Arkadaşınız sizden borç isterse

Bak şimdi diyorsun ki, babam benden birikmiş paramı istedi, benden habersiz borç yapmış vs diyorsun. Sana ondan ayırıp 1000 tl ye yakın verebilirim canım diyorsun. Hem böylece çok kötü de olmazsınız ha?

Bak şimdi diyorsun ki, babam benden birikmiş paramı istedi, benden habersiz borç yapmış vs diyorsun. Sana ondan ayırıp 1000 tl ye yakın verebilirim canım diyorsun. Hem böylece çok kötü de olmazsınız ha?

Benim para zaten babamda. o bir hesap açtırdı. hesap onun adına. arkadaşıma da söyledim zaten bunu. o da babanla bir konuşur musun dedi. eylülden itibaren her ay azar azar öderiz dedi. ailemin alması gereken bir yer var, bu konuda onlara yardımcı olucam, bir de araba alıcam parayı bu şekilde kullanıcam. önümüzdeki maaşımı arkadaşıma vermeyi düşünüyorum. alınacağını düşünüyorum ama başka yapabileceğim bir şey yok.

güveniyorsan ver. bi gün senin de ihtiyacın olabilir

güveniyorum ama belli olmaz. insanlara en yakınları bile neler yapıyor. elbette benim de ihtiyacım olabilir. ama birilerinden borç para almaktansa en mantıklısı fazla da olsa kredi çekip her ay parayı bankaya ödemek. böylece kimseyle yüz göz olmazsın.ben olsam böyle yaparım başkasından istemem sanırım.

Valla çok dardaysa arabasını satsın bu zamanda tedbirsiz o kadar borcun altına girilmez dahası 10 bin borç verilmez. Ben vermezdim ama ufak yardım yapardım o da en fazla 2 bin...

Valla çok dardaysa arabasını satsın bu zamanda tedbirsiz o kadar borcun altına girilmez dahası 10 bin borç verilmez. Ben vermezdim ama ufak yardım yapardım o da en fazla 2 bin...

az da olsa yardım edicem karar verdim. eşinin ailesinin durumu iyi hatta ev alacaklarına söz vermişlerdi onlar evlenirken. onlar da destek olabilirlerdi. dediğiniz gibi arabayı da satabilirler, ama satmayı düşünmüyorlar.

evi var, arabası var 10 bin tl borç istiyor ?

Biraz mantıksız değil mi, çok paraya sıkışan insan arabasından vazgeçer en az 17 bin şimdiki arabalar.

Bence vermeyin.

arkadaşınız da kendisine güvenerek hiçbir birikimi olmadan borç altına girmiş, şimdi ödeyemiyor. demekki kendine güveni bile boşa çıkmış. arkadaşlık başka bu işler başka ki bahsettiğin mebla az değil. hem onca borcundan sana sıra çabuk gelmez. sana da o para yakında lazımsa verme.

Herkez ayagini yorganina gore uzatmali, Arkadasiniz arabasini satabilir yada ne bileyim bankadan kredi çekebilir.

Ben olsam vermezdim...

Ödeyemediyse arabasını satsın, sizin arabananız eviniz var mı da arkadaşınız bu lüksün içinde yaşarken elinizdeki üç kuruş parayı ona vericeksiniz.
Kaldı ki arabanız da olsa vermeye lüzum görmüyorum ben. Kardeşim, annem babam istese böyle bir durumda vermem. Oturulur mantıklı konuşulur ya araba satılır ya da ev..
Kredileri bitmeden size borcunu ödeyemicek. Kredilerini de bitirebileceğini düşünmüyorum. sonunda onlar yine satılacak, balık baştan kokar. Olan sizin paraya olacak..

ben kefil bile olmadım arkadaşıma, borç da veremem... önce bozuldu biraz,sonra sorun etmedi. arkadaşınızın kendi ailesi, eşinin ailesi yardım edebilir. siz acil araba alın bence ayrıca niye hesabınızın ayrıntısını açıklıyorsunuz ki.

Verme, evini ya da arabasını ipotek etsin.
Bir şekilde ödesin borcunu.
Bu kadar büyük bir şeyin altına 5000 maaş alan bile giremiyor.
Şimdi de kendi düşünsün düştüğü yerden kendisi çıksın.
Ha, verecekseniz de senet falan yapın bir şeyler

az bir miktar zar zor verebileceğini (1000 TL) ama istediği miktarıın imkansız olduğunu , üzüldüğünü. belirt.

gidip evine misafir olduğuna göre samimiyet az değil. ne ekersen onu biçersin

evi var, arabası var 10 bin tl borç istiyor ?

Biraz mantıksız değil mi, çok paraya sıkışan insan arabasından vazgeçer en az 17 bin şimdiki arabalar.

Bence vermeyin.

Bana da mantıksız geliyor biraz. arabayı alalı bir yıl kadar anca oldu. onu da borçla aldılar. 14 bindi sanırım arabanın fiyatı.

Ben vermezdim. Hele 10 bin... Kusura bakmasın. Bana mı güvenip aldı o kadar şeyi

bu kadar yükün altına girmesini ben de yanlış buluyorum.
Herkez ayagini yorganina gore uzatmali, Arkadasiniz arabasini satabilir yada ne bileyim bankadan kredi çekebilir.

Ben olsam vermezdim...

bir miktar kredi çekmişler. sanırım krediyi faizle ödüyorsun, o yüzden bir miktar da eşten dosttan borç almayı düşünmüşler. ben olsam tamamını kredi çekerdim. kimseden istemezdim.

eşinin abilerinin durumu iyi onlardan da yardım alabilirler. hesabımın ayrıntısını açıklamadım ki. şu kadar param var demedim ona. ama bu kadar yıldır çalışıyorum, bekarım birikimim olduğu belli. araba almaktan bahsediyordum.

hesabım babamda falan demişsiniz, o da babandan ister misin demiş. ya babanızın üstüne atın ya araba alın.

o zaman eşinin abilerinden istesin önce. zaten öyle olması gerekmez mi? neden önce onlardan istememiş.
en iyisi diyinki ''bana ne zaman borcunu ödeyebilirsin'' baktın çok geç bir zaman sonraysa dersin ''ama o süreçte bana da lazım veremem''
ayıp değil, yanlış değil, kırıcı değil. sanırım en iyi yol

Son düzenleme:
O kadar borcunun içinde.sizin paranızı verebileceğini gözünüz kesiyor mu? Bence vermek istemiyorsaniz uygun dille, yatırım yaptığınızı ya da yapacağınızı söyleyin. Para söz konusu olunca dostlar bile birbirine girebiliyor..

Arkadasliginiza bagli. Benim 15 yillik kankam var. Hic dusunmeden veririm valla, onun zor durumda olmasina yuregim dayanmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…