olabilir cdanımm ondan bi kaç gün önce emzirme muhabbeti yapmıştık çünkücanancım hayır olsun ama bence bilinçaltıyla ilgili bi rüya bebişleri tam emziremediğimiz için rüyamızda böle şeyler görüyozkaydirigubbakcemile3
herkese merhabaaa güzel ve serin bi haftasonu olur inşallah:Saruboceq:
naponus bakem,bebişler nasıl:ecrin_bebek:
dün kalan pilavdan böle naneli,yoğurtlu,limonlu çorba yaptıydım dedim kızlara da bi deneyim belki yerler acayip severek yediler çook sevindiim ekşi ferah geldi herhalde kuzularacokacimcoook
selaam topiğin güzelleri..şu an topikte kimseler yok ama bir okuyan olur nasılsa..... herkesin ramazanı mübarek olsun.... ben bu günlerde giremiyorum pek... zülalim gündüz uykusunu unutmuş durumda... şevvalde gece uykusunu..... düzenimiz tamamen karıştı vesselam.......... çok yorgunum son günlerde............ hayırlısı olsun düzelir inşallah......
selam kızlar....
yarın 40 ımız çıkıyor.... ama sanki 40 gün değil 40 hafta geçdi:) alıştım kuzucuklarıma 40 yaşlarınıda görürüm inşallah...
kızlar bi sorum var,
mesela toplu bir alışverişe çıkıyorsunuz,
yada kendiniz dışarıda bir banka işine,
yada ne biliyim başka ufacık bir ihtiyaç,
bunları çocuklar varken nasıl hallediyorsunuz?
herkese merhabalar ben 33 haftalık doğum yaptım ve şimdi 5. ayımıza girdik ama oğlum yaklaşık 1 aydır çığlıklar atarak uyanıyor yada uyuyor fakat hala çığlıklar.... kucağıma alınca susuyor bir yeri mi ağrıyor acaba deneyimli annelerin göüşlerini bekliyorum.
canım hayırlı olsun kırkınız :)
ben kırk çıkarma için özel bişi yapmadım ya sularına altın attım bitek..
benimkilerde hala bi düzen kuramadılar be canım. büyük kızım ağlamaya bayılıyor okadarcık bünyeden bu kadar ses nasıl çıkıyor hayret ediyorum bazen. nemimkiler anadizine çok alıştılar sallanmadan asla uyumuyolar.. büyük kızım memede küçük kızım anadizinde uyuyor şimdilik. ama 2 saatte bir ayakdayız. dün gece mesela saat 2 de uyandılar saat 5 e kadar ayakdaydık yattılar sonra hoppp 7 de bidaha... ama asla sabah erken saatte uyumuyolar... ben alıştım artık uykusuzluğa ...
sen kaç satte bir besliosun canım ve nasıl besliosun...?
ben 3 saate bir mama veriyorum aralarda emziriyorum günde 2-3 defada mama yerine sütümü sağıp veriyorum 100 cc kadar.mamayıda 90cc alıyolar şimdilik. sen kaç cc veriyosun?
İyiyim canım çok şükür..Bebişler de iyi,dün kntroldeydik,detaylı ultrasona da girdik,şimdilik herşey yolunda..Doktorum şimdi iyi zamanların diyor,sonlara doğru sıkıntıların artar diyor,olsun ne yapalım yavrularım sağlıkla gelsin de..hoşgeldiiinnopuyorumnanaktan
evet canım bircenin yavruları çok zamansız geldiler,arada uğruyor,
doruk 37+1 di sanırım, o bayaa toparladı maşallah,
dalinden ben de ahber alamıyorum bu ara,inşallah iyi habeler vardır,yada bebekler eve gelmiştir de yoğunluktan gelemiyordur,
peki sen nasılsın,yavruların nasıl yazsana canım?
Dalinve bebekleri iyiyimiş sevindim,az şey yaşamadı kız.kızlar ben dalinle yakın zamnda konuşdum bebikler hala hastanedeymiş.. ama çıkmaları yakınmış durumları iymiş yani...
dilemma canım ben 35+4 de doğum yapdım...
artvinli canım telefonu bi teyze çıkdı. adımıda söledim hatta eşimin telden aradığım için...
hymarry canım maşallah diyorum ben cesaret edemem sanırım evde yalnız bırakmaya... büyük konuşmuyorumdur umarım...
canım öncelikle 40 ınız hayırlı olsun :ecrin_bebek: valla benimkiler 1 yaşına girdi ve herşey çok daha zor artık bilmiyorum belki de benimkiler çok hareketli olduğu içindir hiç yerlerinde durmuyolar herşeyi karıştırıyolar laf anlamıyolar kabus gibi yani Allah yardımcımız olsun:Saruboceq:
hymarycim selam canım
eve pc aldık ama net alamadık daha
ama bundan snra daha sık yazarım anneme geldim evde yalnız çok zorlandım bugün kırkımız çıktı bende soluğu annemde aldım bayrama kadar falan kalacam.
6 temmuzda doğum yaptım biraz erken geldiler. aslında biz konrole diye gittik ama nst de sancı 100 çıktı ve ben 5 dk ya bir kıvranmaya başlayınca dr hadi doğuma dedi..
iykide olmuş çünkü plesenta previa diye bi rahatsızlığım varmış. bebeklerden birinin plesentası rahmime yapışmış. doğum esnasında 5lt kan kaybetmişim. 6 saat yoğun bakımdan sonra kanamam kontrol altına alınmış. çok zor bi doğumdu ama şükür kötü günler geride kaldı..
kızlarım şuan iyiler. cemre ve cansu isimleri. cemre 2110 gr cansu 1740 gr doğdu. cansu 2 hafta küvözde kaldı.
şuan cmre 3400 dr cansu 2800 gr
ilk aşılarınıda oldular..
kızlar uyandı yine gelirim ben..
aaaahhhh canım benimmmmmm,ahhhh,herkeslere günaydıınna.s.
dün annemlerle birlikte babaannemizde iftardaydık,çok zor bi gündü:bbo:kızlar çok huysuzlandı inanılmazdı bi ara sinirden kafayı sıyırcam zannettimlaelaelaelaelae
tabi ben çok bağrıştımkafamçokkarıştı herkes bize hak veriyo ama maalesef anlayamıyo halimizi biz çocuklarımızdan hiçbi zaman gocunmuyoruz hatta tek çocuğu düşünemiyoruz Allah'a hep şükrediyoruz bebişlerimiz için ama iki bebek çok zor ve yıpratıcı bilmiyom işte yaa artık hiç kimsenin yanında kızlarımla dalaşmıcam,bağırmıcam kimseyle muhattab olmucam kabuğuma çekilcembenneyaptımki
hymarryim beişlerine maşallah Allah düzenlerini bozmasın canım
canım yeni olunca da ayrı zorlukları var,saol canım. büyüdükçe dahamı zorbende büyükçe rahatlıycamı düşünüyordum. sabah 6 dan 8 e kadar ayağımda salladım cansuyu. uyudu gibi oluyo bi bırakıyorum vıyaklıyo........
mama yedirmeden ikizlerini büyüten varmı?
biz 15 günlükken başladık mamaya. dr söyledi. kg alımlarını az bulunca başlattı mecbur.
herkese merhabalar ben 33 haftalık doğum yaptım ve şimdi 5. ayımıza girdik ama oğlum yaklaşık 1 aydır çığlıklar atarak uyanıyor yada uyuyor fakat hala çığlıklar.... kucağıma alınca susuyor bir yeri mi ağrıyor acaba deneyimli annelerin göüşlerini bekliyorum.
canım bana da bir temizlik lazım aslında ama evden çıkıcam diye hiçbişeye dokunasım gelmiyor,temizlik yaptım su içinde kaldım yaa yazın temiliği kışa göre daha kolay oluyor neysekii saloında halıda yok artık yürütece rahat binsinler diye kaldırdım sil süpür kolay oluyo tozdua aklıma estikçe alır oldum vallahaa camlar silinecekk yaaa fayanslar bide bayrama kadar hallederim işallahhhh
ay kızlar çok samimi bi arkadaşım var 1.5 yaşında bi oğlu var çay dökülmüş üstüne yanmıl duyunca şok oldum çokta üzüldüm bu sıcak havaya normalde biz dayanamıyoruz çocuk yanıkla nasıl dayanacak off yaaa d
n karşıya geçmiştik aslında görümceme gitmiştik onlarada uğrayacaktım ama cenaze vardı geri dönüdkkk
öpüyorum hepiniziiii
canım eğer ihtiyaçları tam olarak yerine gelmişse,çocuklar belki de uyumak istemiyorlar,merhaba herkese. biz 54 günlük olduk ve hala düzenimiz yok. iki bebek gerçekten çok zor. uyutuyorum 10 dak sora ayaktalar. ne yapacağımı şaştım. tecrübeli ikiz annelerinden tavsiye ve yardımlarını bekliyorum. allah hepimize sabır ve güç versin...
bak canım kilo olayına takılmıyorsan kesinlikle sayıyorumslm ya benim sütüm anca 40 cc çıkıyo günde, çoğalması için ne yapabilirim
canım benim de 50 lik yüklemem aynen 147 çıkmıştı,İyiyim canım çok şükür..Bebişler de iyi,dün kntroldeydik,detaylı ultrasona da girdik,şimdilik herşey yolunda..Doktorum şimdi iyi zamanların diyor,sonlara doğru sıkıntıların artar diyor,olsun ne yapalım yavrularım sağlıkla gelsin de..
50 lik şeker yüklemesi yaptırdım,tokluk 147 çıktı.Bu hafta 100 lük yapılacakmış..Toplamda da 14 kilo aldımbu yüklemede de yüksek çıkarsa şekerim,diyet yapıcağım sanırım.
Doktorum 30. haftadan sonra kontrollerin sıklaşacak dedi,sizde de böyle mi oldu kızlar?
Unutmuşum bir de şişkinlik oluyor el ve ayaklarımda.Ayakkabılarımı giyemiyorum,terlikle geziyorum
Dalinve bebekleri iyiyimiş sevindim,az şey yaşamadı kız.
Sana da tekrar hayırlı olsun Dorukçum.Kırkınız bile çıkmış..Allah analı babalı büyütsün inşallah.Kendin mi bakıyorsun? Kaç kilo doğdular ?
Allah yardımcın olsun canım..Geçen de ben de bir ikiz annesiyle konuştum ama şu an kızları yetişkin..Bebekken bişey yok ta bir yaşından sonrasını anlatmayayım dedi(
Bebekler yürümeye başlayınca nasıl zorlar annelerini ,babalarını,sürekli tetikte olmak lazım sağlık ve güvenlikleri açısından.Heryer ve herşeye saldırmaya çalışırlar..Tek bebekte bile zorken ikiz de elbette kat be kat zordur
çıtçıtlı badi,bazen sadece bezzzzzzsempatiksalakcinni:lepi:bebeklerinizi nasıl giydiriyorsunuz?ben çıtçıtlı badi giydiriyorum ve çorap ta giydirmiyorum. acaba üşürlermi?
bebeklerinizi nasıl giydiriyorsunuz?ben çıtçıtlı badi giydiriyorum ve çorap ta giydirmiyorum. acaba üşürlermi?
ne kadar süre bekledikden sonra 40 cc çıkıyo? ben rezene çayı aldım bebekler biçin kendimde içiyorum ondan günde 1 fincan en iyi o süt yaparmış. bol bol su içiyorum ve eczacı arkadaşım var o bana kuru incir önerdi günde 10 tane filan faydası oldu sanki...slm ya benim sütüm anca 40 cc çıkıyo günde, çoğalması için ne yapabilirim
maşallah fatoşcum çokkk güzeller...
evet canım kendim bakıyorum. biri 3 kilo diğeri 2200 doğdu canım.İyiyim canım çok şükür..Bebişler de iyi,dün kntroldeydik,detaylı ultrasona da girdik,şimdilik herşey yolunda..Doktorum şimdi iyi zamanların diyor,sonlara doğru sıkıntıların artar diyor,olsun ne yapalım yavrularım sağlıkla gelsin de..
50 lik şeker yüklemesi yaptırdım,tokluk 147 çıktı.Bu hafta 100 lük yapılacakmış..Toplamda da 14 kilo aldımbu yüklemede de yüksek çıkarsa şekerim,diyet yapıcağım sanırım.
Doktorum 30. haftadan sonra kontrollerin sıklaşacak dedi,sizde de böyle mi oldu kızlar?
Unutmuşum bir de şişkinlik oluyor el ve ayaklarımda.Ayakkabılarımı giyemiyorum,terlikle geziyorum
Dalinve bebekleri iyiyimiş sevindim,az şey yaşamadı kız.
Sana da tekrar hayırlı olsun Dorukçum.Kırkınız bile çıkmış..Allah analı babalı büyütsün inşallah.Kendin mi bakıyorsun? Kaç kilo doğdular ?
Allah yardımcın olsun canım..Geçen de ben de bir ikiz annesiyle konuştum ama şu an kızları yetişkin..Bebekken bişey yok ta bir yaşından sonrasını anlatmayayım dedi(
Bebekler yürümeye başlayınca nasıl zorlar annelerini ,babalarını,sürekli tetikte olmak lazım sağlık ve güvenlikleri açısından.Heryer ve herşeye saldırmaya çalışırlar..Tek bebekte bile zorken ikiz de elbette kat be kat zordur
bendesadece çıtçıtlı badi ve çorap giydiriyorum. ayaklar uç nokda üşür dedi dr umuz...bebeklerinizi nasıl giydiriyorsunuz?ben çıtçıtlı badi giydiriyorum ve çorap ta giydirmiyorum. acaba üşürlermi?
Halemin oyuncaklarla oyalanırken uyuyup kalması kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?