arkadaşlar doğum yapacağım yardım...

40 gün fazla 1 hafta az olur...15 gün kalabilir..annenizinde bir evi olduğunu huzursuz hissettiğinizi bahane edebilirsiniz...ama annenize çok ihtiyacınız olacak en azından ayaklanana kadar...

valla arada falan kalma arkadaşım tepem attı benim aklıma lohusa zamanlarım geldi zaten doğum yapan insan bunalıo bide bunları sakın çekme eşine de ki eğer bebeğe bakarken her an yanımda olacaksan o zor ilk günleri birlikte atlatacaksak o zaman annem bi hafta kalsın gitsin ama sırf sen rahat edeceksin die ufacık çocuğu magdur edemem daha minnacık o nasıl tututulur onu bile bilmio insan... tecrübeye ihtiyacı oluyo anne biraz uyumalı yoksa süt olmuo bu sebepten insanın annesi 40 gün yanında olmalı isterse kv de gelir ama beyefendi rahat edecek die bebiş magdur olmamalı ... o bebeği uyandırmak bile mesele oluyo ilk doğunca 2 saatte bir beslenio gece ne kadar zor oluyo yanında biri olmazsa SUSSUN YERİNE OTURSUN EŞİNİZ ...

Arada kalacak bir durum yok .. Doğum yapacak olan sensin ve annen uzaktan geliyor .. Senin rahat etmen önemli .. Eşin bir 40 gün rahat etmeyiversin ..
Baba olacak o da biraz özveri vermeyi öğrensin .

lohusa olduğun için annene ihtiyacın olacak. ilk zamanlar zor gerçekten
bebeğin ağladığında gazı olduğunda uykusuz gecelerde falan ver kucağına bak bakalım ne oluyor
kendi kalmasını isteyecek. dışarıdan çocuk bakmak kolay görünür çünkü.

Benim annem 40 gün kalamıyorsa senin annen de beni arayıp mısait misin demeden gelemez de.

Benim doğumumda annem 1 hafta kalabildi çalıştığı için o gidince kv 3 hafta kaldı ama son hafta artık odadan bile çıkmıyordum o günleri hatırlamak istemiyorum

En son bayramda duydum sesini kv nin konuşmuyorum zorunluluk harici

Bence hepiniz de hata var yaa belki bilmedgimden hata bulmuş olabilirim ama söyle anlatım
1. Eşiniz nasıl anneni istemez ne münasebet yani annen gelicem dicek o istemiyorum 1 hafta yeter dicek olduu kendi annesi gelse sana öyle bişey dedirtmez ama
2.anneniz de haksız sizin kayinvalideniz de var niye hiç e sayıyor ki kızım ben gelirim 1 hafta sonra kayinvalide de yardımcı olur diyebilir bence bu kayinvalideyi hiçe saymak sonuçta onun da torunu. Tabi ben aileyi bilmiyorum eğer ilgisizse o ayrı
3.keske sizde annenize Eşiniz hiç laf demeden dedirtmeden kayinvalideme de ayıp olmasin anne sen o kadar uzun kalma ben sorumluluk alım sen de kayinvalidemde ortak bakarsınız deseydiniz...

Üç ay bacağı kırık diye kalmış kadın ne yapsın.ayrıca annenin eteğinde olmakla ne ilgisi var ki canım.zaten kirkindan sonra bir ömür aile olacaklar onlar bakacak çocuklarina kadın kızına yardımcı olmak istiyor sadece.buarada not annemin özel durumundan dolayı benim hep kv kaldı yanımda gikimida çıkarmadım Allah razı olsun dedim.

bence de siz eşinizi ya da annenizi değil kendinizi ve bebeğinizi düşünün.

Kimisi ister, annem gelsin, kayınvalidem gelsin. Kimisi istemez. Ben kendim bakmaktan yanaydım, hepsine de ben bakarım siz sevmeye gelin sadece dedim. Tabi sağlık durumum da buna müsaade etti, sezaryanlı olmama rağmen bir haftadan sonra sorun yaşamadım.

eşiniz girmeyecek lohusalık bunalımına, eşinizin memeleri yara olup çatlamayacak çatır çatır sonraaaa saat başı memesinde bir yavru tutmak zorunda kalmayacak, eşiniz en az 15-20 gün evde tıkılıp kalmayacak, eşinizin vajinasına dikişler atılmayacak, eşiniz hormon cokunluğundan annelik sarhoşluğundan sürekli hünkür hünkür ağlamayacak, eşiniz uykusuz kalmayacak, eşinize elalem gelip "neden emmiyor, neden biberon, neden normal doğum, neden vıdıvıdı neden bıdı bıdı" demiyecek, eşiniz en az 20 gün kanama ile uğraşmayacak, eşiniz "anne oldum her şeye yetişmeliyim" duygusu ile kendi kendini yemeyecek.

eşiniz sabah çıkacaaak akşam gelecek 40 gün 2 saatçik sıkılıverse hiçbir şey olmaz.

siz nasıl isterseniz öyle olur bu işler. sıkılan da sıkılır. annenizden başkası ile de çok rahat edemezsiniz.

annemi istemeyen adamı bende istemezdim kapı orda memnun değilsen git ananın evinde kal derdim
kadın sanki keyfine geliyor hem size bakıcak hemde torununu sevecek belli ki heves ediyor ya kendi anası yanında olmasaydı o zmn durum farklı olurdu ama

sizinkisi karşılıklı kabul edilmiş.ama burda konu sahibinin eşi resmen istemiyorum demiş nedeninide anlatmış.ısrarcı olunup eş ikna edilirse anneler kırılmasın diye hır gür kaçınılmaz.sonra annesi daha çok kırılır.

Bir arkadas grubum var her sali sabah bulusup cay kahve iciyoruz. Biri dogurdu doguracak bekliyoruz. Bir pazartesi mesaj atti hepimize sancim basladi yarin gelemeyebilirim diye. Neyse dogurdu bir hafta sonra sali günü yine aramizdaydi nerede kalmistik diyerek. Bebek arabasiyla geldi. Ben hayretler icerisinde kaldim, nasil hemen adapte olabildi diye. Kocalari bizdeki erkekler gibi o gelmesin bu fazla kalmasin diyeceklerine 1 hafta 10 gün izin alip nöbetlese bakiyorlar cocuga. Erkeklere de dogum izni veriliyor amac kadin yalniz kalip stres olmasin bunalima girmesin. Baba da evde olunca zaten kimsenin uzun süre yatili kalmasina gerek olmuyor. Dün esim bakti bütün gün ben sadece emzirdim, bugün ben de yarin yine babasi bakacak dedi. :) Düsünün erkekler tuvaletinde bile alt degistirme üniteleri var.

Annesi bütün gün baksin, yedirsin, yikasin, giydirsin, ben ise gidiyorum geceleri de kalkmam annesi kalksin diyorsa bir süre yatili gelene karismamali. Ama yok benim de cocugum. Izin alip evde sana yardim edip yükünü hafifletecegim diyorsa 1 hafta 10 gün yeter annenizin kalmasi icin. Ilk bebeginiz oldugu icin neler olacagini bilemiyorsunuz ama en fazla 10 gün icinde normale dönüyorsunuz. Bebek nedeniyle is güc aksiyor ama varsa imkaniniz bir süreligine haftada 1 ya da 2 temizlik icin yardim alsaniz yeter.
40 gün cok fazla ama belirteyim. Siz ayaga kalktiktan sonra annenizin de yapacagi pek bir sey yok. Bebek uyandikca agladikca meme verip altini temizleyip yatiracaksiniz. Gerisi normal misafirlik gibi. Ankara'da cok uzak mesafe degil. 5 saat otobüsle. Pendik'ten Beylikdüzü'ne 5 saatte gidildigi zamanlar oluyor. Annenizin ilk torunuysa o da tahmin edemiyordur. Siz simdi annenize esim istemiyor o kadar kalmani demeyin. Bebek dogduktan 10 gün sonra biraz da kayinvalidem gelmek istiyormus annecim sen de git evi ihmal ettin 40 mevlüdüne yine erken gelirsin beraber yapariz hazirligi dersiniz.

Arkadaşınıza bayıldım.
Biz de burada yaz ayında çocuk doğurup "aman patiksiz dolaşma sütüne geçer"lerle kafayı yiyoruz.
Kendim bakmak istememin en büyük sebebidir iki tarafın da ne zaman su içeceğime bile karışması.

Canım ben de annemle farklı şehirlerdeyim. Babam ve kardeşim nedeniyle annem bizde kalamazdı. E eşim çalıştığı için o da yanımda kalamayacaktı. Biz eşimle karar verdik ailemin yaşadığı şehirde doğum yaptım. 2 ay annemle kaldık. Annem bana 15 gün sonra başının çaresine bak deseydi üzüntüden biterdim. Kızım emmiyordu. 3 saatte bir süt sağıp verdim. O yanımda olmasa her ağladığında bırakıp çocuğu sakinleştirmekle uğraşacaktım.

Bir de çocuk olunca gelen giden eksik olmaz. Annen misafirleri ağırlamaya da yardımcı olur. Eşinle hiç tartışma annen bir gelsin duruma göre karar verirsiniz.

benim annem şimdiden pazarlık yaptı hastaneden eve geçince birgün kalırım diyor keşke 40 gün kalcam dese. eşim yıllık izinlerini filan hep erteledi doğumda kullanıcak bir ay kadar. ilk doğumumdada 1 hafta kaldı babamı özlemiş adını sayıklaya sayıklaya bunalttı beni. bide sezeryan oldu ilk doğumum muhtemelen buda sezeryan olcak.

Bir de bu gelen giden olayı var sahi.
Biz iki tarafa da uzak olduğumuz için çok gelen giden olmadı. Arada olunca da ben keyifle yaptım hizmet.

Ama eltimde hergün birileri geliyormuş, çay kahve ikram olmadan da olmuyormuş. Böyle durumunuz varsa eğer bence de annenizin teklifini kaçırmayın.

valla birak 40 gunu ben annemin baya 3 ay falan kalmasini istiorm esimde 3 ay yetmez 6 ay kalsin dio benimde annem ankaradan gelcek dogumda. kayinvalidem yok zten benim burda esimin halalari var ama onlarda kendi hallerindeler bakcaklarini hic sanmiorm dolayisiyla anneme en cok ihtiyacim olan surecde tabiki yanimda olcak esimde bunu desteklio ve istio hatta ona gore annem dogumdan 1 ay once gelip dogumdan sonra da min 6 ay kalsinmis. artik annemde kendi duzenini ayarlayip yapcak bisiler ama ben dediim gibi onunda duzenini bozmadan 3 ay yanimda kalmasini istiorm hele ki calismaya basladiim donemde annemin yanimda olmasi ilk zamanlarda benim icin cok onemli. esinizinde bunu anlamasi gerekio. tatli dille bunu ona anlatmalisiniz ama sakin annenize esinizin istemediini falan belli etmein arada gidip gelirsin seninde duzenin var falan dersin ama bence esin ikna olmali 40 gun yaninda kalmasina anneninizin

sen kendinde bakacak guveni bulmadıysan bunu esine iyice izah etmelisin.
ben acıkcası soylerdim ilk tecruben alısana kadar dursun gibisinden kendi annesi 40 gün kalcam dese kesin isterdi

benimde annem geldi ilk hafta ..eşimde 15 gün izinliydi evi silme süpürme yemek zaten eşimin üzerindeydi annem kocan sana benden daha iyi bakıyor diyip gitti zaten eşin yardımcı olacaksa annen okadar kalmayabilir valla eşim annemden iyi baktı bana Allah binkere razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…