arkadaslar esinizin aldigi parayi bilmek mi iyi? bilmemek mi?

Senin yerinde olmak isterdim. Nereye ödeme yapmamız gerekecek ay sonunu nasıl cıkarıcaz bu ay ekstra bir masraf cıkacak mı diye düşünmekten bazen cok bunalıyorum. Hayatımın hiç bir dönemibde etiketine bakmadan bir ürün alamadım. Anladığım kadarıyla ev hanımısın eşin ev işiydi yemekti ütüydü çamasırdı düşünüyor mu? Çokta bi haber olma ama cokta detayı bilmen gerekmez bence

Çalışmasam bile nereye ne verdi borcumuz derdimiz ne bilmek isterim hayatı paylaşıyoruz sonuçta evle ilgili hiçbir konuya yabancı kalamam.ama kimi erkekler de o benim görevim sen kafanı takma bilipte ne yapacaksın diyebiliyor.

Ben bilmek isterdim. Sonucta o evde ikimiz yasiyoruz, borc da yatirim da ikimizin.
Yatirim konusunda fikir teatisi yapip ortak bir karar almazsak kendimi dis kapinin dis mandali olarak hissederdim.

Ben bilmek isterdim. Sonucta o evde ikimiz yasiyoruz, borc da yatirim da ikimizin.
Yatirim konusunda fikir teatisi yapip ortak bir karar almazsak kendimi dis kapinin dis mandali olarak hissederdim.

Dusunsenize adamin aylik geliri 10.000 lira ve ustu .
Kadin evde ve hayati boyunca calismamis
Gerek bile duymamis ...
Sonra bir yatirim yapilacak ve kadin ordan cikip sunu soyle yapalim bunu boyle yapalim ,kime ne kadar borc verdin ,ev icin kredi cek 1 milyonluk evde oturalim falan diyecek
Sizce de komik degil mi ?
Yahu 1 lira katkin var mi senin o parada da hukum veriyorsun ?
Demezler mi insana ..
Heee simdi bende evdeki duzeni sagliyorum
Cocuk bakiyorum
Utu yapiyorum diyenler olacak
Eee calisan kadinlarin islerini kim yapiyor .
Onlar enayi mi hem ekonomiye katki sagliyor
Hem coluk cocuk bakiyor
Hem ise hem eve bakiyor ?

ben eşimin her şeyini bilirim, genelde birlikte yatırım yapmaya karar veririz zaten.
ben çalışırken de benim hesabımı o bilirdi.

ama yıllardır gelen bir davranış şekli bu.
eğer ki düzenimiz senin-benim param düzeni olsaydı zamanla ona alışırdık bu sefer o normal gelmeye başlardı. Tüm kk buna karşı çıksa ne olur ki, biz öyle mutluysak.

sizin de 13 yıldır şekilleşmiş bir yapınız var, şuan bunu sorgulamak bana çok doğru gelmiyor.
Yani zamanında kabul edip şuan neden kafanıza takıyorsunuz ki?

bana maddi hesap vermeyen adama çalışıp çalışmayacağımın hesabını hiç vermem, zaten vermem de bu koşullarda imkansız yani. Bir de farklı şehirde çalışıyormuş, hakikaten yıllarınıza yazık etmişsiniz, yapayalnız evde otur otur

e farklı şehirdelermiş zaten, ev düzenini de sağlamıyor bu durumda.
Kendi yaşadığı ortamı temiz tutmak işten mi sayılacak yani?

Ben parayi ortak kazaniyorlar sandim.

Adam is konusunda tecrubeli kadinda hic tecrube yoksa (parasal anlamda katkisi yoksa) en azindan soyleyip haberdar edebilir. Sunu sunu yapacagim diye. Diger turlu hos olmuyor.

e farklı şehirdelermiş zaten, ev düzenini de sağlamıyor bu durumda.
Kendi yaşadığı ortamı temiz tutmak işten mi sayılacak yani?

Bence kotu bir durum .
Birlikte yasayabilir adam mahrumiyet bolgesinde degilse
Birak paraya adam hayatina dahil etmemis ki
Hanim abla paranin derdinde

witch,
kusura bakma yanlış düşünüyorsun, bu kadın çalışıyor çalışmıyor mevzusu değil, senin dediğin gibi olunca o zaman çalışan kadın da kocasına ben çalıştım benim param der adamın ağzını kapatır, olay senin paran benim param olayına döner ki, herkes kendine çalışacaksa, herkes kendi hayatını yaşayacaksa evlilik diye birşey olmasın.

Çalışan kadınlara asla laf söyletmem ama ev kadınlarını da gömme rica ediyorum, hiç çalışmadım ama kafam ekonomiye iyi basar, eşim çalışırken hem işine hem yatırımlarına çok yardım etmişliğim var, vergi dairesine de gittim, sözleşmeler de hazırladım, doğru zamanlarda doğru hamleler yapmasına yardımım oldu, yatırımları, hamleleriyle ilgili kafasındaki soru işaretleri olduğunda yaparız adam, sen yürü ben yanındayım, el ele verdik mi üstesinden geliriz demişliğim de çoktur, bugün neyimiz varsa eşimin alınterine benim cesaretimi kattığımız için var.

Ayrıca olayın bir başka boyutu da Allah gecinden versin, erkek öldüğünde baş sağlığına gelenler başın sağolsun kardeş ama kocanın bana şu kadar borcu vardı demeye başlıyor, bu olay birkaç tanıdığımın başına geldi, kadın kocasının parasını bilmeyince kim doğru söylüyor kim yalan söylüyor bilemiyor, kocan ölüyor kenarda parası var mı bilmiyorsun, birilerinden alacağı var mıydı bilemiyorsun, o acılı halinle kocan gerçekten borçlu mu bilmeden kocanın bana şu kadar borcu vardı diyenlere parasını denkleştirip vermeye çabalıyorsun.

Eğer senin de paransa, yani sen çalışıp maaşını veriyosan bilmek hakkın.Ama adamın kendi parasıysa seni de zor duruma sokmuyosa karışamazsın bence.

sizin iyi niyetli olmadiginizi anlamak icin aptal olmak gerek. cevremde cok var boyle iyi bisey soylermis gibi yapip alttan alta baya kin kusan tipler. ama gene aranizda tek fark var onlar baya varos ve saklamiyorlar siz adeta nisantasi sakisiniz ne de olsa sizin ki klavye. upuzun yazip zahmet etmissiniz ama okumadim.
en uzuci yoruma bile raziydim sorumu sorarken fakat asagilanmaya hayir. o yuzden size iyi gunler

Şahsen beni rahatsız eder, biz hayat arkadaşıysak yapılacak yatırımları bilmeliyim, birine para verse de bilmeliyim, borcu olsa da bilmeliyim, ben eşiyim, benden saklaması için hiçbir haklı gerekçe yok.
iste benim de bilmedigim seyler verdikleri vs. hani bugun yatirim yapsa batsa para ben bilmeyecegim soylemez cunku kizarim diye. su saatten sonra degistiremem biliyorum, sadece rahatsiz olmakta haksiz miyim onu merak etmistim.
tesekkur ederim.

Mune bu calisan kadin calismayan kadin mevzusu degil belki ama okuduysan konu sahibi ailesine para veremez derdinde ..
Ve asil konu zaten adam yillardir dahil etmemis bu konuya .
Her evligin dinamigi elbette farkli
Ama adam sirf dir dir olmasin diye sakliyor nasil verirsin neden verdin davalari olmasin diye
Herkes senin gibi degil lutfen sende bunu kabul et ..
Ayrica bende kardesime para yatiriyorum
Esim ile kardesim 5 senedir konusmuyor .
Elbetteki haberi var soylemesem de
Ama ben buna karistirtmam kimse kusura bakmasin .
Ben dag tepe dolasarak millete laf anlatarak kazaniyorum o parayi .
Agzini acsa tikarim agzini ..

siz abartmissiniz. yazdiginiz hic bir cumlesimi goremedim ben
sizin ve enistenizin esi adina uzuldum.

Aranizdaki iliskye bagli. Biz de mesela calisan esimdir ama evin tum gelir gideri ile ben ilgilenirim. Maas karti bende durur ben ona harclik veririm. Kira faturalar hepsini bennorganize ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…