evet canım haklısın,alttan alıp konuyu istedikleri gibi uzatınca daha çok soru soruyolar.Oğlum evde tek çocuk babaanne,dede,baba ve ben aramızda çok mutlu çok.. :)
Yazdiklarindan zaten senin iyi bir anne oldugun ve arastirdigin belli . Sunu unutma; asla ve asla acinacak bir durum yok ortada. O yuzden hic birinin lafini onemseme. Sen bildigin yolda devam et. Her tunelin sonunda bir aydinlik vardir.
Tabiki senin gibi çabalayan onu çok ama çok seven annesi varken elbette mutlu oluyordur, eminim. Otizimli çoçuklar sadece biraz daha farkli, hepsi bu. Hatta fark degil, çoçugunu herkesten daha özel yapandir. Bence duruma öyle bakin. o meleginize hiç laf getirmeyin (ay tekrar sinir oldum, sen yine iyi duruyorsun ben olsam vallahi agizlarini bir samar yapistirirdim yemin ederim)
canım benim sıkma canını ama haklısın öyle yapmak gerekiyor ama olmuyor işte,zaman geçirmek çin belki de başkalarının sorunlarını merak ediyolar,o hazzı vermicem onlara.Çünkü uzattıkça sıkıldığımı defalarca anladım
Icini ferah tut canim, dedigim gibi cevablarini verip geri çekileceksin. Zaten öylelerin agzi her konuda hiç durmazki "ne zaman evlenecen" "bebek ne zaman" "ikince bebek ne zaman" "cocugun niye böyle" "kocan niye böyle" ve sanki yalnisini bekler gibi hemen üstüne atilirlar. Sen dik durdukça artik zaman ile insallah zavalli bir durum olmadigini ögrenirler.
evet ben de öyle düşünüyorum,tekrar tekrar aynı sıkıntıyı yaşamamak için bu konu ve onun dışındaki sıkıntılı olan bütün konularda öyle yapmak gerekiyor,hadi düşünmüyon mu daha sormalar falan bitmiyor.Düşünmüştüm ama kısmet değilmiş,iki hamileliğim oldu,biri 6 buçuk aylıkken diğerini 6 haftalıkken düşürdüm.Kendimi hazır hissedince hayırlısıyla düşünecem yine
Ah canim, birde zor zamanlar geçirmisin. Elbette ne zaman kendini tekrar hazir hisettiginde tekrar düsünebilirsin. Zaten o çok dedikoducu elalemde öyle yapiyorlar. Bakma sen, sana sorular soruyorlardir, baski yapiyorlarda fakat kendileri, ve ya kendi kizlari istediklerini yapiyorlar.
Icini her zaman ferah tut canim, positiv düsün, o insanlarin negativ enerjileri seni etkilemesin. Ve elbette hayirlisi ne ise o olur insallah :)
ben sadece kendi dusuncemi yazacagim..lutfen kirilma kizma..bir insan seni yada oglunu soruyorsa bu seni sevdigini gosterir,seni dusundugunu,senin icin uzuldugunu..yabancilarda bu yok mesela kimsenin acisi kimsenin umrunda deil..oysaki bizde oylemi..canla basla ugrasiriz akrabamizada komsumuzada,nasil yardim ederiz nasil uzuntusunu aliriz diye...canini yakmak icin yada yargilamak icin sorduklarini dusunmuyorum.hep deriz ya allah arayani soranida,gelip gidenide eksik etmesin diye,ne mutlu sizeki sizin icin endiselenen komuslariniz akrabalariniz var..allah yardimciniz olsun
merhaba arkadaşlar ben hayattan,yaşamaktan keyif alan,en ufak bişeyde mutlu olan,küçücük mutlulukları tüm dünyasına yayan biriydim.Ama şuanda bazı gelgitler yaşıyorum.Benim 7 yaşında otizmli bir oğlum var,konuşuyor ama fazla diyalog kuramıyor.Oğlumu en iyi hale getirebilmek için çok mücadele sarfettim,hala da uğraşıyorum.Bu değil sorunum,inşallah Allah ın izniyle daha iyi yerlere gelecek inşallah.Ama dışarda sohbet ederken insanların sormasını işte oğlun nasıl,iyi oluyor mu biraz,vah vah,Allah yardımcın olsun demesini hiç istemiyorum,o an acıma tuz serpiyolar çünkü.Ben gece gündüz 'Allah'ım oğlumu düzelt'diye dualar ediyorum,edecek kişi de içinden etsin tekrardan hatırlatıp beni öldürüyor arkadaşlar.Ölsem mi diyorum ama oğluşu yakışıklım,bir gülücüğüne kendimi feda edebileceğim kıymetlim var.Arkadaşlar size sorum ne yapabilirim,konu olduğunda hiç uzatmayım mı?normalde neşeliim ama o konuda hassasım bana söyleşinle ona söylemesinler,yadırgama yok tabi ama o sözler bile canımı sıkmaya yetiyor,fikirleriniz nelerdir*lütfen çok ihtiyacım var..
gece uyuduktan sonra bu duunscelerin yerine o neseli kadın geri gelmiştir diye dusunuyorum
digerlerinin iki lafıyla anneligin degisecek degil, merak etmeleri sormaları ilgilenmeleri aslında guzel birsey fakat bunu soyleyis bicimleri ve sonraki tepkileri canını yakan... insanların nerede nasıl davranacaklarını bilememeleri surekli dizlerini dovercesine ah vah etmeleri kusura bakma ama onların basitligi. boyle insanları neden dikkate alıp canını sıkıyorsun ki?
bir dahakine seni cok rahatsız eden tepkiler aldıgında ya soguk konus ya da acıkca soyle tesekkur ederim dusundugun ilgilendigin icin ama acıma duygusuyla yaklasılacak (dövünüp tüh tüh diye tepkiler verilecek) bir durum yok, elimden geleni yapıyorum ve cok ilerleme kaydettik daha da iyi olacak oglum dediginde belki onlar da kendi hatalarını farkederler... keske o insanlar benim cevremde olsa da senin yerine biz agızlarının payını versek.
terslemek yerine onlara bunun ne kadar dogal ve her yeni dogan cocugun basıan gelebilecek birsey oldugunu anlatırsan belki biraz olsun nasıl davranacaklarını ogrenirler. fakat anlıyorum... belli bir noktadan sonra adım başı insanlara birsey anlatmak zor oluyordur. zaten ev içinde daha fazla çaba sarfediyorsundur ve birde dısarıda surekli anlatmak yorar. bir iki kez sık gorustugun kisilere soylesen onlar bunu tekrarlamaz diye dusunuyorum... devam ediyorlarsa da surekli onlarla gorusup bunalacagına uzak durur kafanı dinlersin daha iyi. anlamayanlarla gorusmek kadar sıkıcı birsey olamaz herhalde. iyi ki buraya da konu acmıssın. belki burada komsusu senin gibi bir anne olup da surekli sorularıyla farkında olmadan sıkbogaz eden kisiler de vardır, kendilerini gormelerini saglar konun.
Allah yardımcınız olsun.
Çok zordur bilirim.
İnsanlar ne yazıkki nerde ne konuşacaklarını bilmiyorlar.
İyi diyip geçiştirin, en azından o anlık konunun uzamasına engel olmuş olursunuz.
Yoksa '' benimde dıdımın bilmemnesinin bi çocuğu vardı'' gibi örneklemelere maruz kalınması çok olası.
Bu arada özel eğitim alıyormu çocuğunuz. Gelişimi için sordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?