- 13 Nisan 2007
- 33.683
- 102.645
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi gulceayyuzlum
-
İyi de bu işlerin maliyetini bilmiyorum da 1.500 çok az bence.Esim devlet memuru.ahimsahim bir durumumuz yok.bakiciya verebilecegimiz 1500 gecemez ki bu parayada gelenler kalmiyo.dun bi tanidigim arkadadi cagirdim geldi yerinden bile kaldiramadi
aksama dogru gitti
dediki bu normal bi hasta degil zor.sana Allah kolaylik versin.cikti gitti.cikarken vericegim paraninda 1250olacagini yiyip icmek buradan ve ev isi yapilmiyicak dedim
sustu.
Asla koymazlar.onlar adil insan olsalardi kayinpederin dairelerini kendi aralarinda bolusup adama inme indirmezdiler.herkes kendi butcesiyle karsilayabilir bakici parasini.İyi de bu işlerin maliyetini bilmiyorum da 1.500 çok az bence.
Ama zaten tüm kardeşler para koymayacak mı ortaya?
Esim devlet memuru.ahimsahim bir durumumuz yok.bakiciya verebilecegimiz 1500 gecemez ki bu parayada gelenler kalmiyo.dun bi tanidigim arkadadi cagirdim geldi yerinden bile kaldiramadi
aksama dogru gitti
dediki bu normal bi hasta degil zor.sana Allah kolaylik versin.cikti gitti.cikarken vericegim paraninda 1250olacagini yiyip icmek buradan ve ev isi yapilmiyicak dedim
sustu.
Asla bakici tutmazlar.burada bir bayan yengesinin boyle birhastaya 15gun 24saatligine 6tl aldigini yaxmis yani tam gun 12 tl ve bu bizim icinde imkandiz.esim demin isten geldi gorev degidimi yaptik.iste 1ay olursa daha az yipraniriz.Kaç kardesse ortak odecenecek zaten.
Tabi ben sanal bayanın tekiyimO kadar anlattigimdan hasta bir yasluyimi algiladiniz.
sizofren ve alzaymer hastasi oldugunu atlamissiniz sanirim
lutfen saga sola bi danisin sizofren bi insanla yasamak ne kadar zordur
alzaymır hastalarina bakmak normal bi hastaya bakmak gibimidir.
ben bakmam demiyorum sadece bi kolaylik kapisi ariyorum
iste esimde tipki sizin gibi dedigimi anlamiyor ve bir kolaylik kspisi acmiyor
acsada bunu akilli bir karar oldugu icin vermiyo
Siz bir gunumuzu gorsenuz nekadar zor geciyo
bugun gelen bayan bi saat kaldirmaya ugrasti gitti beceremedi.
neyse ya bos verin ben bana sitemkar kizar dille soylenecek yorumlara ihtiyac duymuyorum
akillu salim arkadaslarda var bana guc veren
ille yasamalarina gerek yok
suan size yazarken bile az once yadadiklatimi bilmeden ahkam kesmenizden dolayi
hic tanimadigim
sanal bir bayanin lafina agliyorum
yoksa benimdemi psikolojik bir destege ihtiyacim var ne dersiniz.
Tabi ben sanal bayanın tekiyim
Dedem vardı, o da sanaldır belki
Ama şizofren olmasa da hafıza kaybı çoktu
Camiye diye çıkardı annem ben götüreyim dese de izin vermezdi
Birkaç kez kaybettik, tüm kuzenler aramaya koyulduk
Ondan sonra da her camiye gidişinde annem gizlice takip ederdi
Kolaylık kapısı dediğin nedir? Bakıcı işte
Bakıcıya da kem küm diyosun, başka kapı mı var
Atılmaz satılmaz yani bu senin değilse eşinin annesi
Dedem dediğimde babamın babasıydı ama annem ayırt etmezdi
Ben sanal bayanın tekiyim zaten ne biliyorum ki, uzay boşluğunda yaşıyorum
Ayrıca ablamda aynı şekilde kayınvalidesine baktı, altını dahi alırdı
Kadın ablamı tanımaz hale gelmişti
Ama diğer eltileri burun kıvırdığından seziyor demek ki kimseyi hatırlamasa da kimin iyi niyetli davrandığını
Birşey isteyecekse ablamdan isterd
Dünyada tek sizin hastanız yok
Kolaylığı da hasta bakıcılar
1 ay 3 ay 5 ay kısmı sadece size bağlı değil diğer 2 kişi de kabul etmeli
Ben kesinlikle küçümsemiyorumDost burada sorun olan yaşlıya bakmak değil ki, nitekim ki 10 yıldır bakıyorlar ; konu sahibinin dediği , kendisi düştüğünde , bunaldiginda eşi destek olmuyormuş.
Bir elini öpüp gönlünü almiyormus.
Ufacık bir sözünde sitemkar davranabiliyormus haksız olarak.
Benim anneme baksa biri, onu baş üstünde gezdirirdim.
Bakmakla yükümlü olmadığı halde bunu yaptığı için ona minnettar olurdum.ömrüm boyunca.
Insan elbette bunalım, çıldırma noktasına gelir. Bu çok tabiidir. Anlaşılmak ister insan bu noktada.
Uzaktan konuşmak hepimiz için çok kolay.
Bir bebek bakımı bile çok çok zorken bir yaşlı insana ve üstelik eğitim gerektiren hastalığa sahip bir insana bakmak çok daha zordur.
Şizofreni ciddi çok ciddi bir rahatsizliktir.
Ben kesinlikle küçümsemiyorum
Ama yorumdaki detaylardan haberim yoktu
Elbetteki insan annesine bakan eşine yardımcı olmalı
Ama konuda yardımcı alalım diyor ben yardımcı olsa da 1 ay diyorum deyince anlamadım
Bakıcı fikrinden yola çıkarak, eşinin şikayetlerini önemsediğini bunun da manıtklı biçözüm olduğunu söyledim
Ama 1 ay 3 ay kısmı diğer eltilerinde ortak kararlıyla olmaz mı?
Tek konu sahibi isteyince olmuyo demek ki
Bakıcı tutan adam 1 ay 3 aya da çok takılmaz sanırım, o kısım diğer eltileri bağlıyo
Eltiler kabul ettikten sonra eşe sormaya bile gerek yok o zamanKonu sahibi bu detayları ayrıca yazmadı ama yorumlardan anladiklarım bunlardı.
Eminim ki diğer eltilerde 3 ay bakmak yerine birer ay bakmayı kabul ederler.
Alzaimer ve şizofreni, üstelik yatalak yaşlı bir insana bakmak demek bütün gününü , her saniyenin sadece ona harcamak demektir. Üstelik bedenen ve ruhen çöker insan.
Vicdanen uzaktan " bakılacak tabi , yarın bizde yaslanacagiz " diyebiliyoruz ancak iş pratiğe dökülünce öyle kolay olmuyor.
Şartların çok iyileştirilmesi gerekiyor.
Erkekler bu konuda bencil, oldukça bencil. Benim annem derler , bakacağım tabi derler ama bütün yük kadindadir. Bakan kişide oğlu olur dillerde.
Dile kolay 10 yıldır zaten bakıyorlar. Zaman geçiyor, yaş ilerliyor, sabır azalıyor. Bu yüzden şartlar yeniden guncellenmeli, kolaylastirilmalidir.
Eşi bakıcı konusunu gündeme getirmiş. Konu sahibi mutlaka kabul etmeli. Başka yolu yok.
10YIL DILE KOLAY EN SIDDETLI ZAMANLARDA BILE BURALARA KONU ACMADIM BAKABILIRSINIZ.2AYLIK DOGUM YAPMISTIM.Ben kesinlikle küçümsemiyorum
Ama konuda yardımcı alalım diyor ben yardımcı olsa da 1 ay diyorum deyince anlamadım
Bakıcı fikrinden yola çıkarak, eşinin şikayetlerini önemsediğini bunun da manıtklı biçözüm olduğunu söyledim
Bakıcı tutan adam 1 ay 3 aya da çok takılmaz sanırım, o kısım diğer eltileri bağlıyo
Bugun nobetten onu cagirdim .yattigi pozisyonu kendi duzelte bilirken oglu onu duzeltmek yedirmek ve ilacini vermek icin tam3saatini harcadiBen kesinlikle küçümsemiyorum
Eltiler kabul ettikten sonra eşe sormaya bile gerek yok o zaman
Inanin banyoda gecirdigim ikna vakti bir saati aliyor.ne bezine yapiyor ne vc ye.kalbim agriyo artik geceleri panik atak oluyorum sanki kalbim carpiyo.kalkip evde bir tur atip gecicek diyorum.Bakıcı eşliğinde herkes 1 er ay bakarsa yine 10 yıllık düzen devam eder yeni şekliyle
Ama bence erkeklerde yardım edebilir, en azından banyoya taşıma gibi güç gerektiren konularda
Cok zor Allâh yardımcınız olsunNasil badlamaliyim bilmiyorum.yillardir uyeyim bu kulube.birgune birgun,ne kayinpedere bakis surecimde yasadigim zorluklari
nede esimin ailesinin yasattigi sikintilari paylastim sizinle.Ama bugun yeter ya neden olmuyo diyorum
Kayinvalideme 3er siraleyin bakiyoruz
kendisi sizofren hastasi ve bakimi bu hastalik yuzunden oldukca zor.usteluk ciftll tarafli badtonla yuruyor.
Son iki aydir yuruyemiyor.15gundur bende ve bezleniyor.bugun altina huyuk abdestini yapti.enaz 45.50dk yalvardim yikayalim diye,yok kadin bisry yok temizim diyip duruyo.guleryuxle sabirla yikadim kadini
Mevzu esim olacak adama dedimku ...bey artik annene 3er ay bakamayiz zor 1er ay bakalim
kiziyo yok ben yikarim yok sen yikama
kardesim sen nobetli adamsin
temuzlikci tutsam bezer kacar normal bi hasta degilki,ustunu degistirince olduruyo adami
Yani haksizmiyim arjadadlar cokmu zor bu adam neden 10yildir birgun haklusin hanim demiyo ya
Ustelikte evlendigimizde bakmam sadece misafir alirim dedigim galde evlendik
Kayinpeder felcti ve son 3ayi bendeydiku ben 10kg vermistim ve bittim psikolojik fuziksel olarak.
Bu kuz 10gun belimden yattim bel fitigi,ve kanal darlanmasi var evi zor supuruyorum.belim kiriliyo agridan(((((
Ya bazen yiliyorum bu hayattan
beden ya zormu
Sizin esiniz olsa sizi boyle ezermiydi
Esiniz in sizi daha çok el üstünde tutması lazım baktiginiz kişi annesi ve hasta çok zor bir durum iyi niyetinizi görür inşallah esinizBirde sunu soylemeliyimki eminim kayinlarim bu kadar kotuledigini bilmiyor.bilsrlerdi asla 3ay bakmak istemezdiler.hepimixin bir sosyal yasami var.kayinvalude kimdeyse o aile bir nevi hayata bir stop diyo.
yazin psikolojik olarak zorladigi icin buyuk kaynim arayip bireray bakilcak diye bir bildirimde bulunmustu zaten.ama diger eltim biraz uzun tuttu.simdi durum kotu ben veya onlar bukadar uzun bakamayiz
AMA ESIM BUNU ANLAMAYAN TEK KISI
Ayet var
Allah size zorluk dilemez.hal boyleyken zorluk cijarmanin ben yaparim ben tutarimin bir manasi yok benim icin.
on yildir bel boyun gitmis ses etmemisim.
burada en kucuk bir konumdahi yoktur.
Cok daha zor gunlerimizde oldu bittik dedigim an kayinpeder öldu.Allah rahmetetsin cok iyi baktik off bile demedik.
Alzeymer olmustu.aman arkadas neden yaziyorum ki diye dudunuyorum baxen.
dedikodumu yapiyorum vicdan muhasrbedi felan filan
sonra diyorum yok kimseyi kotulemiyorum
1AYLIK OLSUN DIYINCE NEDEN ESIM KOTU GELIN MODUNA KOYUYO STEMIM IDYANIM FERYADIM BU
BILIYORUMKI KAYINLARIM BUNU YAPMAZ
SADECE SOYLIYICEK VE BILIYORUMKU KAYNIM HEMEN GELIP GOTURUCEK
Gerçekten ne denirki bilemiyorum.İşkenceye dönüşmüş resmen psikolojik destek olıyorsunuzdur umarım zira böyle giderse durumunuz vahimBirde sunu soylemeliyimki eminim kayinlarim bu kadar kotuledigini bilmiyor.bilsrlerdi asla 3ay bakmak istemezdiler.hepimixin bir sosyal yasami var.kayinvalude kimdeyse o aile bir nevi hayata bir stop diyo.
yazin psikolojik olarak zorladigi icin buyuk kaynim arayip bireray bakilcak diye bir bildirimde bulunmustu zaten.ama diger eltim biraz uzun tuttu.simdi durum kotu ben veya onlar bukadar uzun bakamayiz
AMA ESIM BUNU ANLAMAYAN TEK KISI
Ayet var
Allah size zorluk dilemez.hal boyleyken zorluk cijarmanin ben yaparim ben tutarimin bir manasi yok benim icin.
on yildir bel boyun gitmis ses etmemisim.
burada en kucuk bir konumdahi yoktur.
Cok daha zor gunlerimizde oldu bittik dedigim an kayinpeder öldu.Allah rahmetetsin cok iyi baktik off bile demedik.
Alzeymer olmustu.aman arkadas neden yaziyorum ki diye dudunuyorum baxen.
dedikodumu yapiyorum vicdan muhasrbedi felan filan
sonra diyorum yok kimseyi kotulemiyorum
1AYLIK OLSUN DIYINCE NEDEN ESIM KOTU GELIN MODUNA KOYUYO STEMIM IDYANIM FERYADIM BU
BILIYORUMKI KAYINLARIM BUNU YAPMAZ
SADECE SOYLIYICEK VE BILIYORUMKU KAYNIM HEMEN GELIP GOTURUCEK
Eşine selamımı söyleInanin banyoda gecirdigim ikna vakti bir saati aliyor.ne bezine yapiyor ne vc ye.kalbim agriyo artik geceleri panik atak oluyorum sanki kalbim carpiyo.kalkip evde bir tur atip gecicek diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?