Arkadaşlar,ikiz annelik dönemi nasıl geçiyor?

canancım hayır olsun ama bence bilinçaltıyla ilgili bi rüya bebişleri tam emziremediğimiz için rüyamızda böle şeyler görüyozkaydirigubbakcemile3
olabilir cdanımm ondan bi kaç gün önce emzirme muhabbeti yapmıştık çünkü

ohh sanada hymarry de aferin uydurma çorbalarla yeni tadlar hehehe

ahhh ccanımmm allah yardımcın olsun yorgunluktan kırılıyosun desenee

selam kızlar....
yarın 40 ımız çıkıyor.... ama sanki 40 gün değil 40 hafta geçdi:) alıştım kuzucuklarıma 40 yaşlarınıda görürüm inşallah...

maşşallah maşşallahh 40 yaşlarını gör işallahhh

kızlar bi sorum var,
mesela toplu bir alışverişe çıkıyorsunuz,
yada kendiniz dışarıda bir banka işine,
yada ne biliyim başka ufacık bir ihtiyaç,
bunları çocuklar varken nasıl hallediyorsunuz?

offf offf ben hemen hemen hepsinden muafım çoğunu eşim yapıyo ben ev hapsindeyimm ama çok çok mecburi bi durum varsa onu eşimin evde olduğu zamana ayarlayıp birini yanıma alıyorum birini ona bırakarak hallediyorum canımm banka işleirmin çoğunu internet şubvesinden yapıyorum toplu alışveriller içinde büyük marketleir tercih ediyoruz ailecek gidiyoruz bu şekilde

ayşecim maşallah 5 aylık oldunuz demek uyandığı zaman belini kolunu bacaklarını felan ovala uyuşuyor olabilir çığlıklar herzaman varsa ama bi dr götür gerçi 1 aydır böyle diyosun ciddi bişi olsa başka tepkilerde verebilirdi sadece uyurken ve uyanırkenmi oluyo eğer öyleyse bunu alışkanlık yapmışta olabilir

temizlik yaptım su içinde kaldım yaa yazın temiliği kışa göre daha kolay oluyor neysekii saloında halıda yok artık yürütece rahat binsinler diye kaldırdım sil süpür kolay oluyo tozdua aklıma estikçe alır oldum vallahaa camlar silinecekk yaaa fayanslar bide bayrama kadar hallederim işallahhhh

ay kızlar çok samimi bi arkadaşım var 1.5 yaşında bi oğlu var çay dökülmüş üstüne yanmıl duyunca şok oldum çokta üzüldüm bu sıcak havaya normalde biz dayanamıyoruz çocuk yanıkla nasıl dayanacak off yaaa d
n karşıya geçmiştik aslında görümceme gitmiştik onlarada uğrayacaktım ama cenaze vardı geri dönüdkkk

öpüyorum hepiniziiii

benim büyük kız cemre..
ben 2 saate bir besliyorum canım. her öğünde cemre 75 ya da 90 cc içiyo. bi öğün emziriyorum bir öğün mama.. ama emzirdiğim zaman daha çabuk acıkıyorlar. benim sütüm sağacak kadar olmadı o yüzden emziriyorum sadece.

ne zaman sofraya oturup bişeyler yiyecek olsam ya da başımı yastığa koysam uyanıyorlar.

mesela bu sabah 6 dan 8 e kadar ayaktaydık bizde..küçük kızım benimde çok ağlıyo..

ne diyim allah sabır versin bize :)

merhaba herkese. biz 54 günlük olduk ve hala düzenimiz yok. iki bebek gerçekten çok zor. uyutuyorum 10 dak sora ayaktalar. ne yapacağımı şaştım. tecrübeli ikiz annelerinden tavsiye ve yardımlarını bekliyorum. allah hepimize sabır ve güç versin...

ahhhh keşke kızım 2 aylık olur olmaz bıraktı zaten, oğlumda öhce mama yiyor sonra memede keyif yapıyo, bi göğsümü sağıyorum ama vakit olmadığından günde 3 kere falan anca sağabiliyorum, belki çok süt gelse göğsümden bırakmazdı memeyi diğeri de bırakacak diye korkuyorum, süt artırmanın başka bi yolu yok mu yaaa

İyiyim canım çok şükür..Bebişler de iyi,dün kntroldeydik,detaylı ultrasona da girdik,şimdilik herşey yolunda..Doktorum şimdi iyi zamanların diyor,sonlara doğru sıkıntıların artar diyor,olsun ne yapalım yavrularım sağlıkla gelsin de..
50 lik şeker yüklemesi yaptırdım,tokluk 147 çıktı.Bu hafta 100 lük yapılacakmış..Toplamda da 14 kilo aldım bu yüklemede de yüksek çıkarsa şekerim,diyet yapıcağım sanırım.
Doktorum 30. haftadan sonra kontrollerin sıklaşacak dedi,sizde de böyle mi oldu kızlar?
Unutmuşum bir de şişkinlik oluyor el ve ayaklarımda.Ayakkabılarımı giyemiyorum,terlikle geziyorum
Dalinve bebekleri iyiyimiş sevindim,az şey yaşamadı kız.
Sana da tekrar hayırlı olsun Dorukçum.Kırkınız bile çıkmış..Allah analı babalı büyütsün inşallah.Kendin mi bakıyorsun? Kaç kilo doğdular ?

Allah yardımcın olsun canım..Geçen de ben de bir ikiz annesiyle konuştum ama şu an kızları yetişkin..Bebekken bişey yok ta bir yaşından sonrasını anlatmayayım dedi(

Bebekler yürümeye başlayınca nasıl zorlar annelerini ,babalarını,sürekli tetikte olmak lazım sağlık ve güvenlikleri açısından.Heryer ve herşeye saldırmaya çalışırlar..Tek bebekte bile zorken ikiz de elbette kat be kat zordur

bebeklerinizi nasıl giydiriyorsunuz?ben çıtçıtlı badi giydiriyorum ve çorap ta giydirmiyorum. acaba üşürlermi?

burcucum ben aşı oldukları gün çıtçıtlı giydirdim ama şuan bulunduğum yer sıcak değil. o yüzden resimdeki gibi giydiriyorum..

selam kızlar,
ben sabah eşimi işe bırakıp kız kardeşime geçtim arabayla,
banyo dolabı aldık ve geldiimmm

maşallah canım yavrularaaaaa,iki kızlı anne seniiiiiiiiiiiiii kaydirigubbakcemile5
sık sık yaz canım,ne var ne yok anlat,konuşalımolumunekankayizsmile

aaaahhhh canım benimmmmmm,ahhhh,
hiiiç kolay değilll,kimse de anlamaz bizi bizden başka,hep söylerim,
dışarıdan bakmakta,sevmekte çok güzel,ikizlerin dışarıdan görünüşleri çok sevimli,ama bizim için çok zor,
ne kadar sinirlenme desem ne mümkün,
ben zaman zaman çıldırıyorum ne yalan söyliyim,
ama sabit bir yardımcısız taş gibi bir yürek,Eyüp gibi sabır gerek,o da bize zor,
dışarıda da ortalama bir çizgi çizmekte fayda var,çünkü insanlar bu konuda da ileri geri söyleyecek pek çok şey bulabiliyorlar maalesefeyvahedigeldismile

canım yeni olunca da ayrı zorlukları var,
ben bu ara çok zorlanıyorum evet ama ilk günlerimi,hatırlamak bile istemiyorum açıkçası,
bugün herşey çok daha farklı,
her geçen günüme hamdolsun.
mama yedirmeden ikiz büyütülür mü,
büyüse de ikiz baktım denir milmaz:

hoşgeldin aramıza canım,
hayırlı uğurlu sağlıklı bebeklerin olsun,cinsiyetleri ve adları ne?
canım bir yeri ağrıyan bebek kesinlikle kucağına alsan da susmaz,
seninki kucağa alınmak istemekle alakalı diye düşündüm,ayrıntıları dikkate alarak değerlendirmek lazım,neden,ne zamanlarda bunu yapıyor,
açlık yada tokluğu ne durumda?

canım bana da bir temizlik lazım aslında ama evden çıkıcam diye hiçbişeye dokunasım gelmiyor,
sadece günlük çamaşır,bulaşık,temek ve süpürge o kadar sempatiksalakcinni

ayyyyyy en korktuğum şey yanık yaaaa,
Allah hepimiizn evlerinden uzak kılsınn,
çok çok çok geçmiş olsun,
ama küçük çocuklarda daha çabuk iyileşiyor bu da gerçek,
ay annesiini düşünemiyorum bile ooooffffffffeyvahedigeldismile

öptüm ben deeeeeeeeeopuyorumnanaktan

canım eğer ihtiyaçları tam olarak yerine gelmişse,çocuklar belki de uyumak istemiyorlar,
normal akışına bırak bakalım ne zaman gerçekten uyku isteyecekler,
bilmem ki ayrıntılı konuşmak lazım canım yaa,
yaz bıuraya takıl sık sık,Allah yardımcın olsun,
ama oturur inan...

slm ya benim sütüm anca 40 cc çıkıyo günde, çoğalması için ne yapabilirim
bak canım kilo olayına takılmıyorsan kesinlikle sayıyorum
tahin helvası,
bulgur pialvı,
zamanın meyvesi armutt,
rezene çayı,
çay,pötibör bisküvii
cacığa salataya booll dereotuu
elma suyu,
köfte,
salata yeşillikleri,
bol suuuuuuuu

kesinlikle hala emziren bir anne olarak hepsi tek tek denenmiş olup şiddetle tavsiye ettiğim besinler bunlar,
daha aklıma gelirse yazarım..

canım benim de 50 lik yüklemem aynen 147 çıkmıştı,
sınırda bu ikizlerde o kaar olur,boşver hiç 100lük yapıp seni aç bırakmayalım demişti bana doktorum,
hiç te bişey çıkmadı sonrasında bende,
inşallah sende de sorunsuz olurr

bebeklerinizi nasıl giydiriyorsunuz?ben çıtçıtlı badi giydiriyorum ve çorap ta giydirmiyorum. acaba üşürlermi?
çıtçıtlı badi,bazen sadece bezzzzzzsempatiksalakcinni:lepi:
bırak dağınık kalsın yaaaw,ne çorabı canım benimm-tatlicadiarzu-

Üşümezler cnm havalar o kadar sıcak ki ve onların vücut sıcaklığı bizimkilerden daha fazla olduğu için en iyisini yapıyosun,nasıl alıştırısan öyle gider.....benimkiler ekim ayında doğdu ilk zamanları kış aylarına geldi ama ne yün yelek ne yün patik giydirmedim bir kısa kollu çıtçıtlı bady içlerine birde üstüne uzun kollu tulum giydiler bütün kış.....

bu akşam eve dönerken Halemi yandaki komşum aldı eve,
normalde bensiz durmaz,gitti gelmek bilmiyor,
komşunun iki çouğu var,onunla konuşmuşlar,oynamışlar,
bi ara yaw sesiniz çıkmıyor diye kafamı uzattım,bizimkinin önüne oyuncaklar dökülmüş bıcır bıcırr oohhhh,

öbür kızım Sarem de eve düşkün,resmen eve geldimi çocuğumun yüzü gülüyor,

ama babası Halenin 4.gün düşen göbeğini çöpe atmıştı,
ben de Sarenin göbeğini evde saklıyorum hala bunun da etkisi var mı acabaaa yaaaww bilmiyorumkismilesempatiksalakcinni

slm ya benim sütüm anca 40 cc çıkıyo günde, çoğalması için ne yapabilirim
ne kadar süre bekledikden sonra 40 cc çıkıyo? ben rezene çayı aldım bebekler biçin kendimde içiyorum ondan günde 1 fincan en iyi o süt yaparmış. bol bol su içiyorum ve eczacı arkadaşım var o bana kuru incir önerdi günde 10 tane filan faydası oldu sanki...

Uploaded with ImageShack.us

işte bizzzzz
maşallah fatoşcum çokkk güzeller...

evet canım kendim bakıyorum. biri 3 kilo diğeri 2200 doğdu canım.

bendesadece çıtçıtlı badi ve çorap giydiriyorum. ayaklar uç nokda üşür dedi dr umuz...

Halemin oyuncaklarla oyalanırken uyuyup kalması kızlar

dorukçum evet sizinkiler daha küçük,
çorap giydirilmesinde fayda var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…