Arkadaşlar bana bir akıl verin

eğer lise düzeyinden girmeni istiyolarsa bundada amaç okulu bırakman mı acepbilmiyorumkismile

he he de gec. kımsenın senı rahatsız etmesne ızın verme. istedıklerı kadar konussunlar sen ıstedıgını yapıp evını tasımıssın. kpss ye gırmeyede aklı basında bır kadın olarak sen karar vereceksın. hız umursama hatta esıne ne dıolar bıle deme. bırak konu kapansın arasınlar soylesınler dursunlar. eger senın tepkı verdıgını yada kızdıgını anlarlarsa daha fazla ustune gelmeye calışırlar. kolundan tutup senı sınav masasına oturacak hallerı yokya. hersey sırayla sen ıstersen gırersın canım. hayatına mudahale etmesıne ızın verme.

ya ben anlamadım.
kpss ye gir demekle esasında senin kötülüğünü mü istiyorlar sence.

yani esas amaçları neymiş. onu bilseydik...

nurrose bide beni düşün sinirden çatlıyorum...

chess sistemden haberleri var mı yok mu bilmem ama ne yapmaya çalıştıklarını bi türlü anlamıyorum. O şehre gidelim diye değil benim üni okumam için masraf yapmasınlar diye istiyorlar...

Liza esas amaçları okulu bırakmam. Ya da masrafımı kendim karşılamam. ıki kuruş vermek batıyor onlara malesef...

chess sistemden haberleri var mı yok mu bilmem ama ne yapmaya çalıştıklarını bi türlü anlamıyorum. O şehre gidelim diye değil benim üni okumam için masraf yapmasınlar diye istiyorlar...

anladım canım, ben seni eşin okutuyor sanmıştım

ben okurken bile sinir oldum burda. Ne hakla senin hayatına karışabiliyor bu insanlar, onlara ne alsanaalsanasmile senin hayatın, senin yaşamın olucak kimsenin buna müdahale etmesine hakkı yok bence, hele görümcenin aslaaaaa :olmaz:
Çok istiyorlarsa hevesleniyorlarsa Kpss ye kendileri girsin sınava :dilcikar:
Senin hedefin başka, bence yolun devam et ve hiç pes etme. Bırak onlar ne derse desin kulak verme onlara :kahve:
ınş... dilediğin gibi Öğretmen olursun ilerde opuyorumnanaktan

kpssye girmekle birşey kaybetmezsin.
kendini denersin aldığın puana göre tercih yapsan da yerleşmekte kolay değil boşver dert edecek konu değil.

afedersin ama onlara halt yemek düşer:olmaz: töbe töbee. Kime ne yaa,kendi işlerine baksalar ya onlar.Ta ordan bile karışıo yuh artık. Eşinin buna müsade etmemesi gerek. Konuş bence eşinle bu konuyu

Kpss ye girmek öğretmenlik mesleği için işinizi kolaylaştıracaktır.
Üniv. öğrencilerine devlet dairelerinde çok kolaylık sağlıyorlar.
Arkadasım ankarada kadrosunu aldı okulunu bitirince direk öğretmenliğe geçicek
Yine baska bi tanıdığım haftada bi gün baska bi yere okula gidiyor..
Bi ablam zamanında girmiş okulunu memur olarak bitirmiş
Şimdi gözlemlediğim örnekleri söyleyince insanlar bana kızabilir ama ..
Mmesainiz 5 bucuk gibi bitecek çok efor sarfetmenize gerek yok ayrıca lise düzeyinde ki kpss sınavında çok zorlanacağınızı düşünmüyorum
Böylelikle kendi ayaklarınız üstünde duracaksınız ve eşinizin ailesine hiç ihtiyacınız kalmayacak bence istemeden size çok güzel bi fırsat sunmuşlar.
Ben olsam ne yapardım öğretmenlik okuyorum ve her iki sınav içinde hazırlıklara başladım.

afedersin ama onlara halt yemek düşer:olmaz: töbe töbee. Kime ne yaa,kendi işlerine baksalar ya onlar.Ta ordan bile karışıo yuh artık. Eşinin buna müsade etmemesi gerek. Konuş bence eşinle bu konuyu

Ehhh karışırlar tabi, eğitim masrafını onlar karşılıyormuş. Yani parayı veren düdüğü çalıyor böyle. El atına binen tez iner diye bir atasözü vardır.
Eh be güzelim eşin çalışmıyor mu senin. Neden eğitim masrafını eşinin ailesi ödüyor ki anlamıyorum. Belki maddi durumları bozulmuştur yani ne bileyim böyle ısrar ettiklerine göre vardır bir şey.
Ayrıca evlenmişsiniz, evinizide ayırmışsınız neden hala maddi açıdan onlara bağlısınız ki. Eğitim masrafını eşin ödesin böylece onlarda konuşmak zorunda kalmazlar. Kendi yağınızla kavrulun bundan sonra.

Niye bu kadar ciddiye alıyorsun ki..?
Allah'ın kelamı mı lafları tövbe haşa..!
Girmezsin olur biter,ne açıklama yap ne eşinle tartış hiçbirşey yapma

sizin hayatina kim karisabilir? kim sizin yerine kararlar verebilir? hic kimse...o yuzden takmayin ve kpss'ye girmeyin. ben olsam o gorumceye acarim agzimi yumarim gozumu. ona neymis? gitsin kendisi girsin calissin sana niye karisiyor uyuz!

chess iş bulana kadar eşim okutmadı tabiki. Benim ailem de yardımcı oldu onun ailesi de. ama onun ailesi ne kadar yolladıysa abartmıyorum bizimkiler 3 katını yolladı. Ve bizimkiler karışmadığı halde onlar karışıyor. Artı şuan masraf eşime ait ama onlar karışıyor... Başta onlara aitti masraf şuan değil...

angel_ ben de en çok görümceme kızıyorum. Her konuda böyledir. Bir konuya burnunu sokmasa çatlar...

er_ca evet yerleşmek kolay değil. Birşey kaybetmeyeceğimi de biliyorum. Ama ne gerek var? Yüküm zaten yeterince ağır...

GriPin eşime de o kadar karışıyor ama ağzını açıp birşey demedikten sonra tepesine de çıkar sonuçta. Eşime sınav konusunda resti çektim zaten...

Esila_ örneklerin güzel. Ama benim bölümün gerçekten çok ağır. Okul açık olduğu zaman gerçekten kendime eve hiçbirşeye vakit bulamıyorum. Bir de çalışabileceğimi hiç mi hiç sanmıyorum. Sınava 4 yıl sonra giricem zaten. Benim için önemli olan o...

burbuk kilometrelerce uzak bir şehirden geldi eşim ve bu zamanda iş durumunu biliyorsun... ış bulması o kadar kolay olmadı. Şuan çalışıyor... Şuan masraf ona ait olduğu halde söylüyorlar. Ben onlara bana para gönderin demiyorum ki... Benim ailem de gönderiyordu. Onlar neden karışmadı hiç?

derinss bana kalsa aynen yapardım...

hikom kendisi sadece çocuk doğurmaya yarıyor. Ve benden de aynısını istiyor. Okumaya gerek yokmuş... Çocuk doğurmak için gerek yok evet ama benim hedefim farklı...

bana biraz abartıyosunuz gibi geldi... az şey mi eşinizin sizin için 1500 km lik yola düşüp de gelmesi.. belki ailesinin karışma hakkı yok ama isteseler çok da ala huzurunuzu kaçırabilirler ne aileler var gayet mutlu çiftleri ayıran...

Girmeyecekseniz girmeme gerek yok deyin tamam ama anlamıyolarsa geçiştirin bu kadar da büyütülecek bir şey değil sanırım

bana biraz abartıyosunuz gibi geldi... az şey mi eşinizin sizin için 1500 km lik yola düşüp de gelmesi.. belki ailesinin karışma hakkı yok ama isteseler çok da ala huzurunuzu kaçırabilirler ne aileler var gayet mutlu çiftleri ayıran...

Girmeyecekseniz girmeme gerek yok deyin tamam ama anlamıyolarsa geçiştirin bu kadar da büyütülecek bir şey değil sanırım

Onların huzursuzluk çıkarmadığını mı sanıyorsunuz. Benim neler çektiğimi ne iftiralar yediğimi ve ordan bu nedenle kaçtığımı nasıl anlayabilirsiniz?
Ben eşime benimle gel demedim. O istemezse tek başıma da gelecektim. Çünkü katlanamıyordum artık...

Onların huzursuzluk çıkarmadığını mı sanıyorsunuz. Benim neler çektiğimi ne iftiralar yediğimi ve ordan bu nedenle kaçtığımı nasıl anlayabilirsiniz?
Ben eşime benimle gel demedim. O istemezse tek başıma da gelecektim. Çünkü katlanamıyordum artık...

öyle sorunlar olduysa tabiki bilemem ben yazanlara göre yorum yaptım.. ama bu sorunlar

varsa bu da onların yanında yine basit bir şey.. sıkıntı yapmayın kendinize ti ye alın biraz..

ya gerçekten çok sinir bozucu bir durum...

çok sinirlendim...eminim sende çıldırmışsındır...

ama herkes aynı şeyi söylüyor ve haklı...

senin hayatına karışmaya ne hakkı var görümceyse görümceliğini bilsin...

sen aileni hiçe sayıp eşini seçmişsin...eşin dee senin bu fedakarlığını bencee her durumda göz önüne getirmeli...

kıymetini bilmeli...sana değer vermeli...her durum da arkan da durmalı...Allah kolaylık versin canımm

öyle sorunlar olduysa tabiki bilemem ben yazanlara göre yorum yaptım.. ama bu sorunlar

varsa bu da onların yanında yine basit bir şey.. sıkıntı yapmayın kendinize ti ye alın biraz..

hayır benim kızdığım kayınbabamın kayınvalidemin aklına girmesi...
Madem en başta okumama sıcak bakılmasaydı diyorum...
Başladıktan sonra bıraktırmak neyin nesi...

eger paraya ihtiyacınız varsa cok mantıklı bir şey söylemiş kpss kaçırılacak fırsat değil bence de...ben üniversitedeyken sınıf arkadaslarımdan bazıları memur olmuştu bu sınavla ..hocalarımız da onlara izin verirdi calıştıkları için yani çalışıp okumak mantıklı bunun emekliliği de var yarın bi gün...ingilizce öğretmenliğine geçiş de kolay olur sizin için..tabi karar sizin....nasıl mutluysanız..bence kızmayın fikrini söylemiş bunda deli olacak bi şey yok ki....

eger paraya ihtiyacınız varsa cok mantıklı bir şey söylemiş kpss kaçırılacak fırsat değil bence de...ben üniversitedeyken sınıf arkadaslarımdan bazıları memur olmuştu bu sınavla ..hocalarımız da onlara izin verirdi calıştıkları için yani çalışıp okumak mantıklı bunun emekliliği de var yarın bi gün...ingilizce öğretmenliğine geçiş de kolay olur sizin için..tabi karar sizin....nasıl mutluysanız..bence kızmayın fikrini söylemiş bunda deli olacak bi şey yok ki....

Benim için şuan en önemli şey okulum...
Fikrini söylese ben de fikrimi söyler kapatırım konuyu. Resmen psikolojik baska yaratmaya çalışıyor...

Back
X