- 2 Ağustos 2015
- 926
- 709
- 33
- 29
- Konu Sahibi blueberries
-
arkadaşlar selam. yaklaşık on gün sonra doğumum var bi kızım olacak. Bir sıkıntı olmazsa normal doğum gibi görünüyor. Fakat moralimi bozan bir durum var. Ailem Ankarada yaşıyor eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz hatta yakın sayılırız. Doğumuma yakın annem gelecek ve yanımda kalcak. Ve bebek doğduktan sonra da 40ı çıkana kadar dururum diyor. Ben de bunu çok istiyorum ama eşim istemiyor. Rahat edemem napayım 40 gün ben diyor. Bir hafta kalsın gitsin dedi. Geçen sene ayağım kırıldı ve 3 ay kımıldamadan yattım bu süre zarfında annem gelip baktı bana mecburen. Eşim o dönemde çok sıkıldı bunaldı 3 ay annem bizde kaldığı için. Ben rahat edemiyorum kendi evimde diyor. Söyle annene dedi ama böyle bir şeyi nasıl derim ki ?? İnsan annesine yok kalma bi hafta sonra git der mi? Kadın nasıl hevesli yıkarız bebeği uyuturuz severiz diye nasıl heyecanlı. Ben de lohusa halimle zaten zor geçen hamileliğimin ardından biraz rahat etmek istiyorum. Annem uyumsuz geçimsiz biri asla değildir eşim de anneni seviyorum o ayrı ama 40 gün kalmasın sakın dedi. Gelip bi hafta dursun sonra mevlüdüne yine gelir bi hafta kalır gider diyor. Ama annem 4o gün kalırım diye geliyor. Bir de eltimle on gün arayla doğum yapacağız onun annesi yirmi dk uzağında oturuyor ve bir hafta kalacakmış kızının yanında. Sürekli onu örnek veriyor eşim bak onun annesi bi hafta kalıyor diye. Ama benm annem Ankarada ha deyince gelip gidemiyor o bi telefon açsa annesi atlar gelir. Çok arada kaldım. Nasıl çıkacağım ben bu işin içinden. Ne yöne baksam bi çarem yok. Ne diyorsunuz kızlar?
Üç ay bacağı kırık diye kalmış kadın ne yapsın.ayrıca annenin eteğinde olmakla ne ilgisi var ki canım.zaten kirkindan sonra bir ömür aile olacaklar onlar bakacak çocuklarina kadın kızına yardımcı olmak istiyor sadece.buarada not annemin özel durumundan dolayı benim hep kv kaldı yanımda gikimida çıkarmadım Allah razı olsun dedim.40 gün ne yaa adam yerden göğe kadar haklı haklı.çıkın annenizin eteklerinden kv gelip 3 ay kalsın bakiim.bebeği kendin pekala bakar büyütürsün.bence annendede var hata akıllı kadın bilir o kadar kalınmayacağını bırak çocuklar çekirdek aile olduğunun farkına varsın.bırakında herkes kendi sevsin büyütsün yıkasın bebeğini.
sizinkisi karşılıklı kabul edilmiş.ama burda konu sahibinin eşi resmen istemiyorum demiş nedeninide anlatmış.ısrarcı olunup eş ikna edilirse anneler kırılmasın diye hır gür kaçınılmaz.sonra annesi daha çok kırılır.Üç ay bacağı kırık diye kalmış kadın ne yapsın.ayrıca annenin eteğinde olmakla ne ilgisi var ki canım.zaten kirkindan sonra bir ömür aile olacaklar onlar bakacak çocuklarina kadın kızına yardımcı olmak istiyor sadece.buarada not annemin özel durumundan dolayı benim hep kv kaldı yanımda gikimida çıkarmadım Allah razı olsun dedim.
Bir arkadas grubum var her sali sabah bulusup cay kahve iciyoruz. Biri dogurdu doguracak bekliyoruz. Bir pazartesi mesaj atti hepimize sancim basladi yarin gelemeyebilirim diye. Neyse dogurdu bir hafta sonra sali günü yine aramizdaydi nerede kalmistik diyerek. Bebek arabasiyla geldi. Ben hayretler icerisinde kaldim, nasil hemen adapte olabildi diye. Kocalari bizdeki erkekler gibi o gelmesin bu fazla kalmasin diyeceklerine 1 hafta 10 gün izin alip nöbetlese bakiyorlar cocuga. Erkeklere de dogum izni veriliyor amac kadin yalniz kalip stres olmasin bunalima girmesin. Baba da evde olunca zaten kimsenin uzun süre yatili kalmasina gerek olmuyor. Dün esim bakti bütün gün ben sadece emzirdim, bugün ben de yarin yine babasi bakacak dedi. :) Düsünün erkekler tuvaletinde bile alt degistirme üniteleri var.
Annesi bütün gün baksin, yedirsin, yikasin, giydirsin, ben ise gidiyorum geceleri de kalkmam annesi kalksin diyorsa bir süre yatili gelene karismamali. Ama yok benim de cocugum. Izin alip evde sana yardim edip yükünü hafifletecegim diyorsa 1 hafta 10 gün yeter annenizin kalmasi icin. Ilk bebeginiz oldugu icin neler olacagini bilemiyorsunuz ama en fazla 10 gün icinde normale dönüyorsunuz. Bebek nedeniyle is güc aksiyor ama varsa imkaniniz bir süreligine haftada 1 ya da 2 temizlik icin yardim alsaniz yeter.
40 gün cok fazla ama belirteyim. Siz ayaga kalktiktan sonra annenizin de yapacagi pek bir sey yok. Bebek uyandikca agladikca meme verip altini temizleyip yatiracaksiniz. Gerisi normal misafirlik gibi. Ankara'da cok uzak mesafe degil. 5 saat otobüsle. Pendik'ten Beylikdüzü'ne 5 saatte gidildigi zamanlar oluyor. Annenizin ilk torunuysa o da tahmin edemiyordur. Siz simdi annenize esim istemiyor o kadar kalmani demeyin. Bebek dogduktan 10 gün sonra biraz da kayinvalidem gelmek istiyormus annecim sen de git evi ihmal ettin 40 mevlüdüne yine erken gelirsin beraber yapariz hazirligi dersiniz.
Canım ben de annemle farklı şehirlerdeyim. Babam ve kardeşim nedeniyle annem bizde kalamazdı. E eşim çalıştığı için o da yanımda kalamayacaktı. Biz eşimle karar verdik ailemin yaşadığı şehirde doğum yaptım. 2 ay annemle kaldık. Annem bana 15 gün sonra başının çaresine bak deseydi üzüntüden biterdim. Kızım emmiyordu. 3 saatte bir süt sağıp verdim. O yanımda olmasa her ağladığında bırakıp çocuğu sakinleştirmekle uğraşacaktım.
Bir de çocuk olunca gelen giden eksik olmaz. Annen misafirleri ağırlamaya da yardımcı olur. Eşinle hiç tartışma annen bir gelsin duruma göre karar verirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?