Koca sitede beni dogru anlayan tek kişi sizsiniz tesekkur ederim. Burnunu dik havaya derken ne demek istediniz?
yani mesela tanıştığın insanlara duygusal yaklaşma, hep bir parça mesafeli ol, kendini fazla açıklama, yanlış gelen bir hareket olursa cevabını yapıştır, birilerine aşık oldum sanma, hayatına girilmesi kolay olmasın, gerçekten tanımadan güvenmeden cinsellik yaşama, parayla satın alınma. cool ol yani.
ben öğrenciyken sınıf arkadaşım da olan ev arkadaşım en çok kıyafete makyaja para harcardı (parasını harcayacak birilerini de bulurdu), giyinir süslenir belli bir standartta insanların takıldığı yerlerde takılırdı, gittiği mekanlarda mutlaka içtiğini vs. tanımadığı adamlara ısmarlatırdı sonra adamı orada bırakıp çeker giderdi, oralarda çevresini genişletirdi farklı mesleklerden insanlar tanırdı falan. maalesef bu sistemde bulup ilişkiye başladığı 2 adamdan birine aşık oldu, öbürünün de statüsüne mesleğine falan kandı tutuldu kaldı. başına çok beter şeyler geldi, burada özelini anlatmak istemiyorum ama gerçekten genç bir kadın için üzücü şeyler. bunları yaparken beni küçümserdi açıkçası. maalesef başına o şeyler geldiğinde benim desteğime muhtaç kaldı. o çevrelerden tanıdığı herkes aşağılayarak baktı ona ve sırt çevirdiler. o adamlara bir şey olmadı işlerini bile daha çok büyüttüler. bunlar çok tehlikeli şeyler, hayatınla kumar oynama. o yüzden dikkatli ol. sosyalleşmeye gir o ortama, koca bulmaya değil. insanları ölç tart, kapılıp gitme tepkilerinde serin kanlı ol. yani sosyal çevreni değiştirme amaçlı düşün bunu yapacaksan. ne okuyorsun bilmiyorum kariyer olarak faydası olabilir. bütün mesleklerde yükselmenin yolu network.
koca işi de kendiliğinden olur ama prensiplerin olsun. mutlaka prensipler koy kendine ve ona göre erkek seç. paralı veya parasız. prensiplerine göre yaşarsan kötü seçimler yapmazsın. duyguların tarafından yönetilme. düzgün insanı vakit geçirdikçe hayli hayli seviyorsun emin ol. :) mesele hayatındaki erkeğin amiyane tabirle adam gibi adam olması. güvenilir, mert olması.
ayrıca diğer arkadaşların da dediği gibi eğitimine, kendi paranı kazanmaya önem ver. zenginin de türleri var biliyorsun, kaliteli çevrelerde eğitim ve kariyer de önemli. eğitim diye tabir ettiğimiz okul okumak insanı insan yapmıyor ama bunun çok fazla örneği gözümüzün önünde. sen düzgün insanlarla olmak istiyorsan kendi kendini yetiştireceksin. her zaman kendine değer ver çok dikkatli ol.