınız gözküyor" dedim. Kadında bana "teşekkür ederim" dedi. Sonrası ne oldu bilemiyorum, ben poşetlerimin peşine koşdum.
rahatsizlik veriyor diye belami okumak lazim,o okudu bela dönüp kendini bulmasinda ( pazardaki bela okuyan icin diyorum )
benim anlayamadigim,baskalarinin kilik kiyafeti bizi neden rahatsiz eder ?
isteyen carsafla gezer isteyen miniyle herkesin kendi tercihi
Başa örtulen örtuyu bebek de takardı yani kadın da adam da ve o BAŞA örtulen örtuyu yakalarıdndan aşağı indsirme ayeti indi işte sonra hala çıkıp başortusu yok diyorsunuz.
AYRICA bir ayatte dae TANINMAMAK için sözu geçiyor bu da mı gol değil?
Maşallah ne alim üüyeler var
Katılıyorum. Ama her kıyafetin yeri ve zamanı hatta mekanı var. Mini etek giymemişdi, afedersiniz iiç çamaşırı gözüküyordu kadının. Evli kadınların kocaları da alışverişdeydi, mutlaka bir kaç tanesi eşi yanındayken, konu sahibi arkadaşın eşi gibi kadına baktı. Kadın daha edepli olsaydı bu fitneyi ve ateşi başlatmayacaktı. Erkeklerin ve kadınların bir kısmı bu görüntüden rahatsız oldu. Ben evladımında eşiminde o şekli görmesini istemem. Kız çocuğum dahi beni o şekil evde göremez. Neden pazarda görmek zorunda olalım o görüntüleri. Yani bir kadının eşine giyeceği kıyafeti tüm pazara göstermeye ne hakkı var. Evet yüzümüzü çevirdik, uslubunca da uyardım ama pazar ya orası kadınlar hamamı değil ki... Küçük çocukda var kadında erkek de..rahatsizlik veriyor diye belami okumak lazim,o okudu bela dönüp kendini bulmasinda ( pazardaki bela okuyan icin diyorum )
benim anlayamadigim,baskalarinin kilik kiyafeti bizi neden rahatsiz eder ?
isteyen carsafla gezer isteyen miniyle herkesin kendi tercihi
benim bildiğim o tanınmamak değil TANINMAK.
yani tanınsınlar kölelerden ayırt edilsinler böylece zarar görmesinler.
köle olmayan kadınlar kapanıyormuş köleler kapanmıyormuş.
o ayet onu anlatıyor benim okuduğum.
ama bana cevap yazsanız da kendi kendinize yazarsınız bunu gördüm yorum yapmadan geçemedim ama kimseyle bu konuda tartışamıcam. konu sahibinin de konusunu bölmek istemiyorum.
Ben sort giyitorum ama icimi gosteren vajimanin popomun gorundugi seyler degil..giyineme herzaman karisabilir.ama bugun bem ona o davranisi icin kirildigimi soyluyorsam oda sende giyiyorsun diyemez.benim oyle taytlarim hic yok.tayt giydigimde bende ustune ortecek bisey giyiyorum utaniyorum.ama sort ysz aylarinda giyilebilen rahat bisey.ama esim sanki ben sort giymiyor olsaydim o bakmazmiydi sizce okiza.bemce sorun bemim ne giydigim drgil ama o bunu sacunma olarak kullandi.sanki acana bakarim der gibi.ne bileyim..suanko konusmalarimiz bosanma laflarina kadar gitti.onum kemdimo bu denli hakli gormesinden dolayi
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Katılıyorum. Ama her kıyafetin yeri ve zamanı hatta mekanı var. Mini etek giymemişdi, afedersiniz iiç çamaşırı gözüküyordu kadının. Evli kadınların kocaları da alışverişdeydi, mutlaka bir kaç tanesi eşi yanındayken, konu sahibi arkadaşın eşi gibi kadına baktı. Kadın daha edepli olsaydı bu fitneyi ve ateşi başlatmayacaktı. Erkeklerin ve kadınların bir kısmı bu görüntüden rahatsız oldu. Ben evladımında eşiminde o şekli görmesini istemem. Kız çocuğum dahi beni o şekil evde göremez. Neden pazarda görmek zorunda olalım o görüntüleri. Yani bir kadının eşine giyeceği kıyafeti tüm pazara göstermeye ne hakkı var. Evet yüzümüzü çevirdik, uslubunca da uyardım ama pazar ya orası kadınlar hamamı değil ki... Küçük çocukda var kadında erkek de..
''herkes istedigini giyer, kim bakıyorsa o suçludur'' zihniyetini anlamadım gitti bi türlü.
dag başında mı yaşıyoruz herkes istedigini giysin?
Tamam ama o zaman sen de (artık yer neresi tam bilemem) bir tane bile kapalını olmadğı bir yere kapalı gidemez başını açarsın.
Nasıl güzel bişey mii?
''herkes istedigini giyer, kim bakıyorsa o suçludur'' zihniyetini anlamadım gitti bi türlü.
dag başında mı yaşıyoruz herkes istedigini giysin?
Sırf 10 kişiden 9 u aynı şeyi yapıyor diye ben de mi yapmak zorundayım??
Giyim değil beynini de değiştir o zaman mesela arabistana gidince %90 müslüman diye sen de ol.
Sırf görsel bişey diye mi yani?
Açtık açtık merak etme, üniversteyi okumak için açtık, sonra da devlette çalışmak için açtık. Hiçde güzel bir şey değil..Tamam ama o zaman sen de (artık yer neresi tam bilemem) bir tane bile kapalını olmadğı bir yere kapalı gidemez başını açarsın.
Nasıl güzel bişey mii?
sınırlar vardır sınırlar. sen istesen de var istemesen de. algıda seçicilik diye bir şey de var.
cenaze evine giderken giyilecekler bellidir az çok, palyaço gibi gidilmez. köy meydanın bikiniyle gezilmez, geze de kendisinin ilgi odagı olacagını bilir. transparan giyersen yine bakarlar ve zaten amacın da baktırmaktır, ne diye şikayet edersin ki?
afrika kabileleri var mesela, çıplak gezen. işte öyle bir yerde de kıyafet giyersen bakarlar çünkü yine farklı olan sensindir.
bu bahsettigimiz de bunun gibi. sen ortamına göre ilgi çekici giyersen, erkekler de bakar hatta kadınlar da. senin evine bi arkadaşın bu bahsedilen taytla gelse hatta beyaz renkli falan... alır mıydın evine? evde kocan var mesela ya da ergen oglun. dogruya dogru konuş hadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?