Arkadaşlar bana bir akıl verin

Pff gene kaynana -görümce mevzuları. ıngiliz dili ve edebiyatı mezunu birisi olarak söylemek isterim ki; öyle tırışkadan bir bölüm değildir, hem ev işi hem dışarda çalışma hem de okula gidip bir ders için bir dönemde 5-10 kitabın incelendiği durumlarda "Bu koş koşta bir de vakit bulayım iki metaforun dibine vurup, 3 bölüm de paraphrase yapayım" olayı olamaz.Daha bunun formasyon olayını da eklersek hepten durum zorlaşır. Şu an sabahları şirketlerde ingilizce öğretmenliği yapıyorum akşam üstü de formasyon dersleri alıyorum ve her akşam 9da ancak evde olabiliyorum. Bu arada bir de evleniyorum! Hiçkimsenin uzaktan sizi kukla gibi yönetmesine izin vermeyin, ıngiliz dili nedir diye sorsan ağzı açık bakan insanlara sırf onlar dedi diye hem çalış hem okula git hem formasyona git hem ders çalış hem ev işi yap, olduuu bi de afedersiniz üstünüze semer taksınlar tam olsun.Bu ne iş yaaa.

canım benim arkadaşımın kardeşi de üniyi öyle okudu. kpss'ye girmiş, kazanmış. ama okulu bitti sınıf öğretmeni oldu. ama atamasında problem çıkıyor devlette olduğu için. kurum içi atama falan olması gerekiyor sanırım. istifa edince de cezalı duruma düşüyor. yani öyle sevgili görümcenin sandığı kadar basit değil bu işler. dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olacak. aklı sıra kurnazlık yapıyor. ona neymiş hem? o kadar düşünüyorsa sizi her ay para göndersin.

winstonlight bu durumu tam anlamıyla anlayan kimse çıkmayacak diye düşünmeye başlamıştım...
Çok sağol meslektaşım ya... Gerçekten durum çok zor. Bir de artık formasyon dersleri zorunlu oldu...
Ben hepsine birden nasıl vakit ayırayım. Vakit ayırmak için günlerin 30 saat olması lazım vallahi...

aybuke07 çok bunalmış bir durumdayım ve bu durum benim için gerçekten bir sorun...
Dışardan nasıl görünüyor gerçekten bilmiyorum... Ama bu bir sorun...

bonbo gerçekten de bu iş o kadar kolay değil. Sadece ev ve okul beni bu kadar bunaltmışken bir de işi üstüne eklersem... ışin içinden çıkamam.
Yok hiç gerek yok para falan göndeermesine. Eşim çalışıyor geçiniyoruz çok şükür. O onunla alakası olmayan durumlara burnunu sokmasın yeter....

valla benim çevremde çok hem çalışıp hem okuyan, bu hem kpssyle memur olup hem üni. okumak yeni icat edilmiş bişey değil, herkes yapıyor, hatta can atıyor bunu yapmak için insanlar, büyük nimet çünkü, ikinci öğretimle yapıyor olmadı memuriyeti vardiyalı olan bi işte akşamları yapıyor işini
gerçi senin artık paraya ihtiyacın kalmamış, okulu bitirmek konusunda da kararlı olduğun görülüyor, başarılar sana

hem fikir isteyip hem insanlara kızmanıda anlamadım doğrusu, farklı fikirlere açık olmadıktan sonra sana sadece duymak istediklerin söylendikten sonra ne anlamı var ki konu açmanın
ayrıca görümcenin ilkokul mezunu olmasınıda küçümsemeni anlamadım, şu hayatta edindiğim en büyük tecrubelerden biride insanın insanlığının eğitim düzeyiyle hiç bir alakası olmadığı

chess cim arkadaş görümcesinin eğitim durumunu bana cevaben yazdı benim görümcem de üni. mezunu ben de ama o benim mesleğimi daha iyi sandığı için kendininkinden arada beni ve işimi aşağılamaya çalışır da kayınvalidem de aynı yolun yolcusu yukarıda örnekleri verdim en son görümcem hukuk okumak zor diyenlerin yanında hukukta ne var herkes okur bence kolay felan diyordu ben de bana kolay geldi valla kazanıp girmeyi becerdikten sonra zaten bitiyor dedim (kazanmak da beceri değil de sinirlendirdi napayım)
ben acaba sen o okulu bitiremezsine mi getirmek istiyorlar ya da bitirsen de öğretmenlik kazanamazsın mı demekye getiriyor onu sormuştum
yoksa bence de okumakla adam olunmaz ne demişler tahsil cehaleti alır eşeklik baki kalır

tamam fikir olarak sana sunar sen kabul eder yada etmezsin.ama ısrarcı bir şekilde gireceksin demesi hadsizlikten başka bişey değildir.

chess cim arkadaş görümcesinin eğitim durumunu bana cevaben yazdı benim görümcem de üni. mezunu ben de ama o benim mesleğimi daha iyi sandığı için kendininkinden arada beni ve işimi aşağılamaya çalışır da kayınvalidem de aynı yolun yolcusu yukarıda örnekleri verdim en son görümcem hukuk okumak zor diyenlerin yanında hukukta ne var herkes okur bence kolay felan diyordu ben de bana kolay geldi valla kazanıp girmeyi becerdikten sonra zaten bitiyor dedim (kazanmak da beceri değil de sinirlendirdi napayım)
ben acaba sen o okulu bitiremezsine mi getirmek istiyorlar ya da bitirsen de öğretmenlik kazanamazsın mı demekye getiriyor onu sormuştum
yoksa bence de okumakla adam olunmaz ne demişler tahsil cehaleti alır eşeklik baki kalır

Olaya el attığın için teşekkürler canım...
Yanlış anlaşıldığım için üzülmüştüm...
Kimseyi ilkokul mezunu olduğu için aşağılayamam...

çok saçma kimene sizin ne sınavına gireceğiniz veya girmeyeceğiniz
bende evlendikten sonra okul hayatıma devam ettim ama kimseye danışmadım kendi kararım eşim bile saygı göstermek zorunda şu an kpss kursuna bende kayıt oldum eşime teklif ettim kendi istegi ile o da yazıldı
bence siz ipleri fazla ellerine vermissiniz
bu saaten sonra sadece eşinizle ortak kararlarla hareket etmelisiniz

çok saçma kimene sizin ne sınavına gireceğiniz veya girmeyeceğiniz
bende evlendikten sonra okul hayatıma devam ettim ama kimseye danışmadım kendi kararım eşim bile saygı göstermek zorunda şu an kpss kursuna bende kayıt oldum eşime teklif ettim kendi istegi ile o da yazıldı
bence siz ipleri fazla ellerine vermissiniz
bu saaten sonra sadece eşinizle ortak kararlarla hareket etmelisiniz

Bundan sonra asla izin vermeyeceğim küdahale etmelerine. Özellikle görümcemin...

Benim kardesimde ankara ing dli mezunu
son sınıfta formasyon aldı
cektiğini ailecek biz bliriz bir deri br kemik kaldı
oyle hem calısmak hem okumak hem evının sorumlulugnu tasımak kolay degıl hele boyle agır bır bolum ıcın
ki gece 9 da eve geldıgınde zavallımın elını kaldıracak halı olmuyodu
canım herkes kendı yasadıgını kendısı bılır
fazla yuzgoz olmadan tavrını koyacaksın,
tabıkı ıkınızın anne babasıda dustugunuz yerde kaldıracak destek verecek kol kanat gerecek
ısı cok cıkmaza sokmadan aradakı saygıyıda muhafaza ederek bıldıgını oku
kaynanan kayınbaban dese anlayacagımda gorumcenın boyle seyleremudahale etmesını anlayamıyorum pek
Allah yardımcın olsun azmınıde tebrık ederım basarılı olursun ınsallah

Benim kardesimde ankara ing dli mezunu
son sınıfta formasyon aldı
cektiğini ailecek biz bliriz bir deri br kemik kaldı
oyle hem calısmak hem okumak hem evının sorumlulugnu tasımak kolay degıl hele boyle agır bır bolum ıcın
ki gece 9 da eve geldıgınde zavallımın elını kaldıracak halı olmuyodu
canım herkes kendı yasadıgını kendısı bılır
fazla yuzgoz olmadan tavrını koyacaksın,
tabıkı ıkınızın anne babasıda dustugunuz yerde kaldıracak destek verecek kol kanat gerecek
ısı cok cıkmaza sokmadan aradakı saygıyıda muhafaza ederek bıldıgını oku
kaynanan kayınbaban dese anlayacagımda gorumcenın boyle seyleremudahale etmesını anlayamıyorum pek
Allah yardımcın olsun azmınıde tebrık ederım basarılı olursun ınsallah

İnşallah canım teşekkür ediyorum...
Benim formasyonum son yıl olmayacak.
Ve şimdiden formasyon aldığım zaman ev işleriyle nasıl ilgileneceğimi düşünüyorum...
Allah yardımcım olsun...
Çok zor ama yılmak yok...
Görümceme gelince Allah bana sabır versin. Her zamanki hali...
Onu ilgilendirmeyen her konuya burnunu sokar mutlaka...
Dediklerini uygulayacağım. Teşekkürler yorumun için...

niye senden bişey istiyorlarki,sen istesen girersin zaten,,1500 kmden arayıp tuvalete girme demek gibi bişey bu,allh allh yawwwwww

Back
X