arkadaşlar bana bir çare nolur......

nagisim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2009
74
0
86
Sakarya
öncelikle zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkürler...kızlar benim ciddi düşündüğüm bi sevgilim var geçen akşam evlilik ev,iş,çamaşır ,bulaşık konusunda açılım yaptık..hepsinde ortak karara vardık.fakat evlenince kalacağımız yer konusunda bi anlaşma sağlayamadık..maddi yönden geliri pek iyi değil..bana dediki 2 yıl kadar belki daha kısa süre ailemle kalaım birikim yaparız ev alırız rahat ederiz..ama diğer türlü kiraya çıkarız..bu da ev sahibi olmamızı epey engeller...kararı bana bıraktı..ben hiç istemiyorum ama ailesiyle oturmak anlaşmayı bi kenara koydum herkesin kendi düzeni var yeni evliyiz..falan filan..ne yapacağım çok kararsızım ..kiraya çıksak zorlansak dicek sne istedin bunu diğer yçnden desen öyle hiç istemiyorum ya...ne yapacağım bişi diyin bana..ve bunu ona nasıl söyleyeceğim....bunalıma girdim ya...
şimdiden teşekkür ederimm...

canım annesnn evi kendi evlerimi yoksa kiramı?kendi evleri ise üst kata annesi içn ufak bi yer yapabilrler geçiçi bi süreliğine.benm nişanlımın teyzesi öle yaptı ya kirada oturacaktı oğlu ayda birlikte kalıcaklardı.ailesnnde yardımıyla üst kata 2 oda bir mutfak yaptılar annesi oraya çıktı.yeni gelinide eskiden otrrduğu eve aldı.çok bi masraf tutmaz aslında.tabi kendi eviyse oda var.

Evlilik fikrini biraz erteleyin dicem ama uzatmak iyi değil derler.

Ertelemezseniz de belki hep orda kalabilirsin u dönüşü yapabilir.

Kredi çekip alırsınız bir ev kira öder gibi ödersiniz işte,ha kiraya çıkıp kira ödemişsin ha kredi ödemişsin aynı şey,bence en iyisi bu

Önce paranızı biriktirin, evleneceğiniz zamanda kredi çeker kira yerine kendi evinizde oturursunuz.

canım zaten 2 seneden önce evlenemeyiz...evleri kendilerine ait..tek erkek çocuk bide..bende öyle düşünüyorum ev alana kadar evlenmeyiz kaç yıl olursa olsun da tabi herşey benim siteğime göre olmaz bunuda biliyorum..yani ben bunu nasıl izah edeyim ona...aile içinde aile olmak gerçekten zor die düşünüyorum her yönden...

azıcık aşım ağrısız başım

ev de ileride alıverin nolucak, her evlenenin evi kendinin mi herkes kirada, huzurlu olunda kira olsun bence

1 ay ailemle kalalım derler sonra 10 yıl kalırsınız bu genelde böyle olmuştur...

canım aynı evde kalma fikri bence biraz yanlış.eski zamanlarda yine bir nebze kalınabiliyormş;ama şimdilerde hiç olmaz diyorum.yinede büyük konuşmayalım.eğer kirada kalabilme ihtimaliniz varsa kirada olun.aynı evin içinde yeri geliyo annelerimizle anlaşamıyoruz.anne olunca sıkıntı yapmıyor insan ama kayınvalide olursa sanırım canın çok sıkılır.yakın bir arkadaşım karşı karşıya oturuyor kayınvalidesiyle(ki kaynanası çok da iyi bir insandır) yine de memnun değil.sanırım karı-koca nın pek özeli kalmıyormş ve özel yaşantılarına yansıyormş.karar senin...umarım en hayırlı olanı olur...

canaımıniçi haklısın önce huzur ama geçim sıkıntısı da malum herşeyin önüne geçer zamanla sorunlar aşılamaz hale gelir..ben elimden geldğince sağlam temeller üstüne yuva kurmak istiyorum...evet bi korkumda var ailesiyle oturmayı kabule dersem karar değiştirip ya hep orda kalırsak mafoldumben

canım aynı evde kalma fikri bence biraz yanlış.eski zamanlarda yine bir nebze kalınabiliyormş;ama şimdilerde hiç olmaz diyorum.yinede büyük konuşmayalım.eğer kirada kalabilme ihtimaliniz varsa kirada olun.aynı evin içinde yeri geliyo annelerimizle anlaşamıyoruz.anne olunca sıkıntı yapmıyor insan ama kayınvalide olursa sanırım canın çok sıkılır.yakın bir arkadaşım karşı karşıya oturuyor kayınvalidesiyle(ki kaynanası çok da iyi bir insandır) yine de memnun değil.sanırım karı-koca nın pek özeli kalmıyormş ve özel yaşantılarına yansıyormş.karar senin...umarım en hayırlı olanı olur...

ya bende öle dedim işde yeri geliyo annemle tartışıyorum bu kayınvalide olunca küçük bişi bile büyür...hem ben kocam la olunca sadece onunla anlaşmak zorundayım ama diğer türlü annesi babası hepsi ne olurs olsun iyi olmak zorundayız neticede hergün yüzyüze bakacağız...oyy oyyy hayırlısı dua ediyorum şimdilik :Saruboceq:

benim çevremde 3-4 çift öyle yaptılar ve çok pişmanlar...
birincisi yeni evli olarak evliliğin hiç tadını çıkaramadılar
ikincisi kiraya vereceğimize bir tarafa para biriktiririz derlerdi ama hiç bir ay o parayı kenara ayıramadılar
üçüncüsü çocuk sahibi olunca daha da kalabalık oldu ev ve ev de daraldı...
dördüncüsü kavga etseler ev halki duyuyor ve karışıyor o yüzden arkadaşlarım kavga bile edemiyoruz istediğimiz gibi diyor...

erkek tarafı için hiçbirşey değişmiyor evliliğin sorumluluğunu alamıyorlar...çünkü sorumluluklar nasıl olsa yerine başkaları tarafından yerien getiriliyor...

bir yere gezmeye gidecek olsalar neden gidiyorsunuz ne yapacaksınız orda diye karışılıyor...

belki imkanınız el vermiyor olabilir...

belki ev alamayacaksınız , ama 1 yıl ev eşyalarınızı almak için çalışın en azında evlenince sadece kiranız olsun...

ve evet çoğunlukla 1-2 yıl beraber otururuz derler ama bi 7-8 yıl geçiveriyor ayrı eve çıkmak ve genelde yine kira oluyor...

sevgilinize nasıl anlatırsınız bilmiyorum , ama eminim en uygun dille bunu açıklarsınız...

hakkınızda hayırlısı olsun

1 sene derler ama bu 5 seneye de çıkar sonra ben ailemi bırakamam derler.
Burada o kadar şeyler okuduk ki dertsiz başına dert alırsın sonra .
Ev üstüne ev olmazzzzz.
Herkes evini aşını bilecek peynir ekmek yersin dertsiz başım dersin...
Evini al sonra evlen madem 2 seneden önce evlilik olmayacak bir şekilde kredi çekip evinizi alın derim .

amin sağol caım benim.. gönlüm gerçkten istemiyor..bu söylediklerin gibi başıma gelecekleri az çok görebiliyorum....allah razı olsun çok teşekkür ederimmm

ailesiyle oturmayı hiç düşünme bence..hem geliri az diyosun,hem de 2 yılda ev alınacak diyorsun.biz iki kişi çalışıyoruz,eve ayda 3 bin lira para giriyor aşağı yukarı ama hesaplıyoruz 10 senede ancak para birikir ev almak için..kesinlikle mümkün değil,2 sene diye oturursun bi bakmışsın evliliğinin en güzel yılları kayınvalide kayınbabayla geçmiş..

canım zaten 2 seneden önce evlenemeyiz...evleri kendilerine ait..tek erkek çocuk bide..bende öyle düşünüyorum ev alana kadar evlenmeyiz kaç yıl olursa olsun da tabi herşey benim siteğime göre olmaz bunuda biliyorum..yani ben bunu nasıl izah edeyim ona...aile içinde aile olmak gerçekten zor die düşünüyorum her yönden...

dugununuze, balayiniza(eger gidecekseniz) ve ev mobilyalarina falan kisitli bir miktar ayirin ki size ev almak icin 3-5 kurus daha fazla para kalsin. hem de ev almak icin ikinizde simdiden para biriktirmeye baslayin. ben esinin ailesinin evinde kalmani tavsiye etmiyorum. o sekilde mutlu huzurlu olan birine rastlamadim canim

azıcık aşım ağrısız başım

ev de ileride alıverin nolucak, her evlenenin evi kendinin mi herkes kirada, huzurlu olunda kira olsun bence

aynen bunu yazıcaktım bacım
çok doğru demiş arkadaş
böyle diyip de 2 yıl sora ayrılanı hiç duymadım

ben bekleyin derim..paranizi biriktirip ona göre kararınızı verin..
bizde evlenmeyi düşünüyoruz ama sırf bu ev alma olayı yüzünden evlenmemize daha 2 sene var..o da en iyi şartlarda..maalesef durum bu..ev almak kolay değil..o yüzden ertelemek daha mantıklı geliyor bana..
kira desen,icini istediğin gibi yapamıyorsun,istediğin gibi doseyemiyorsun,sürekli kira parasını düşünmen lazım..kira bana daha zor geliyor..

Kira da olsa eviniz ayrı olsun sizin olsun!boshayallersmile

çok çok sevdiğim bir kayınvalidem vardı nurlar içinde yatsın.
ona rağmen 2 yıl birlikte oturacağıma hayatım boyunca kira verirdim daha iyi..

Back
X