Arkadaşlar,ikiz annelik dönemi nasıl geçiyor?

dorukkcum biz baby max ın üç tekerlekli jogger modelini almıştık inanırmısın hiç kullanmadık diyebilirim kızlar nedense sevmediler yanyana diyemi bilmem artıkkafamçokkarıştışimdi ayrı ayrı puset aldık onları kullanıyozkaydirigubbakcemile3

:) bu zor dönemler ne zaman geçecek acaba. çok bitkinim ve sanırım psikolojim bozuluyo. iki bebeğe yetişememek çok kötü

canım benim kızımda da aynı sorun var kusma problemi.doktorumuz besledikten sonra yastığa yarım saat yatırmamı söyledi ben öyle yapıyorum eskisi gibi besledikten hemen sonra hepsini kusmuyor 1 saat sonra az bir sızdırıyor.

benim kuzenimde ondan aldı hiç memnun değil çok pişman oldu çok hantal ve bebekler nerdeyse üstüste oturuyo gibi bagajada sığmıyo zaten:)

Bebek arabaları konuşuluş ..Biz de kararsızız..Acil değil henüz,doğumdan sonra da alınır.Ama karar vermek lazım..Ayrı ayrı iki puset mi alsak diyoruz eşimle.Nasıl olsa tek başıma dışarı çıkmayacağım,aynı şekilde eşim de.....
Diğer türlü yan yana zaten hiç düşünmedik..Önlü arkalı olanlar da kafamı kurcalıyor

Allah iyiliğini versin emi ciddimisin kız gerçektenbilmiyorumkismile
vallaha ciddiyim ya psikolojim bozuldu bu kilolardan alışveriş yapamıyorum kendime güvenim kalmadı desem yerdiri

arkadaşlar 56 günlük olduk ve benimkiler 3. gün kakalarını yapıyorlar acaba bir sorun mu var?fitilimiz var acaba ne zaman koymalıyım?

sorun yok canım ben 6 güne kadar bekliyorum hiç bişi olmuyodu son çare fitil kullanıyodum şimdi gayet rahatlar hem ek gıdaya geçince hemde 6 aydan sonraki mamalarda prebiyotik maddesi var ben çok çektim kabızlık abartmıyorum 4 ay felan sürekli kabızlardı bekletmek benim yöntemimdi ben ilaç kullanımına kendi adıma biraz karşıyım çünkü zeytinyağı deneyebilirsin ama hatta mamalarına felanda atabilirsin

heheh süper vallaha bende atıyom ağzıma bazı lezzetli oluyoooo

Kızlar bişi sormak istiyorum kalca cıkıklıgı tesitini yaptırdınız mı ...
Ogluma ben yaptırmak istiyorum içimin rahat etmesi için bir ayagının hep ucuna basıyo RAbbim hayırlısnı versin..

yani ben yaptırıdm 1. ay sonunda usg ile bakıyolar zaten çok kolay bişi yaptırabilirsin

arkadaşlar ikisi birden ağlamaya başladığında ne yapıyorsunuz. benim elim ayağıma dolaşıyo çok stres oluyorum...
önce sakinliğini koru canım 5 dakka ağlamayla hiçççç bişeycik olmaz sonra neyle sakinleşiyolarsa onu yap mesela altlarını aç çok sever bebekler onlar sakinleyince sende sakin sakin açlarsa mama yap oyun istiyolarsa oyun oyna mesela

:) bu zor dönemler ne zaman geçecek acaba. çok bitkinim ve sanırım psikolojim bozuluyo. iki bebeğe yetişememek çok kötü
canım her bebek bir olmaz tabi ama bu bi süre artarak devam edecek en yakın zaman 4 aylık olduklarında biraz rahatlıyacaksın 6 dan sonra dahada rahatlayacaksın canımm ilk zamanlar ne zor oluyo çok iyi bilirim heleki yalnızsan rabbim yardımcın olsunnn

ya arkadaşlar bebek arabası sorunu gerçekten ciddi bi sorun insan ne yapacağına karar veremiyor hapsinin kendine göre artısı eksisi var yani yanyanada alsanız arka arkayada alsanız yada tektekte alsanız hah şlte bu diyemiyorunuz ikililer kolay kolay bi yere sığmıyo çok sorun yaşıyoruz ben medşcalparkın ordaki kadir hasın asansörüne binemiyorum mesela geöen taksimde otoparka girdik ordada asansöre sığmadı elimle çıkartıp duruyorum yani bebek arabası hep sorunlu köprü geçecez mesela hayydiii sırtlanıyoruz

neyse benim ikili yanyana var birde tekli pusetim var bebeğin tekiyle de rahatça çıkıyom ikisi ilede yani ne bilimm allah yardımcımız olsunnn

nasılsınız kızlarrr ben dün akşam kızımıda laıp annemlerle beyazıta ramazan şenliklerine gittim güzeldi değişiklik oldu bide tam dua kitabi aldım yusuf tavaslının kalınca bişi acayip sardı vallaha okuyomm besmele bereketmiş ızlar bolca çekmek laızmm

evet yalnızım yalnız bakama zorundayım. üst katımda kaynanam var ama halden anlamaz biri. çocuklar cıyak cıyak bağırsa da yarım saat sora gelir. bu nasıl vicdan bilmem. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

cok sağol canım sizin de az kalmış allah hayırlısyla göstersin insallah o güzel günleri
inşallah canım çok sağollopuyorumnanaktan
Ogluma ben yaptırmak istiyorum içimin rahat etmesi için bir ayagının hep ucuna basıyo RAbbim hayırlısnı versin..
canım ben ikisi için yaptırmadım,
sadece birinden doktor istemişti,ona yaptırdım,
kalça çıkığında ayak ucuna basmak bir belirti değildir ama,
bacak boğum çizgileri simetrik mi buna bak canım..
opuyorumnanaktan Şeniz
ay bu gece bein hale de uyandııı,
çocuk uykusunu almış resmen elinden tutup gezecek sempatiksalakcinni
yat kızım yok,uyu kızım ne bağırmak,
ay sen aklıma geldin vallaha,
dedim o kadar söylendim çocuklar uyuyor diye,al sana ne çekiyor kız böyle diye aklıma geldinohaoldumsmile

canımmmm maşallah ne güzel isimleri var mış kızlarınınnn,çok öp annesi benim için lütfennnopuyorumnanaktan
canııııım kusmak hele ki burnundan gelircesine kusmak pek hayır değil,
ateşi falan da yoksa benim Sare'm gibi mide reflüsü bile olabilirrrrrohaoldumsmile
ayrıntıları konuşalım burdann

hymary, tavsiyene teşekkürler. sölediklerini yaptım. oğlum kakasını yaptı.
alkisalkisalkis Şeniz
arkadaşlar ikisi birden ağlamaya başladığında ne yapıyorsunuz. benim elim ayağıma dolaşıyo çok stres oluyorum...
ah canım yaaa,
sıkıntılı bir dönemdesin belli ki,
ben herrşeye ağlardım,nasılsın derlerdi başlardım hıçkırarak ağlamaya,
tabi ki yetişemiyoruz fakat biri daha çok aplarken öbürüyle konuşmak,
birini biraz susutrunca öbürünü almak,
ama bunların hepsini yaparken konuşmak,
şimdi şöyle yapmam lazım,şimdi böyle diye,,
onları hayatına bir yük değil,bir arkadaş sana emanet edilmiş bir dost gibi görmelisin,
geçiyor bu zamanlar canım,
3 aydan sonra daha güzel oluyro herşeyyeyvahedigeldismile

bebek arabalrı konuşulmuş,
araba arkasına iki arabamı koyulacak,o zaman sığıyormu mesela?
ben de de kraftın üç tekerlekllisi var,
ikisiyle beraber çıkınca arabanın arkasında duruyor çiftli,ikisinde onu kullanıyorum,
sonuçta bu ikizlerle arabasız da bir yere sığamaz oldukiarabanın sığmasını beklememeli sempatiksalakcinni

yalnız değilsin canım bende aynı durumdaydım. doğumdan önce herşeyi yapan eşim doğumdan sonra akşam 20,30 da yatmaya başlamıştı. her iş bana bakıyodu çıldırdım. 40 ımız çıkınca anneme geldim. eşimde şimdi annesinde kalıyor. çocukları özledim diyip duruyor.. ee napalım hayatta herşey onun istediği gibi olmaz. bende insanım sonuçta. seninde gidebileceğin bi yer ya da sana gelebilecek birileri yok mu? ben bu şekilde rahat ettim valla...

hymarycim, inan söylediklerin beni rahatlatıyo. ben de aynen öyleyim ağlıyorum. ama onların ağlamasına dayanamadığım için ağlıyorum onları bir yük olarak gördüğümden değil. Allaha dua ediyorum onlara ve kimsenin yavrusuna bişe olmasın sağlıkla büyüsün diye. eşim 6 da işten gelio ama biraz yoğun çalıştığı için tekrar çıkmak zorunda kalıyo. anlayacağın biz Allaha emanetiz. Rabbim şu mübarek günlerde bizlerin yardımcısı olsun..

cemre burnundan kusuyor doğduğu günden beri. genelde hergün kusuyo. dr söyledim yapacak bişey yok dedi. 3 ay dolunca geçer dedi.

bende bugün bebek arabalarına baktım..

ben baston puset ve birleştirme aparatı alıcam. ikiz arabaları ne asansöre sığıyormuş nede bi yere..

şu arabayı düşünüyorum fiyatıda uygun......

http://www.hizlial.com/bebek-cocuk/...rli-baston-bebek-arabasi_09.034.1117.0023.htm

bide şu aparatı alıcam

AKSESUARLAR - Prince Lionheart - Prince Lionheart Puset Birleştirme Aparatı - Bebeğiniz için herşey..Bebek Arabası,Park Yatak,Oto Koltuğu,Nike Ayakkabı,Kraft,Chicco,Maxi-Cosi,Jane,Nuk,Medela,Avent,Similac, Milupa

canım, ailem istanbulda ben adapazarındayım. ben de ordaydım. bir haftadır yalnızım ve bunun zorluğunu yaşıyorum. eş olayına gelince evet eşimi çok seviyorum ama ne yazıkki o da bana yardımcı olamıyor. şöyle düşünüp baktığımda sadece benim hayatım değişti. herkes hayatını eskisi gibi yaşıyor. bu da eşim dahil herkesten soğumama neden oluyor galiba. ev işi bana bakıyor ki ev aldı başını yürüdü. bebeklerim iiçin herşeye katlanıyorum. Allah yardımcımız olsun..

sağol burcucum,seni ve sıkıntılarını çok iyi anlıyorum inan,

size bişey söyliyim,
burda hiç eşimi şikayet etmedim ama söyliyim de içiniz rahatlar belki,
çocuklar doğduğundan bu yana kıymetli eşimm,gece bir kere de o kalkıp çocuklara mamasını vermemiştir,
hassas bir işle uğraşıyor ve uykusuz kalmak istemiyor,ben de zaman zaman kızsam da herşeyi kendim başarabilmek adına onu bir kere olsun gece dürtüp sen yedir bir kez de demedim,mübarek günde Allah şahit,
varmı böylesi
fatoş canım hiç düzenimi değiştirmedim,erkek milleti bizim halimizden ne anlar,
çocukalrımı uyuttum yatak odama gittim,bir kere yanımda yatırmadım,bir kere yanlarında uyumadım,
sonuçta erkekler ilgi istiyor,ben de kendi hayatımı sürdürmek istiyordum,
ya anlatsam bitmez yaa,
çok zordu,ama bugün gece uykularına hamdedebiliyorsam bu Allahın izniyle ve kendi başarımdır sadece diyorum ..
Siz de kendiniz göğüsleyin herşeyi inşallahh..

aynen canım herkes kendi hayatını yaşıyor,
sadece sen kalıyorsun çocuklarınla başbaşa,
bu yüzden kimse benim çocuklarıma bakmak zorunda değil,
işleri elverdiğince yardıma gtelirlerse ne ala,ama değilse diyordum,yine ağlıyordumm,
işte bu yzüden çok zro günlerdi,
ve bu yüzden şimdi ne kadar zorlansak da ilk zamanlar çok daha zor..

Canım bizde yaptırdık oğluma kalça çıkıklığı testini.Çok basit bir işlem,5 dk.sürmüştü resmen.O teste bile özelde dünya para alımışlardı.lmaz:

Sizden dr.1 aylıkken istememişmiydi?

Canım benim oğlumda çok kusuyordu ilk zamanlar.
Hemde ne kusama burnundan bile geliyordu kuzumun.
DR.yedikten sonra hemen hareket ettirmeyin dedi.Birde ince bir yastığa yatırın demişti.
Şimdi neredeyse hiç kusmuyor diyebilirim.Eğer kusma fışkırarak olursa işte o kusma tehlikeliymiş ona dikkat et canım.

cemre burnundan kusuyor doğduğu günden beri. genelde hergün kusuyo. dr söyledim yapacak bişey yok dedi. 3 ay dolunca geçer dedi.

[/url]

nası yapacak bişey yookk yaaa,
o akdar çok şey var kii
önce bunun adı ve teşhisi ne onu söylesin bence klava:
kusmak ne kadar zro bişey o biliyormuyumuş acabaklava:

Fatoşcum bebişlerini güle güle büyüt. Resimdeki bebek arabasından bende aldım iki tane çok güzel, hafif, katlanınca küçücük kalıyor, çok şık kullanışlı ama birleştirme aparatı olmuyor, çift tekerlek olduğu için arabalar birbirine tam yanaşmıyor. Ama arabayı tavsiye ederim. Ben de tanesini 75'e almıştım bir mağazadan.

kızlar inanın yazdıklarınızı hayretle okudum.

Nasıl olurda eşleriniz kendi çocuklarına bakmazlar şaşıyorum valla ya.

Hele o kayınvalideler yokmu,kimbilir çocuk olana kadar neler ettiler size,olmuyor ah bir olsa diye,şimdide bakmıyorlarmış.............. töbe töbe,yine sinirlendim ya.

Canan sanada çok güldüm.Ahan bir canan daha demişsin.Bende ikinci canan arkadaş arıyorum burda

Eşim saolsun gece 4,5 kadar o bakar,yedirir,uyutur,altını bile alırjhbnöo
Sonra nöbeti ben alırım,bazen çok ağlar sıpa,kaldırırım yine eşimi hiç hayır demez,hemen olaya elkoyar.Benim oğlanda edepsiz hemen susar ya,deli olmamak elde değil.Hakkını ödeyemem valla eşimin.

Kızlar bizim hiç özelimiz kalmadı valla,eşimle kardeş olduk resmen.Sizdede olmuşmuydu bu ilk aylarda.:kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…