arkadaşlar doğum yapacağım yardım...

Esiniz de sizde daha doğum olmadan bu gibi şeylerle birbirimizin kalbini kırmayın. .Dogum sonrasında öyle problemlerle karşı karşıya kaldım ki 2 ay babaannem ve annem bizde kaldı ara ara kayinvalidem de geldi gitti ve benim en az 1 ay daha onlara ihtiyacım oldu. .Şimdi insanların heveslerini kirarsaniz ihtiyacınız olduğunda kimseden yardım isteyemezsiniz. .Herseyi akışına bırakın belki 1 haftada siz toparlarsiniz anneniz durmanin gereksiz olduğunu düşünür gider..

Benim annemde oyle diyordu baktimi bi haftadan sonra ben iyiyim herseyi kendim yapabiliyorum gideyim kizim ben dedi gitti ...
40 gun kalma falan demeyin ama iyiyseniz eger iyi oldugunuzu gosterin oda gider o zaman insallah yani

bence eşinizle konuşun arada mesafe var gel git yapmasın kadın söyleyip kırmayalım boşuna de
yine istemiyorsa ağzının payı kocana desem çok mu ileri gitmiş olurum.

Benim sezeryan olmama rağmen hastane dışında yanımda kimse kalmadı. Doğumdan sonraki durumuna göre bak bence. Gerçekten birine ihtiyaç duyacak kadar kötüysen eşin mecbur anlayış gösterir ama huzursuzluk çıkacaksa ve sen de iyiysen kırk gün çok bence.

Annenin 40 gun kalmasi iyi olur. Çünkü dogumdan sonra sen sadece bebegini emzirip dinlenmelisin. Annen de size yardim eder. Yemek yapar. Sen uyudugunda bebisle ilgilenir. Yoksa cok zor psikolojin bozulabilir. Eşine bunu anlatmaya çalış ya da 20 gun annen 20 gun kv gelsin. Ama kesinlikle yalnızlık lohusalar icin değil

Güzelim sana tavsiyem tam sınırdasın eğer bu konuda kocana boyun eğersen gün gelir annen evine bile gelemez olur lohusalık zor ilgi isteyen bi dönem eğer her ikisi içinde rahat edebilecekleri ortamlar yaratırsan bu dönemi sıkıntısız atlatırsın ama anneni kırmadan eşinin rahat edemediğini anlat ama onu istemediğini söyleme onun nabzını sen bilirsin ikisinide idare etmek elinde eşinede biraz ikna için kadınlık gücünü kullan top sende kolay gelsin..

sen git anayin evine mis gibi baksin sana*
kocan oalcak adamda kafasini dinlesin kalsin tek basina
sakin annene kalamazsin 40 gun deme

benim doğumumdan sonra annem 1 ay yanımda kaldı, şu an çok pişmanım keşke 1 hafta kalıp gitseydi diyorum. doğum sonrası eşim de ben de oldukça gergindik, ikimiz de minik bir depresyon geçirdik, kolay değil tüm hayatımız değişti ve bu dönemde evimizde -benim annem dahi olsa - bir misafir olması bizi çok daha sıkıntıya soktu. bence eşin haklı, kendini onun yerine koy , onun annesinin gelip sende 40 gün kalmasını ister misin ? ama tabiki şartlara göre de değişir, ben normal doğum yaptım, bebeğime hep kendim baktım, doğumdan 1 hafta sonra bebeğe iyice alışınca yemeğe temizliğe de yardım ettim , yani kimseye ihtiyacım yoktu, ama doğum sonrası kötü olursun , sezeryan olursun , 40 gün belki daha fazla annene ihtiyaç duyabilirsin. eşine bence bunu anlat ihtiyacım olursa mecbur kalır annem de, ama ihtiyacın olmazsa da annene , senin için yorulmasını istemediğini , bebeğe tek başına bakmayı denemek istediğini , zorlanırsan tekrar çağıracağını söylersin. ama bunlar doğumdan sonra konuşulacak şeyler, ihtiyaç durumuna göre

konu eşin isteği ya da annenin isteği olamaz böyle bir durumda.. SEN doğum yapıyorsun.. anneni 40 gün yanında istiyor musun istemiyor musun??
ya da eşin 40 gün boyunca yanında kalıp annen gibi yemek yapmaktan ev temizliğine her şeyi yapabilecek mi??
ben de şehir dışında yaşıyorum ve ailem ve eşimin ailesi ankarada.. ankarada doğum yaptım 3 ay annemde kaldık.. eşim çok daraldı bu süreçte ama geçici bir durum olduğu için sabır gösterdi allah razı olsun.. sonuçta çocuk doğuruyoruz.. tamam çok iyi kv.ler de var ama bir anne gibi her şey istenmez.. koca her gün dibinde bile olsa bir an sıkılır.. bir anne gibi olamaz..
kararı sen vereceksin bu karar sonucuna göre de eşin de annen de saygı gösterecek o kadar.. sen de artık anne oluyorsun biraz ince fikir göstersinler..

ben de hamileyim...ilk gebelik ve dogum olcagı için cok heyecanlıyım..doğum yapcagımda annemi yanımda isterim. kayınvalidemle bi saatlik mesafede yaşıyoruz.. her ne kadar onuda annem gibi sevsemde böyle bir durumda ilk annemi isterim yanımda..çünkü annenize nazınız cok gecer..ama ne kadar anlaşsanızda başkasına gecmez...eşiminde benim tüm özel işlerimi yapabilcegini sanmıyorum..siz anneniz kalsın istiyorsanız eşinize tatlı dille soyleyın.ona en cok ihtiyacınız oldugu zaman...ayrıca allah korusun anneniz size muhtac olsa,eşiniz o zamanda mı bizde kalmasın diycek...kendi ailesine de mi bu kadar soguk..eşim bana böyle soylese bu durum beni çok ama çok düşündürürdü şahsen..

ben de olsam istemezdim canım. ne kendi annemi ne eşimin annesini gelsin bir hafta kalıp dönsünler. düzenimi oturtayım bebeğimi tanıyayım isterdim. çok zor durumda kalırsam çağırırım gelirler ne olacak. uçak var yani sonuçta ankaradan heryere. biletini alırsınız gelir 1 günde. annene de tlfda söyle, seni de rahatsız etmek istemem o kadar uzun süre , zaten artık torunun oldu sık sık gidip gelirsin. bir hafta gelsen çok makbule geçer sonrasında biz de düzenimizi oturtmaya çalışırız faln diyebilirsin

tuba büyüküstünle eşi de 6 ay ikiz çocuklarına kendileri bakmışlar. Kimseyi yanımızda istemedik diyordu röportajında :)))

Konu sahibi sen ne istediğini yazmamışsın ama.
Yani sen annen gelsin mi istiyorsun. Sadece eşini ikna etmek mi derdin? Yoksa henüz ne istediğine karar veremedin mi?

açıkcası esınızı cok yadırgadım dahası terbıyesızlık etmıs bence.....anneler genelde 40 gun yalnız bırakmak ıstemezler lohusa yalnız bırakılmaz ınancı vardır cunku...hele ılk bebekse tecrubesızlık,doğum dıkışlerı,degısen hormonlar derken annenıze çok ıhtıyacınız olacaktır zaten...belkı 40 gun olmayabılır ama duruma göre bakarsınız...mısal ben 20 gun acı cektım bebegıme bakamadım..annem olmasaydı napardım ben...erkek ne anlar bebekten....esınız çok ayıp etmıs...nasılsa ılışkıde olmayacak kırkgun...neyın rahatsızlığı bu???? annenız çokmu ıster sızde kalmak rahatını bozmak??? ama sonuçta torunu oluyo kızının yanında kalmak zorunda...esınızle konuşun annenız ıstedıgı kadar kalsın

ben dusuncenı doğru bulmadım cute....mısal ben 20 gun nerdeyse kızımı kucagıma alamadım....kötuydum dıkışlerım acıyordu..annem olmasaydı napardım bılemıyorum....6-7 gun nekı...hele ılk bebekte ....tecrubesızlık dız boyu zaten....

Bu kadar guzel anlatilabilirdi

O kadın 40 gün tatile değil sana desteğe,yardıma geliyor.neler okuyoruz burda annesi doğumuna 1 gün bile glmeyen.gerçekten üzüldüm.bi kız bebek annesi olarak ilerde böyle damadım olsun hayatta istemem.annemle 10 dk.lık mesafedeyiz yine de doğumdan sonra en azından 10 gün kalır yanımda.şehir dışından gelse de 1 ay kalmak isterdi lohusalık zor durum.eşim 1 ay kalsa gitsin demez.Allah razı olsun evini bıraktı geldi kadın der.annene asla böyle bişey deme.çok üzülür kadın

valla ben henuz yenı hamıle olmama ragmen bu konuda kı dusuncelerımı herkese net bır sekılde belırttım.
1. esım cocuk olursa gelıp bakarsınız demıstı annemlere , onlarda buna guvenıp kı ayrı sehırdeyız ve kv dem cok yaslı bakamaz ve bende calısıyorum analık ıznınden sonra işe dönmem sart, gelırız 1 yasına kadar bakarız modundalar. hayaller hayaller daha bebek dogmadı bıle...
2.arada gelır kalırlar hastane kontrollerı falan oluyor, yada baska yere gıttılerse yol uzerı olursak ugrarlar ama 3 gunden sonra sıkıntı cıkıyor.
3. sebebı evımız ufak,onlara ayıracak ayrı bır odamız yok, onların ve bızım ev duzenımız farklı, bırı uyumak ıstese dıgerı tv ızlemek ıstıyor ama salonda yatıp kalkıyorlar mecburen bırı keyfınden feragahat edıyor.kımse sesını cıkarmasa da ıcten ıce huzursuzluk oluyor.
4. bende annemlere dedım kı ev ev ustune olmuyor benım sıze en fazla 1 hafta ıhtıyacım var, yanlıs anlamayın ama sızın duzenınız var, evınız var benım ıcın onları bırakıp gelemezsınız-gelsenız de bır sure sonra donmek ıstersınız, ee ev yasantımızda farklı kı bunun farkındalar o nedenle ben ıyılesene kadar sızın destegınıze ıhtıyacım var sonr aaksı bır durum olmazsa ıznım bıtene kadar ben bakarım-sonra bakıcı tutarım-1 yastan sonrada krese verırım dedım.
5.aynı sehırde olsak getırır gotururdum ama boyle olmaz.
6.sızde kıbarca anne senınde duzenın var, babam var bızım ıcın duzenını bozma esımde yanımda 1 hafta kalsan yeetr de, sonra sız cocugunuza bakarsınız zaten ...
7.esınızde kendınce haklı bence, ben kendı annemle yapamıyorum 3 gun esımın annesıyle dusunemıyorum bırazda mızac meselesı ama ben sahsen evımde ozgur olmayı rahat hareket etmeyı seven bırıyım. mısafırın de zorunlu haller dısında saglık-olum vs. 2 gunlugu makbul benım ıcın ..

Uf dogumumu düşünelim, bunlarımı ya.şimdi canım annen uzakdaysa evet kadın gelip gidemez 40gün eşinde belki daralır haklıdır ,ama insan annesi yanında olsun ister.40 cıkana kadar senin içinde bebek içinde.biz annemle aynı binada oturuyoruz cok şükür, eşimde benden cok anneme yalvarıyor anne bizde uyu geceleride diye.benimde kayınvalidemler gelcek 1 hafta bende onu düşünüyorum o halimle napcam ofama yapcak birşey yok.eşine anlat durumu birazda nazlan üstüne bin iş yaptır:) gece bebek agladıkca ona sar.bunalsım kendi istesin anneni:)

Canim ben sezeryanle dogum yaptim ve annem yanimda 15 gun kaldi sonra ben evimin isini de yaptim yemegimi de yaptim cocuguma da baktim kaynanam da gelmedi sadece yikamaya teyzem yakindi 2 3 gunde bir yardima geliyodu kucuktu korkuyodum tek yikamaya diye. Ben kendi yasadigimi soyleyeyim benim esim o 15 gunluk surecte bile cok sıkıldı istedgi gibi oturup kalkamadi uzanamadi eve gec geldi erken yatti falan ben tabi sonra farkettim bunu sana tavsiyem su eger normal dogum olursa 1 hafta kalmasi fazla fazla yeter sana sezeryan de olursa ki insaallah olmazsin (benim son anda belli olmustu da )15 gun yetiyo bana yetmisti yani. Senin bebegine alisman icin sorumluluk alman icin de en iyisi bu. Ben 15gun kaldi annem gidecegi zaman cok korktum bu bebege nasil bakicam diye cunku geceleri falan hep annem kalkti beni uyandirdi bana verdi emzirdim gunduz ilgilendi evimin islerini yapti bana bakti cocugu yikadi falan ama gidince yuk omuzlarima bindi ya hepsini de yaptim esim de yardim etti gece kalkti gazini bazen o cikardi o salladi altini acti esin ve senin anne ve babaliga daha cabuk adapte olmaniz icin bence en hayirli az kalmasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…