Evlilikte her iki taraf da seffaf olmali, buna para yonetimi de dahil. Eger net olunmuyorsa bence bir problem var demektir. Sizin calisiyor ya da calismiyor olmaniz ' calisiyor veya calismiyor olmaniz bir seyi degistirmez' yazarak ne guzel ozetlemissiniz.
evet net maasli.Benim eşim esnaf dükkan işletiyor. bir ay 3 lira kazanmışsa öteki ay 5 lira kazanıyor.birsürü malzeme alışverişi yapar aldığı verdiği bitmez. o yüzden ben de o ay ne kazandı ne harcadı bilmem. Sizin eşiniz net maaşlı mı?
Çok enteresan bir bakış açısı.Ben eşimin maaşını bilmem, söylese de unuturum. Altınları harcarken bile hesabını tutmadım. Ben çalışmıyorum bu evin düzen sorumluluğu bana ait, eşim çalışıyor ve tüm maddi sorumluluk da ona ait.. Kendi emeğimle kazanmadığım bi para üzerinde hak iddia etmem, ama eşimin evimize karşı olan sorumluluğunda hakkım vardır.. İstediğinizi alıyor, istediğiniz kadar para da veriyorsa eşiniz de bu sorululuğu yerine getiriyor demek ki.. Benim için paranız ortak değil. Eşiniz çalışıyor, kazanıyor. Sizi mağdur etmiyorsa istediği gibi biriktirebilir. Eşim benden habersiz para harcayıp, biriktirebilir. Bize karşı olan sorumluluğunu yerine getirdikten sonra kalanı onun alınteridir. Bu benim fikrim umarım yprumumu polemik amaçlı algılamazsınz. Genelde size hak verilmiş zaten, bunu da alternatif bi görüş kabul edin.
burdakiler bana hak vermis ama, sosyal cevrem de tipki sizin gibi dusunuyor. yani yalniz degilsiniz.
tesekkur ederim.
Hadi bakalım ilk taşı gören gelsin..Çok enteresan bir bakış açısı.
O zaman "evlilik kurumu" nun ne anlami var ki ?
Patron-işçi ilişkisi gibi..."İşimi yaparim,karşılığını alirim,patronun ne kazandığı beni ilgilendirmez" der gibi...
her fikre goruse aciktim yazarken, hava atiyor diyenleri bile goze almistim☺ eziksin diyenleri de, normal diyenleri de☺Olgunluğunuz için ben teşekkür ederim, başkası olsa çoğunluğu arkasına alır bana ağzına geleni sayardı, yada bana yapılan diğer karşıt yorumlara şakşakcılık yapardı :) Ne de olsa buraya konu açarken sadece kendi görüşünüz onaylansın istememişsinizidr. Değil mi ?
ornegin arkadasina ev alsa orneginiz super olmus dusduru, cunku benimde en merak ettigim ailesine cevresine verip geri alip almadigi... cunku kocami taniyorum mutlaka veriyor buna eminim, ama sorsam soylemez. benim kulagimla duymam lazim ki anca kabul etsin.Çok enteresan bir bakış açısı.
O zaman "evlilik kurumu" nun ne anlami var ki ?
Patron-işçi ilişkisi gibi..."İşimi yaparim,karşılığını alirim,patronun ne kazandığı beni ilgilendirmez" der gibi...
Örneğin gidip bir arkadaşının üzerine ev alsa,sizi ilgilendirmeyecek mi ihtiyaçlarınızı katsiladigi için ?
evime giren para benim gozumde ortak. ben calismiyorum cunku calismami istemiyor.
gecen aksam aramizda soyle bir muhabbet gecti aslinda ozamandir kafami kurcaliyoe bu durum.Ne olursa olsun eş iseniz eger herşeyinizi bilmeniz sizinde hakkınız . Düşünceleriniz rahatsa sormuyorsanız eşinizde bunun farkındaysa normaldir açıklama yapmaması .
esimin helal kazancindan yana hic suphem yok calistigi kurum belli maasi belli.Ortak paranız yok bankalara göre sadece sizin kendinizce ortak olduğunuzu düşündüğünüz bir para var.
Soruya gelecek olursak elbette bilmek isterim ne demek rahatça gezeyim rahatça harcayayım ama değirmenin suyu beni ilgilendirmesin yok öyle bir dünya.
Eşiniz için söylemiyorum yanlış anlamayın ama-helal mi haram mı yediriyor-sırf bu nedenle bile gelir miktarını bilmek lazım.
Hadi bakalım ilk taşı gören gelsin..
Şimdi ben ne söylesem herkes farklı bir yerinden tutup farklı bir yere çekecek. Kimseyle uğraşamam. Ben kendimi, niyetimi biliyorum. Konu sahibine görüşümü bildirdim, gerisiyle ilgilenmiyorum. Çünkü bu forumun histerik tavrını çok iyi biliyorum. Asla anlamak için okumayacaksnz yazdıklarımı. 3 5 taş daha atın öldü der bırakırsınız zaten. Olay o..
size kim ne dedi ki boyle sinirlendiniz? yorumlar gayet saygi cercevesinde yapilmis. herkes hemfikir olmak zorunda da degil. herkrs hemfikir olacaksa sorularin ne anlami kalir ozaman?Bu konuya yapacağım son yorum budur, benden size malzeme çıkmaz.. en fazla kendi aranızda paslaşırsınız...
İsteyen beni istediği şey ilan edebilir. Sadece burada değil tüm sosyal platformlarda linç kültürünü doruklarına kadar yaşıyor yaşatıyoruz. Ama bu forumda bir olay var ki, bi bataklık gibi adım atanı içine çekiyor.
Konu sahibi ile biraz daha yorumlaşabilseydik eğer belki farklılıklarımızı görücek ve birbirmize hak vericektik. Herkes hayatı aynı düzeyde yaşamıyor. Mutlak doğru yoktur duruma göre herşey değişir. Ama sırf ordan biri sivri bi taş attı diye hemen arkası geliyor. Ben şimdi ne söylesem küfür sayılacak. Kk'ı baya iyi tanıyorum. O sebeple son yorumdr iyi geceler dilerim.
esimin helal kazancindan yana hic suphem yok calistigi kurum belli maasi belli.
benim bilmedigim sey kenardaki paramiz birilerine verip vermedigi.. bugun yatirim yapsa batirsa soylemese bilmem, haberim yok.. beni rahatsiz eden kisim bu.
evladim olmadi malesef. su saatten sonra kocami degistiremem alisilagelmis duzenimizi de. 13 yildir evliyiz. soruyu neden sordun o zaman diyeceksinizdir. galiba biraz rahatlamak icin, farkli gorus varsa ogrenmek icin.Zaten özellikle sizi kastetmedigimi belirttim ben böyle bir olayı yakin zamanda tvde izledim oradan örnekledim.
Evladınız var mi bilmiyorum eger varsa onun adina birikim yapmalisiniz bu nedenle de esinizin gelirini bilmelisiniz sonucta para onun alin teriyse eviniz ve evladiniz da sizin emeğinizle büyüyüp gelişen göznurlariniz
sizinle aramdaki fark, siz calisiyor ayaklari ustunde duruyorsunuz. ben bazen muhabbet aralarinda arkadaslarimi dinlerken kendimi kocamin cocugu gibi goruyorum. bir onlara bakiyorum aldiklari sorumluluklara bir de kendime. calissam belki de ise yarar hissederdim kendimi ozaman neden soylemiyor diye kendimi mutsuz etmezdim.Benim de esim aldigim net maasi bilmez ..
Soylemem cunku .
Kime ne verdigimi ne kadar harcadigimi da bilmez .
Herkesin her seyi bilmesine gerek yok .
Kendime gore birikim yapmaya basladim miktarini sadece ben biliyorum ..
Bi donem calismadim .
Ona da sormadim kac para aliyorsun
Kac para harciyorsun
Kime borc verdin
Anana mi harcadin yok kardesine mi verdin
Beni ilgilendirmiyor ben boyle dusunuyorum ..
Elbette ki ortak yasam ama calismayan tarafin calisan tarafa bu kadar mudahil olmasini abes buluyorum .
Zaten calismadiginiz halde haldir huldur harcayabiliyormussunuz birakin her seyi de bilmeyiverin ...
Polemige girmek istemiyorum kimse alintilamazsa sevinirim
sizinle aramdaki fark, siz calisiyor ayaklari ustunde duruyorsunuz. ben bazen muhabbet aralarinda arkadaslarimi dinlerken kendimi kocamin cocugu gibi goruyorum. bir onlara bakiyorum aldiklari sorumluluklara bir de kendime. calissam belki de ise yarar hissederdim kendimi ozaman neden soylemiyor diye kendimi mutsuz etmezdim.
aldigi maasi biliyorum sabit maasi var calistigi kurum belli.
ve benden uzakta calisiyor. 13 yillik evliyim toplasaniz 6 7 sene gorusmusuzdur. evladimiz da olmadi. tek basima asker yolu bekler gibi koca bekliyorum evlendigimizden beri.
ben kocama hasretken o oteye beriye para verir ailesine yagdirirsa ben bunu sorun haline getiririm kimse kusura bakmasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?