Arkadaşlar,ikiz annelik dönemi nasıl geçiyor?

FİRDOSCUM İSTEDİĞİN ŞEYİ BULMANA ÇOK SEVİNDİM CANIM,GÜZEL VE EĞLENCELİ OLUR MEVLÜDÜN İNŞALLAH TADINI ÇIKAR CANIM HYMARRY KUZUMUN DEDİĞİ GİBİ GİY ŞÖYLE BEYAZ Bİ GECELİK KURUL YATAĞA OH GEL KEYFİM GELkaydirigubbakcemile3:lepi:

HYMARRYYY KUZUUM NASILSIIN,KIZLARIM NASIL?:1huglumunekankayizsmile

kızlar iyi teyzesi maşallah keyifli bir akşamdı bu akşam,
bir günleri bir günlerini tutmuyor,yorulup uyudular..

Canım sen balık yağı kullanıyormusun kızlara?
Başka ne vitaminleri ne sıklıkla veriyorsun?
Sana daha önce bu soruyu sormuşmuydum ben eyvahedigeldismile

senin kuzular nasıldı annesi,bugün erken takılmışsın buraya,erken mi uyudular?

kızlar merhaba bu aralar çok kötüyüm bebişlerime kötü davrandıgımı düşünüyorum bılıyormusunuz artık onlara vurmaya bıle basladım ellerıne özellıkle ......dayanamıyorum kımı zaman .tek bakıyorum onlara eşim çok yardımcı oluyo sağolsun ama yınede yetmıyo.yanımda kımsenın yardımını da istemıyorum ne yapmalıyım yardım edin onların ilgiye sevgıye çok ihtiyacı var psikolojılerını bozacagım ondan korkuyorum yarrdım edın lütfeeeen kafayı yiyecegım yoksaaaa bı akıl verın bana.onları ne zorluklarla dünyaya getırdım ama yınede bunları bile bile kimi zaman sinirlerimi kontrol edemıyorum işte.çocuk yokkende böyleydım oldu yıne aynııyım off

ayyyyyyyy lütfennnn kıyamammmmmmm,
sana da onlara da ama olmazzzz,
yani çok zor gerçekten,
kendimizden geçiyoruz,
bir rahatlama yok,bir dışarı çıkma yok,bir kuaför,bir alışveriş,bir hava alma yok da yok,
gerçekten tek başına bakanların bu sıkıntıları var da var,
ama o yavrular sana muhtaç annesi,
atsan sokaklara peşinden gelemezler,
aç bıraksan bağırmaktan ağlamaktan başka bişey yapamazlar,
sen onlara vurduğunda onlar sana karşılık veremezler,
daha çok ağlar daha çekilmez olurlar,
yapma lütfen,
sıcak var,uykusuzluk var,susuzluk var,dışarı çıkmak istemek var,onların da istekleri şikayetleri var,
fakat dile getiremiyorlar,
kendini onların yerine koysana,
istediğin yada şikayetçi olduğun bişeyler varken,söyleyemiyorsun,bağırıyorsun,
senden kat kat büyük biri daha çok bağırıyor,hatta canını yakıyor,ne yaparsın,
seni çok iyi anlıyorum çok zor,fakat yapma,
eğer emzirmiyorsan bir uzmana uğrayıverip bir antidepresan başlayabilirsin,
bu ilaçlardaki seratonin hormonu mutluluk veriyor insana,heryere,herşeye çok farklı bakıyorsun,
yada hiç olmadı ben çok güçsüz düştüğümde enerji içeceği alırım,
ha bi de şu var,eğer oruç tutmaya çalıştıysan o da bizi çok etkiliyor,
ben sırf çocuklarıma zarar vermemek için bikaç gün deneyip borca bıraktım..

Kendini de,yavrularını da yıpratma,
onları çok aradık bizzz...

bana kızmayın ne yada kınamayın ne olur sadce akıl verın ne yapmalıyım çok zorlanıyorum bu aralar rabbım affetsın onları çok sevıyorum ama yınede kızdığım zaman çok bağırıyorum eşimde bana kızıyo bağırmamaı hiç istemıyo vurdugumu duysa çok kızar biliyormusunuz ama haberı olmuyoişte çok kötü bi anneyim kendıme çok kızıyorum aslında...............

biliyorum canım suanda ağlıyorum onlar uyudugu zaman kendımle başbaşa kalıyorum ve çok üzülüyorum gün içinde yaptıklarıma haklısın aslında ben suçluyum .o ilaçları düşündüm aslında öncedende kullanıyodum ellerımde vitiligo olmuştu doktourum sinirsel dedi o ilaçlardan birini verdı eşime geçen dedim başlasammı acaba diye o da sen hasta değilsin kendı kendını kontrol edebılırsın ilaçlara gerek yok dedi bende başlamadım canım.evet oruç tutuyorum bırakmadım hiç .burda olduguna sevındım

canım ağlama üzülme,
öyle yorulup yıpranıyoruz ki,
kendimizi kaybettik,
ben de eşime söylüyorum,ne saçlarım,ne kılık kıyafetim,ben bu değilim,
geçen gün kızkardeşime iftara gittik,normalde gittiğimde aman böyle penye donlar bilmem neler gidiyordum,
o gün toplu bir davetti tabi giyindim kuşandım,
bana dedi ki ay abla seni ne kadar zamandır düzgün görmemiştik:1shok:
ay ben de biliyorum düzgün olmayı ama gerçekten imkansız,
e bunların hepsi bizi ıypratıyor,üzüyor,seni çok iyi anlıyorum..
Ama bunlar geçicek,yavrularımız büyüyecek,beraber gezmelere çıkacağız inşallah,
ama en önemlisi senin keyfin,sağlığın ve tabi ki eşin ve çocuklarının mutluluğu,değil mi..
İlaölara karşı bu kadar ön yargılı olmamalı bence,
sonuçta şizofren değiliz,borderline değiliz,
bunlar sadece dediğim gibi seratonin arttıran mutluluk veren hafif dozdaki ilaçlar,
benim de geçmişte kullanmak istediğim çok oldu kızlar daha küçükken yani,
ama emziriyorum işte,
bence emzirmiyorsan ilaç ismi vermek istemiyorum,bir uzmandan muhakkak az doz iste ve başla derim,bunda delilik boyutunda bişey yok inan,
büyük destek oluyor,
çünkü normal değil,akıl işi değil bizim kaldırdığımız yük..

oruç tutmaya gelince hayatımda geçen yılki hamileliğim dışında asla oruç terktemedim ben,
fakat iki gün oruç tuttum pensescim,kırdım geçirdim çocuklarıalsanaalsanasmile
baktım ben hiç normal değilim,
ya ileride tutarım önemli olan sağlığım dedim..
yani sana fetva veremem asla,ama ben o dehşeti iki gün oruçlu halde yaşadım,
farzet ki iki çocuğunu ayrı ayrı hamileliklerle doğursaydın herbirine bir ramazan dönemi denk gelecekti zaten,
bunu ona say,
gerçi geride bişey kalmadı ama,bu da çok etkili yani,onu anlatmak istiyorum...

üzülme ağlama diycem ama bir depresyon dönemindeysen bu ataklar da çok normal,teselli de kar etmez,
ne yap et,bu sıkıntıdan kurtul arkadaşım,
çünkü çocuklarının ruhsal sağlığı asla geri gelmezz...

haklısın arkadasım inşallah düzelecegım dedıklerınede dıkkate alacagım aslında ilaç ismi verseydın ne iyiolurdu bızım tayınımız cıktı suan dogunun küçük bi ilçesındeyız canım buralarda bılıyorsun doktor bulmak zor bı sakıncası yoksa özelden atsan olmaz mı canım hayırlı geceler ben yatayım en iyisi canım yarın zor bı gün benı beklıyo

canım özelden mesaj attım,dediklerime dikkat et,
herşey yoluna girer inşallah,
yine gel buralara işte,yalnız değilsin,
burda çocuklarına yalnız başına bakan az da olsak biz varız..
Seni en iyi biz anlarız,
Allah yardımcımız olsun,
şimdi çıkmam lazım,
çocukları çok öp annesii...

iyi akşamlar arkadaşlar daha önce oğlumun başını tutamamasını yaşadıklarımızı yazmıştım oğluşum dünden beri başını tutuyor çok mutluyum bana destek olan cananıma wavye hymarrye çoooooook teşekkürler canım arkadaşım cananım seni çok seviyorum hem destek olup hem de derdimi arkadaşlarla paylaşıp araştırma yapmışsın canım benimmm çooooook özlendin

ne demek canım benim bizler burda birbirimize destek olmak için varız oğlun adına çok sevindim boşa hırpaladın kendni canım neyse geldi geçti bu da sana ders olsun soğukkanlı olmayı öğren biraz hayatımmm çok öpüyorummm

kızlar bu arada biz a ilçinle marmaristen iş arkadaşıyız hatta oda arkadaşıydıkkk bende seni çok özleidm cnaımmm ne güzel günlerdiiii:teytey
her zaman herşeyi paylaşmaya hazırım cnaım canın sıkıldıkça ara yazzz konuşalımm

senin kuzular nasıldı annesi,bugün erken takılmışsın buraya,erken mi uyudular?

hymarry kuzuum günaydıına.s. canım ben multitabs kullanıyorum 10 damla veriyorum günde ama 18.aya kadar kullanabilirmişiz sonra başka bi vitamine geçiceza.sbi de ferro sanol kullanıyoruz balık yağını vermiyorum ama başlamayı düşünüyorum canıma.s

bugün markete gittik bakındılar sorun çıkarmadılar çok şükür.yok arkadaşım uyumamışlardı ama ben bi bakiim topikte neler oluyo dedimkaydirigubbakcemile3

merhaba pensesa.s.yaşadığın sıkıntılara hiçbirimiz yabancı değiliz canım,burda çoğumuz bebişlerimize yalnız bakıyoruz ve kimi zaman sinirden çıldırdığımız,bağırdığımız zamanlar oluyor tabi ki bu bizim kötü anne olduğumuzu göstermez ki biz elimizden geleni yapıyoruz kuzularımız için değil mi bu zor günler geçecek merak etme ben de ilk zamanlar epey zorlandım canım ve senin gibi bebelerime çok bağırdım ve senin gibi sonra oturup ağladım o yüzden emzirmediğim için hymarry kuzumun dediği gibi ilaç kullanmaya başladım canım hafif ve düşük dozda ilaç kullanıyorum bence sen de kullanabilirsina.s
kendine ve bebişlere iyi bak canım ve buraya takıl sende dertleşir,paylaşırız canım:1hug:

Sareciğe geçmiş olsun canım ama diş çıkarması çok güzel.ufaklıklar büyüyor desene:).İnşallah senin neti kapatmayı unuturlar :) şöyle bir baktımda buraya çok katkın olmuş,seni çok iyi tanımıyorum ama gerçekten gitmeni istemezdim.

mevlütü 16 eylül gibi düşünüyoruz.okullar açılmadan yani.50 kişi falan gelir sanırım,evimiz büyük ama yinede nasıl sığacağız bilmiyorum.ben beyaz giymem sanırım çünkü kendim çok beyazım bana pek yakışmaz o yüzden.şöyle güzel bir elbise giymeyi düşünüyorum.sence bebeklere nasıl kıyafet alayım?

Maşallah canım,herşey yavaş da olsa yoluna girer inşallahh,sevindimm
çok ilginç,şimdi ikinizin de ikizleri mi var yani,vay anasını sayın seyirciler
görüşün,araşın,ne mutlu yaaaww:lepi:
günaydın canımm,
var ya bizim doktorumuz ısrarla bu balık yağını çok ama çok öneriyor,herşey unutulabilir,telafisi olabilir,takviye edlir,ama balık yağı aslla ihmale gelmez diyor,
kendi çocuğunda da ısrarla kullanmıi,
algıda,konsantrasyonda 1 ay içinde gözle görülür fark oluyor diyor,
bize Sarede çok çok tavsiye etti bunu,Halem zaten ergen gerisi malum,ona da veriyoruz ama,Sareye şiddetle ısrar etti,
inan unuttuğum zamandan sonra başlasam 1 hafta içinde fark ediyor çocuk yaa..
amann maşallah bu sorunsuz aile gezileri çok hoşuma gidiyor benim ama yaaa maşallahh,hep öyle kalsın kuzular opuyorumnanaktan
olumunekankayizsmile ,
ya ilaç kullanmaya karşı bir önyargımız olmamalı,
ben şahsen çok destek olduğunu düşünüyorum,
bir de yukarıda da yazdığım gibi oruç beni çok etkilemişti,tutmuyorum ben de napiyim eyvahedigeldismile
Şu mübarek günde bile cesaret edemedim,Sarem yine ateşliydi gece..

sağol canım güzel sözlerini bir iltifat addediyorum,
sanırım sadece daha önde doğum yapıp herşeyi daha önce tecrübe etmek biizmki,
yoksa zaten çok becerikli yada çok bilgili olduğumu hiçbir zaman iddia etmedim,
tekrar teşekkür ederim,
her zaman paylaşmak isterim samimi olarak,
burda olmasam da faceden ekleyebilirsin beni önce,telimi de yazarım sana gerekirsea.s..

canım mevlütlere falan insanlar alışık yaa,
isterse 100 kişi olsun insanlar anlayışla kendilerine yer beklemden çöküveriyorlar bir yere
inşallah herşey güzel olur,
mevlütler için mevlüt kıyafetleri var,tabi ki onlar olabilir ama böyle bandanalı falan,
ama değilse çıkamam dersen güzel şirin tulumlar bile meleklere çok yakışıyor,
ben bu anlamda beni zorlamayacak tercihlerde oldum hep,hani bu illa böyle olur şöyle olur diye bir kural yok,
beyaza gelince,ben de beyaz tenliyim,
mevlüdümde de beyazdım,başörtüme kadar,bir de böyle kırmızı yanaklı yanaklı bir makyaj yaptım hafif,aman pek güzel oldubayanssulusmile :kedi:,
beyaz en çok bize yakışır kııızzz

sarem bu sabah yine ateşli uyandı,
yine fitil verdim,yarın doktora gidicezzeyvahedigeldismile

sabah kızları doyurunca ortalığı süpürdüm sildim biraz,bulaşık çamaşır,
ben ev işleriyle uğraşırken kızların hiç sesi çıkmıyor,
ya peşimdeler,ya onlar da kendileri bişeylerle uğraşıyorlar

ama biraz oturup dinleneyim hemen kuduruyolarlar,illa birini kucağa birini yana koyup oynıycaz da oynıycaz,
ben de evi braiz toparldaıktan sonra foşur foşur banyo yıkamaya başladım,
kapıda Sare kırıldı gülmekten,
bir yandan ona püskürtüyorum,bir yandan salak şebek hareketlerle duvarları küveti bilmem neyi yıkıyorum,
helak oldum,çocuğu biraz güldüreyim diye,
banyoyu kurumaya bıraktım,dışarı çıktığımda Hale mutfaktaki bütün plasitlkeri ortalığa saçmış,çekmeceden kepçeler bilmem nelerrr,
aman ne güzel hallerrr sempatiksalakcinni

kıyamam kuzuma yaaa diş zorladı epey yavrumu:çok üzgünüm:
heheheeee ay bu çocuklar bi alem yahu o kudurma hallerine hasta oluyoruummm ben deekaydirigubbakcemile3
kız bu fotolar neee,Allah'ım orda olsam da bi yesem şu kuzuları dediiimmcokacimcoookkaydirigubbakcemile3

hymary canım balık yağı ne kullanıyorsun markası nedir?bizim doktorumuz yazın ara verdirdi pek anlamadım ne gibi fark oluyor ergen gerisi demişin anlayamadım canım ya yakında gidicez doktora sorucam
bide kahvaltıda ne veriyosunuz kızlar benimkiler önce cok güzel yumurta,patates,domates,peynir yerlerdi yazdan bu yana yemiyolar ya milupanın muhallebilerinden yada kahvaltılarından yiyorlar canım sıkılıyor....

cennetcim yaz sıcaklarından etkilendi bebişler ondan yeme düzenleri değişebilir merak etme severek yedikleri şeyleri yedir şimdilik sonra tekrar eski düzenlerine dönersin havalar iyice serinleyince milupanın mamaları iyidir canım ben de sabahları devam sütünün içine bisküvi,labne peynir,tereyağı,pekmez ve milupa 7 tahıllı koyup veriyorum severek yiyolar dene istersen canıma.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…