Arkadaşlar,ikiz annelik dönemi nasıl geçiyor?

Bende biriktirmeye bayılırım kurutup..hatta her ayrıntıyı..sakın gülme ama özel günün park biletlerini bile biriktirebilirim..kaydirigubbakcemile3 yerim onların o minik karıştırıcı parmaklarını bennnn..Afra'm takı düşkünü...yeni her kıyafette mutlulukatn uçuyor,ayna karşısında kendine bakmayı çok seviyor..Safam'da kablo canavarı...o kadar farklı ilgi alanları..

harikasın canım benim,şifa olsun,
ama ben tuz ve şeker konusunda senin kadar titiz davranamadım,
nitekim yavaş yavaş yediğimiz herşeyden veriyorum..
irmikli tereyağlı yemeklerde muhakkak tereyağda kavuruyyorum,hoş keskin bir tereyağı tadı oluyor..
mısır unu da kullanıyorum ayrıca,
kıymalı tarhana vazgeçilmezimiz,
bu ara sezonuyken de semiz otu çorbası veriyorum,unu tereyağında kavurup,içine bir tutam pirin,sonra semizotu..
annaslı hippi bak şuan da yediriyorum canım..

delikafadulden park biletleri,uçak biletleri,konser biletleri,hatta benzin faturalarını bile delikafadulden:roflol:
bizim hale de megaloman,şimdi güneş gzölüğü delisi olmuş,bi görsen teyzesi yine,hiç dokunmuyor ona,
bi gözlük almak istiyorum ama gözünü bozmamalı..
maşallahh hafra kuzuma da yaaaa,yerim onun suratını,gülüşünü bennnopuyorumnanaktan

tarihçi canım benim,nasıl geçti bugün kızlar açısından,
napıyolar şuanda?

Bizimle beraber sofraya oturmaya bayılıyorlar...ne versem yiyecekler sofradaysak..ama onun dışında kendi mamalarını yerken ağızlar kilit..ohaoldumsmile bende mıısr ununa başladım..çok faydalı bir gıda..tarhanayı denemedik henüz..ama sevecekelerine eminim çok besleyici ve yarın hemen omega deposu semizotu yapayım inş...iyi ki hatırlattın..şifa olsun kuzularımıza..

a.s alkisalkisalkis süprizzzzz
yediklerinizden de verrr,mama da almasınlar nolcak ki,yavaş yavaş alışsınlar,ne güzell zemuszemus

Demek sende öylesin..opuyorumnanaktan seviyorum böyle ayrıntıları ben..güzel kızım,keşfetmiş demek ki güzelliğini..bayanssulusmile bende nasıl gözlük istiyorum biliyor musun..pembe renk kalp biçimindekaydirigubbakcemile2

a.s alkisalkisalkis süprizzzzz
yediklerinizden de verrr,mama da almasınlar nolcak ki,yavaş yavaş alışsınlar,ne güzell zemuszemus
İnş. canım..inş...

tarihçi canım benim,nasıl geçti bugün kızlar açısından,
napıyolar şuanda?

kızlar saat 6 dan beri resmen canımıza okudular ve şimdi uyudular:1shok:aklımı kaçırıyorum zannettim bi araeyvahedigeldismileağlamıyolar sadece avazları çıktığı kadar bağırıyolar anlamadık noldu aptala çevirdiler bizi yahu kafamçokkarıştı
bugün elim ayağı hep birbirine dolaştı önce mutfak musluğunu kırdım heryer sualkisalkisalkis sonra panjur ipini kopardımkaydirigubbakcemile3guclubacismilekendimi kutlamak istiyorum:hooray:başka zarar ziyan yapmadan yatarım inşallahaklinialirimsmilekaydirigubbakcemile3

delikafaduldenhahahah çok güzelll,kalpliiiiiiiiiiiiiiiii hahaaahh:roflol:

:çok üzgünüm: ben de aynııııııııııı ,
bardak kırdııım,salça kavanozunu yere düşürdüüüm
sanki işimiz az,bir de bu sakarlıklar beni deşirtiyor,
ama sakin bi işimiz yok ki,mıçtım kaçtım her işim alel acele:tomato:

oyyyyyyyyyyyy sohbet güselmiş kaçırmışım... yaw benimde zülal ek gıdayı istemiyo..kaşıkla yemeide beceremiyor............. geçenlerde kayınvalidem yoğurt çorbası yapmış pek sevdi ama erkenmi ben unutmuşum ne vermeli ne vermemeli.....sebze çorbalarına bende tereyağı koyuyorum.. melikenin doktoru muhakak ver demişti kadın 4. aydan sonra bize her ay yemek listesi veriyordu tarifleriyle... bu defaki doktorumuz hiç fikir vermiyo

Günaydın ikiz anneleri,buraya pek yazamasamda sıkı takipçinizim....yazılanların çoğu tanıdık,huysuzluklar,ağlamalar,uykusuzluk sanırım sıcaklardan diye düşünüyorum...Benimde bakıcım işten ayrıldı daha doğrusu ben çıkardım 5 gün önce şimdi yeni bakıcı arayışındayım,ne kadar annemde olsa yanımda bakıcısız,yardımcısız çok zor oluyor sizler nasıl başa çıkıyosunuz!

günaydın kızlar....
bugün kuzucuklarımlabaşbaşakaldık herkesler gitti bakalım başedebilecekmiyim.. ikisi aynı anda ağlayınca şaşırıyorum.. az evvel doyurup uyuttum... bu günler iyi günler dio herkes.. :)

kızlar meraba cuma gunu kısmetse sezeryan ıcın hastaneye yatıcam ama cok korkuyorum.hem amelıyattan hem sonrasından hem su sontadan bana bıraz anlatabılırmısınız zorluklarınıbilmiyorumkismile

Yavruların her hareketi onlar için yeni bir keşif..artık kendilerini,dünyayı daha iyi farkediyorlar..bu bağırmalar alışkanlık olmadan bitsin inş..Bu sakarlıkları yapmakta büyük marifet ister canım...merak ettim geceyi bu kadarla mı kapattın..

mıçtım,kaçtım...hahahahahha....kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

İyi geliyor,ara ara yakalıyoruz böyle sohbetler ..sende katıl Kayra'cığım..Benim Afra'mda çok istekli başlamadı ek gıdaya ve kaşıkla yemeye..sen çok daha tecrübeliisn ama yaşadıklarını unutuyor insan zamanla..o yüzden taze tecrübeyle diyeyim..Canım daha ayınız küçük..her geçen gün alışacak..yoğurt çorbası verebilirsin ama katkı maddesi içeren yoğurtla yapılan olmamalı bence..canım milupanın beslenme uzmanlarına da danışabilirsin...
Nevra canım bence sen hep yardımcıların olduğu bir bakıma alışkın olduğun için sana imkansızmış gibi geliyor..ama başa gelince ve isterse insanoğlu her şeyi başarır,sende yaparsın mutlaka...

Başedersin inş..daha çok yenisiniz..

canım benim çocuğun neyi seviyorsa ver yavaş yavaş azara azar ama,
ben ilk başladığımda hep söyloerim ikisine bir küçük kahve fincenı veriyordum sadece,
ve sana tavsiyem bebeğin almıyorsa katıyı mümkün olduğunca sıvı olsun,
mesela bak çorbayı yemişler,
ilk katıya geçişye mevsim sebzelerini pirinçle yada irmikle biraz da aptamilli verebilirsin,
tuz ve şekerden kaçınmalı,mevsim meyvelerini rende yada püre yapabilirsin,
azar azar dene,
alerji yapıyormu,ağız kenarında kırmızılıklar oluşuyormu kontrol ederek ccanıımm..
Kolay gelsin..

günaydııınn canlaaaarrr hymarryy kalkmadın mı daha kıza.s.
günaydın tarihçiiiii,
dün çok yorgundum ve sare saat 23.30 da uyudu gece biliyormusun,
kafayı yedim,üstelik erkenden de kalkmışlardı,
yataktan kazıdı resmen kocam beni yazık kaç gündür kahvaltısız oofffeyvahedigeldismile
yani aslında uyandım fakat koşturma işte,
sen nasılsın canııımmopuyorumnanaktan
canım nasıl başa çıkalım işte bak çıldırıyorum mesela kaç gündür sempatiksalakcinni
sen ilerisini düşünme,bugünler zor olsa da o ilk günlere zihnen bile döndüğümde çıldıracak gibi oluyorum,
ben bu ara sıkıntılarımı yazıyorum ama yine de ileride görüceksin demiyorum,demek istemiyorum kimsye,
ilk zamanların zorluğu çok farklı kim ne derse desin,
ben de 15.günde kendim bakmaya başlamıştım canım,
evet zor oluyor fakat çok güzel oturuyor herşey Allahın izniyleolumunekankayizsmile

kızlar meraba cuma gunu kısmetse sezeryan ıcın hastaneye yatıcam ama cok korkuyorum.hem amelıyattan hem sonrasından hem su sontadan bana bıraz anlatabılırmısınız zorluklarınıbilmiyorumkismile
canımmmmmmmmmm doğumm,hamileliin ve hatta bebek sahibi olduktan sonranın içinde hatırladığım ennnnn güzel andı beniiimmm,
evet bir amelyet sonuçta,ama bir kalp amelyatı,bir apandist ameliyatı değil,kuzularına kavuştuğun dünyanın en güzel hediyesinin kucağına verildiği annnn,
muhteşeeemmmmmmmmmmmmmopuyorumnanaktan
Allahım bana ve arzu eden herkese tekrar yaşatsın inşallahh,,
sezeryan genelde bir komplikasyon olmadığı sürece sorunsuz ve acısız oluyor,
hazırlanıp inniyorsun ve sen uyuyacaksın,hiçbişey hissetmiyorsun ki,
sadece kalkınca karnının boşalması dolayısıyla biraz ağrın oluyor ama o da göreceli,
hemen bir iğneyle 10 dk da geçiyor,
benim belden aşağım uyuyşuktu spinal anestezş dolayısıyla,sondayı hissetmiyordum,
ama sonuçta içine sokmuyorlar,incecik bişey,sadece idrar yolu girişinde oluyor,onu da çıkarıveriyorlar sanırım aynı gün,
ben aynı gece kalkıp asansöre binip boş hastaneyi gezmiştim gece,daha erken de kalkabilirdim fakat bacaklarım tutmuyordu,
evet birazcık sızı oluyor,ama çok hafif,
yani bunları dert etrme,başka bir sorun olmasın inş...

kuzucum herkes için aynı şey değildir ameliyat.... bana sorarsan çok zor değil. sontanın acısı bile yok.... ben ayıktığımda ayağa kalkmak istedim..düşün yani ağrım ne kadar azdı.... bana yarına kadar kalkma dediler ama ben odama gelince yürüdüm... sontayı çıkarttırdım..... ama herkesin can acısı bir değil... yengem benden 1 ay önce aynı hastane aynı doktorda doğum yaptı.. sabahlara kadar ağrısı vardı

Son düzenleme:

Ne güzel bir gündür o gün...sağlıkla kavuş inş. yavrularına..yavrularını kucağına aldığında hiç bir sıkıntın kalmayacak onu düşün sadece..belki de hayatında bir daha yaşayamayacağın bir anı korkuyla düşünme olur mu canım?ameliyattan kaynaklanan sıkıntın olacak biraz onu da ilaçlarla kontrol altına alacaklar ama hiç biri çekilmez acılar olmayacak...

kaswacım hymarry im sağolun canlarım benim....... sebze çorbalarını ve meyve pürelerini veriyorum zaten....tarhana çorbası ve yoğurt çorbasında teredüt ettim...kilomuz biraz fazla olduğu içinde ek gıdaya hızlı girdik

maşallah kilolarına canım,
tarhanaya gelince,daha 4 ayda hiçbişey yemezken tarhana yiyiorlardı mırıldana mırıldana canım,
bayılıyorlar bizimkiler,
bir yan etkisinide görmedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…