- 28 Mayıs 2015
- 841
- 1.443
- 63
- Konu Sahibi blueberries
-
Annenin 40 gun kalmasi iyi olur. Çünkü dogumdan sonra sen sadece bebegini emzirip dinlenmelisin. Annen de size yardim eder. Yemek yapar. Sen uyudugunda bebisle ilgilenir. Yoksa cok zor psikolojin bozulabilir. Eşine bunu anlatmaya çalış ya da 20 gun annen 20 gun kv gelsin. Ama kesinlikle yalnızlık lohusalar icin değilarkadaşlar selam. yaklaşık on gün sonra doğumum var bi kızım olacak. Bir sıkıntı olmazsa normal doğum gibi görünüyor. Fakat moralimi bozan bir durum var. Ailem Ankarada yaşıyor eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz hatta yakın sayılırız. Doğumuma yakın annem gelecek ve yanımda kalcak. Ve bebek doğduktan sonra da 40ı çıkana kadar dururum diyor. Ben de bunu çok istiyorum ama eşim istemiyor. Rahat edemem napayım 40 gün ben diyor. Bir hafta kalsın gitsin dedi. Geçen sene ayağım kırıldı ve 3 ay kımıldamadan yattım bu süre zarfında annem gelip baktı bana mecburen. Eşim o dönemde çok sıkıldı bunaldı 3 ay annem bizde kaldığı için. Ben rahat edemiyorum kendi evimde diyor. Söyle annene dedi ama böyle bir şeyi nasıl derim ki ?? İnsan annesine yok kalma bi hafta sonra git der mi? Kadın nasıl hevesli yıkarız bebeği uyuturuz severiz diye nasıl heyecanlı. Ben de lohusa halimle zaten zor geçen hamileliğimin ardından biraz rahat etmek istiyorum. Annem uyumsuz geçimsiz biri asla değildir eşim de anneni seviyorum o ayrı ama 40 gün kalmasın sakın dedi. Gelip bi hafta dursun sonra mevlüdüne yine gelir bi hafta kalır gider diyor. Ama annem 4o gün kalırım diye geliyor. Bir de eltimle on gün arayla doğum yapacağız onun annesi yirmi dk uzağında oturuyor ve bir hafta kalacakmış kızının yanında. Sürekli onu örnek veriyor eşim bak onun annesi bi hafta kalıyor diye. Ama benm annem Ankarada ha deyince gelip gidemiyor o bi telefon açsa annesi atlar gelir. Çok arada kaldım. Nasıl çıkacağım ben bu işin içinden. Ne yöne baksam bi çarem yok. Ne diyorsunuz kızlar?
Güzelim sana tavsiyem tam sınırdasın eğer bu konuda kocana boyun eğersen gün gelir annen evine bile gelemez olur lohusalık zor ilgi isteyen bi dönem eğer her ikisi içinde rahat edebilecekleri ortamlar yaratırsan bu dönemi sıkıntısız atlatırsın ama anneni kırmadan eşinin rahat edemediğini anlat ama onu istemediğini söyleme onun nabzını sen bilirsin ikisinide idare etmek elinde eşinede biraz ikna için kadınlık gücünü kullan top sende kolay gelsin..arkadaşlar selam. yaklaşık on gün sonra doğumum var bi kızım olacak. Bir sıkıntı olmazsa normal doğum gibi görünüyor. Fakat moralimi bozan bir durum var. Ailem Ankarada yaşıyor eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz hatta yakın sayılırız. Doğumuma yakın annem gelecek ve yanımda kalcak. Ve bebek doğduktan sonra da 40ı çıkana kadar dururum diyor. Ben de bunu çok istiyorum ama eşim istemiyor. Rahat edemem napayım 40 gün ben diyor. Bir hafta kalsın gitsin dedi. Geçen sene ayağım kırıldı ve 3 ay kımıldamadan yattım bu süre zarfında annem gelip baktı bana mecburen. Eşim o dönemde çok sıkıldı bunaldı 3 ay annem bizde kaldığı için. Ben rahat edemiyorum kendi evimde diyor. Söyle annene dedi ama böyle bir şeyi nasıl derim ki ?? İnsan annesine yok kalma bi hafta sonra git der mi? Kadın nasıl hevesli yıkarız bebeği uyuturuz severiz diye nasıl heyecanlı. Ben de lohusa halimle zaten zor geçen hamileliğimin ardından biraz rahat etmek istiyorum. Annem uyumsuz geçimsiz biri asla değildir eşim de anneni seviyorum o ayrı ama 40 gün kalmasın sakın dedi. Gelip bi hafta dursun sonra mevlüdüne yine gelir bi hafta kalır gider diyor. Ama annem 4o gün kalırım diye geliyor. Bir de eltimle on gün arayla doğum yapacağız onun annesi yirmi dk uzağında oturuyor ve bir hafta kalacakmış kızının yanında. Sürekli onu örnek veriyor eşim bak onun annesi bi hafta kalıyor diye. Ama benm annem Ankarada ha deyince gelip gidemiyor o bi telefon açsa annesi atlar gelir. Çok arada kaldım. Nasıl çıkacağım ben bu işin içinden. Ne yöne baksam bi çarem yok. Ne diyorsunuz kızlar?
arkadaşlar selam. yaklaşık on gün sonra doğumum var bi kızım olacak. Bir sıkıntı olmazsa normal doğum gibi görünüyor. Fakat moralimi bozan bir durum var. Ailem Ankarada yaşıyor eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz hatta yakın sayılırız. Doğumuma yakın annem gelecek ve yanımda kalcak. Ve bebek doğduktan sonra da 40ı çıkana kadar dururum diyor. Ben de bunu çok istiyorum ama eşim istemiyor. Rahat edemem napayım 40 gün ben diyor. Bir hafta kalsın gitsin dedi. Geçen sene ayağım kırıldı ve 3 ay kımıldamadan yattım bu süre zarfında annem gelip baktı bana mecburen. Eşim o dönemde çok sıkıldı bunaldı 3 ay annem bizde kaldığı için. Ben rahat edemiyorum kendi evimde diyor. Söyle annene dedi ama böyle bir şeyi nasıl derim ki ?? İnsan annesine yok kalma bi hafta sonra git der mi? Kadın nasıl hevesli yıkarız bebeği uyuturuz severiz diye nasıl heyecanlı. Ben de lohusa halimle zaten zor geçen hamileliğimin ardından biraz rahat etmek istiyorum. Annem uyumsuz geçimsiz biri asla değildir eşim de anneni seviyorum o ayrı ama 40 gün kalmasın sakın dedi. Gelip bi hafta dursun sonra mevlüdüne yine gelir bi hafta kalır gider diyor. Ama annem 4o gün kalırım diye geliyor. Bir de eltimle on gün arayla doğum yapacağız onun annesi yirmi dk uzağında oturuyor ve bir hafta kalacakmış kızının yanında. Sürekli onu örnek veriyor eşim bak onun annesi bi hafta kalıyor diye. Ama benm annem Ankarada ha deyince gelip gidemiyor o bi telefon açsa annesi atlar gelir. Çok arada kaldım. Nasıl çıkacağım ben bu işin içinden. Ne yöne baksam bi çarem yok. Ne diyorsunuz kızlar?
acıkcası ben bu konuda kız annelerını bıraz anlayıssız buluyorum
40 gun kalmasına cıdden gerek yok gelsın 1 hafta baksın daha sonra gıtsın 1 ay sonra gelsın bır daha kalsın bebek ele gelmıs olur hem sızınde sorumluluklarınızı ustlenmenız acısından 40 gun bırının yardımını almamanız sızın acınzıdan en dogrusu olur.
kı benım ılk kucakladıgım bebek kendı oglum benım yanımda hıc kımse kalmadı 6 gun kuvezde kaldı dırek eve geldıgımızde aksamına herkez evıne dagıldı. boylesı daha ıyı oldu o gun bugundur ben bılırım kı o evlat benım sorumluluk bende
Bu kadar guzel anlatilabilirdieşiniz girmeyecek lohusalık bunalımına, eşinizin memeleri yara olup çatlamayacak çatır çatır sonraaaa saat başı memesinde bir yavru tutmak zorunda kalmayacak, eşiniz en az 15-20 gün evde tıkılıp kalmayacak, eşinizin vajinasına dikişler atılmayacak, eşiniz hormon cokunluğundan annelik sarhoşluğundan sürekli hünkür hünkür ağlamayacak, eşiniz uykusuz kalmayacak, eşinize elalem gelip "neden emmiyor, neden biberon, neden normal doğum, neden vıdıvıdı neden bıdı bıdı" demiyecek, eşiniz en az 20 gün kanama ile uğraşmayacak, eşiniz "anne oldum her şeye yetişmeliyim" duygusu ile kendi kendini yemeyecek.
eşiniz sabah çıkacaaak akşam gelecek 40 gün 2 saatçik sıkılıverse hiçbir şey olmaz.
siz nasıl isterseniz öyle olur bu işler. sıkılan da sıkılır. annenizden başkası ile de çok rahat edemezsiniz.
valla ben henuz yenı hamıle olmama ragmen bu konuda kı dusuncelerımı herkese net bır sekılde belırttım.arkadaşlar selam. yaklaşık on gün sonra doğumum var bi kızım olacak. Bir sıkıntı olmazsa normal doğum gibi görünüyor. Fakat moralimi bozan bir durum var. Ailem Ankarada yaşıyor eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz hatta yakın sayılırız. Doğumuma yakın annem gelecek ve yanımda kalcak. Ve bebek doğduktan sonra da 40ı çıkana kadar dururum diyor. Ben de bunu çok istiyorum ama eşim istemiyor. Rahat edemem napayım 40 gün ben diyor. Bir hafta kalsın gitsin dedi. Geçen sene ayağım kırıldı ve 3 ay kımıldamadan yattım bu süre zarfında annem gelip baktı bana mecburen. Eşim o dönemde çok sıkıldı bunaldı 3 ay annem bizde kaldığı için. Ben rahat edemiyorum kendi evimde diyor. Söyle annene dedi ama böyle bir şeyi nasıl derim ki ?? İnsan annesine yok kalma bi hafta sonra git der mi? Kadın nasıl hevesli yıkarız bebeği uyuturuz severiz diye nasıl heyecanlı. Ben de lohusa halimle zaten zor geçen hamileliğimin ardından biraz rahat etmek istiyorum. Annem uyumsuz geçimsiz biri asla değildir eşim de anneni seviyorum o ayrı ama 40 gün kalmasın sakın dedi. Gelip bi hafta dursun sonra mevlüdüne yine gelir bi hafta kalır gider diyor. Ama annem 4o gün kalırım diye geliyor. Bir de eltimle on gün arayla doğum yapacağız onun annesi yirmi dk uzağında oturuyor ve bir hafta kalacakmış kızının yanında. Sürekli onu örnek veriyor eşim bak onun annesi bi hafta kalıyor diye. Ama benm annem Ankarada ha deyince gelip gidemiyor o bi telefon açsa annesi atlar gelir. Çok arada kaldım. Nasıl çıkacağım ben bu işin içinden. Ne yöne baksam bi çarem yok. Ne diyorsunuz kızlar?
Canim ben sezeryanle dogum yaptim ve annem yanimda 15 gun kaldi sonra ben evimin isini de yaptim yemegimi de yaptim cocuguma da baktim kaynanam da gelmedi sadece yikamaya teyzem yakindi 2 3 gunde bir yardima geliyodu kucuktu korkuyodum tek yikamaya diye. Ben kendi yasadigimi soyleyeyim benim esim o 15 gunluk surecte bile cok sıkıldı istedgi gibi oturup kalkamadi uzanamadi eve gec geldi erken yatti falan ben tabi sonra farkettim bunu sana tavsiyem su eger normal dogum olursa 1 hafta kalmasi fazla fazla yeter sana sezeryan de olursa ki insaallah olmazsin (benim son anda belli olmustu da )15 gun yetiyo bana yetmisti yani. Senin bebegine alisman icin sorumluluk alman icin de en iyisi bu. Ben 15gun kaldi annem gidecegi zaman cok korktum bu bebege nasil bakicam diye cunku geceleri falan hep annem kalkti beni uyandirdi bana verdi emzirdim gunduz ilgilendi evimin islerini yapti bana bakti cocugu yikadi falan ama gidince yuk omuzlarima bindi ya hepsini de yaptim esim de yardim etti gece kalkti gazini bazen o cikardi o salladi altini acti esin ve senin anne ve babaliga daha cabuk adapte olmaniz icin bence en hayirli az kalmasiarkadaşlar selam. yaklaşık on gün sonra doğumum var bi kızım olacak. Bir sıkıntı olmazsa normal doğum gibi görünüyor. Fakat moralimi bozan bir durum var. Ailem Ankarada yaşıyor eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz hatta yakın sayılırız. Doğumuma yakın annem gelecek ve yanımda kalcak. Ve bebek doğduktan sonra da 40ı çıkana kadar dururum diyor. Ben de bunu çok istiyorum ama eşim istemiyor. Rahat edemem napayım 40 gün ben diyor. Bir hafta kalsın gitsin dedi. Geçen sene ayağım kırıldı ve 3 ay kımıldamadan yattım bu süre zarfında annem gelip baktı bana mecburen. Eşim o dönemde çok sıkıldı bunaldı 3 ay annem bizde kaldığı için. Ben rahat edemiyorum kendi evimde diyor. Söyle annene dedi ama böyle bir şeyi nasıl derim ki ?? İnsan annesine yok kalma bi hafta sonra git der mi? Kadın nasıl hevesli yıkarız bebeği uyuturuz severiz diye nasıl heyecanlı. Ben de lohusa halimle zaten zor geçen hamileliğimin ardından biraz rahat etmek istiyorum. Annem uyumsuz geçimsiz biri asla değildir eşim de anneni seviyorum o ayrı ama 40 gün kalmasın sakın dedi. Gelip bi hafta dursun sonra mevlüdüne yine gelir bi hafta kalır gider diyor. Ama annem 4o gün kalırım diye geliyor. Bir de eltimle on gün arayla doğum yapacağız onun annesi yirmi dk uzağında oturuyor ve bir hafta kalacakmış kızının yanında. Sürekli onu örnek veriyor eşim bak onun annesi bi hafta kalıyor diye. Ama benm annem Ankarada ha deyince gelip gidemiyor o bi telefon açsa annesi atlar gelir. Çok arada kaldım. Nasıl çıkacağım ben bu işin içinden. Ne yöne baksam bi çarem yok. Ne diyorsunuz kızlar?
Valla ya dogum öncesi iyi moral olduBu kadar guzel anlatilabilirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?