- 3 Eylül 2012
- 21.892
- 57.788
- 798
- Konu Sahibi umutla_bekleyis
-
Evet yanlış bence. Ama cinsel içerikli olduğu için değil "acaba" diyeceğin her konu için bence herkesle konuşma.Slm kizlar merak ettigim bugun arkadas ortaminda kocamizla olan ev halleri yatak halleri olsun konustuk hani bi yerden laf acildi mevzuyu oraya geldi (bi ark zevk almadigini hic bir sekilde istemedigini sadece kocasi isteyince onuda zorla istemeyerek yaptigini belirtti) hani benim kendi dusuncem ben sadece taktik vs hani böyle yap fln gibisine konustum aksi mumkun deil anlatmazdim yardimim dokunurmuki diye ilk tavsiyemiz psikolok oldu ama mumkun olmadiginii söyledi bizde kendi hayatlarimizdan örnekler verdik sadece ben deil hepimiz konustuk pozisyonuna varincaya kadar saka ile karisik... ama gecenin bu saatinde aklima takildi acaba yanlismi yaptim her ne olursa olsun özelim bende saklimi kalmaliydi hani yasadiklarimi yaptiklarimi anlattim arkadaslarin gözunde nasil bi sekil alacagini simdi dusunmeye basladim sadece ben deil hepimiz konustuk ben asla onlar hakkinda kötu dusunmem eksiklerimi tamamlarim eksik yanim varsa amaaa bilemedim iyimi ettim kötumu ettim yardim edermisiniz
Bir saglik sorunu gibi dusunup yardimci olmaya calismissiniz bunda bir sorun yok ama bence kendi ozeliniz her zaman sizde kalsin.
20 arkadaşım varsa 8 i ile bu konularda rahatça şakalaşırım ben..
Karşılıklı bu durum. Bana anlatmayana anlatmam. Anlatanla paylaşırım.
Hiç de gözümde durumları değişmiyor. :)
Bir apandisit belirtisini, bir kıl dönmesini sabaha kadar google'larsanız dahi anlamayabilirsiniz. Bu konudaki bilgileri öncesiyle sonrasıyla, ameliyatıyla vs anca yaşamış bir kişiden öğrenebilirsiniz.
Cinsellik de bir şekilde kişiden kişiye değiştiği için ulaşabildiğimiz kaynaklar her zaman aynı faydayı sağlamayabilir. Tabi ki konuşmak ve ufkunu açmak doğrudur.
'Ay kocamı öyle hayal eder' kafaları hakkında yorumum yok. Onlara kalsa dünyada tek kadın kendileri kalsın isterler.
İşte bu konu hakkında yorum yaparken de kendinizden örnek vermiş oluyorsunuz ister istemez. Bir de şöyle bir şey var, kendinizden örnek vermeyin denilmesini de anlayamadım. Kimden örnek verilecek, bir tanıdık böyle yapıyor mu denilecek?
Yada bir arkadaş diye konuya girilince kim inanacak?
Ne kadar genel yorum olursa olsun herkesin kendi yaşanmışlığından yola çıktığı apaçık ortada. Detaya girmeden bunu konuşmak kadınlar için hiç de kötü değil aslında. Herkes internetten bakıp durumunu anormal görüp araştırma yapmıyor maalesef. Kendi yaşadığını normal sanıyor. Ancak böyle ortamlarda konuşulduğunda anormal biir durum olduğunu anlıyor.
Ülkemizdeki doğum oranları ve sağlıksız ilişkiler düşünüldüğünde bence bu insanlar durumun farkında ve bilincinde olmaktan fazlasıyla uzak görünüyor. Ama neredeyse herkesin görüştüğü bir arkadaşı, ablası, akrabası var. Bunlar konuşulsun biraz algılar değişir belki.
Dediğiniz arkadaşınızın da belli ki durumu normal değil, cinsel ilişkiden zevk de almıyor hatta iğrenç geliyor gibi gözüküyor. Konuştuğunuz iyi olmuş belki bir şeyleri değiştirmek için ona da adım olur.
Bana göre bu normal mesela. Yani çalıştığı yer itibariyle, eğer konusu açılmışsa ve dün başlayan bir iş arkadaşı değil de tanıyor olduğu bir iş arkadaşıysa sorabilir.Eşim de iş yerindeki BAYAN arakdaşına korunma yöntemini sormuştu mesela. Bu da normal o zaman:) çalıştığı yer tüp bebek kliniği...
Bence mahremiyet yere, konuma, kişiye göre değişiyorsa mahremiyet olmuyor.
Kendisi de bunu savundu ama bana çok destursuzca bir hareket gibi geldi. Hani genel şeyler konuşulur belki de kişisel sınırları aşmamak lazım. O kadının kocasının hoşuna gitmiş midir bu soruya cevap vermesi mesela?Bana göre bu normal mesela. Yani çalıştığı yer itibariyle, eğer konusu açılmışsa ve dün başlayan bir iş arkadaşı değil de tanıyor olduğu bir iş arkadaşıysa sorabilir.
Ki korunma yöntemini bir kadına sorması da mantıksız değil, sonuçta sizin ne hissettiğinizi bir kadın daha iyi anlayıp farklı bir perspektif sunabilir.
O soruya tepki vermeden doğal karşılayan bir kadının kocası da muhtemelen aynı düşünce yapısındadır diye düşünüyorum.Kendisi de bunu savundu ama bana çok destursuzca bir hareket gibi geldi. Hani genel şeyler konuşulur belki de kişisel sınırları aşmamak lazım. O kadının kocasının hoşuna gitmiş midir bu soruya cevap vermesi mesela?
bu asla konusulmaz..Slm kizlar merak ettigim bugun arkadas ortaminda kocamizla olan ev halleri yatak halleri olsun konustuk hani bi yerden laf acildi mevzuyu oraya geldi (bi ark zevk almadigini hic bir sekilde istemedigini sadece kocasi isteyince onuda zorla istemeyerek yaptigini belirtti) hani benim kendi dusuncem ben sadece taktik vs hani böyle yap fln gibisine konustum aksi mumkun deil anlatmazdim yardimim dokunurmuki diye ilk tavsiyemiz psikolok oldu ama mumkun olmadiginii söyledi bizde kendi hayatlarimizdan örnekler verdik sadece ben deil hepimiz konustuk pozisyonuna varincaya kadar saka ile karisik... ama gecenin bu saatinde aklima takildi acaba yanlismi yaptim her ne olursa olsun özelim bende saklimi kalmaliydi hani yasadiklarimi yaptiklarimi anlattim arkadaslarin gözunde nasil bi sekil alacagini simdi dusunmeye basladim sadece ben deil hepimiz konustuk ben asla onlar hakkinda kötu dusunmem eksiklerimi tamamlarim eksik yanim varsa amaaa bilemedim iyimi ettim kötumu ettim yardim edermisiniz
yarisi vajinismus mu?Ne mahsuru olacak ki yani hanim hanima bi kac pozisyon konusmanin? Cinselligi bu kadar abarti sekilde gordugumuz icin toplumca, o arkadasin oyle haz alamaz olmus. Turk kadinlarinin yarisi vajinismus bi kismi da vazife gibi haz almadan sevisiyor.... Sebep bu iste
Benim asla kötu niyetim yoktu hic birimizin yoktu aslinda sadece orali duyunca arkadasin verdigi tepki rahatsiz etti.aman oda yapsin napiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?