ARKADASLAR HAKSIZMIYIN LUTFEN BISEY DIYIN YA

Bırakın eşinize yıkasın. Ama tavır yaparak değil, yardım isteyerek yaptırın. Bu kadar eziyet çektiniz , yıllardır; son demleridir belkide boşuna kötü olmayın.
Sadece empati kurmasını sağlayın.

Bakıcıya baktirmasa bile en azından yanınızda yaren olur. Bazen işinizi yapar , getir götüre bakar.

Birde , eşiniz annenizin o hallerini gördümu hiç ?
Yedirirken , değiştirirken cektiklerinizi?

Çekin kameraya gösterin. Anlamasını sağlayın sizi.

Benim kuzenim şizofren düzenli ilaç kullanıyor.ama ilaçları almazsa dünyayı zindan ediyor.sizin kv niz ilaç kullanıyor mu acaba? bir de geceleri uyku ilacı verseniz en aaZından geceleri yatar dinlenirsiniz.
Eşiniz çok anlayışsız.bir de bu mal paylaşımı konusunda kimse kafasına göre davranamaz ki gidin dava açın yani.
Öyle bir şey yok paylaştık bitti yok yani hak var hukuk var bu nasıl İş anlamadım?

Benim babanneme bayağı uzun süre biz baktık ölene kadar sizinkinden kötüydü artık aklı gitmişti bizi tanımıyordu altı hep bezliydi zorla yemek yedirirdim çok oflayıp pufladım yedirirken veya altını temizlerken babamla ben yapardık annemin midesi kaldırmıyordu. Babannemi çok sevmememe rağmen öldükten sonra oflayıp puflafığım için pişmanım bazen aklıma geliyor üzülüyorum keşke öyle yapmasaydım diye yani kötü davranmak değil yanlış anlaşılmasın sıkılıyordum zor geliyordu sizi anlıyorum bu yüzden

Bide benim babanmemin yaraları olmuştu artık bazı yerler çürümüş gibi oluyordu sürekli yatıyordu çünkü kalkmıyordu öyle bir et kokusu oluyordu ki tahmin edemezsiniz hastaneye yattı ama pek fayda etmedi baktık bi şekilde öldü kurtuldu Aşşah kimseyi elden ayaktan düşürmesin 3 aydan sonra 9 ay rahatsınız galiba dimi hep sizde değil en azındam bu iyi

Belliki inancli iyi yürekli bir kadinsin Allah senden razi olsun...öncelikle sana sunu söyleyeyim yaptigin is Allah katinda o kadar muhimki gerçekten ne kadar mühim olduğunu bilsen bütün zorluklara katlanmak sana külfet olarak gelmeyecek birincisi oz annen değil bakmakla yükümlü değilsin ama bakiyosun ikincisi birine muhtaç insan kendinden belki eşine veya çocuğuna ayricagin zamani onunla ilgilenerek geciriyosun ,ihtiyaclarini karsiliyosun bu yaptiklarin kolay şeyler değil,biliyorum insani hem fiziksel hem de psikolojik bunaltir ama dayan kimse için değil rabbinin rizasi için dayan dediğin gibi bakici tutun bu isi yapan çok iyi hasta bakicilar var işinin ehli birini bulun...inan bana bu yaptigin iyilik kucumsenecek birşey değil nefsine agir geldiği zaman Allahin rizasini umarak yaptigini hatirla bir hadis duymuştum sanada yazayim;kiyamette terazide en çok agir gelen sevaplari insanin nefsine zor gelip de yaptigi sevaplar alacaktir deniyor,çok hoşuma gider bu hadis bilemezsiniz belki de bu yasadigin sikintilarin hurmetine Allah senide kimseye muhtaç etmeyecek öyle değilmi? Birde bir yasanan olayi anlatayim sana bir yerden duymuştum bir. Kadin evine arkadaslarini gün gibi bir organizasyon için davet ediyor ayni zamanda yatalak huysuz aksi bir kayinvalidesi var ona bakiyor,arkadaşlarından biri soruyor "kayinvaliden gençliğinde sana yapmadigini birakmadi sana çok zulm etti halada çok huysuz nasil bu yaptiklarina rağmen ona bakiyosun?"kadin çok güzel bir cevap verir umuyorumki o benim obur dünyada cennetimin anahtari olacak...allah onun zulmlerine rağmen ona katlandigim için kimbilir beni cennetine alacak...inan bana sende boyle düşünmeye başlayınca yükün hafifleyecek bak gor ...seni rahatlaticak şeyler yazdim umarim birazda olsun rahatlarsin birde bol bol dua et hem kendi yükün için hem de kayinvaliden için her zorlukta da bir kolaylik vardır unutma!!

Gencliginde yatmus ilac kullaniyo
75yasinda ve alzaymerde oldu(
eğer imkanınız varsa bakıcı tutun bence de.
bizim komşu 2-3 sene çekti böyle. başa çıkamadılar, mecburen bakıcı tuttular. sonra da rahmetli oldu zaten.

Sagolun suan agliyorum adam diyoki bakuvi tutucam.tamam tutta mevzu bakivi degil onada aynini yspicak
yediremiyoz yikiyamiyoruz.((
bakici tutsun birak cekil kenara hic elleme ben yikiycam ben altini degistircem diyomus birak degistirsin SEN KENDINE ACIMAZSAN esin hiiic ACIMAZ

Her iki taraf için de zor bir durum , bakana da zor , bakılana da zor , ama bakana ki kat daha zor , belki akıl sağlığı normal olsaydı bakımı bi nebze hafif olurdu en azından size itiraz etmezdi .Siz şu yönden şanslısınız ki sıralı bakıyorsunuz , tek bi evlatta kalıp umursamayan evlatlar var .Evet siz haklısınız kendiniz de belinizden rahatsız olduğunuz için zor oluyor size , eşinizin bakıcı tutmasına sesinizi çıkarmayın , siz de rahat edersiniz .Geçmiş olsun Allah size sabır ve kolaylık versin .

Cok sagolun.dun psikolojik olarak cokmustum.bugun daha iyi daha gucluyum.tek bildigim kayunvalidem aslinda iyi bir bayan fakat hadtaligi dolayisiyla bunlari yasatiyo.biraz sonra tum hepsinu unutuyo.cok tatli cok seker bi kadin oluyo.zaten boylede olmasaydi zannetmiyorumki dayanabilelim.inaninki 10yil beni profosyonel bir hasta bakiciya dondurdu.
Kayinpeder 8yil felclu idi son 3ayi inanilmazdiku ben bakmistim.
tabi bu asamada 10kilo vermistim
suan icin bana kalan
Belimde boynumda olan agrilarim.
olsun diyorum yeterku nerhametsiz olmayayim
benimde iku evladim var ikiside kucuk sayilir ve onlarin da fiziksel ve psikolojik gelisimleri benim icin cok onemli ve onlarada vakit ayirmaya calusiyirum.
gecen hafta ogullarimi cizgi sinamaya goturdum.valide birine emanetti.
geldigimde vc den cikmis ve evdeki bayana terluklerini cikarttirmamis.
ve bu ihtimalu goz onune alarak kendi odasi ve oturma odamiz disinda her odayi kilitledimki halilari silmek zor olmadi.
Bu arada ibanilmaz titizimdir ve terluklerlede gezmesinde normalde bi sikinti olmaz ama genede sildim.
bugun keyfim yerinde ve suan yemegini yedirmeye gitcem ve umarim basarabilicegim.

Allah'ım yardım etsin inşallah gerçekten işiniz zor.
Eşiniz yardımcı almak istemiş de neden inatla kabul etmiyorsunuz hiç anlamadım???

Cok zormus Allah olumu iyiki yaratmis diye dusunurum cogu zaman.olum kurtulustur bi yerde.evet huzunludur.kayinpedere cok zor sartlarda baktim.olumu beni derinden etkiledi
zaman zaman keske olmeseydi de diye dusundugumde oluyor.hatta ozluyorumda.
kayunvalideme siraleyin bakiyoruz.
ben sadece bur aya dobusumlu yapalim dedim.eminimki jayinlarim bunu kabul ederler cunku onlarda rahat etmek isterler.
bir senesi eltim yabanci uyruklu yatili bir bayan tuttu
yeminle kadin hayatindan bezdi
Cikti gitti

Bence en iyisi yardimci tutmak hem sizin icin daha iyi olur.
yardimci felan tutulursa surekli bizde kalir diyemi dusunuyosunuz.
yoksa yabanci bi kadini mi istemiyosunuz evde.
sonucta gunduz bakar aksam gider.
gece istemiyosaniz kalmaz.
geceleri icinde doktorla gorusup bi ilac felan verir belki.

Allah'ım yardım etsin inşallah gerçekten işiniz zor.
Eşiniz yardımcı almak istemiş de neden inatla kabul etmiyorsunuz hiç anlamadım???
Daha evvekli yillar eltim yatili bir yabanci bayani tuttu .kadini gordugumde agliyodu
ben bu sartlarda calisamam evlatlarim icin katlaniyorum dedi.fakat cok cekmedi gitti.digeride durmadi.eltim cok rahatsiz olmasina ragmen kendi bakmak xorunda kaldi.
aslinda mevzu bakamiyorum degil neden 1aya dusmesinki mevzusu
biz daha zorlarini basardik.kayinpeder 8yil felcli ve kaynanamin ennnn atesli zamaniydi ki az kalsin stresten benimde kafa gidiyodu.
gecti sukur.inancliyim ve sabirliyim.
bugun iyiyiz sukur.

Tahmin edebiliyorum çünkü neredeyse 1 sene boyunca biz baktık biz yaptık herşeyini babamla çok zor sabır göstermeye çalış sonra insan ofladığı için bile pişman oluyor sonuçta bizimde ne olucağımız belli değil Allah kolaylık versin

Gecengun yarimsaat vc
yasadigimi gordu ve annedine ya anne neden boyle tapiyorsun diyince
dedimki ya yu yok
tatlim,gulum,bitanem diyiceksin stres yok dedim sonrada sen cik ben hallederim dedim.aslinda biluyo tabi ama biz bir gunde 4mevsim yasiyoruz.suam yazdayiz:)

Aslinda esime gece ilac verelim diye bir teklufte bulundum kizdi.
ben aslinda ixinsizde veriride Allahtan korkarim.dun gece 3 tv gidemem diyen anam evde biseler ariyo yatiramiyorum.esim kslkti anacim yat yarin ise gitcem yoruluyorum felan filan sadece izledim.yatmamiz 4buldu
normalde o yatak odasinda yatar kapiyi kapatirimki isik ses gormesin isi stresli dinlensin.dun ona bieaktim isi ilk defa

İyi de bu işin eğitimini alan binlerce profesyonel insan var. Siz 3, 4 tane pes edene denk gelmişsiniz. Elbet araştırsanız çok daha iyisini bulursunuz.
Zaten zavallıcık ağır hasta onun eğitimli ve profesyonel birine ihtiyacı var. Gelinlerin ya da evlatların yapabileceği iş değil bu. Yazık günah bence maddi durumunuz varken hem kendinize hem diğer ailelere hem de anneye yok yere zorluk bunlar hep.

Esim devlet memuru.ahimsahim bir durumumuz yok.bakiciya verebilecegimiz 1500 gecemez ki bu parayada gelenler kalmiyo.dun bi tanidigim arkadadi cagirdim geldi yerinden bile kaldiramadi
aksama dogru gitti
dediki bu normal bi hasta degil zor.sana Allah kolaylik versin.cikti gitti.cikarken vericegim paraninda 1250olacagini yiyip icmek buradan ve ev isi yapilmiyicak dedim
sustu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…