arkadasinizdasiniz, yemekten kil cikti, tavriniz ne olur?

baskasının evinde yemek yememeye calisirim
hele ki disarda alalede bi yerde yemek yemem cunku hangi sartlarda yapildigini gordum
kendimden baskasinin yaptigi yemegin temizligine guvenemiyorum zaten
kıl cikmasindan daha kotu seyler olmustur ama goz gormeyince tabi dusunmuyo insan...
kurtcuk cikmis mesela, emin olun o hayvancagiz bile bazi bayanlardan daha temizdir

değil kıl çıkan tabaktaki yemeği yemek
iki gün boyunca aklıma gelir ve
zehir olur yediklerim.
hersey cıksın ama lütfen kıl çıkmasın.
tabakta sadece yemek olmalı
ben cok hassasım bu konuda
düşündükçe bile ....
neyse
yemem,
yemem
asla yemem

kaydirigubbakcemile
açılın bayanlar, kıl-saç bilimum yabancı maddeleri mıknatıs gibi çeken bambusi geldi.

şimdiye kadar defalarca tabağımdan saç ve kıl bulmuşumdur. benden düştü desem; ne saç rengi, ne kıl yapısı benziyor.
misafirlikte özellikle kimseye çaktırmam, yemeyi bırakırım. ev sahibi çok ısrarla ye derse mimiklerle anlatmaya çalışıyorum.
restoranda garsonu çağırıp beraber inceliyoruz:)

kayınvalidemin yemeklerinden de çok çıkar. yemeği bıraktığımda anlıyor artık :)
bir kere bana ' nedense hep senden çıkıyor, senin saçın olmasın' demişti ki neredeyse çöpten saçı arayıp renk analizi yapasım gelmişti.

dikkat eden insandan kolay kolay çıkmaz bence. yemek yaparken çok dikkat ederim. şimdiye kadar yaptığım yemeklerde saç bulana denk gelmedim.

ben dikkat etmem saçlarım çok dökülür aslında ama ona rağmen yemeğimden saç bulana rastlamadım..zaten yemeklerimi sevgilim falan yiyor yani çıksa o mutlaka söyler gösterir:)))bence dikkat edersen daha çok çıkar..sakınan göze çöp batar hesabı:))
ama tiksindirici bişi yaaa...

kaç gündür konuyu görüyorum sırf kusmamak için açmıyordum düşünün artık.
aşırı derecede taıntılıyımbu konuda. tabiki bende çaktırmaz ve karşımdakini utandırmazdım
ama asla o tabaktan birşey yiyemezdim. inanın şunları okurken yazarken bile öğürüyorum.
Ne tesadüftürki kocamda aynı benim gibi.

Mesaj yazan herkes bugüne kadar benim yemeklerimde kıl çıkmamış demiş..
Farkındaysanız aynı kişilerde utandırmam , söylemem çaktırmam gibi şeyler söylemişler..
Aynı şeyi onlara gelen misafirlerde yapmış olabilir.. Bu kadar emin olmayın..
Eğer temiz biri olduğuna inandığım birinin yemeğinde kıl çıktıysa kılı çıkartırım yemeye devam ederim..
Aman aman mazallah bi kıl çıktı diye yemeğimizden ölmeyiz yaw..
Abartılacak bir konu değil..

ya bu olayin hemen akabinde ertesi gunu bilem olabilir, benim yemegimden cikti. hay Allah. Vallhi kinamamistim da. hem de hic, insanlik hali hepimizin basina gelebilir.

Gerci esim ve ben, ev yemegimizdi Allah'tan baskasi yoktu ama ozur diledim esimden.Esim umursamadi. salata miydi ortak bir yemek. Esim tiksinmez sactan. ama ben uzuldum yani.

Kildan acayip tiskinirim benn:bbo:
Cok sevdigim bi yemek olsa bile yemem...
Hatta o cok sevdigim yemegi bile icinde gordugum o kildan sonra bi daha sevmeme ihtimalim bile yuksek:tomato:
Doldum iyice der birakirim tabagi.
Yada senin yaptigin gibi mutfaga goturur dokerim.
Ama demem icinden kil cikti diye.
Utandirmak istemem..

belli etmem...çaktırmadan tabağımdan çıkarır ya kenara koyarım ya atarım ..görgü kuralıdır belli etmemek..yarın benim evime gelince de aynı şey onların başına gelebilir insanlık hali..
yani yemekteyiz deki görgüsüzler gibi avaz avaz bağırmam..:kahve:

Annem mutfakta baş bağlamayı adet ettirmişti bana ,kıl çıksa yemekten bu benim ölümümdür derdi hep,ben de mutfakta dikkat ederim bu duruma hep ,kılı tabakta ya da masada görsem kimse görmeden alırım,ve asla böyle birşeyden bahsetmem,neticede hepimiz bayanız saçlarımız uzun olabilir,ama ev sahibini mahcup duruma düşürmemek gerekir,başlığı açan arkadaşım doğru bir harekette bulunmuşsun canım

asla belli etmem.ama yemeye de devam etmem.başka bişeylerden yerim. bakmayın siz yemekteyiz programındakilere,onlar tamamen yalan..

türk örf ve adetlerinde "ıyyy kıl çıktı " denmez evsahibine zaten. :)

kesinlikle belli etmeden kılı yok ederim. söylemem yemekten kıl çıktı diye utandırmam insanları. çünkü insalık halidir benimde başıma gelebilir.
ama tabi yemekte kıl gördükten sonra devam edemem sanırım.

ya normal de olan bişi bu, bende öyle takıntılı değilimdir,
bozuntuya vermem yemeğe devam ederim, ama tanımadığım ve ilk defa evine gittiğim biriyse yemem, ama yine de belli etmem

Olabilir hepimiz insanız.Kıl da çıkabilir,
başka birşeyde.Görgü kuralları çerçevesinde
belli etmem.Sunulanı yerim yada yemem
o anki duruma bağlı.

çok samimi bir arkadaşımsa mutfakta söylerim. ama kırmadan. başkalarına belli etmem. kıl çıkan şeyi yemem çay alma bahanesiyle çöpe dökerim. diğerlerini yerim. ama samimi olmadığım biri ise hiçbirini yemem belli de etmem. rejimdeyim demek daha doğru. hepimizin saçları dökülüyor, bizimde başımıza gelebilir. bende hep saçlarımı toplarım, misafire birşeyler hazılarken tülbent takarım. öyle yemekteyiz programındaki gibi yaygara yapmaya gerek yok.

Back
X