ARKADASLAR HAKSIZMIYIN LUTFEN BISEY DIYIN YA

İyi de bu işlerin maliyetini bilmiyorum da 1.500 çok az bence.
Ama zaten tüm kardeşler para koymayacak mı ortaya?

İyi de bu işlerin maliyetini bilmiyorum da 1.500 çok az bence.
Ama zaten tüm kardeşler para koymayacak mı ortaya?
Asla koymazlar.onlar adil insan olsalardi kayinpederin dairelerini kendi aralarinda bolusup adama inme indirmezdiler.herkes kendi butcesiyle karsilayabilir bakici parasini.
Tabi profosyonel egitimli olanlar asla kabul etmez

Suan bir bebek kadar masum uyuyor.
basinda oturdum.10yilda yasadiklarim bir film seridi gibi gecti gozumden
dedimki ey ..... ne gun yuzu gordun
nede gun yuzu gosterdin cevrendekulere
kayinpeder bu hayati gencligini hep bedbaht olarak gecirmis.
evlatlari annesi saglikli olmadigi icin hep daginik buyumus ve aralarinda bir kardeslik bagi gelisememis.
Hayatta ne gulmus nede guldurmus.
ALLAHIM KIMSEYI PSIKOLOJIK RAHATSIZLIK VERMESIN

Konunun tamamını okuyamadm ama Rabbim size derviş sabrı vermiş yine iyi dayanmışsınz. Dinen kv nizin altınızı temizleme işi tamamen eşinize aittir ama siz yaptığınz için kat be kat sevap kazanıyosunuz maşallah size. Eşinize bırakın artk ya kendi ilgilensin ya bakıcı tutsun. Ya sabır deyin bol bol dua edin

Kaç kardesse ortak odecenecek zaten.

Yengem hemşire, alzheimer hastası bir kadına haftada 15 gün 24 saatligine (iki hemsire calisiyorlardi nobetlese) gidiyordu. Kadının hasta bakıcısı ayrıydı altını vs değiştirmiyordu sadece ilaç beslenme takibi yaparak 6 bin lira alıyordu aylık.

Aşırı zorlandığını anlatıyordu sürekli.

1500 tlye bakıcı bulmanız biraz zor yani.

Bakmak gibi bir zorunluluğunuz da yok. Eşiniz yapmayı denesin bir süre belki anlar size nasıl bir haksızlık yaptığını. Bakım evlerine yerleştirmeyi düşünmez misiniz? Hem daha düzenli bakılır, sürekli uzman kişiler olur etrafında sizinle olduğundan daha iyi olur belki?

Kolaylıklar ve sabır dilerim.

Kaç kardesse ortak odecenecek zaten.
Asla bakici tutmazlar.burada bir bayan yengesinin boyle birhastaya 15gun 24saatligine 6tl aldigini yaxmis yani tam gun 12 tl ve bu bizim icinde imkandiz.esim demin isten geldi gorev degidimi yaptik.iste 1ay olursa daha az yipraniriz.
birbirimizle bile ilgilenemiyoruz.
icimizden de gelmiyo artik.
tabi bu bi surec ve ben bunu 10senedir her bana sira gelidinde yasadigim icin artik onemsrmiyorum

Tabi ben sanal bayanın tekiyim
Dedem vardı, o da sanaldır belki
Ama şizofren olmasa da hafıza kaybı çoktu
Camiye diye çıkardı annem ben götüreyim dese de izin vermezdi
Birkaç kez kaybettik, tüm kuzenler aramaya koyulduk
Ondan sonra da her camiye gidişinde annem gizlice takip ederdi
Kolaylık kapısı dediğin nedir? Bakıcı işte
Bakıcıya da kem küm diyosun, başka kapı mı var
Atılmaz satılmaz yani bu senin değilse eşinin annesi
Dedem dediğimde babamın babasıydı ama annem ayırt etmezdi
Ben sanal bayanın tekiyim zaten ne biliyorum ki, uzay boşluğunda yaşıyorum

Ayrıca ablamda aynı şekilde kayınvalidesine baktı, altını dahi alırdı
Kadın ablamı tanımaz hale gelmişti
Ama diğer eltileri burun kıvırdığından seziyor demek ki kimseyi hatırlamasa da kimin iyi niyetli davrandığını
Birşey isteyecekse ablamdan isterd
Dünyada tek sizin hastanız yok
Kolaylığı da hasta bakıcılar
1 ay 3 ay 5 ay kısmı sadece size bağlı değil diğer 2 kişi de kabul etmeli

Dost burada sorun olan yaşlıya bakmak değil ki, nitekim ki 10 yıldır bakıyorlar ; konu sahibinin dediği , kendisi düştüğünde , bunaldiginda eşi destek olmuyormuş.
Bir elini öpüp gönlünü almiyormus.
Ufacık bir sözünde sitemkar davranabiliyormus haksız olarak.
Benim anneme baksa biri, onu baş üstünde gezdirirdim.
Bakmakla yükümlü olmadığı halde bunu yaptığı için ona minnettar olurdum.ömrüm boyunca.

Insan elbette bunalım, çıldırma noktasına gelir. Bu çok tabiidir. Anlaşılmak ister insan bu noktada.

Uzaktan konuşmak hepimiz için çok kolay.
Bir bebek bakımı bile çok çok zorken bir yaşlı insana ve üstelik eğitim gerektiren hastalığa sahip bir insana bakmak çok daha zordur.

Şizofreni ciddi çok ciddi bir rahatsizliktir.

Ben kesinlikle küçümsemiyorum
Ama yorumdaki detaylardan haberim yoktu
Elbetteki insan annesine bakan eşine yardımcı olmalı
Ama konuda yardımcı alalım diyor ben yardımcı olsa da 1 ay diyorum deyince anlamadım
Bakıcı fikrinden yola çıkarak, eşinin şikayetlerini önemsediğini bunun da manıtklı biçözüm olduğunu söyledim
Ama 1 ay 3 ay kısmı diğer eltilerinde ortak kararlıyla olmaz mı?
Tek konu sahibi isteyince olmuyo demek ki
Bakıcı tutan adam 1 ay 3 aya da çok takılmaz sanırım, o kısım diğer eltileri bağlıyo

Konu sahibi bu detayları ayrıca yazmadı ama yorumlardan anladiklarım bunlardı.

Eminim ki diğer eltilerde 3 ay bakmak yerine birer ay bakmayı kabul ederler.
Alzaimer ve şizofreni, üstelik yatalak yaşlı bir insana bakmak demek bütün gününü , her saniyenin sadece ona harcamak demektir. Üstelik bedenen ve ruhen çöker insan.

Vicdanen uzaktan " bakılacak tabi , yarın bizde yaslanacagiz " diyebiliyoruz ancak iş pratiğe dökülünce öyle kolay olmuyor.
Şartların çok iyileştirilmesi gerekiyor.

Erkekler bu konuda bencil, oldukça bencil. Benim annem derler , bakacağım tabi derler ama bütün yük kadindadir. Bakan kişide oğlu olur dillerde.

Dile kolay 10 yıldır zaten bakıyorlar. Zaman geçiyor, yaş ilerliyor, sabır azalıyor. Bu yüzden şartlar yeniden guncellenmeli, kolaylastirilmalidir.

Eşi bakıcı konusunu gündeme getirmiş. Konu sahibi mutlaka kabul etmeli. Başka yolu yok.

Eltiler kabul ettikten sonra eşe sormaya bile gerek yok o zaman
Bakıcı eşliğinde herkes 1 er ay bakarsa yine 10 yıllık düzen devam eder yeni şekliyle
Ama bence erkeklerde yardım edebilir, en azından banyoya taşıma gibi güç gerektiren konularda

10YIL DILE KOLAY EN SIDDETLI ZAMANLARDA BILE BURALARA KONU ACMADIM BAKABILIRSINIZ.2AYLIK DOGUM YAPMISTIM.
YATTIGIM ODAYA GIRER ASLA ISIGI KAPATMAMA IZIN VERMEDEN YEMINBILLAH SABAHA KADAR BASIMDA AYAKTA SALLANA SALLANA BANA BAKARDI.KORKUDAN SUTUM DAHI AZALDI.ESIM ODALARI BILE ANNEM DIYIP AYIRMADI.CIGLIKLARINI BAGRISLARINI YILLARCA KULAKLARIMA KAZIDIM GENEDE SESIM CIKMADI.TAKI BU YILLQRA KADAR MUSLUKLARI SAATLERCE ACIP BASINDA SABAHLARA KADAR AGLADI,SIZ O SU SESININ NASIL AKTIGINI BILIRMISINIZ?BUYUK ABDEDINI YAPIP TEMIZLIGINI YAPMADAN CIKINCA OTURDUGU YERLERIN NE KOKTUGUNU,BUNU ASLINDA YAPABILICEKKEN YAPMADIGINI.AYAGI KIRILINCA PLATIN TAKILIP ERTESI GUN KALDIRIN DENELEN BIR HASTANIN 6AY ALTINDAN ALDIRDIGINI VE BEYENMEYIP OLMADI SICAK BEZLE SIL DIYE TUTTURDUGUNU BILIRMISINIZ.GUATIR ILACI ALDIGI HALDE EVE GELEN YATILU BAKUCININ ICIREMEYIP BAKAMAYIP GITTIGINI BILIRMISINIZ,SIZ ELTILERIMIN DEPRESYONA GIRDIGINI BIRININDE ARTIK YEMEK YEMEKTEN KOPUP ISKELETE DONDUGUNU BILIRMISINIZ.SIZ GECELERI EVIN HER ODASINDA ISIKLARIN KAPATILMASINA IZIN VERILMEDEN AGLAYAN DUVARLARLA KONUSAN BIRIYLE YASADINIZMI.MISAFIRLER GELINCE GAYET AKILLI HASTALIGI OLMAYAN GAYET ISTANBUL HANIMEFENDISI OLAN BAYANIN BIZE HAYATI ZINSAN ETTIGINI ESLERIMIZLE BILE YANYANA GELMEK ISTEMEDIGIMIZI BILIRMISINIZ.ISTE DURUM BUNDAN IBARET YANI BAKICIDA GELSE BU EVDEKI STRES UNSURU AZALMAYACAK.
kusura bakmayin uzun oldu.hakkinizi helal edin sadece anlamanizi istedim.
bugun sadece oglu 3saat tattigi pozisyonu duzeltmek ve yemek ilac icin resmen ter doktu.artik boyle.yujarida okudunuzmy bilmem ama bu tarz hadtalara 15gunlugu 6000 tl aliniyor ve bizim boyle bi maddi olanagimiz yok.eltilerim izin verirmi olayina bence takilmamak lazim cunku onlarda benim yasadigimdan eksik bisey yasamiyo hayatlarindan bexmisler.

Bugun nobetten onu cagirdim .yattigi pozisyonu kendi duzelte bilirken oglu onu duzeltmek yedirmek ve ilacini vermek icin tam3saatini harcadi
terkan icinde kaldi
bu evde ihtiyacimiz olan en son sey bir bakici.cunki biliyorumki baskasini yanina yaklastirmaz.cenesi mukemmel kuvvetli.ve sinirlenince cok itici.
sadece bireray hepimizi daha az yipratir.simdi tum yuk esimde olacak bakalim.

Eltiler kabul ettikten sonra eşe sormaya bile gerek yok o zaman
Bakıcı eşliğinde herkes 1 er ay bakarsa yine 10 yıllık düzen devam eder yeni şekliyle
Ama bence erkeklerde yardım edebilir, en azından banyoya taşıma gibi güç gerektiren konularda
Inanin banyoda gecirdigim ikna vakti bir saati aliyor.ne bezine yapiyor ne vc ye.kalbim agriyo artik geceleri panik atak oluyorum sanki kalbim carpiyo.kalkip evde bir tur atip gecicek diyorum.

Birde sunu soylemeliyimki eminim kayinlarim bu kadar kotuledigini bilmiyor.bilsrlerdi asla 3ay bakmak istemezdiler.hepimixin bir sosyal yasami var.kayinvalude kimdeyse o aile bir nevi hayata bir stop diyo.
yazin psikolojik olarak zorladigi icin buyuk kaynim arayip bireray bakilcak diye bir bildirimde bulunmustu zaten.ama diger eltim biraz uzun tuttu.simdi durum kotu ben veya onlar bukadar uzun bakamayiz
AMA ESIM BUNU ANLAMAYAN TEK KISI
Ayet var
Allah size zorluk dilemez.hal boyleyken zorluk cijarmanin ben yaparim ben tutarimin bir manasi yok benim icin.
on yildir bel boyun gitmis ses etmemisim.
burada en kucuk bir konumdahi yoktur.
Cok daha zor gunlerimizde oldu bittik dedigim an kayinpeder öldu.Allah rahmetetsin cok iyi baktik off bile demedik.
Alzeymer olmustu.aman arkadas neden yaziyorum ki diye dudunuyorum baxen.
dedikodumu yapiyorum vicdan muhasrbedi felan filan
sonra diyorum yok kimseyi kotulemiyorum
1AYLIK OLSUN DIYINCE NEDEN ESIM KOTU GELIN MODUNA KOYUYO STEMIM IDYANIM FERYADIM BU
BILIYORUMKI KAYINLARIM BUNU YAPMAZ
SADECE SOYLIYICEK VE BILIYORUMKU KAYNIM HEMEN GELIP GOTURUCEK

Cok zor Allâh yardımcınız olsun

Esiniz in sizi daha çok el üstünde tutması lazım baktiginiz kişi annesi ve hasta çok zor bir durum iyi niyetinizi görür inşallah esiniz

Gerçekten ne denirki bilemiyorum.İşkenceye dönüşmüş resmen psikolojik destek olıyorsunuzdur umarım zira böyle giderse durumunuz vahim

Inanin banyoda gecirdigim ikna vakti bir saati aliyor.ne bezine yapiyor ne vc ye.kalbim agriyo artik geceleri panik atak oluyorum sanki kalbim carpiyo.kalkip evde bir tur atip gecicek diyorum.
Eşine selamımı söyle
Dua etsin hayırlı geline denk gelmişler
Biraz da kocan el atsın duruma, sendne önce o sorumlu

Sende bakıcı fikrini hızlandır, o epey yükünü alır bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…