arkadaşlar doğum yapacağım yardım...

Dün de eşimle benim aramda gwçti böyle bir konu. Annen kalacak mı dedi ben de duruma göre bakarız kalmasına gerek olmazsa gece gider gündüz gelir biraz yardımcı olur dedim. Hani istemiyorum demedi asla da demez ama o da rahat edemiyor haliyle. Eşin haklı bence 40 gün çok uzun gerek yok o kadar. Annene söyle bu kadara gerek yok biz bakarız başımızın çaresine diye.
Bu arada ilk doğumum da hiç kalan olmadı yanımızda çokta rahattık öyle ihtiyacımız da olmadı kimseye.
Ben söylerim anneme gerek yok kalmana diye oda rht edemiyor zaten bayıla bayıla gider eve :) sen de söyle bişey olmaz annen en yakının anlar halden bence..

Esin asiri bencil kendi ailesi ayni ilde ya nasilsa bir hafta kalip gitsin nedir yahu benim dogum yapali iki hafta oldu dikislerim hala duruyor oturmakta zorluk cekiyorum agrim oluyor atesim çıktığı zaman oluyor annem olmasa napardim bilemiyorum her kim olursa olsun insanin annesi gibi olmaz kayınvalidenle durumun nasil bilmiyorum ama bir hafta kal git denilmez esin kendini torpulesin biraz kiz annesi olmakta zor arkadaş damattan rahat rahat kizina bakamiyor ne yapsa yaranamiyor kiz anneleri . birde ilk torunsa kadinin ne hayalleri vardir istenmedigini hissettirir senin kocan oyle bisey sezdim bu bencilliginden annenin uzulmesine gercekten uzulurum Allah yardimcin olsun

Bu konuda asla ödün vermeyin derim.
Eğer ilk doğumunuzsa mecburen yanınızda birinin kalması en doğrusu.Yardıma ihtiyacınız olacak.
Kocan da 40 gün dayansın ölür mü sanki?

Asla annene boyle bisey deme.eger aralarinda bi sıkıntı bi kavga olmamissa esinin annenden sıkılıyorum demesi cok uzucu bi durum.daha annene cok ihtiyacin olacak.iki dogumumda da annem sagolsun iki ay hep yanimdaydi.cok da rahat ettim.bi de annene 1 hafta kalsin sonra mevlude gelsin denmesi de tuhaf kadin il disindan gelecek cocuk oyuncagi mi bu yasli kadin.

benim annem ilk doğumumda sadece 3 gün kaldı o da yalvar yakar.
ikincisinde kalmadı eşim destek çıktı.
ikisinde de sezaryen oldum, 10-15 gün ağlaya sızlaya geçti günlerim.
doğum sonrası nasıl olacak bilemezsin.
annen gelsin, eğer iyi hissedersen kendini annene teşekkür edersin, tatlı dille yolcu edersin.
eşin çocuk doğurmayı, bakmayı kolay zannediyor.
o yüzden eşine detaylı anlat sizi bekleyen riskleri sıkıntıları.
az anlayışlı olsun.
zaten onun değil senin ve bebeğin rahatı önemli şu anda.

Lohusalikta 40 gün kalınması adettendir. Bende kimse kalmadı ama demek istediğim bu değil. Demek ki anneniz bunu yapmak istiyor, heves etmiş, görev bilmiş. Eşinizin bencilliği yüzünden onu kirmayin

Annenin arkasından anneee gitmeeee derse şaşırma:) ben eşimden hiç ummazdım 2 hafta kaldı diye anneme baya sitem etti:))

Sonuçta bir doğum gerçekleştireceksin ağrın sancın olabilir...bu durumda sana destek olacak olan kisi annendir.anneler her zaman evlatlarını düsünürler.annende sana yardımcı olmak için geliyor.annene birsey belli etme.kocanla cöz sorunu.anneler baş tacıdır...

Bebek doğmasını kolay bişey sanıyor galiba. Bebek geliyor yahu, onun can sıkıntısı mı önemli bebek mi. Hey Allah'ım.

Bebek olunca işler yetişmeyince kendi yalvarır anne kal diye.

dogumun sezeryan veya normal olmasinin ne onemi var ki?Normal dogurup aylarca kendine gelemeyenler var,her ne olursa olsun dogumdan sonra ki 40 gun yardim gerekli bence.Benim annem 45 gun kalmisti bizde esim rahatsiz oldu mu bilemicem agzindan bir tek olumsuz kelime cikmadi.Sizde duruma gore bakin,cabuk iyilesirseniz ve tek basiniza halledebilecekseniz bir yolunu bulunup annenize soylersiniz.

Sezeryan doğum yaptım

Ilk iki üç gün bebeği beşikten alacak birisi lazım oldu onun dışında ben baktım ilk banyo annem ile sonra eşim ile yaptırdık

Annem ve babam doğumdan 25 gün sonra gittiler önceden belirli idi düğün vardı oraya gittiler

Eşim de ben de bir an önce gitsinler diye bekledik ne karıştılar ne yorum yaptılar yemek yapıp ev işi yaptılar kapris vs yapmadılar ama yine de düzen bozuluyor zaten iki kişilik eve bir üçüncü gelmişken anne vs fazla gelmeye başlıyor

Gittiler düğün bitti aradılar gelelim mi diye asla gelmeyin dedim her işimi kendim yapıp çocuğa da kendim baktım işe dönünce de bakıcı baktı

Sıkmayın canınızı her şey olacağına varır

Selam ben annemle 10 dk lik mesafede oturuyorum ve oğlum doğduğunda annem 5 ay kaldı cünkü oglu da kolik gaz sancısı vardı ve ne gece ne gündüz 5 dk bile uyumuyordu gazdan 5 ayda ancak bitti gazi ve annem olmasa maffolmuştuk eşim de bende.eşiniz de kendini düşünecegine birazda sizi ve bebeği düşünsün.allah düşmanima vermesin ama ya oğlum gibi bebeginiz olsa ïşi bırakıp yanınızda size yardımmı edecek?bebek doğmadan sizinle pazarlık yapmasın bence belki çok sessiz rahmetsiz belkide çok gazlı olacak.ayrıca 40 çıkmadan lohusa yanlız birakilmaz ve bize onca emek veren annelerimizede git denmez çok ayıp.

Ne demek gerek yok.. Heleki ilk bebekse. Senin toparlanma surecin bebekle
Ilgilenirken eve yapilcak yemek temizlik. Kadinda keyfinden kalmaya ghelmiyoya. Esin eltini ornek veriyosa sen beni ver canim. Allahim izniyle ekimin ilk haftasi prrnsesim gelicek. Annem turkiyede ben amerikadayim 17 eylul sabahi biniyo annem taaaki ocak 6ya kadar. Evet sefa surecegim yemekle temizlikle degil sadece bebisimle ilgilenecegim. Hatta su son zamanlar oyle agir geliyoki hereey esim annenin biletini daha erken alsaydim
Keske diyo. Yani esin bi zahmet 40gun rahat etmeyiversin. Sen 9aydir cekiyosun birazda senin rahatina gore ayarlansin hersey. Bebek dogsun bi hafta yemek fln yapama (toparlanma, acemilik, uykusuz geceler vs) ozamanda evin atmosferi degisti ya bi yemek pismiyo diye laf ederler genelde

Kocan da bencillik yapmasin ya hu, kalsin ne var, su gibi geciyo zaten, ise gidip gelcek, ilk bebekse senin icin zor olur, bence o da daha.basina.gelecekleri bilmiyor, kolay saniyor, bence bu durumda anneni dusun, onu mahrum etme, ve kocan icin anneni kirma derim.

Ben 40 gun cok fazla diyen arkadaslara katilmiyorum. Hele hele ilk bebeginse kesinlikle annen sonuna kadar kalsin.
Kadinin hevesini kirma esinin soylediklerini belli etme ona.

Ben de bir kac ay önce dogum yaptim esim yanimda degildi yalniz basima dogum yaptim o 1 ay sonra geldi. Iyi ki annem geldi iyi ki 1 ay boyunca yanimda bulundu. Esim aklima gelmedi bile. Lohusalikta insan annesine inanilmaz ihtiyac duyuyor. Allah onlari basimizdan eksik etmesin.

Vallahi biraz hileye girecek ama esin sorun yapacak olursa cok agrin varmis gibi davran ayaga bile zor kalkiyormussun gibi. Hatta arada bir dersin iyiki annem var yoksa cocuk aç kalir ben nasil bakardim bu halimle diye. Tabi bu biraz kandirmaca gibi oluyor ama cok zorlarsa bi dene yani

Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Ben de bir hafta kalınıp gidilmesi gerektiğini düşünenlerdenim herhangi bir sağlık sorunu kalmamışsa ve ayağa kalkılmışsa. Bu anneler kv ler niye böyle bilmiyorum ki. E gerçekten de rahat edilmiyor yalan değil, hani biz de villalarda yaşamıyoruz ki herkes kendi halinde takılsa. Eşin de haklı canım bence, emin ol sen de o ilgiden sürekli verilen tavsiyelerden öğütlerden sıkılırsın. Benim annem zaten 40 gün kalmaz eminim de Allah bebek nasip ederse kv dibimizden ayrılmaz gibi.. Annene durumu güzelce açıkla idare ederim alışmam lazım eşim böyle rahatlığa alışırsa sorumluluk almaz sonra de. Annen kırılmaz sana, kv olsa ona hiç söylenmez gelin istemiyo diye ortalığı ayağa kaldırır.

esine soy
esine soyle sınarmasın bebek gelince gorur gununu.annen kırk gun kalsın yenidogan cok zor gece asla uyku yok.annen yemek yapar hic olmassa sende dinlenirsin ve kendini cok zorlarsan sutun kesilir.uyku cok onemli benim kızın altı aylık oldu allaha sukur annem yardım etti o kırk gun boyunca kv asla olmaz anne gibisi yok.esine de hak verme ve agırlıgını koy derim.kesinlikle annenin kıymetini bil artı canının kıymetini de...hayırlı dogumlar bebis cok baska bisey insanı bambaska bir dunyaya goturuyor tarifi yok yasanır evlat baldan tatlı annanesi de cok sever minigimizi....

Gelsin Kalsın bncede mis gibi. Herseye karışıyor su erkekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…