Arkadaşlar,ikiz annelik dönemi nasıl geçiyor?

slm kızlarrr... nbr? çoook sıcak ya, az önce mama almaya gittim geldim su gibi terledim, kuzularım hasta sağlık ocağına götürcem nasıl giderim bilmem, çağlam durduğu yerde terliyor ki dışarıda su gibi olur yine pöffff.. daha çok artarmı acaba hastalığı off yaa...

Ben şimdiye dek hiç şekerli bir şey vermedim vermeyeceğim de...artan hareketle beraber yavruların karbonhidrat ihtiyacıda artıyor..Ben bebe bisküvimizi evde kendim yapıyorum..hem şekersiz hem GDO suz...

Geçmiş olsun Kevserim...çok sıcak gerçekten...evde de ne klima açabiliyorum,ne de karşılıklı pencereleri...hasta olurlar diye..Allah yardımcımız olsun bu yaz zor geçecek heralde..bir tatile gidebilsek..ne iyi olur..keşke yavruyu sabah erkenden götüseydin..tam öğle sıcağı şimdi de..

ay geldim geldimm . kaswamm canım bewnim mmm..
ayyy yinee aynı eskisi gibi yaw. ben nasıl kaçırmışım bu topiği. aslında hymaryy canım benim söylemişti ben saftirik girdim ama göremedim sanırım diğer topikle karıştırdım. aceleci ben topiğin adını tam okumazsam olacağı bu. ayyy heyecan bastı bak:))
kıs kaswamm balım anlat bakem şu gdo suz şekersiz bisküviyi. benim bebe bisküvisi ile başım dertte çünkü şeker küpü veee bizm cadılar tadına alıştı anne sütüne dudak büküyolar..

bu arada bende evde peynir yapıyom yavrulara:))

ay geçmişi bilw tam okuyamadım. ne güzel kaynatmışsınız. ay herkes burda yine. ben pek takılamam sanırım. benim yaren cadısı uyandı mı esir alıyor beni. ama gözüm üstünüzde olacak..

Prety sen bizden çok çok tecrübelisin ...Ama ben sıra beklemeyi öğrenebileceklerini düşünüyorum..Biz şimdiden bunu başarabiliyoruz sanırım..alt açarken,mama yerken,kucağa alınacakları zaman bekilyorlar gerçekten...

Ay wavyimmmmmmm rüya gibi ya...senin avatarı gördüm ya içim çoştu inan..oy oyyyyyyyyyy yerim ben seni...verme o bisküviyi boşver...bak nasıl yapıyorum..15 kaşık un,100 gr tereyağı,1 çay bardağı pekmez doğal çubuk vanilya bulursan koku vermesi açıısndan koyabilirsin ama ben koymuyorum..yoğuruyorum bunları..hamuru açıp kurabiye kalıplarıyla kesiyorum ...minik kalıplarım var..ama bardakla da kesersin,bıçakla bisküvi formunda da kesersin..yağlı kağıdı fırın teline seriyorum..önceden ısıttığım 170 derecelik fırında 10 dk pişiriyorum...hemen çıkar sertleşmesin..sonra sıcak sıcak kapalı saklama kabıma alıyorum...oh mis gibi içim de rahat..

Son düzenleme:
Sende peyniri anlat bakalım...Şimdi çorbalarına ekmek katıyorum ama kendim yapıyorum ekmeklerini de makina da...

Nerde ki hymarry..msn de de yok kuzucum...ara ara gelip bakacağım sen yaz tarifi wavy..işim çok bugün..öperim hepinizi hatunlar..

kaswam hemen denicem . ay heyecanlandım yavrulara kendi elimle bişeyler yapmaya bayılıyorum. annem kafayı yiceksin diyor:)) düşün evde peynir yapıyom ya. annem diyorki köyde büyüdüm baban tuzsuz peynir diye sayıklardıda evde nasıl yapcam olmaz diyordum pes delü kıs diyor:))

kaswam çok basit valla. pastörizeden yapmadım. ama eğer yapacaksan tam yağlı süt olsun. bizim çok güvendiğimiz bi yerden getiriyor komşumuz sütü.. 2 litre sütü ocağa koy tam kaynama noktasındayken yarım çay bardağı üzüm sirkesi dök.iki üç kez daha fıklasın ocakta. sonra altını kapa. 15 dk beklet. bi süzgece temiz bir tülbent ser benim kıslar için kullandığım bi dene var seninde vardır eminim. sonra kevgirle tencerede oluşan peynir kalıbını al böyle üste kalıp gibi çıkıyor altta yeşil bir su kalıyor. sonra sar onu tülbente üzerine ağır bişey koy bırak süzülsün. bi kaç saat:)) ama ağır bişey şart sıkıştırıyor.. sonra al tabağa ohh mis gibi tuzsuz peynir. dip not. tuzsuz peynir çabuk bozuluyor. üzerine ve altına çok az tuz sepip streçle sararsan tuzlanıyor ama tuzu az koyacaksınki tuz çıkarmayla uğraşmayasın. yada hiç tuzlamadan iki günde tüketirsin. kesinlikle lordan değil direk peynir gibi oluyor:) bu arada peynir altı suyu çok faydalıdır. ama ben pek sevmem..

Çok dikkat ediyorum bende wavyim beslenmelerine..Gerçi pakete girmiş her şey en iyisini alsanda doğal olamaz ama ben ısrarla aptamille gidiyorum en masumu o olduğu için..o konuda da başka düşüncelerim oluşmaya başladı ..sonra konuşuruz bunları..Aman katkı maddesi olmasın aman gdo olmasın bu da nereye kadar gider bilmem?...keşke bir köyümüz olsaydı..çok istiyorum bahçeli bir ev..ekip,biçebileceğimiz gönül rahatlığıyla yiyebileceğimiz...

waawwwwwwwwwwwwww ne marifet,ne marifet maşallah..deneyeceğim bunu ama sirke verebilirmiyiz ki şimdi...çok içim yattı bu peynir işine de..içinde ne olduğunu bilerek vermek kadar rahatlatan bir şey yok beni...ellerine sağlık..opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanŞenizŞenizŞeniz

ay bende çok dikkat ediyorum canım .aptamili bnırakalı nerdeyse 1 aydan fazla oldu açıkçası. ben çok çektim aptamilden. kabızlık gaz kusma ama şimdi daha rahatım şükür.
ben bahçeli bir evde çok doğal bir ortamda büyüdüm ve okadar güzeldiki herşey. soğanımız domatesimiz bahçedendi. erik ağaçlarıyla ar ağaçları, gül , sümbül hanimeli ve mor salkımlarla bezeli bir bahçe düşün bir çocuk daha ne ister.. en büyük hayalim açıkçası. eğer balkonun varsa domatesini biberini yetiştirebilirsin. ben domates çabasındayım şu sıralar:))

canım sirke kesinlikle peynirde kalmıyor. yapınca daha iyi anlayacaksın kokusu bilem olmuyor:)

Şu an 14 günlük biri kız biri erkek çift yumurta ikiz annesiyim.Bol bol emip,uyuyorlar.Allahtan süt problemim yok.Hamileliğimi,hamile kaldığım kilonun altında tamamladım ve emzirdikçe daha da zayıflıyorum.Oysa okadar çok yiyorum ki.
Tek kaygım aynı anda ağlamaları,nadir de olsa oluyo.Sonuçta sadece iki kolum var.

Bir de sezeryan dikişlerime bişey olur mu kaygısı var,bebekleri kaldırıyorum,taşıyorum.Bu sezeryan dikişi konusunda kaygı yaşayan arkadaşlar,kendilerini nasıl rahatlatıyolar?Bana da yardımcı olabilirler mi acaba?

canım yavrularını sağlıkla büyüt inşallah. açıkçası dikişlerin öyle hemen atmaz. tabi ağır bişey kaldırmaman gerek. yavrular gönül rahatlığıyla kucakla kokla koynunda yatır. sonra istesende yatmıyolar koynunda(
bu arada ben 68 kilo ile doğuma girdim 58 kilo ile çıktım. ve 2.5 aylıklardı 55 kiloydum. ve annemin süt yapar çabaları ile şu an 68 kloyum..bilmiyorumkismile
ama arkadaşlar bilirler ben çok zor bir doğum süreci geçirdim. zayıflıyorum dediğim dönemler içten içe zehirleniyormuşum. içimde parça kalmış herneyse geçti gitti.. şimdi dombili bir anneyimbayanssulusmile

bu arasda naçizane bir tavsiye. benim yavruları biz hiç ağlatmadık. bir çok küçükti diğeri göbek fıtığı başımda büyükler. ıgh deseler kucaktaydılar. ve şu an sabırsızlar. sıra beklemeyi bilnmiyolar. hep gözün üstünde olacak ağlatmayacaksın. ağladımı bakmazsan akşama kadar trip yapıp herşeye nazlanıyolar. azcuk ağlat sıra beklemeyi öğrensinler.:)) sonuçta tek bakıyorsan başka çarende yok zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…