maşallah yaaa vakit buluyonuz .............benim vaktim kalmıyo işten güçten
kayracımmm nasıl kuzular benimkilere en yakın senin kızlar..Nasıl beslenmeleri falan biliyorum daha erken ama ben sabırsızlanıyorum ek gıda için kaydirigubbakcemile3 meyve suları falan yapmak istiyorum minişlerime..
ben de olabildiğince bekletmeye gayret ediyorum ama öyle 3-4 seferde vermem mümkün değil..kimi zaman biberon tıkanıyo mamadan bi kaç saniye gelmeyen mamaya bile bağırıyo benim yaramaz kuzular..bir de alıştılar biberon ağzına sıkıyosa değiştir..bi sürü yeni ağız aldım değiştiricem diye hiiiiççç birini beğenmedi deliler yahu :))canım ben besledikten sonra bir 5 dakika yatırıyorum sonra gazını çıkarıyorum şimdi sadece öğürüüyolar ama kusmuyorlar bu sefer bide mamamayı bir seferde bitirtmiyorum 120 cc belki 4 kerede bitiriyor çok aç oldularmı cok cok çekiyolar çok hızlı çünkü gece ise eğer uykudan uyanırda beslersem çıkarmıyorum direk yatırıyorum bi şeyde olmadı daha direk uyuyolar hemen çünkü
annenesi geldi kızımı aldı götürdü oğluşumla kaldık şimdi oda bakınıyor emziği ağzında
ayy dört gözle bekliyorum 15 Haziranı ve dört aylık olmayı..Ahmet bey başlıcak ek gıdalara o zaman..tek umudum o zaman..inşallah daha güzel olacak herşey..buna inandım gün sayıyorum inşallah yıkılmam ve inşallah ek gıdayla o beni mahveden kolik geri gelmez hem de gazımız daha tam geçmemişkenaynen canım aynen üst baş değiştirmekten bıktık hala sıvı bişiler içince kusuyorlar...damla pirince başladığından beri eskikisi gibi kusmuyor... hep önlük takıyoruz...guclubacismile
ahh bizde de oldu konak..bana doktorumuz şunu önerdi : zeytinyağına 1 tatlı kaşığı karbonat koydum karıştırdım..vıcık bi merhem kıvamına geldi onu sürdüm yarım saat 45 dk bekletip yıkadım çocukları sonra da hafif hafif taradım saçlarını bizim saçımızda olmuştu da..çok şükür bitti böylelikle..canım kulaklarının arkasındaki mama falan değil. konak. benim yarenin cildide konağa çok yatkın bi keresinde olmuştu. bende sudokrem var onu sürmüştüm biraz bekledikten sonra silmiştim. sende z. yağı sür yumuşasın sonra sil çıkar:))
burçin canım gaz çıkarırken benimkilerde azcuk kusuyolar. onları mide bizimki kadar aşağıda değil e minik kelebek onlar. ondan olsa gerek. ay benimkilerde kafadan bişey geçirince bas bas bağırıyolar. tabi rahata alıştılar pırt diye doğu verdiler dediğin gibi:roflol:ay ısıırr ısıır kı benim içinde ısırrropuyorumnanaktan
120 cc diyince duraksadım. yaw benimkiler ğpek iştahsız sanırım 120 cc yi zor içiyolarbilmiyorumkismile
ahh kızlar yaa ben bu cc olayından pek bir dertliyim aslında..benimkiler maşallah iştahlı ama şöyleki 120 cc verince az geliyor bağırıyolar 150 cc onları mutlu ediyor çok güzel yiyolar ama bu seferde fazlasını kusmak suretiyle çıkarıyolar sanıyorum..doktorumuz 150 cc fazla değil endişelenme dedi 3,5 - 4 saatte bir 150 cc içiyolar..şu ek gıdalara geçmek tek ümidim..inşallah daha bir düzene giricez o zaman..Rabbim hepimizin evlatlarını korusun esirgesin inşallah..Bende orada duraksadım..kaydirigubbakcemile3 benimkiler de az içiyor cc olarak hala 150 cc ye gecırme çabasındayım.Ama günlük süt ihtiyaçlarını karşılıyorlar..önemli olan aylık kilo alımları..
ahh canım ahh ben de çoookk ağladım çoookk..artık bıraktım valla napalım kussunlar dedim..bazen tepiyorum içlerine bi mendil ıslanmasınlar diye ne zaman ki o mendil de mahvoluyor o zaman değiştiriyorum üstlerini..kusma olayının sebebine gelince bizim çocuk doktorumuz aynı zamanda çocuk gastroloğu ve beslenme uzmanı bebeklerin mide ve bağırsak hareketlerini düzenli inceledi, inceliyor..çok şükür yolunda gitmeyen birşey ya da bir sağlık sorunumuz yok..fazlasını çıkarıyor olabilirler dedi..ama dediğim gibi 120 cc ye sinirlenip ağlama krizine giriyolar 150 cc de kusturuyor..130-140 cc içsinle alıyım ağızlarından biberonu diyorum damaklarıyla sıkıp vermiyo akıllı bıdıklar..illa biberon boşalacak..ama çoookk çookkk haklısınız aylık kilo alımları yerli yerindeyse cc hesabı yapmanın bir anlamı olmadığına inanıyorum..sağlıkları yerinde ve kilo alımları normalse varsın 90 cc yesin tospağalarımız..sağlık olsun..canımmm,
ben kışın ortasında sinirden ağlaya ağlaya boynuna kadar kusan kızımın üstünü 3.4. kez değiştirdiğiimi bilirim,
kusuyorlar ama bunun sebebi daha önemli inan,
enfeksiyon olabilir,üşütme olabilir,reflü olabilir,muhakkak sebebine bakmışsınızdır,
fakat ek gıdaya geçince azalıyor,yada kıyafete değimeden yakalanabşlecek koyulukta oluyor en azındankaydirigubbakcemile3
öp yavrularını bitaneciimmmmopuyorumnanaktan
yemin ederim iki kızımda bi seferde 120lik içemiyorlar,
bu mesele değil kesinlikle sana katılıyorum bitanem,
önemli olan aylık kilo alımları,yani yadiklerinin ke kadar yaradığı bence dea.s
dırımcım naber,
kewserim nasılsın kuzumm?
burçinim nasılsınız bitanemmm
ben en başından beri milupa kullanıyorum canım hiç değiştirmedim..ilk 1 ay kızım aptamil oğlum milumil aldı..benim akıllı bıdık oğlum aptamilin tadını beğenmedi de :) sonra gaz kolik vs başlayınca doktor amca bize conformil önerdi şimdi de onu kullanıyoruz 3 aydır falan..ama onun da 900 grlık kutuları yok..haftada 4-5 karton kutu gidiyor valla..hakkaten mama, bez ve elektrik faturası bel bükecek kıvama geldi geliyor ama ısrarla alıştıklarını değiştirmiyorum çünkü severek içiyolar ve alıştılar da..ya kızlar bişey daha sorucam ben hep başından beri aptamil veriyordum 2 -3 gündür hero baby veriyorum beğendiler herhalde bitiriyolar verdiğimi ama benim aklıma takıldı şimdi hani aptamilde bağışıklık sistemi geliştirici varya diğerlerinde yok acaba vermesemmi maddi olarakda çok etkiliyor ya 900 gr 5 günde bitiyor hemen 38 L yani nerdeyse 250L mamamaya gidecek ayda
ben de duydum o kampanyayı ablam ama malum aptamil almıyo benim sıpalar biz conformil ve günde 1 kere 2 ölçek AR kullanıyoruz ve bunalr özel mama diye kampanya indirim vs olmuyor..ahh ahhh..30 tlye aldım ben nette 33 tl ye almıştım bir ara
OFFFFFFFFFF YAA şimdi girdim hastaneden içeri kuzuma nazar deydi
ömerim saat 19 gibi uyurken bir kusmuş kızlar yatak göl
ama hiç uyanmamış kuzum ya kafa göz kusmuk
şok olduk annemle...hemen kafasını yıkaya bileceğim yerlerini yıkadım ameliyattan yıkayamıyrouz da.
yoğurt verem dedim şakır şakır kustu...yine yıkadık bu kusmalar 6 bulunca kaynımı aradım cerrahpaşaya gittik ....salak bi kadına denk geldiö türkde değil sasnırım saçma saçma konuştu
çocuk normal.idrar testi dedi.
dedim yemek yemeyen içmeyen çocuk nasıl çiş yapsın
yapacak bişey yok dedi...bekle
kızdım özel g.o.p hastanesine gittik...salgın var dedi doktor...emedur iğne yapıldı
eğer yarımsaat sonra beslendiğinde kusarsa serum bağlayacağız dedi...iğne yapıldı huzursuz oldu
bekledik sadece su verdim...neyseki kusmadı......eve daha yeni girdim..yarık kakasımı çişini ben götüreceeğim tahlil olacak.........piyangodan çıktı bu hastalık ya ama 3 çocuk daha vardı aynı durumda offffff
bebek arabasına hala karar veremedim maclaren in 2010 twin trumph fena değil gibi geldi ama önünde bariyer yok bide 3+ ay diyor şimdi alsam kullanabilirmiyim acaba illa öünde bişey olması mi lazım 2-3 yaşına kadar idare eder gibi gözüküyor beni resim ekleyemiyorum yoksa göstericem ama rengi yeşil yada mavi
selam kizlar...
bu topik mikemmel olmus hihoyyyt
ben hala adet olmadim kizlar 3 martta dogum yaptim sizler ne zaman adet oldunuz?
ah canım yaa,çok zor bir gün.canım sıkkın ceren anneannesini istiyor benimle uyumuyor nasıl alıştırcam bu kıslarI EVE(
canımsıınn benniiimmm opuyorumnanaktan,HYMARRYY SEVİYOM SENİ ÇOK MUTLUYUM SAYENDE HEP BERABERİZ. kıslar
uyursa inşallah gelcem
maşallah yaaa vakit buluyonuz .............benim vaktim kalmıyo işten güçten
ya kızlar bişey daha sorucam ben hep başından beri aptamil veriyordum 2 -3 gündür hero baby veriyorum beğendiler herhalde bitiriyolar verdiğimi ama benim aklıma takıldı şimdi hani aptamilde bağışıklık sistemi geliştirici varya diğerlerinde yok acaba vermesemmi maddi olarakda çok etkiliyor ya 900 gr 5 günde bitiyor hemen 38 L yani nerdeyse 250L mamamaya gidecek ayda
su ile ilgili tavsiyeleriniz ve tecrübeleeriniz için teşekkürler canlar ...Bende artık yavaş yavaş veriyordum günde 1-2 çay kaşığı bi zararı varmıdır die merak etmiştim ...Vermeye devam edeyim ozaman genelde mamnı ardından veriyorum.Sütümün yetmediğinde mama takviye ediyorum ben ...olabildiğince süütüm olduğunca anne sütü...
OFFFFFFFFFF YAA şimdi girdim hastaneden içeri kuzuma nazar deydi
ömerim saat 19 gibi uyurken bir kusmuş kızlar yatak göl
ama hiç uyanmamış kuzum ya kafa göz kusmuk
şok olduk annemle...hemen kafasını yıkaya bileceğim yerlerini yıkadım ameliyattan yıkayamıyrouz da.
yoğurt verem dedim şakır şakır kustu...yine yıkadık bu kusmalar 6 bulunca kaynımı aradım cerrahpaşaya gittik ....salak bi kadına denk geldiö türkde değil sasnırım saçma saçma konuştu
çocuk normal.idrar testi dedi.
dedim yemek yemeyen içmeyen çocuk nasıl çiş yapsın
yapacak bişey yok dedi...bekle
kızdım özel g.o.p hastanesine gittik...salgın var dedi doktor...emedur iğne yapıldı
eğer yarımsaat sonra beslendiğinde kusarsa serum bağlayacağız dedi...iğne yapıldı huzursuz oldu
bekledik sadece su verdim...neyseki kusmadı......eve daha yeni girdim..yarık kakasımı çişini ben götüreceeğim tahlil olacak.........piyangodan çıktı bu hastalık ya ama 3 çocuk daha vardı aynı durumda offffff
Bizde bugün dr.a gittik rutin kontrolümüz içn artık ek gıdalara geçebilirmişiz. Aslında bir ay boyunca sebze çokbası ve elma suyu içtik ama arkasından tekrar besliyordum doymuyordu kuzucuklar.
Şimdi kahvaltı, gerçek çorbalar, yoğurt ve kaşık maması vericez bakalım beğenip yiyecekler mi.
Derinim emdiği için pek işi olmayacak sanırım ama İncim biraz kilo alır umarım gerçi dr.umuz durumunun iyi olduğunu söylüyor ama kardeşi gibi emmediği için biraz zayıf kaldı meleğim.
Kızlar şimdi boy ve kilolarını yazyorum.
İncim 5.900gr. ve 62 cm.( doğduğunda 2.830gr. ve 49cm.di)
Derinim 7.500gr. ve 63cm.(2.800gr. ve 48cm.di)
Sizce gelişimleri nasıl? Derin sadece emiyor İnci gecede 2-3 kez emip gündüzde 3-4 saatte 100-110cc mama yiyor.
Sizlerin besleme düzeniniz nasıl acaba?
günaydın canıııımmma.s.,Herkese günaydıııınnna.s.
ya size bişey sorayım kızlar,
benim hale bu aralar dr.un verdiği vitamin şurubuna sardı,
10cc. vermek gerekiyor ama hale meyvesuyu gibi içmek istiyor,
kaldırıyorum nasıl ağlıyor,şişeyi istiyor dikecek kafaya,
bazen küçük bir-iki kaşık fazla kaçıyor napiyim yaa,ne zararı olur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?