arkadaslar arasinda cinsellik konusulmasi dogrumu

Evet yanlış bence. Ama cinsel içerikli olduğu için değil "acaba" diyeceğin her konu için bence herkesle konuşma.

Bir saglik sorunu gibi dusunup yardimci olmaya calismissiniz bunda bir sorun yok ama bence kendi ozeliniz her zaman sizde kalsin.

Aynen dediginiz gibi özelim bende kalsin anlatinca özelligide kalmiyor zaten. en iyisi anlatmayip merak uyandrmasi toplumda herkes konusuyor bitek ben susuyorum daha cok merak ederler

20 arkadaşım varsa 8 i ile bu konularda rahatça şakalaşırım ben..
Karşılıklı bu durum. Bana anlatmayana anlatmam. Anlatanla paylaşırım.
Hiç de gözümde durumları değişmiyor. :)

Benim gözumdede hic bi sekilde ne kendileri ne kocalari degismedi degisemezde. Siniri asmadan bende konusurum benle konusulursa.. hep temizlik cocuk alisveris mi konusulacak bazen iyi geliyor bu konulari konusmakta

Kendinden ornek vererek , konusmamaliydin .

Baska sekilde elbeteki yardimin dokunabilir , ama kendinden ornek verme bu konularda.
O senin ozelin sonucta .

Bir apandisit belirtisini, bir kıl dönmesini sabaha kadar google'larsanız dahi anlamayabilirsiniz. Bu konudaki bilgileri öncesiyle sonrasıyla, ameliyatıyla vs anca yaşamış bir kişiden öğrenebilirsiniz.

Cinsellik de bir şekilde kişiden kişiye değiştiği için ulaşabildiğimiz kaynaklar her zaman aynı faydayı sağlamayabilir. Tabi ki konuşmak ve ufkunu açmak doğrudur.

'Ay kocamı öyle hayal eder' kafaları hakkında yorumum yok. Onlara kalsa dünyada tek kadın kendileri kalsın isterler.

Konusurken yazdiginiz gibi dusundum heralde faydasi olur gözuyle baktim konustum simdi pisman olmadigimi anladim.. arkadaslar yardima ihtiyaciniz varsa sorabilirsiniz her sekilde yardimci olurum

Özeliniz özel kalsın, size kalsın.
Yardımcı olmak için olsa bile o kadar derine inmeyin.
Mesela buraya bile konuştuğunuzun içeriğini yazmışsınız, bunu bile yapmayın.
Yani sitede zaten beni kimse tanımıyor yazarım ne olacak demeyin. İnsanların akıllarında en çok bu anlattıklarınızla kalabilirsiniz.
Kkda da var öyle çekinmeden anlatanlar çoğu kez şahit oldum, hiç hoş değil bence.
Adına özel denilmişse bunun, o özelin bir anlamı var.

İşte bu konu hakkında yorum yaparken de kendinizden örnek vermiş oluyorsunuz ister istemez. Bir de şöyle bir şey var, kendinizden örnek vermeyin denilmesini de anlayamadım. Kimden örnek verilecek, bir tanıdık böyle yapıyor mu denilecek?
Yada bir arkadaş diye konuya girilince kim inanacak?

Ne kadar genel yorum olursa olsun herkesin kendi yaşanmışlığından yola çıktığı apaçık ortada. Detaya girmeden bunu konuşmak kadınlar için hiç de kötü değil aslında. Herkes internetten bakıp durumunu anormal görüp araştırma yapmıyor maalesef. Kendi yaşadığını normal sanıyor. Ancak böyle ortamlarda konuşulduğunda anormal biir durum olduğunu anlıyor.

Ülkemizdeki doğum oranları ve sağlıksız ilişkiler düşünüldüğünde bence bu insanlar durumun farkında ve bilincinde olmaktan fazlasıyla uzak görünüyor. Ama neredeyse herkesin görüştüğü bir arkadaşı, ablası, akrabası var. Bunlar konuşulsun biraz algılar değişir belki.
Dediğiniz arkadaşınızın da belli ki durumu normal değil, cinsel ilişkiden zevk de almıyor hatta iğrenç geliyor gibi gözüküyor. Konuştuğunuz iyi olmuş belki bir şeyleri değiştirmek için ona da adım olur.

Bana göre bu normal mesela. Yani çalıştığı yer itibariyle, eğer konusu açılmışsa ve dün başlayan bir iş arkadaşı değil de tanıyor olduğu bir iş arkadaşıysa sorabilir.
Ki korunma yöntemini bir kadına sorması da mantıksız değil, sonuçta sizin ne hissettiğinizi bir kadın daha iyi anlayıp farklı bir perspektif sunabilir.

Kendisi de bunu savundu ama bana çok destursuzca bir hareket gibi geldi. Hani genel şeyler konuşulur belki de kişisel sınırları aşmamak lazım. O kadının kocasının hoşuna gitmiş midir bu soruya cevap vermesi mesela?

O soruya tepki vermeden doğal karşılayan bir kadının kocası da muhtemelen aynı düşünce yapısındadır diye düşünüyorum.
Kendimi koydum mesela doktor bir arkadaşım konu geçtiğinde "sen nasıl korunuyorsun" dese "hapla" veya "prezervatifle" der geçerim, karşı taraf uzatmıyorsa da saçma gelmez bana.
Ama tabii ki yapı meselesi, ben doğal karşılıyorum diye sizin de karşılamanız gerekmez. Sizin bu hassasiyetiniz varsa da eşinizin daha dikkatli olması gerekir.

bu asla konusulmaz..

Asla kendinizden ornek vermeyin derim. Kadinlarin , ozellikle bazi kadinlarin dili durmaz gider esine soyler bizim su arkadas soyle boyle yapiyomus filan die. Bu riski nasil goze alirsiniz? Ayrica kadin kadina bile hos deil. Cok tavsiye vermek istoyorsan ,bazilari soyle soyle yapiyomus ' de. Boyle ozel konular genis gruplala degil de 2 li konusulmal. Cok kisi olunca konu civiyo istrnmeyen noktalara geliyo,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…