- 12 Kasım 2009
- 5.763
- 4.816
- 698
Size tek diyeceğim şey eşinizle cokkkk dikkat edin.benim eşim su dünyada bunları yapacak en son kısi dersiniz o kadar masum birirdirki o kadar iyidir birirdirki ama yaptıklarını bir duysaniz aklınız şaşar borç iciçn diyorumallah yardimciniz olsun cok uzuldum inanin. 13 yillik evliyiz, yalaninu hic yakalamadim allaha sukur borcumuz da yok ama, birilerine borc veree veya yatirim yapsa batirsa onu da bilemem, kizarim diye soylemez.
benimle paylasmamasi canimi sıkıyor paylasilacak kadar bolluk icinde de degiliz ama gecen gun toplu bir para aldik, ne kadarini harcadik diye sordugumda tahminimden cok soyledi, naptik ki diye sordugumda rakami cogaltti, bence susayim diye.. hani boyle seyler.. beni rahatsiz ediyor..
dilencilikle durumun ne ilgisi var?İyi de ben dilenci değilim. O evin bir bireyiyim ve eşimin hayat arkadaşıyım. Tabiki de her şeyden haberim olacak. Çok saçma saklanması. Asla kabul etmem.
allah sasirtmasin tabii de, 13 yilda cikardi kokusu o ayri bir boyut. ben borcu var midirdan mada borc verse duymayacagimdan kaygilaniyorum daha cok. dilerim rabbim size de bir kolaylik kapisi acar.Size tek diyeceğim şey eşinizle cokkkk dikkat edin.benim eşim su dünyada bunları yapacak en son kısi dersiniz o kadar masum birirdirki o kadar iyidir birirdirki ama yaptıklarını bir duysaniz aklınız şaşar borç iciçn diyorum
Keşke böyle şeyler hiç saklanmasa da eşler zorlukları başta birlikte göğüsleyip, daha çabuk atlatabilse... Malesef erkekler bazeb kendilerini üstte tutabilmek için yanlış kararlar verip, yanlış harcamalar yapabiliyorlar. Belki sizinle zamanında paylaşmış olsaydı, siz ona, o da size destek olurdunuz, fikir alışverişi yapardınız, belki beraber fedakarlıklar gösterip daha rahat sıkıntıları atlatırdınız. Bilemedim yanlış mı düşünüyorum ?Sizde geçmişteki halimi gördüm 10 yıllık evliyim ilk iki yıl evliliğinin hiçbirşeyi bilmiyordum eşimin ve güveniyorsun da mali açıdan.allahim ikinci yıldan sonra herşey teker teker çıkmaya başladı öğrenmeye başladım o kadar çok borcu varmış ki ,maaşı farklıymis,herşey hayatımızdaki yalanmış
Ondan sonra hayatım çok farklı yol aldı.su an halada borç ödüyoruz çok yıprandim
Keşke keşke hiçbirşey bilmeseydim o kadar mutluydum ki şimdi acı icindeyim
isin ilginci zaten bana bisey imzalatmiyor ne alacak ne verecek beni hicbiseye bulastirmiyor.Tabiki oyle seyler yasatmasin rabbim. Ama Inan Cogu kisinin basina gelen seyler... Bilmelisiniz O Senin hayat arkadasin. Ben af edersin Hatta suphelenirim ne kurcaliyor diye Ve Hatta Hic bi Seye imzalamam oyle yapiyorsa.
degil. evlendigimde 19 yasindaydim ama simdi olgunlastim.Ben de yeni evlisiniz sandım.13 yıllık evlilikte bunu şimdi sorgulamak biraz garip degil mi ?
degil. evlendigimde 19 yasindaydim ama simdi olgunlastim.
Ben eşimin maaşını bilmem, söylese de unuturum. Altınları harcarken bile hesabını tutmadım. Ben çalışmıyorum bu evin düzen sorumluluğu bana ait, eşim çalışıyor ve tüm maddi sorumluluk da ona ait.. Kendi emeğimle kazanmadığım bi para üzerinde hak iddia etmem, ama eşimin evimize karşı olan sorumluluğunda hakkım vardır.. İstediğinizi alıyor, istediğiniz kadar para da veriyorsa eşiniz de bu sorululuğu yerine getiriyor demek ki.. Benim için paranız ortak değil. Eşiniz çalışıyor, kazanıyor. Sizi mağdur etmiyorsa istediği gibi biriktirebilir. Eşim benden habersiz para harcayıp, biriktirebilir. Bize karşı olan sorumluluğunu yerine getirdikten sonra kalanı onun alınteridir. Bu benim fikrim umarım yprumumu polemik amaçlı algılamazsınz. Genelde size hak verilmiş zaten, bunu da alternatif bi görüş kabul edin.evime giren para benim gozumde ortak. ben calismiyorum cunku calismami istemiyor.
Böyle bir zorundalık yok bence. Herkesin kendi kararı. Ben şahsen Bilmek isterim ve para konusunda eşimden daha fazlq bile bilgi sahibiyim diyebilirim ama ettafımdaki bayanların yüzde 90 ı eşinin maaşını bile bilmez. Gerçekten bilmez vr merak da etmez .bana baktıktan sonra beni ilgilendirmez derler. Hatta sen her şeye koşturuyprsun deyip bana şaşırırlarHani ilk 1-2 yıl için tamam da sonraki 10-11 yıl boyunca bunun rahatsız etmemesi enteresan geldi.
Ben bunu kabul edemezdim.En azından üç aşağı beş yukarı kazancını biliyor olmanız gerekir.Sonucta evlisiniz,yatırımlara ,harcamalara birlikte karar veriyor olmanız lazım.
Davaynan doverimesiniz her istediginizi aliyor istediginiz kadar para veriyor asla harcamalariniza karismiyor istediginizi aliyorsunuz yasiyorsunuz ama,kenardaki kosedeki parayi da bilmiyorsunuz. yatirimlar hakkinizda bilginiz yok. birine verse bilmiyorsunuz, borcu olsa onu da bilmiyorsunuz..size ait ortak paradan haberiniz yok yani ozetle.maasi dahi kaba taslak soyluyor net soylemiyor yani maasini bile bilmiyorsunuz.
bu sizi rahatsiz eder mi? yoksa ben rahatim hayatim rahat der keyfinize mi bakarsiniz?
burdakiler bana hak vermis ama, sosyal cevrem de tipki sizin gibi dusunuyor. yani yalniz degilsiniz.Ben eşimin maaşını bilmem, söylese de unuturum. Altınları harcarken bile hesabını tutmadım. Ben çalışmıyorum bu evin düzen sorumluluğu bana ait, eşim çalışıyor ve tüm maddi sorumluluk da ona ait.. Kendi emeğimle kazanmadığım bi para üzerinde hak iddia etmem, ama eşimin evimize karşı olan sorumluluğunda hakkım vardır.. İstediğinizi alıyor, istediğiniz kadar para da veriyorsa eşiniz de bu sorululuğu yerine getiriyor demek ki.. Benim için paranız ortak değil. Eşiniz çalışıyor, kazanıyor. Sizi mağdur etmiyorsa istediği gibi biriktirebilir. Eşim benden habersiz para harcayıp, biriktirebilir. Bize karşı olan sorumluluğunu yerine getirdikten sonra kalanı onun alınteridir. Bu benim fikrim umarım yprumumu polemik amaçlı algılamazsınz. Genelde size hak verilmiş zaten, bunu da alternatif bi görüş kabul edin.
Bu kk’da gordugum bos yorumlardan biri dahaOrtak para derken, sizin de çalışıp ilave ettiğiniz bi para mı ?
kazancini biliyorum evet. ama yatirimimiz varsa bilmiyorum ev araba disinda. kenardaki paranin miktarini bilmiyorum. eger birilerine borc veriyorsa mesela gidip ailesine gonderiyorsa ki o potansiyel var kocamda, hic bir sekilde bilmiyorum.Hani ilk 1-2 yıl için tamam da sonraki 10-11 yıl boyunca bunun rahatsız etmemesi enteresan geldi.
Ben bunu kabul edemezdim.En azından üç aşağı beş yukarı kazancını biliyor olmanız gerekir.Sonucta evlisiniz,yatırımlara ,harcamalara birlikte karar veriyor olmanız lazım.
ahahahahahaahahaha yorumunuz cok tatli inconnue ❤Bu kk’da gordugum bos yorumlardan biri daha
Annem ev hanimiydi 2 cocuk buyuttu ev isleri vsvsvs saymayalim bilirsiniz yok oyle bir dunya yani hersey ortak evlilik kanunu bile bunu diyor
Haaa boyle yorumlar yapanlarda evlilik sozlesmesi dense dugun oncesi « aman allahim dedim, o neydi gizzz » diyip kk’ya nisanlim bana guvenmiyormukinee acaba diye konu acarlar
Genelleme yaptim uzerine alinan alinsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?