Arkadaşlar,ikiz annelik dönemi nasıl geçiyor?

hymarry maşallah canım yaaben kızları uyurken bırakıp markete gitcem haa döndüğümde evi yıkılmış felan bulurum herhaldekafamçokkarıştı

hamdolsun sorun yok,
gündüz bırakamam aslında,çünkü sarenin hiç uykusu yok,
ama geceleri yürüyüşe çıkıyoruz,komşuya oturmaya gidiyoruuzz

canım evde birileri varken bırakıyosun heralde dimi benmi yanlış anladım yoksa yalnızmı bırakıyosun?bilmiyorumkismile

canım evde birileri varken bırakıyosun heralde dimi benmi yanlış anladım yoksa yalnızmı bırakıyosun?bilmiyorumkismile

yok canım evde kimse olmıuyor,
gündüz öyle uzun süreli bir yere çıkamıyorum,
ama akşam uykuya bıraktığımda ben bir komşumda şöyle 15er dakikada kontrol etmek suretiyle geceye kadar oturabiliyorum..
maşallah kızlarıma teyzesii sempatiksalakcinni

Son düzenleme:
selam kızlara.s.
hamilelik topiğinde kimseler yok.Hoş şimdi de burada kimseler yok ya..
Birce erken doğum yapmış,Doruk ideal bir haftada doğum yaptı sanırım..Dalin in bebekleri ne durumda acaba? Umarım iyilerdir..

hoşgeldiiinnopuyorumnanaktan
evet canım bircenin yavruları çok zamansız geldiler,arada uğruyor,
doruk 37+1 di sanırım, o bayaa toparladı maşallah,
dalinden ben de ahber alamıyorum bu ara,inşallah iyi habeler vardır,yada bebekler eve gelmiştir de yoğunluktan gelemiyordur,

peki sen nasılsın,yavruların nasıl yazsana canım?

Dorukcum 40.çıkmış hayırlı olsun canım.Rabbim nice hayırlı yaşlar nasip etsin sağlıkla inşallah.
Valla bende öyle bağırarak ağlıyarak emziriyorum.Bugün babam evde ağladığımı görünce,önce anlam veremedi sonra yazık yapılacak birşey olsada biz yapsak kızım dedi.Canım aradığını söylemedi bana kimse,kim çıktıki tlf acaba.Ben seni ararım canım müsait olunca.
Bizde sabah 7 de açtık gözlerimizi,illa sallanayım istiyor,Beşik durunca basıyor yaygarayı,sersem etti beni sıpam resmen ya.Sonra banyo yaptırdımda anca uyudu,ama saat kaçta hemen değil tabi 4,te tabibilmiyorumkismile

Maşallah senin kızlarına ve sendeki cesarete canım ya.

Dalini bende çok merak ettim.Arasam müsaitmidir acaba bilmiyorumkismile

kızlar ben dalinle yakın zamnda konuşdum bebikler hala hastanedeymiş.. ama çıkmaları yakınmış durumları iymiş yani...
dilemma canım ben 35+4 de doğum yapdım...
artvinli canım telefonu bi teyze çıkdı. adımıda söledim hatta eşimin telden aradığım için...
hymarry canım maşallah diyorum ben cesaret edemem sanırım evde yalnız bırakmaya... büyük konuşmuyorumdur umarım...

bende artık burdayım hihoyyyt
alkisalkisalkis hoşgeldin canımmmmmmmmmm,
nasılsın yaaaaww,
nerelalkisalkisalkiserdesin,
neler yapıyorsn,
nasıl doğum yaptın,bebeklerin nasıl,adlarını ne koydun yazsana canım burda daasempatiksalakcinni
artvinli canım mesela kendi haline bırakınca bebeğin kaçta uyuyor bi bak,
genel olarak 3-4 gün serbest bırakınca ne zaman uyuyorsa yorulduğu vakit odur,
ondan öncesinde yorma kendini,yatır,kaldır,gezdir,konuş vs.. yorulsun iyice..

doruk senin bayaa haftan var diye kalmış benim aklımda eyvahedigeldismile

bu arada kızlar çocukları evde bırakmak delilik belki ama zor zamanlar geçirip tek başıma idare ettim çoğu zaman,
artık yavrularını tanımakla da alaklı bişey bu,
siz de bırakıp gitmeseniz de aynı düzeni oturtabilirsiniz babından da ifade etmiş olayımma.s

hymarycim selam canım

eve pc aldık ama net alamadık daha

ama bundan snra daha sık yazarım anneme geldim evde yalnız çok zorlandım bugün kırkımız çıktı bende soluğu annemde aldım bayrama kadar falan kalacam.

6 temmuzda doğum yaptım biraz erken geldiler. aslında biz konrole diye gittik ama nst de sancı 100 çıktı ve ben 5 dk ya bir kıvranmaya başlayınca dr hadi doğuma dedi..

iykide olmuş çünkü plesenta previa diye bi rahatsızlığım varmış. bebeklerden birinin plesentası rahmime yapışmış. doğum esnasında 5lt kan kaybetmişim. 6 saat yoğun bakımdan sonra kanamam kontrol altına alınmış. çok zor bi doğumdu ama şükür kötü günler geride kaldı..

kızlarım şuan iyiler. cemre ve cansu isimleri. cemre 2110 gr cansu 1740 gr doğdu. cansu 2 hafta küvözde kaldı.

şuan cmre 3400 dr cansu 2800 gr

ilk aşılarınıda oldular..

kızlar uyandı yine gelirim ben..

fatoşcum bende 7 temmuzda doğum yapdım canım kafam karıştı şimdi bizim kırkımızda dün çıkdı sizinkinin bi önceki gün çıkmış olması gerekmiyomu????

herkeslere günaydıınna.s.
dün annemlerle birlikte babaannemizde iftardaydık,çok zor bi gündü:bbo:kızlar çok huysuzlandı inanılmazdı bi ara sinirden kafayı sıyırcam zannettimlaelaelaelaelae
tabi ben çok bağrıştımkafamçokkarıştı herkes bize hak veriyo ama maalesef anlayamıyo halimizi biz çocuklarımızdan hiçbi zaman gocunmuyoruz hatta tek çocuğu düşünemiyoruz Allah'a hep şükrediyoruz bebişlerimiz için ama iki bebek çok zor ve yıpratıcı bilmiyom işte yaa artık hiç kimsenin yanında kızlarımla dalaşmıcam,bağırmıcam kimseyle muhattab olmucam kabuğuma çekilcembenneyaptımki
hymarryim beişlerine maşallah Allah düzenlerini bozmasın canım

dorukcum ben yanlış saymışım :)

biz daha 40 çıkarma işlemini yapmadık bugün yapıcaz. dün yoldan geldik hastalanırlar diye yaptırmadım. annem bugün kırklayacak..

senin kızların nasıl

benimkiler gündüz uyuyorlar gece ayaktalar. bazen baygınlık geçirecek gibi oluyorum.......

tarihci bende cansuya bi kere bağırmıştım sus artık diye ama sonradan içim çok sızladı. artrık ne yaparlarsa yapsınlar sakin olmaya çalışıyorum.

valla tek bebek gibi deil bizim durumumuz çok zormuş gerçekten.. 2saatlik uykuyla ayakta duruyorum çoğu zaman..

canım öncelikle 40 ınız hayırlı olsun :ecrin_bebek: valla benimkiler 1 yaşına girdi ve herşey çok daha zor artık bilmiyorum belki de benimkiler çok hareketli olduğu içindir hiç yerlerinde durmuyolar herşeyi karıştırıyolar laf anlamıyolar kabus gibi yani Allah yardımcımız olsun:Saruboceq:

saol canım. büyüdükçe dahamı zor bende büyükçe rahatlıycamı düşünüyordum. sabah 6 dan 8 e kadar ayağımda salladım cansuyu. uyudu gibi oluyo bi bırakıyorum vıyaklıyo........

mama yedirmeden ikizlerini büyüten varmı?

biz 15 günlükken başladık mamaya. dr söyledi. kg alımlarını az bulunca başlattı mecbur.

Allah anneli babalı,sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin cnm bebeklerini......İnsan elinde olmadan bağırıyor,sinirleniyor ama evet sakin olmak lazım ,o sakinliği korumakta hakikaten iki bebekle çok zor iş.......Tek bebek bana hiç bebek gibi geliyor vallahi,tek bebeği tek elimle bakarım yanizemuszemus........ ikiz bebek büyütmeyen nasıl birşey olduğunu anlayamaz.......bu arada üçüzü hiç düşünemiyorum bile:bbo:

nevracım saol canım.

aynen tek bebeğe bakıp söylenenlere sinir oluyorum. eltimde benden 3 ay önce doğum yaptı bakamıyorum çok zor diyo. hep yanında birileri vardı. benim yanımda annem toplasan 10 gün kalabildi. eşimde işteydi. ev işi yemek çamaşır hepsi bana bakıyodu..........
valla hamilelikte 7 kg aldım 14 kg verdim yani........

herkese merhabalar ben 33 haftalık doğum yaptım ve şimdi 5. ayımıza girdik ama oğlum yaklaşık 1 aydır çığlıklar atarak uyanıyor yada uyuyor fakat hala çığlıklar.... kucağıma alınca susuyor bir yeri mi ağrıyor acaba deneyimli annelerin göüşlerini bekliyorum.

canım hayırlı olsun kırkınız :)
ben kırk çıkarma için özel bişi yapmadım ya sularına altın attım bitek..
benimkilerde hala bi düzen kuramadılar be canım. büyük kızım ağlamaya bayılıyor okadarcık bünyeden bu kadar ses nasıl çıkıyor hayret ediyorum bazen. nemimkiler anadizine çok alıştılar sallanmadan asla uyumuyolar.. büyük kızım memede küçük kızım anadizinde uyuyor şimdilik. ama 2 saatte bir ayakdayız. dün gece mesela saat 2 de uyandılar saat 5 e kadar ayakdaydık yattılar sonra hoppp 7 de bidaha... ama asla sabah erken saatte uyumuyolar... ben alıştım artık uykusuzluğa ...
sen kaç satte bir besliosun canım ve nasıl besliosun...?
ben 3 saate bir mama veriyorum aralarda emziriyorum günde 2-3 defada mama yerine sütümü sağıp veriyorum 100 cc kadar.mamayıda 90cc alıyolar şimdilik. sen kaç cc veriyosun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…