Selam kızlar.Biz geldik.Kontrolümüz iyi geçti.DR.duyuyor herşey yolunda dedi.
eeeeeee ben bunu biliyordum zaten,oğlum utanmasa ben konuşurken cevap bile verecek sanki,duyduğuna çok emindim zaten.Ama dr.uyuzdur illa ister işitme testiniz nerde diye.
Yaptırmadık demeyelim diye gittik işte.
FİRDOFS canım senin sıkıntın başkaymış yav,bizimkisi tamamen zamansızlık :kedi:
oğlumun hisleri çok kuvvetli galibada
kimsecikler yok ama belki bir gelen olur. arkadaşlar oğlum bıraksam 10 saat uyuyacak. dün öyle oldu. ben de o uyurken mama verdim. bir de malum yalnız olduğum için yemek yapmaya pek vaktim de yok sütüm iyice azaldı. nerdeyse hep mama verir oldum. ne kadar mama vermeliyim? acaba aç mı kalıyorlar?
kimsecikler yok ama belki bir gelen olur. arkadaşlar oğlum bıraksam 10 saat uyuyacak. dün öyle oldu. ben de o uyurken mama verdim. bir de malum yalnız olduğum için yemek yapmaya pek vaktim de yok sütüm iyice azaldı. nerdeyse hep mama verir oldum. ne kadar mama vermeliyim? acaba aç mı kalıyorlar?
kızlar inanın yazdıklarınızı hayretle okudum.
Nasıl olurda eşleriniz kendi çocuklarına bakmazlar şaşıyorum valla ya.
Hele o kayınvalideler yokmu,kimbilir çocuk olana kadar neler ettiler size,olmuyor ah bir olsa diye,şimdide bakmıyorlarmış.............. töbe töbe,yine sinirlendim ya.
Canan sanada çok güldüm.Ahan bir canan daha demişsin.Bende ikinci canan arkadaş arıyorum burda
Eşim saolsun gece 4,5 kadar o bakar,yedirir,uyutur,altını bile alırjhbnöo
Sonra nöbeti ben alırım,bazen çok ağlar sıpa,kaldırırım yine eşimi hiç hayır demez,hemen olaya elkoyar.Benim oğlanda edepsiz hemen susar ya,deli olmamak elde değil.Hakkını ödeyemem valla eşimin.
Kızlar bizim hiç özelimiz kalmadı valla,eşimle kardeş olduk resmen.Sizdede olmuşmuydu bu ilk aylarda.:kedi:
uyumuyolar uyumuyolar uyumuyolarrr artık dayanamıyorum inanınki ya yatağa yatmak istemiyorum artık kalk yat kalk yat ifrit oluyorummgünaydin hepinize...
ayh bu cocuklar neden uyumaz sıcaklardan bunaldım kıs gelsede kurtulsak ya
tarihci geçmiş olsun gercekten cocuklarla ugrasmak zor
canım öncelikle şunu söyliyeyim tek yapamam demişsin ya ağlıyolar kucak istiyolar felan diye işte buna alıştırdınız siz her ağladığında biri almıştır oysa yalnız olsan alamayacağın için o da alışacaktı ağlandığında kucağına alınamayacağına bir iki ağlayacak sonra alışacaktı bu biraz kötü haber ama sen yinede en yakın zamanda yalnız bakmaya alış çünkü terbiyeyi sadece anne vermeli 4-5 kişi olunca herkes ayrı terbiye verecek senden yüz bulmazsaa anne anneden babanneden bulacak 6 aydan sonra aklı ,yice ermeye başlıyor bu yüzden biran önce eve çıkmaya çalış çok öpüyorum cnaım sevgilerrNe güzel sohbetler olmuş..
Canan hymary artvinli ilginiz için tşk ederim..
Hymarry evet ayak ucuna basmıyo diye korkuyodum ama işte insan vesvese yapıyo kendine gittim ALLAH a cok şükür sorun cıkmadı
ALLAHa cok şükür annemde kayınvalidemde her konuda cok yardımcı oldu ..
Hadi insan annesine herseyi diyo ama ben kayınvalideme herseyi söyledim sinirli oldugum zamanları bilie cekti ama sunu söyliyorum tek bakan arkadaslara tamam cok zorlanıyosunuz ama kimseye muhtac değilisniz ben muhtac hissettiğim için hep kızıyorum neye kime kızdıgımı blmeden..
Bir an önce evime geçip aglasalarda zırlasalarda ben büyyüttüm demek istiyorum ..
Daha bir evim bile yok daha sıkıntılı zamanlar geçiriyorum
CAnan beni sormussun canım hala bir eve gecemedim gercekten deniyorum olmuyor bakamıyorum tek basıma ikiside aynı anda kucak istiyo aglamaktan bir hal oluyolar susmuyolar yaa bide eşimin işi belli degildi avrupa yakası olma ihtimali vardı kesinleşti bu arada cocuklar büyüdü bayramdan sonra yeni hayaller inş bakalım bozulmassa..
aha bi canan daha sana yemin ederim eşim dört gözle 40 kımın çıkmasını beklersen ben şu kırk bitmese diye dua ediyordum ilişkiye girmek işkence idi midem bulanıyor canım istemiyor iğreniyodum bi süre böyle devam etti sonra geçti sanıırm biraz psikolojik nedn dersen kıaca anlatayım düşüncemi çok ama çok yoruluyoruz eşlerden istediğimiz desteği bulamıyoruz hep eksik kalıyolar bebek yokken yaptığımız gibi hizmet istiyolar 3-4 çeşit yemeklerini yapalım akşam tatlılarını meyvelerini getirlelim gömleklerini tastamam dolaba ütülü koylım istiyolar bu istekleride bizi delirtiyo bizde ona sinir olduğumuzdan biraz onun isteğini yapmamak cezalandırmak gibi birazda bu beklentilerinden dolayı sanırım soğuyoruz ne bilim yaa geçiyor amaalsanaalsanasmilebende sadece ben mi böyleyim diye düşünüyordum.tüp bebbek tedavisine başladığımız günden beri bizde kanka olduk:).aslında sorun bende,o kadar çok vajinal muayene geçirdim ki artık öyle birşey midemi bulandırıyor.gerçekten eşimin bana dokunmasını bile istemiyorum.napıcam bilmiyorum,onu üzmek canımı sıkıyor.yeterince anlayışlı davranıyor ama nereye kadar?geçen gün ufak bir mesele yüzünden tartıştık,bebekler sürekli mızmızlandı ve ikimizinde siniri gerilmişti.bende gel konuşalım dedim,psikolojik danışmanım çünkü ve sorunumuzu konuşarak halledebiliriz sandım.meğer eşim benim bu soğukluğumdan da çok şikayetçiymişkonuşarak hallolacak bir şey değil..napıcam bilmiyorum,doktora mı gitsem kızlar ya?
ver canım ver ben doğduklarındna beri veriyolarım günde 3-4 çay kaşığı ile başla 15 günde felanartırarak devam et 4-5 aydan sonrada doldur biberona ver istediği kadar içsin opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanbirde tecrübeli anneler sizlere birşey sormak istiyorum.bugün 3.ayımıza girdik.doktorumuz 3 aylık olunca artık su verebilirsiniz demişti.şimdi aradım kongreye gitmiş ve cebi kapalı.sizce ne kadar su vermeliyim ilk başta?artık sütüm hiç gelmiyor nerdeyse,mama verdiğim için su gerekliymiş.
evet hayatım inan ben 33 den sonra taharetimi bile göremiyorudm banyoda eşim yardım ediyordu duş almama mesela evden dışarı çıkmaz olmuştum alışveriş merkezine gitmiştim 2 kez ondada tekerlekli sandalye ile dolaştım inankii sağlıkla kurtul cnaım al meleğini kucağınaaaopuyorumnanaktanmerhaba kızlar,
30. haftayı geçtiğimden beri hayat daha bir zorlaştı, aayaklar şişti, ağrılar arttı, midem iice yukarı çıktı yemek yemek zorlaştı vs vs, ama enn çok da sizleri düşündüm walla, bir bebekle bunlar yaşanıyıorsa sizler hamileliğin sonunu ne zor geçirmişsinizdir. Allah dağını biliyor karını ona göre yağdırıyor demek, ben herhalde hem taşıyamaz hem de başedemezdim ikizlerle.
bizim de 2010 yılında siftahımız yok eşimle, son kontrolde doktor bir düşündü filan cinsellik yok dedi tekrar, kendimi zor tuttum şu halimle var desen olacak mı sanki dememek için, sağdan sola dönemiyoruz yatakta özeli mi kalmış ?
başımın ağrısı geçmedi yaa:1no2:
yorgunluk,uykusuzluk,stres...çıkıyo acısı insandan valla kulaklarım uğulduyo:1shok:
evet evet yemekten sonra verin kızlar önce verirsek tıkanırlar maryy nin söylediği gibiiihituci canım sudan bir zarar gelmez,
ben hep verdimm..
fakat beslenmeden önce verme çünkü bu sefer karnı doyar ve iştahı kesilir..
yani istedikçe ağladıkça ver uykudada ver bişi olmaz bende veriyorum ama 10 saat aç bırakma yani sütümde azalıyo deme sakın sütün küser alay etmiyorum gerçeten oluyor bu süt psikolojik hayatım ne kadar beyninde sütüm var dersen sütün oluyoo inanki b,de sık sık emzir bak göreceksin artacak tabi bide suukimsecikler yok ama belki bir gelen olur. arkadaşlar oğlum bıraksam 10 saat uyuyacak. dün öyle oldu. ben de o uyurken mama verdim. bir de malum yalnız olduğum için yemek yapmaya pek vaktim de yok sütüm iyice azaldı. nerdeyse hep mama verir oldum. ne kadar mama vermeliyim? acaba aç mı kalıyorlar?
Canım bugun tvde izledim rezene cayıda artırıyomus hızlıcana yapıp içebilirsin ..
Gercekten tek bakmak zor ALLAH yardımcın olsun bebeklerinde uslu olsunlar inş.
Ben hep 2 saat bir besledim halada öyle devam ediyolar hala bile 3cc içiyo ama 2 saat sonra tekrar istiyo bizimkiler cok az yiyyolar bide sıcaklar yüzünden cok iştahsizlar
herkese günaydın... bu gece azda olsa uyuyabildim minikler çok şükür işdi bu gece.2 gündür uykusuzdum akşam sohbetler olmuş ne güzel benim misafirim vardı 1 de gittiler..
fatoşcumo arabanın kırmızısından bende var az kullanılmış komşumun kızındı sağolsun bana verdi..çok sağlam bişi.. ama aparat konusunda bi araştır derim o aparatlar her modele uymuyomuş dün bende çok araştırdım.. bide en az 3 aparat almalısınız dediler bana. wavy sağolsun bi site söyledi bana ordan nerdeyse sıfır gibi ikinci el buldum sanki kullanılmamış onu alıyorum bugün.
eşler şikayet edilmiş. benim eşim bu hafta izindeydi sağolsun tüm gece sahura kadar ilgilendi ben uyudm. ama çalıştığı zamanlar uykusuz kalıyo ve tüm gün araba tepesinde allah esirgesin ben bakdırmıyorum zaten...bende 20. günden beritek başıma bakıyorum.. bu kimsenin umrundamı hayır değil. madalyamı takacaklar tek başına bakıo die hayır... zorda olsa bazen çıldıracak gibi olsamda hayatımda yaptığım en güzel şeyler bu kızlar:)iyki doğurmuşum iyiki ikizlerim olmuş hamdolsun rabbime bu zor günler elbet geçecek tıpkı hamileliğim gibi....
artvinlikuzum hayırlı haberlerle gel inşallah.ama bu veletler bizden iyi duyoyo :)
gelim dvem mi seninkinüüüüüüüüüü alsanaalsanasmilekızlarr yarın dorum istanbuldayımm primanın bebek şenliği varrr benimkiler bizi yapamaz ama izlemye gideceğmmmm sizide beklerimmmm
ya büyükçekmecede oturan biri vardıı oraya gidicem bana bi el sallarmııı
hymaryy biizm erdek işi yattı gibi şekerrr eşim pek oralı değilll
günaydın canım nasılsıınn,günaydıııın kızlaara.s. güzel bi haftasonu olsuunn inşallah:Saruboceq:
gelim dvem mi seninkinüüüüüüüüüü alsanaalsanasmile
günaydın canım nasılsıınn,
havalar burda baya fark etti,senin oralar sıcak mı halaa?
ben geldiiimmkızları uyutmaya çalışıyoomguclubacismile
canım yaa izmir hala sıcak ve bunaltıcı maalesef yaaalaelaelaelaelae
napoon,kızlar napıoobugün gittik chicco nun mr.party mama koltuğunu aldık ama eve çıkaramadık arabanın arkasında dahakaydirigubbakcemile3 orda denedik hoşlarına gitti fisher price da vardı ama oturma yeri dar gibi geldi bana:uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?