Arkadaşlar bakarmisiniz

İzinli günlerde çıkarıyorum dolastirip getiriyorum

Toplumda her tip insan mevcut.
Eğitimli, cahil, uyanık, kurallara uyan, uymayan, virüse inanmayan, tedbirleri gereksiz bulan, tevekkül/kaderi yanlış yorumlayan, say sayabildiğin kadar...
Bizden farklı düşünüp davranan insanlar her zaman vardı olmaya da devam edecek.
Bu kadar kızıp dertlenmeyi doğru bulmuyorum ben.
Şikayet etseniz nolacak?
Polis gelince kaçışıp, saklanacaklar sonra yine çıkıp gezecekler.
Kendi tedbirimizi alıp, ruh sağlığımız için etrafa fazla takılmayalım bence.
Bu arada oğlum Almanya’ya komşu bir Avrupa ülkesinde orada da katı bir sokağa çıkma yasağı yok, bize benzer kısıtlamalar var.
Sebebi de Noel tatili-kutlamaları.

lütfen ihbar edin, tüm sağlık çalışanlarının hatrına ihbar edin!

aylardır canımız çıktı, ailelerinin yaklaşmaya korktuğu insanların ağzının içine girip entübasyon ve cpr yapmaktan hastalık kapmayanımız kalmadı!

özverili ve sorumluluk sahibi vatandaş aylardır evinden çıkmazken (hepsine tek tek teşekkür ediyorum ) bu düşüncesiz insanlar yüzünden yayıldı hastalık bu kadar!

kurallara uyan herbir insanın hatrına şikayet edin onları lütfen! bıktık!

Ben maalesef size katilmiyorum hele ki ‘Sikayet etseniz nolocak?’ Cumlenize...
Cok sey olabilir polis yakalayabilir ceza yazabilir. Bu donemde ozellikle saglik calisanlari bu kadar zor durumdaykrn ve her gun kayiplar verirlerken ben ‘Bana dokunmayan yilan bin yasasin’ mantigini asla anlamayacagim.
Bugun hemsire odasinda yorgunluktan kalp krizi gecirmis bir hemsire haberi vardi internette...
Biz vatandaslik gorevi olarak sikayet etmeliyiz asil.

Edemiyosun ki .benim komşular dün eve misafirleriı yigdi bunu da Instagram'da haftasonu yasağı başlasın diye paylaştı.
Ne ben ne kimse şikayet etmiyoruz
Çünkü polisler koşa koşa sizi su şikayet etti diyor

valla billa böyle diyor

ah ah.. ne diyeyim ki.. istediğiniz kadar yasak olsun,istediğiniz kadar aşılanın, yine de bireysel olarak özverili davranmazsak bu salgın bitmez,bitmeyecek de...

düşünmekten,konuşmaktan bile yoruldum artık...

ah ah.. ne diyeyim ki.. istediğiniz kadar yasak olsun,istediğiniz kadar aşılanın, yine de bireysel olarak özverili davranmazsak bu salgın bitmez,bitmeyecek de...

düşünmekten,konuşmaktan bile yoruldum artık...
Ablalarim sağlık personelleri ve korona atlattilar .amcami koronadan kaybettik sizi çok iyi anlıyorum .. anne baba kronik ve yaşlılar..sizi gercekten iyi anlıyorum .
Size yasatilanin çok içindeyim ama hiç bişey yapamıyoruz bu da çok ironik

Anlatmak istediğim bana dokunmayan yılan bin yaşasın değil.
Amacım insanları şikayetten vazgeçirmek de değil.
Şikayetle, cezayla çözülemeyecek sıkıntılar var toplumumuzda.
Bizim gibi kollektif toplumlar bu tip kısıtlamalara Avrupa ülkelerlne göre daha zor uyum sağlıyor.
Eğitim-bilinç düzeyi de ayrı bir etken
Ayrıca şikayet sonucunda kesilen cezaları herkes ödüyor mu sanıyoruz?
Ödemeyenlere de af çıkar zaten.
Benim söylemek istediğim etrafa bu kadar kızıp kendimizi doldurmayalım.
Ya komşulara ifşa olmayı göze alıp şikayet etsin konu sahibi ya da takılmasın.
Kızıyorum, şikayet etmek istiyorum ama ..... yaklaşımı sıkıntılı.

İhbar et bencede bizde meraklı değiliz eve onlarda otursun

112 veya HES uygulaması üzerinden ihbarda bulunabilirsiniz. Sadece telefon numaranız ilgili birim tarafından gözüküyor, başka bilginiz gözükmüyor.
Kurallara uymayan bir düğünü HES uygulaması üzerinden ihbar ettim 2 ay oldu sonuç sıfır. Hala ‘değerlendiriliyor’.

Bi şey diyemem Ben ihbar kısmındayım, denetim ekipleri farklı
1 saat olacak denen düğün 4 saat sürdü yemek de verildi maske de takılmadı malesef denetim falan göremedim ihbar etsem de. Bu kişilere ceza da gelmedi.
Biz vatandaşlık gorevimizi yaptık. Ama insanın artık ihbar etme isteği de kalmıyor sonuç olmayınca.

Haklısınız, böyle durumlarda aslında randevu alıp kaymakama çıksanız belki o zaman memurlar gerekli özeni gösterirler

Kim oder kim odemez orasi beni ilgilendirmez. O devletin isi. Yani nasil olsa odemeyecek deyip bosver ben 3 maynunu oynayayim olmaz.
Ayrica Egitim ve bilinc duzeyini de ben dusunmek zorunda degilim. Aksine egitimli ve bilinc duzeyi yuksek kisiler ihbar etmeli ki dediginiz kesim bir seyler oldugunun farkina varsin. Ben sikayetimi yaparim uymak uymakmak ona kalmis.
Sicacik evimizde otururken psikolojimiz bozuluyorsa ve biz bunu dusunup saga sola duyarli davranmiyorsak saglikcilarin psikolojisi ne olacak?
Bilmiyorum tabi ki ayni fikirde olmak zorunda degiliz. Ama bilinclenme acisindan maalesef Turk milleti cezayi hakediyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…