arkadaşlar eşiniz evli olan görümcenizin tel faturasını ödese ne tepki verirdiniz?

bu görümceye bırak fatura ödemeyi bir iğne bile alınmaz.
maddi sıkıntınız yoktur.eşiniz bir dediğinizi iki etmez
çocuklarınızın ihtiyacını karşılayacak güce sahiptir ve buarada görümceniz de iyidir
kocanı ve seni adam yerine koyup saygıdan sevgiden ödün vermiyordur
ancak maddi yönden sıkıntıları vardır bu durumda yardım edersin
ama başka şartlar altında asla va asla yardım ettirmem

ki zaten şimdi hangi aile yağ içinde börek
herkes kıt kanaat ailesini geçindirmeye çalışıyor.
böyle bi durumda da dışardan hiçkimsenin ailenin bütçesini iyice sarsmaya hakkı yoktur.

söyletme tabii kendine laf. kendi faturanı kendin öde. yok illa ben birine ödeticem bunu valla rahat edemem diyosan anne ve babana ödet.

söyletme tabii kendine laf. kendi faturanı kendin öde. yok illa ben birine ödeticem bunu valla rahat edemem diyosan anne ve babana ödet.
ne biçim konuşuyorsun sen?
bu ne kabalık!!!
nerden çıkardın benim birilerine illa birşeyler ödetmek istediğimi?
sinirlerine sahip çıksın herkes, burada kimse senin stres oyuncağın değil..
sen ne hakla tanımadığın birine asalak muamelesi yapıyorsun?
abimin ödediği faturam 30u geçmiyor. kendi gönüllü ödemeye.. ayrı şehirlerdeyiz,uzun uzun konusalım diye bana aldıgı bir hat.. centilmenliğinden ödüyor.30 lira ile başım göğe ermez benim.benim de işim , gelirim var.yeri gelmiştir çok daha fazlasını ben ona yapmışımdır. yapcak gücüm olmasa da gıkını çıkarmaz benim abim.bizim aramızda 3ün 5in lafı olmaz. kardeşiz biz.

ama bu siteden öğrendiklerim iyi oluyor. yarın içimize girecek olanın nasıl biri olacağı bilinmez. ayağımı denk alayım ben. abime bir çay dahi ısmarlatmayayım..
abimin ömür boyu gıkı cıkmaz ama eşiyle sorun yaşasın istemem benim yüzümden..

klava:

arkadaşım aslında kötü niyetli olmadığın belli tabiiki kardeşlerin arasında paranın lafı olmaz.sanırım abin daha evli değil yani bir evin bir ailenin sorumluluğunu daha yüklenmemiş şu an için ona maddi anlamda senin faturanı ödemek yada maddi anlamda ihtiyaçlarını karşılamak ona külfet vermez.fakat evlendiği zamanda abine faturanı ödettirmen ne kadar iyi olursanız olun ev geçindireceği için onu zorlar sonuçta 300 de olsa 500 de olsa kendi ihtiyaçlarından kısması yada ailesinden kısması sözkonusu..ben kötü niyetli olmadığını düşünüyorum fakat eğer abin evlendiğindede bu şekilde olursa abin eşiyle sorun yaşar senin yüzünden emin ol..evlendiği insanda 3 ün 5 in peşine değil kurdukları yuvanın geleceğinin peşine düşecektir...

Benim eşim aynını yapsa görümcemin heray faturasını ödese bizde de sorun çıkar emin olun

Benim kocam enayi mi onun kocası dururken benimki ödesin faturasını yok artık daha neler ...Hayatta müsade etmem saçmalık anacım saçmalık.

Ödeyemiyorsa kapatsın hattını o kadar :umursamaz:

Halamın 2 çocuğu ve eşi hayatta hepsi de elleri ayakları tutacak kadar durumdalar...
Halam bugün varsa yarın yok eden biri...
Hiç tutmak nedir bilmez olanı harcar...
Halama yaklaşık 20 senedir babam yardım eder...
Aidatını ödemedi evine haciz geldi babama telefon etti, para verdik kurtuldu...
Çocuklarına tomarla harçlık sürekli verildi...
Halam sürekli geçinemiyorum dedi babama sürekli duygu sömürüsü yaptı...
En sonuncusu olarak, küçük oğlu üniversite tercihlerinde özel üniversite tercih etti...
Şimdi halam gene ağlandı oğlum okumak istiyor dayısı okuyamıyor diye, okul taksitlerini babam ödeyecek söz aldı...
Allah sonumuzu hayır etsin...
Annem kızsa da babam diyor ki hiçbirşeyinizi eksik etmem ama sen de ablamı zor durumda bırakmamı bekleme diyor...

ohhhhhhhhhhhh ne ala memleket
benim niye böyle bir abim yok ya :çok üzgünüm:

benim ağabeyiminde eşininde durumu çok iyi.
ikiside doktor.
ama şahsen ben utanırım ,ağabeyimden saçımı boyatacağım ,boya parası ver demeye ki evlide değilim. gurursuzluk başka bir şey değil bence.

prensip ve kişilik meselesi bunlar. ben doğru bulmuyorum. fuzuli bir masrafın rutin olarak evli barklı birisine keyfi şekilde ödettirilmesi bence bilinçli sömürü, yüzsüzlük,şımarıklıktır.arada kardeşlik olması bişey ifade etmiyor benim için. senin abin evlenmemiş daha devam edebilirsin, kişilik meselesi bunlar. sen utanmıyorsan istemeye abin de gönüllüyse...

madem faturanız dağlar taşlar gelmiyor siz ödeyin canım
belkide yengeniz bunu problem etmeyecek

ayrıca konu sahibinin görümceside evli yanlış anlamadıysam
ben yanlış buluyorum,benimde abim var
şahsen ben rahatsız olurum

kızarım ben
mesela ben kendim de bir abim olsa ondan faturamı ödemesini beklemem eşim varken çok geliyorsa kapttırılır hat
temel ihtiyaç değil ya

nerden baksanız 30-40 litadır bir aylık fatura
kendi ihtiyacımız olan birşey alırız kenara koyarız
niye başkasının tel faturasını ödeyelim canım
durumu çok kötü olur da bu da telefon değil elektrik su faturası falan olur bir iki kez yardım edilir onun dışında herkes ayağını yorganına göre uzatsın efendim

ortalığı dağıtırım o keyfini sürecek benden kısacak olmazkafamçokkarıştı

ne münasebet kocası varken abisi ödeyecek hadi evli olmasa tamamda, allah allah ödeyemiyorsa konuşmasın,

Son düzenleme:
ne uyduruyorsun sen ya..
istediğimi nerden çıkardın?
devlet memuru oldugu için hat onun üstüne açıldı. ödemeyi 1000kez teklif ettim. hep karşı çıktı. centilmenlik yapıyor kardeşine.. kimsenin kimseyi enayi yerine koyduğu yok. canım,birtanem,tek kardeşim o benim..
başka hayatları düşünmeden hemen kendi yaşamından yola çıkarak atıp tutuyorsun burda..
dünya görüşün çok dar..
ayrıca tekrar söylüyorum tanımadığın insanlara bu kadar fevri çıkma!
yengem yok problem edip etmeyeceği bilinmez..
abim ödetmiyor..
o hattı seninle çok daha fazla konusabilmek için aldım,ben ödüycem diyor. biz ayrı şehirlerdeyız. ayrıca başka hattım da var. o hatla sadece abimle görüşüyorum. onun da sabit ödemesi var. abim onu ödemiş oluyor. bu denli düşünceliyim ben..

ben de bu jestin karşısında elim cebimde gezmiyorum elbet..
karşılığını fazlasıyla veriyorum..
Allahom neler anlatıyorum!! kardeşiz biz ya..
yarın abimin evleneceği insanla da kardes olmak isterim..
hiç yüzlerini görmedğim kız arkadaslarına ne hediyeler aldım gönderdim ben..
gene olsa gene yaparım...
benim insanlığım bu!!
biz gani gönüllü insanlarız!! bunun da hesabını daha fazla vermiycem kimseye zira anlamanız imkansız gibi duruyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…