- 20 Ekim 2009
- 4.491
- 5.153
- 723
Yoo bilmiyorum, ilk defa burada okudum. Kaynağıyla beraber okumak isterim nerede okuduysanız.
evde bosanma kagitlari duruyor.. suam mantikli dusunemiyorum biraz dusunmem lagzim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Inanin sizi cok iyi anliyorum. Cok haklisiniz. Esinizde haksiz oldugunu biliyor ve gururuna yedirip ozur dilemiyor ve kendini hakkli cikarmaya calisiyor. Cok ayip size kufur ve hakaret etmesi. Bende benzeri birsey yasamistim ve esime birsey dememistim. Ama erkekler iyilik ve anlayisli olmaktan anlamazlar. Onun icin kesin tavrini koy ve o arkadasinlada gorusme. Bir kere gozu takilabilirde donup donup bakmasi hemde senin yaninda ve ortak arkadasiniza. Olmamis vallahi: ((
Şu an bile ben kendi istediğini yapma tarafdayım ama yanlışı da doğrusuna gösteririm evladıma. Seçim onun ama ağaç yaşken eğilir demiş atalarımız. Elbetteki kimse benim istediğim gibi giyinemez, bende onların istediği gibi giyinmem. Ammaa kimseninde başkasını rahatsız etmeye hakkı yok. Bir kaç ay önce pazarda kadının bir tanesi dar bir tayt ve strech olarak üstüne askılı bir badi giymiş en öemlisi tayt aşağı kaymış, badisi göbeğinin üstüne çıkmış, sarı benekli tangası olduğu gibi gözüküyor. Pazarcılar ençokda myve sebze alanlar şoka girdi. Kimisi yüzünü çevirdi, tesettürlü bayanlar birbirine işaret etti, kadının bir tanesi sesli bir şekilde "Allah belanı versin" dedi ama bunu giyen kadın kendisine söylenildiğini anlamadı. En az 50 kişi kafasını çevirip baktı, ben de bakanlar arasında kaldım . Görmemek, göz kaçırmak mümkün değil, kadın birde balık etli ve beyaz tenliydi. Siyah da giydiği için daha bir dikkat çekiyordu, hele de renkli iç çamaşırı. Bende geçip gittim ellerimde en az on poşet sonra, belki kadının çamaşırı gözüktüğünden haberi yoktur diye. Poşetleri uygun bir yere bırakıp, kadını buldum. utana çekile "lütfen yanlış anlamayın, çamaşırınız gözküyor" dedim. Kadında bana "teşekkür ederim" dedi. Sonrası ne oldu bilemiyorum, ben poşetlerimin peşine koşdum.bencede ,sucluyu bulduk
insanlar napsin peki ? sen görmek istemiyorsun diye senin istedigin gibimi giyinsinler
kimsenin giyimine karisamassiniz
kücücük cocugunuzun icinde var demekki,uzun kiyafet sevmiyor siz nekadar zorlarsaniz zorlayin büyünce kendi bildigini yapicak
Size ozelden yazmak istiyorum ama nerden yazacagimi bilmiyorum.
Size ozelden yazmak istiyorum ama nerden yazacagimi bilmiyorum.
sizinle bu konuda ciddi bir tartışmaya girebilirim. Nitekim anladığım kadarıyla türbanlısınız. yalnız saçın ziynet sayılıp allık sürülen yanağın ve gözlerin neden ziynet sayılıp kapatılmadığını anlayamıyorum. Şöyle ki Kuranın mealini yorumlayanların çoğu bunları hatta yüzük takılan elleri de ziynet sayar ki kafası açık kadın ne kadar eksikse siz de o kadar eksiksiniz o zaman bu konuda. Kur'an da tek bir ayet gösterin saç telinin görünmemesini söylesin.. Bu türban içine takılan bone ezelden beri var diyebilir misiniz? Kapanan rahibeler biz müslümanlardan daha çok müslüman mı o zaman? ben açık giyinmeye karşıyım. asla mini etek sıfır kollu vs giymem günlük hayatımda ama kimseyi de yargılamam. Kapanmak nasıl senin tercihinse o da onun tercihidir.
daha fazla birşey söylemek istemiyorum çünkü kısır döngüde gidiyor... Allah herkese, Kur'anın içinde açık açık geçmeyen türbandan ziyade yüzlerce kere üstüne basılarak söylenmiş iyilik dürüstlük şükür kıskançlık konularında doğru yolu görmeyi nasip etsin.
Bir kaç ay önce pazarda kadının bir tanesi dar bir tayt ve strech olarak üstüne askılı bir badi giymiş en öemlisi tayt aşağı kaymış, badisi göbeğinin üstüne çıkmış, sarı benekli tangası olduğu gibi gözüküyor. Pazarcılar ençokda myve sebze alanlar şoka girdi. Kimisi yüzünü çevirdi, tesettürlü bayanlar birbirine işaret etti, kadının bir tanesi sesli bir şekilde "Allah belanı versin" dedi ama bunu giyen kadın kendisine söylenildiğini anlamadı. En az 50 kişi kafasını çevirip baktı, ben de bakanlar arasında kaldım . Görmemek, göz kaçırmak mümkün değil, kadın birde balık etli ve beyaz tenliydi. Siyah da giydiği için daha bir dikkat çekiyordu, hele de renkli iç çamaşırı. Bende geçip gittim ellerimde en az on poşet sonra, belki kadının çamaşırı gözüktüğünden haberi yoktur diye. Poşetleri uygun bir yere bırakıp, kadını buldum. utana çekile "lütfen yanlış anlamayın, çamaşırınız gözküyor" dedim. Kadında bana "teşekkür ederim" dedi. Sonrası ne oldu bilemiyorum, ben poşetlerimin peşine koşdum.
bakın avret yerlerinden bahesidiyor. neden anlamıyorsunuz. başaörtülen örtüyü bebek de takardı erkekler de arabistanın o sıcağında ama türban değil. Ayrıca bana gönderdiğiniz yazılar farkındaysanız insanın kendi nefsini köreltmesi bastırması hakkında laf söylüyor. yani açık giyinen kadından çok harama bakan kadın ve erkeklerin harama el uzattıklarından... bakmak istediğiniz açıdan bakıyorsunuz. Yani bu yazılarla dediklerimi doğruluyorsunuz ben buraya kopyalamış olsam bu yazıları iyi bir savunma olurdu:):)
neyse mune gelmeden kaçıyım bir cevap yazııyım dedim bi kaç cevap oldu. konu sahibine terbiyesizlik yapmamak için konuyu sonlandırıyorum daha cevap yazmıcam.
Konu sahibi arakdaşım yüzde yüz haklısın. Yaptığı şey yenilir yutulur şey değil. En kötüsü de ona muhtaç olduğunun farkında... bir süre sessiz kalarak güçlenmeyi denemelisin..
Çok yanlış yorumlarınız var.
Kurandaki kapalılık olarak ifade edilen şeye en yuakın olan çarşaftır.
Hz muhammed in eşleri de çarşaflıdır
Ayetleri açıklaan hadisler de çarşafı işaret eder
Ve son yüzyıllara kadar kuranda örtu var mıdır tartışması yoktu
Bunlar hep zihin bulandırma üzerine
Çok yanlış yorumlarınız var.
Kurandaki kapalılık olarak ifade edilen şeye en yuakın olan çarşaftır.
Hz muhammed in eşleri de çarşaflıdır
Ayetleri açıklaan hadisler de çarşafı işaret eder
Ve son yüzyıllara kadar kuranda örtu var mıdır tartışması yoktu
Bunlar hep zihin bulandırma üzerine
Başa örtulen örtuyu bebek de takardı yani kadın da adam da ve o BAŞA örtulen örtuyu yakalarıdndan aşağı indsirme ayeti indi işte sonra hala çıkıp başortusu yok diyorsunuz.
AYRICA bir ayatte dae TANINMAMAK için sözu geçiyor bu da mı gol değil?
Maşallah ne alim üüyeler var
Bu da senin yorumun,senin inanışın.
Tek ve kesin doğru olarak yazamazsın.
işte ben de onu diyorum türban diye birşey olmamalı. eğer kapanmak varsa çarşaf var. toka takılan saç ziynetken allık sürülen yanak sürme sürülen göz neden ziynet değil diyorum. ki ayrıca Kuranda kapalılık olarak ifade edilen şey dediğiniz kadınlar örtülerini (hımar) göğüslerinin üzerine vursunlar ise bu da göğüslerden bahseder. Eğer siz sizi tanıyanlar tarafından bile tanınmıyorsanız dışarı çıktığınızda sizi tebrik ediyorum.:)
işte ben de onu diyorum türban diye birşey olmamalı. eğer kapanmak varsa çarşaf var. toka takılan saç ziynetken allık sürülen yanak sürme sürülen göz neden ziynet değil diyorum. ki ayrıca Kuranda kapalılık olarak ifade edilen şey dediğiniz kadınlar örtülerini (hımar) göğüslerinin üzerine vursunlar ise bu da göğüslerden bahseder. Eğer siz sizi tanıyanlar tarafından bile tanınmıyorsanız dışarı çıktığınızda sizi tebrik ediyorum.:)
Kuranda saç telini örmek yok demek yorum olamaz.
Kuranı inkar olur olsa olsa
ÇÜnkü zaten bir diğer ayette de 'tanımamak için ' yazıyor
Ve ben hadislere ve peygamber eşlerinin durumuna göre yorum yapıyorum
PEki saçı ortmek yok diyen neyi baz alıyor
tanımamk içni kısmını neye göre açıklıyor.
Hayatı ve kitapları hesaplandığında
yazdığı kitaplar günde 8 e ulaşan alimlerin hadiss açıklamaları mı yoksa bizim dandik yorumlarımız mı?
Kitabımızda saç teliyle alakalı birşey yok.
Diğer müslüman ülkelere bakarsan,bazılarında kadınların başlarına örtüyü sadece atkı gibi attıklarını görürsün.
Bizde de daha önceleri başörtüsü ve içine bone kullanmak yoktu.
Köylü hanımlar tülbent veya yemeni takarlardı,şakakları görünürdü.
Şehirli hanımlar ise eşarbı sadece bağlarlardı.Boyundan dolamazlardı.
Alın ve şakakları görünürdü.
iyililikten anlasa zaten onu gercekte koryam seven benim bu hayatta annesi banasi atmis bi koseye kizlarini pohpohluyorlar bunda disliyorlar.hel arkasinda durdum bak sunum yaptigina.guvenim kirildi.simdi bu bemde takinti olabilir kime bakti nas balti diye.oyle bi insan defilim ustelik.cunku guvenim kirildi..ben nasil daha onun yatagima gorerim bu saatten sonra istemiyorum bile..aklimda cok uzin zamanlar kalir bu oyle etkiledi beni.aldatilmisim kandirilmisim gibi hissediyorum
bence bu dini konuya bir son vermek lazım gerçekten konu sahibininin hakkına giriyoruz çünkü.. her koyun kendi bacağından..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?