Arkadaşlar,ikiz annelik dönemi nasıl geçiyor?

körmüymüş doktor,onu duyup duıymadığını anlayamıyormuymuş hıh:umursamaz:
maşallah yavruyaaaaaa

kimsecikler yok ama belki bir gelen olur. arkadaşlar oğlum bıraksam 10 saat uyuyacak. dün öyle oldu. ben de o uyurken mama verdim. bir de malum yalnız olduğum için yemek yapmaya pek vaktim de yok sütüm iyice azaldı. nerdeyse hep mama verir oldum. ne kadar mama vermeliyim? acaba aç mı kalıyorlar?

nasıl yaaaohaoldumsmile
sürekli uyuması normal değil ki bu ilk zamanlarda,
kan şekeri mi düşüyor acabaa,
sarılık zamanı da geçti sizde,Allah Allah o neden ki :sm_confused:

acıktıkça ağlarlar,ben senin zamanında sanırım 60-75lik veriyordum,
ama eğer artarsa çok geliyor demektir,mama bittikten sonra da ağlıyorlarsa yetmiyor demektir,bunu izleyip değerlendireceksin

sütün olması için sadece bi çorba içsen,
bol su içsen,bi bulgur pilavı yapabilsen bile yeterr,
hiç olmadı humananın still tea diye bir çayı var,
bunların hepsi güzel süt yapar..

Son düzenleme:

Cnm bazı bebekler uykucu oluyorlar bu zamanlarında ama sen 3 saatte bir uyandırıp mutlaka besle,burnunu sık,ayağını falan sık hafifçe uyansın çünkü kan şekeri falan düşer anlamazsın...bende bebeklerimi ağırlıklı mama ile besledim ilk zamanlar biri 90 cc diğeri 60 yada 75 cc arası mama içiyorlardı cnm...ben bir öğün mama bir öğün anne sütü şeklinde besledim ilk 4 ay zaten sonra sütümde bitti.....

Canım bugun tvde izledim rezene cayıda artırıyomus hızlıcana yapıp içebilirsin ..
Gercekten tek bakmak zor ALLAH yardımcın olsun bebeklerinde uslu olsunlar inş.
Ben hep 2 saat bir besledim halada öyle devam ediyolar hala bile 3cc içiyo ama 2 saat sonra tekrar istiyo bizimkiler cok az yiyyolar bide sıcaklar yüzünden cok iştahsizlar

hehhe bizde bile hala öyle hayatım arada bozalım kankalığı diyoruz oğlum anında uyanıyor anasını elletmiyor anlayacağın hehehe

günaydin hepinize...

ayh bu cocuklar neden uyumaz sıcaklardan bunaldım kıs gelsede kurtulsak ya

tarihci geçmiş olsun gercekten cocuklarla ugrasmak zor
uyumuyolar uyumuyolar uyumuyolarrr artık dayanamıyorum inanınki ya yatağa yatmak istemiyorum artık kalk yat kalk yat ifrit oluyorumm
canım öncelikle şunu söyliyeyim tek yapamam demişsin ya ağlıyolar kucak istiyolar felan diye işte buna alıştırdınız siz her ağladığında biri almıştır oysa yalnız olsan alamayacağın için o da alışacaktı ağlandığında kucağına alınamayacağına bir iki ağlayacak sonra alışacaktı bu biraz kötü haber ama sen yinede en yakın zamanda yalnız bakmaya alış çünkü terbiyeyi sadece anne vermeli 4-5 kişi olunca herkes ayrı terbiye verecek senden yüz bulmazsaa anne anneden babanneden bulacak 6 aydan sonra aklı ,yice ermeye başlıyor bu yüzden biran önce eve çıkmaya çalış çok öpüyorum cnaım sevgilerr
aha bi canan daha sana yemin ederim eşim dört gözle 40 kımın çıkmasını beklersen ben şu kırk bitmese diye dua ediyordum ilişkiye girmek işkence idi midem bulanıyor canım istemiyor iğreniyodum bi süre böyle devam etti sonra geçti sanıırm biraz psikolojik nedn dersen kıaca anlatayım düşüncemi çok ama çok yoruluyoruz eşlerden istediğimiz desteği bulamıyoruz hep eksik kalıyolar bebek yokken yaptığımız gibi hizmet istiyolar 3-4 çeşit yemeklerini yapalım akşam tatlılarını meyvelerini getirlelim gömleklerini tastamam dolaba ütülü koylım istiyolar bu istekleride bizi delirtiyo bizde ona sinir olduğumuzdan biraz onun isteğini yapmamak cezalandırmak gibi birazda bu beklentilerinden dolayı sanırım soğuyoruz ne bilim yaa geçiyor amaalsanaalsanasmile
ver canım ver ben doğduklarındna beri veriyolarım günde 3-4 çay kaşığı ile başla 15 günde felanartırarak devam et 4-5 aydan sonrada doldur biberona ver istediği kadar içsin opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

evet hayatım inan ben 33 den sonra taharetimi bile göremiyorudm banyoda eşim yardım ediyordu duş almama mesela evden dışarı çıkmaz olmuştum alışveriş merkezine gitmiştim 2 kez ondada tekerlekli sandalye ile dolaştım inankii sağlıkla kurtul cnaım al meleğini kucağınaaaopuyorumnanaktan
başımın ağrısı geçmedi yaa:1no2:
yorgunluk,uykusuzluk,stres...çıkıyo acısı insandan valla kulaklarım uğulduyo:1shok:

canım yorma kendiniotur azıcık dinlen gözleirni kapa uzan ayağının altınada 2 tane yastık koy yüksel çok öpüyorummkaydirigubbakcemile2

hituci canım sudan bir zarar gelmez,
ben hep verdimm..
fakat beslenmeden önce verme çünkü bu sefer karnı doyar ve iştahı kesilir..
evet evet yemekten sonra verin kızlar önce verirsek tıkanırlar maryy nin söylediği gibiii
yani istedikçe ağladıkça ver uykudada ver bişi olmaz bende veriyorum ama 10 saat aç bırakma yani sütümde azalıyo deme sakın sütün küser alay etmiyorum gerçeten oluyor bu süt psikolojik hayatım ne kadar beyninde sütüm var dersen sütün oluyoo inanki b,de sık sık emzir bak göreceksin artacak tabi bide suu

ay benimkiler hala az yiyo kızzz

kızlarr yarın dorum istanbuldayımm primanın bebek şenliği varrr benimkiler bizi yapamaz ama izlemye gideceğmmmm sizide beklerimmmm

ya büyükçekmecede oturan biri vardıı oraya gidicem bana bi el sallarmııı

hymaryy biizm erdek işi yattı gibi şekerrr eşim pek oralı değilll

hepinize teşekkür ediyorum. 4 saat uykudan sonra uyandırdık mama verdim. sonra 2 saat geçti ve yine acıkmış doyurdum. inşallah bir düzene giricez. yarın doktorumuzu değiştirdik ona gidelim bakalım neler olacak..

eşim bugün yanımıza geldi annemlere. aparattan vazgeçtik ama o arabayı alıcaz yarın..

bende evimde kendim bakmak isterdim ama hem evin tüm yükü, hem malum ramazan, bide eşimin faydasız akrabalarına hizmet etmek istemediğim için geldim anneme rahatım valla :)

gelim dvem mi seninkinüüüüüüüüüü alsanaalsanasmile
günaydıııın kızlaara.s. güzel bi haftasonu olsuunn inşallah:Saruboceq:
günaydın canım nasılsıınn,
havalar burda baya fark etti,senin oralar sıcak mı halaa?

kızlar Sarem parmağını emiyor 3-4 gündürr eyvahedigeldismile

bugün doktora gittik. kızım 3900 oğlum 4500 civarında olmuş. gayet sağlıklılar dedi ve oğlum bıraksak 10 saat uyur dediğimde uyusun. kaldırma uykusundan dedi.bilemedim ne yapsamki?

fatoş hanım hayırlı olsun arabanız..
burcu bence o kadar küçük çocuğun uyuması pek sağlıklı değil,
gece beslenmesi gerekir,ilerleyen zamanlarda kalkmayabiliyorlar ama ilk zamanları bilmem yanii..

gelim dvem mi seninkinüüüüüüüüüü alsanaalsanasmile

günaydın canım nasılsıınn,
havalar burda baya fark etti,senin oralar sıcak mı halaa?

canım yaa izmir hala sıcak ve bunaltıcı maalesef yaaalaelaelaelaelae
napoon,kızlar napıoobugün gittik chicco nun mr.party mama koltuğunu aldık ama eve çıkaramadık arabanın arkasında dahakaydirigubbakcemile3 orda denedik hoşlarına gitti fisher price da vardı ama oturma yeri dar gibi geldi bana:uhm:

ben geldiiimmkızları uyutmaya çalışıyoomguclubacismile

ayyyyyyyyyyyyyhh hoşgeldin canımmmm Şeniz
hadi uyusnlar biran öncee,
ben de kızları uyuttum şu Yahşi cazibe dizine takıldım resmen onu izliyorum netten,çok iyi yaaa,
resmen dizide oluşturulan karakterler harika,gülüyorum deli gibi :roflol:,
hayırlı olsun tatlım masanız,hadi güzelce oturup hakkını versinler,
evin büyükmü,iki tane mi aldınız,ne kadara geldi,biz de bişey aldık mı ilk gece arabada kalır,kızlarla ikinci kez inemeyiz üşenip eyvahedigeldismile

tarihçi canım Sarem parmağını emiyor yaa,nedenn,napıcamm,
emzik almıyorr,bugün 4.markayı değiştirdik emzikte ama eliyle atıp parmağını emiyor yinee eyvahedigeldismile

hayırlı olsun canım iyi günlerde kullanın...
bisey sorucam san canım ya 1 yas asısını yaptırmıstınız galiba nasıl geçti ates filan oldumu

hymary canım cocuklar emziği kabul etmeyince ilerde mutlaka baska seyler emerler diye duymustum
ama nasıl vazgecirilebilir bilmiyorum bence bi doktoruna sor
ben hatırlıyorum ilkokuldayken hep bas parmağımı emerdim simdi ikisi arasında fark bişe var yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…