Arkadaşlar,ikiz annelik dönemi nasıl geçiyor?

kocamm Çok üzgünüm çoook
sonra da sabahki şehit haberlerine üzüldüümmsenağlama,
hiç iyi değilimm,
erkek annesi olsaydım şimdiden düşünürdüm sanırımm

canım benim üzme kendini hepimizin sinirleri yorgunluktan,uykusuzluktan iice gerildi herkes birbirine sarıyo geçcek inşallah bu zorluklar şehit haberleriyle uyandık güne Allah analarına sabır versin....

Allah şifalar versin:Saruboceq:

ne biçim bebek mobilyası satıyo bunlar yaa işleri malı satıncaya kadar zatenklava:

sağol tarihçi,
sağol canım pamuğumm daaa,
anne olunca daha mı çok beklentiye girip daha mı çok üzülüyoruz bilmiyorum,

anam pamuğummm senin oğlanlar parmaklık mı sökmüşlerrrr,
benimkiler mi salak acaba,henüz o kadar iş beceremiyorlar yaaa..

bizim knlarımız ailece b+
zaten kan vermeye elverişli bulmuyorlar beni,
Allah kimseyi darda bırakmasınn

sağolun kızlar hymarry cnm bende de kansızlık var doğumda eşimde aradı bana kan
çok sıkıntılı bir süreç ...
ama arkadaşımın durumu çok daha kötü 27 yaşında bir genç hayat üstelik en heycanlı günlerinde bu illette yakalanıyor...ve eşi bana en son 5 aylık ömür verdi doktor dedi...inan bana nasıl üzüldüm
asya adında kızları var ....hayat ne acımasız...çocuk benim ilk okul arkadaşım faceden okulumuzun sayfasına yazarken bulduk birbirimizi...eşime anlattım çok üzüldü
hemen sarıldı bana...ben seni yoğun bakımın önünde beklerken aynı o çocuk gibiydim dedi...şükürki sen bizlesin ....o ise karısını sabırla bekliyor...kızı ile ilgili bazı şeyleri bana soruyor...garim aşıları gazları...

beni kk da görmüş...sen bir sitedesin dedi..asyaya rezene verecektim araştırıken gördüm dedi...çocuklardan tanıdım dedi...

bugünde kk dada paylaşırmısın linki dedi...hep böyle linkler gelirdi ilgilenmezdim...şimdi canlı tanık olunca içim içimi kemiriyo

canım çok ama çok üzüldüm..
face'te paylaştım hemen..inşallah ilgilenen, ciddiye alan olur..
Allah tez zamanda şifa versin inşallah..

kızlar nasılsınız?ikiz annesi olmak ne yorucuymuş öyle ya:)).nete girmeye bile zamanım yok.ben hamilelik zor sanıyordum.ama bir o kadarda güzel:).

hepinizin eşlerinin, babalarınızın, kayınpederlerinizin ve hatta dedelerinizin babalar günü kutlu olsun kızlar..
biz tam dışarı çıkıyoduk fırtına koptu..tam vazgeçtik hava düzeldi ama eşim çıkmıştı hava düzeldiğinde..ben evde kaldığımla kaldım çocuklarla..allahtan bugün güzel uyudular..
bu arada üniversiteden arkadaşım bana kalmaya geliyor cumaya kadar bu aralar daha nadir uğrayabilirim..meraklanan olur belki dedim..
hepinizi ve tosuncuklarınızı öpüyorum kocamaaann..

bu çocuklar bir alem yaaaaaaaaaa................. cuma günü sabah kalktılar öğleye kadar gülücükler saçtılar öğlen uyudular akşam uyandıar... dün akşama kadar uyumadılar ama gıkları çıkmadı çünkü dedelerindeydik...hep bahçede oturduk hamakta sallandılar.dede kucağında gezdiler... kedi köpek kovaladılar... bugün büyük kız babayla sinemaya gitti... anam onlar gittikten sonra kızılca kıyamet koptu... iki dakika susmadılar..ne mama yediler ne uyudular... az önce baba geldi birini o birini ben uyuttum ama onlar gelene kadar sapıttım......... ayyy biz ne zman düzene gircez yaaaaaaa

ooohh keyfinize bakın canımm:hulya: zemuszemus
insan arıyorlar artık kayracıımm,atraksiyon,izlenecek bişeyler,aktivite,yorulmak istiyorlar bu kadar,
eskiden de böylemiydi bilmem ama şimdikiler daha doğar doğmaz herşeyin farkındalar resmenboshayallersmile

ya benim sinirlerim çok bozuk arkadaşlar.dün kayınvalidem geldi çocukları görmeye.gelmeseydi keşke.33 haftalık doğum yaptığımı,ölümlerden döndüğümüzü ve bebeklerimin tabikii normal bebeklere göre zayıf olduğunu biliyor.daha bugün 1aylık oldular.ama sanki 7 kat yabancıymış gibi sürekli ufak olduklarını söyleyip duruyor,her telefon açana bebeklerimin ne kadar küçük olduklarını anlatıyor.hayatında böyle bebek görmemiş.birde merak etmeyin kilo alınca güzelleşirler demiyor mu! ya zaten güzeller,çirkin değillerki.çoküzülüyorum.

kıyamam üzülme sen
cahilliğine ver boşver takma kafana onlar senin mucizelerin dünyanın en güzel bebekleri
kendisi tek doğurmuş tabi iri doğmuştur kadın olsaydıda iki bebeği birden doğursaydı sen ayrıcalıklı ve özelsin hiç duyma tamammı?hadi gülümse git bebeklerini öp opuyorumnanaktana.s.

FİRDOS seni çok iyi anlıyorum canım.Her gelene,her hastaneye gidişimde ver tlf.edene aynı muhabbetler ediliyor.Bu niye bu kadar küçük,besleyemedinmi,göğsünden emziremiyormusun,tüh tüh vah vah artık sabır kalmadı bendede.
Emzirmeye çalışırken başımda dikilip çekiyormu yutuyormu diye bekliyorlar.Sabııııııııır çekiyorum.

Hatanede 6 yaşındaki kız çocuğu bile,bunu niye bu kadar küçük doğurdun sen,benim annem daha büyük doğurabiliyor dedi ya. sempatiksalakcinni

Selam arkadaşlar.Herkes iyidir inşallah.Valla sizlere çok özeniyorum,maşallah büyüttünüz zor zamanlarınızı atlattınız.Bizde bir 1,5 2 aylık olsak hayırlısıyla.

Oğlum iyi çok şükür,sarılığımız düşüşte,ama saat başı beslenmesi lazım,uyanmıyor,iki çekiyor hemen yoruluyor.

Geceleri saat 3 e kadar eşim ve babanemiz bakıyor,ben uyuyorum.3 ten sonrada annemle ben nöbeti devralıyoruz.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama,o uyurken uyuyamıyorum.Saat başı beslendiği için midesinin almadığını uykudayken çıkarabiliyor.Bende korkuyorum bekliyoruz başında.ç

kızlaaaaarrr günaydıınna.s. dün babalar günü dolayısıyla dışardaydık bütün gün kızlar çok fazla üzmediler ama uyku saatleri şaşırınca gece sapıttılargene:bbo: ben de erken dolğum yaptım kızlar sizin duyduklarınızın aynılarını duyup sinir oluyodumkafamçokkarıştı ama inanın prematüreler çok hızlı büyüyo şimdi görenler aaa ne yaptın sen bu çocuklara diyo heheee:lepi::lepi::lepi:kaydirigubbakcemile3 boşşverrriinn takmayın kafanızı bebişlerinize bakın siz,öpün koklayın kuzuları oohh miss:ecrin_bebek:

kızlar günaydın, bugün anneanneyi de babannneyi de gönderdim, yalnızım kızlarımla artık... sabah gayet güzelkalktık kahvaltılarını sırayla verdim herşey yolundaydı ama şimdi uykuları geld ve ayakta saallanmak istedikleri için ikisi de ağlıyor, hatta çığlık atıyorlar, oysaki biri oto. sallanan da biri çingene salıncağınbda sallanıyorlar zaten (( kızlar dua edin bana, inat edicem almıycam ayağıma....

aynı durum benimde morelimi çok bozuyor 5. ayımız bitecek 2 gün sonra ama zayıfız dün 4.5 aylık bebek gördümmaşallah tostombalak geçen bi arkadaşımla karşılaştık onunda ablası martta yani benden 1.5 ay sonra doğum yaptı bana diyoki ablamın çocuğundan sonra bu küçücük geliyo gözüme halbuki benimki 1.5 ay büyük çok zoruma gidiyo gelen giden ne sine nazar değecek bunun zayıf felan diye laf söylüyolar tamma ikiz doğdu küçük doğdu toparlayack dedim ama hala zayıflar tostombalak olmadılar acaba benmi bakamıyorum anlamadımm
ben organik olduğu için birde dr önerdiği için hıpp kullanıyorum bi ara aptamil kulandım o kilo aldıryo ama biraz fos kilo aldırıyo eşime diyorumki biraz aptamil kullansak kilo alsalar oda diyoki sağlıklı olsunlar yeter önemli olan kilolu değil sağlıklı oomaları oda doğru aslında ne yaacapımı şaşırdım ya zayıf oldukları için çok üzülüyorum benden büyük anneler sizdede böylemiydi kaç aydan sonra tombiş oluyo bebekler bi yardımmmsositosositosositososito

canım arkadaşım zaman geçecek merak etme 4 haftalık hamileyim diye gelmiştin topiğe bak şimdi bebişin doğdu hemide kaç günlük oldu 2 aylıkta olacaklar 5 aylıkta zayıflık muhabbeti dedeiğim gibi hepimiz yaşıyoruz sanırım
uyu canım uyuku dinlenesin yanında o kadar yardımcın var korkma uyu
yani yanlış anlama ama bende emzirmen taraftarıyım çünkü 1 tane bebek vallahi emen bebekleri görüyorum maşallah tıstımbıllar emzirirsen daha hızlı toplanır sanırım sağma işine gelince sağmaktan değil ama benim sütüm epey bi azaldı kızım ameliyat olcağını öğrendiğim gün yani hastaneden aryaıp çağırdıkları gün lınk diye süt bitti diyebilirim stresten çekildi sütüm şimdide sağıyom sağıyom 50 cc yi bulmuyo bile sanırım artık tamamen bitti emziren kadınları gördümmü çok kıskanıyorum böyle bebekler elleri ile annesinin memesini tutyo ya ağzını dayıyo acayip hoşuma gidiyor ya annesinin gözlerine baka baka emizyor mis gibi çok isterdim emzirmek nasıl içimde kaldı şimdi emzirseydin diyen anneler olabilir açıklayyaım hemen benimkiler hiç emmedi ve ben yalnızdım tutturacak kimsede yoktu ve benim doğumdan sonra dehşet derecede bel ağrım oldu çocukların üstüne 3 dk fazla eğilemiyodum emirmek için bi kaç şekil denedim ama önce bel ağrım sonra yalnız olmam müsade etmedi ikisi birden alıyordu ben dehşet yorgundum felan filaan emziremedim yani kısmet olmadı umarım sen amzirisin yağızını canım
öpüyorum çokk lütfen stres yapmaaaolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile

başaracaksın canım inna buna illde uyumazlarsa birini ayağına birini kollarına al çabuk uyuyanı ayağında salla uyut diğerini kolunda oyala o uyuyunca hemen zor olanı uyutmaya başla
allah yardımcın olsunc canımmm kolaylıklar versinnnnolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile

evet bende geldim nasılsınız kızlar kimimiz iyi kimimiz kötü oluyo iniş çıkışlar hayatımızda
hymaryy eşler eşler eşlerr anlayışsız eşlerrr yapcak bişi yok bi tanem ya bu deveyi güdücez ya bu diyardan gidicezzzguclubacismile
pamuğum aman tanrımm dikkat et ne biçim yatak satmşlar sana ya bu çocukları bırakıp arkanı dönmeye gelmiyo ya pöffff
burçin nabr kuzum ya kızlar hep babymix demmişsiniz sizden öğrendim benim dr hala ek gıdaya başlatmadığı için bilgi vermiyo bu konuda gerçi ben başladımda yoğurduevde kendim mayalıyorum küçükmkasede hergün 3 yemek kaşığı felan yediriyorum zarralımı yani bendemi büyümix alsam eyvahedigeldismile
diirm kuzum vallahi çok üzüldüm arkadaşına hem eşi hemde minicik asyysı için çok zor bi durum rabbim yardımcıları olsun benim kanım b+ ama ab genel alıcı olduğundna verebilirim sanırım ama yeni doğum yaptığım için alırlarmı acaba hani son 6 ayda ameliyat olnalardan almıyolar sanırımm

tarihçi uyukusuzluk diz boyu hayatım bu ara benimkilerde 4de kalkıo aha uyumuyolar dün 4.30 da kalktık ikiside feryat figan nasıl alıyo neyse mama yedirdim baktım olmuyo ikiside ortalığı ayağa kaldırdı eşimi kaldırdım sen oğlanı uyut diye neyse o uyuttu ben kızı gecenin o saati salla allah salla zor bela uyuttum yatağına yatırdım küt açtı gözleri hay senin ananı dedim :)) aldım tekrar ayağıma tekrar sall salla yine uyudu derken pat açtı gözleri yatağa koymaya gelmiyo bu aradada saat 6.15 oldu 4.30 dan 6.15 e kadar ayaktayım sani tekrra yatağa koyup uyanınca bastım çığlığı şimdi atıam seni balkondan aşağı dedim bu tarz durumlarda çok sinirim bozluyo bilmiyorum sizdede oluyomu 2 saat salla 5 dakkada uyanınsın eşimi kaldırdım tekrar al şunu yoksa tutamıycam kendimi edim neyse aldı herif 5 dakkada uyuttum yatırdı ay deidm bana kıllığı zeytin hikayesine döndü dedim ben yordum yordum sen hemen uyuttun neyse 6.30 dan 9 a kadar uyudum ama iyi geldi sonra kalktım oğlanı eşim yedirmiş bende kız yedirdim kahvaltımı yaptım eşimi gönderdim birazz oyandık sonra tekrar yemek yedik sırayla salaldım uyuttum ve hemen canım kadınlarıma koştumheheh

dün bizde forum istanbuldaydım dirim aradım seni belki sizde kçmışsınızıdr diye burdaysan görüşelim diye ama a,rt,bat kuramadık neyse çocuklara ateş ölçer almaya gittik çıkarken alır çıkarız dedim en alt kattaymış çünkü şimdi in çık yapmayalım dedik çıkarkende unutmuşuz barun alıcam kızlar kulaktan ölçer tavsiye edermiisniz kullanan varmııı birde kendime epilasyon aleti aldım basit bişi 49 liraya rowenta tek başlıklı olsun dedim zaten krizdeyiz endense son 1 yıldır ağda koltuk altıma alarji yapmaya başladı aldımmı koltuk altım pişiyo kıpkırmızı oluyo bende deeim bu olmayacak böyle bacaklarımıda alırım ağda sıcakta zor oluyo neyse relden ldım işte kasaya bi geldik 200 tutmuş anam ne aldım bu kadar tuttu diyom eşimded dediki 5 kutu mama aldın 49 lirayada alet zaten çoğu bunlar gerisi bişi değil bisküvi 1 kilosu 5.9 dı ondan aldım arı nın pirinç ununu aldım belki o kilo aldır

ay çok yazdım galiba kızlarr biz çarşamba günü hymaryy tesislerindeyizzz yokmu gelennnn aayyy çarşambayı iple çekiom beni anlayan ikiz anneleri ile beraber olacağım ne güzell bolcana dertlerşirizzzzzolumunekankayizsmileolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile

Canancım emzirme konusunda çok haklısın valla hiç yanlış anlamam söylediklerinden.

Hastanede japon bir anne vardı.nasıl emziriyor çocuğunu.Nasıl canım sıkıldı japon bile emziriyor ben beceremiyorum diye.

Canım ya ben oğlumu alıyorum kucağıma emzirmek için.O inatlaşıyor benle zorla alıyor ağzına yarım yamalak,sonra başımdalar aldımı,emiyormu,yuttumu vs.bende sinir tavan yapıyor.Oğlumda emmeyince aman doysun sarılığımız artmasın diye veriyorum biberonla sütü.

Ama emecek ve emzireceğim,inat ettim,oğlum benden inat ama ben kazanacağım emeceeeeeeek inşallah.

canancım canım şimdi nerden başalyım nasıl başlayım bilemedim sana yazmak için ahmeti memeden çektim oturttum :kedi: sanki çok şey vardı aklımda yazacak ama şimdi gitti kaydirigubbakcemile2

kilo konusu bence okadar sorun edilmemeli. biliyosun ben iki tombalak doğurmuştum 3 250 gramdı ikside. önemli olan sağlıklı olmalarıydı çok şükür sağlıklılarda. hep emzirdim bir ara emmeyi bırakmak istediler inat ettim şükür bırakmadılar. kilo almamız 6. aya kadar iyi gitti bizim ama 6. aydan sorna durdu adeta milim milim ilerledi. hareketler çoğaldıkça kilo alımı azalıyor. tombalak yapmaya çalışıyorum diyorsunya bende tam tersi tombalak olmasınlar diye uğraşıyorum. millet gördüğünde tombalak diyorya uyuz oluyorum :) bana göre minancıklar hiçte tombiş değiller . yedirirken azar azar yediriyorum inan. mamada vermiyorum hiç . benim için önemli olan güçlü ve sağlıklı olmaları. tombalak olup bön bön bakmaları yerine hareketli olmaları tercihim. sende haklısın milelt bişey dedikçe adamın sinirleri bozulur ama milelti takmıycaksın artık gün geçtikçe milelttende biraz uzaklaşmak isteyeceksin açıkçası. yetişmek zor oluyor bebekler hareketlendikçe oraya buraya saldırıyorlar bide uyku düzeniydi yemek saatiydi derken birileri oldumu huzurun kaçıyor. açıkçası benim istediğim tek şey şu anda milletten uzak bir yaşam :) az önce alt komşu öğleden sonra napıyorsun dedi direk bişey sormnadan temizlik dedim :) sonrasında sormadım bile niye sordun diye . yüzüm tutmuyo sonra geliyorlar olan bebeklerime oluyor bide şöyle böyle demeleride cabası. niye anlattım bunları millet umurumda değil boşver sende takma diye .
yoğurt konusunda yanlış yapmıyorsun kendi yaptığında güzel. sadece mayalarken belli sıcaklıkları filan tutturamazsan kötü bakteri ürermiş o yüzden babaymixi öneriyorlar. gaz yapıyordu bizde yoğurt geç başlamıştık biz.
epilasyonunuda güle güle kullan. bazen toplamın yanlış yapıldığını düşünür yeniden toplarım ben hesap fahiş çıkınca :) ama 3-5 derken arttığını görür bidahakine dikkat edicem derim bide allah çok çocuğu olanların zorda olanların yardımcısı olsun derim . en iyisi dışarı hiiç çıkmamak kaydirigubbakcemile

kevserim yaparsın konuş anlat hep beklemeyi öğrenirler. allah yardım eder canım.

hymarryim sormaaa benimkiler eşkıya olduuu yatakta ne çarşaf durduruyolar ne uyku seti darman duman ediyorlar . kızlar hanım hanımcık olur oh misss. bak şimdi mehmet kulağımı bi tuttu asıldı sanki suç işledim hele saçlarımdan ne istiyorlarsa :>(

tarihcim evet ya birazdan gelecek adamlar bakalım yapacaklarmışşş.. oh ne güzel sizde dün güzel bi gün geçirmişsiniz maşallah.

artvinli az gayret canım kimsenin yanındada emzirme odana geç bence. kimseyide takma bi oğluşun bi sen bide kocişin var say.

neyse yemek saatimiz geldi çorbamız pişmiştir. birde sanırım et bizde alerji yapıyor nasıl çözeceksem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…