Okuldan bulaşmıştır büyük ihtimalle. Bu işin pislik, temizlikle ilgisi yok malesef, hatta temiz saça daha çanuk geliyor. Kızımın ilkokulda sınıfında bir kaç kez görüldü, bir kez bile gelmedi. Ortaokulda artık büyüdüler olmaz diye biraz saldım malesef bir kez o dönemde bizimde başımıza geldi.
Öncelikle korunma yöntemi olarak, eczaneden kafurun alın. Temiz bir bez parçasının içine dikin. Formasının ense kısmına çengelli iğneyle tutturun. Hava aldıkça eriyen bir şey olduğu için, tükendikçe yenileyin. Ben ilkokul döneminde bu şekilde korudum, saçlarını sürekli örerdim aynı zamanda. Lavanta yağıda etkiliymiş, ense ve kulak arkalarına sürebilirsiniz.
Kızımın saçına bulaştığında iki üç gün sonra ortaokul mezuniyet partisi vardı. Malum kuaföre gitmesi gerekiyordu sürem kısıtlıydı. Nette bulduğum tüm yöntemleri bir günde denedim. Çok şükür 2. gün eser kalmamıştı. İlk önce eczaneden bit spreyi aldım. Saçına sıkıp kafasını boneyle kapattım ve bit tarağı ile taradım. Banyoda bit şampuanını uyguladım. Duruladıktan sonra mentollü traj köpüğü sıkıp yine taradım. Tekrar duruladıktan sonra, yarı yarıya su ve elma sirkesi ile son durulamayı yaptım. Ertesi gün aynı işlemleri uyguladım. Bu arada evdeki tüm nevresimleri, koltuk kırkentlerini, montları, atkı bereleri, kullandığı kıyafetleri yıkadım. Koltuk ve yatakları detaylı süpürüp, elma sirkesi ile sildim. Biraz yorucu iki gün geçirdim ama inanın ertesi gün saç taramamda bir tane bile görmedim. Saçına aynı işlemi 7 gün sonra tekrarladım, kalan yumurta falan varsa diye.
En korktuğum şeydi ama bir kezde olsa bende yaşadım. İlk gördüğümde sizin gibi inanılmaz stres yapmıştım ama sakin olun. Bunları uygularsanız bir iki güne hiç bir şey kalmaz.