aman firdoscğm ya hepmi böyle olurlar anlamıyorm herkez çok biliyor millet tek çocukla ikiz çocuğu bir tutyor bizde çocuk büyüttk demiyolarmı deli oluyrm..benimkide aman üşürler...açmı bunlar....aç bunlar aç sanki doyuran ben değilimde....öyle yatmasın böyle yatsın aman kafası yamuk olur akannehirakannehir sürmenaj oluyorum geldiklerinde sinirde cabası ama ben dayanamayıp cevap veriyorum valla siz karışmayın diye...sende takma cnm boşver keyfini çıkart kuzularının....ya benim sinirlerim çok bozuk arkadaşlar.dün kayınvalidem geldi çocukları görmeye.gelmeseydi keşke.33 haftalık doğum yaptığımı,ölümlerden döndüğümüzü ve bebeklerimin tabikii normal bebeklere göre zayıf olduğunu biliyor.daha bugün 1aylık oldular.ama sanki 7 kat yabancıymış gibi sürekli ufak olduklarını söyleyip duruyor,her telefon açana bebeklerimin ne kadar küçük olduklarını anlatıyor.hayatında böyle bebek görmemiş.birde merak etmeyin kilo alınca güzelleşirler demiyor mu! ya zaten güzeller,çirkin değillerki.çoküzülüyorum.
Canancım emzirme konusunda çok haklısın valla hiç yanlış anlamam söylediklerinden.
Hastanede japon bir anne vardı.nasıl emziriyor çocuğunu.Nasıl canım sıkıldı japon bile emziriyor ben beceremiyorum diye.
Canım ya ben oğlumu alıyorum kucağıma emzirmek için.O inatlaşıyor benle zorla alıyor ağzına yarım yamalak,sonra başımdalar aldımı,emiyormu,yuttumu vs.bende sinir tavan yapıyor.Oğlumda emmeyince aman doysun sarılığımız artmasın diye veriyorum biberonla sütü.
Ama emecek ve emzireceğim,inat ettim,oğlum benden inat ama ben kazanacağım emeceeeeeeek inşallah.
aynı durum benimde morelimi çok bozuyor 5. ayımız bitecek 2 gün sonra ama zayıfız dün 4.5 aylık bebek gördümmaşallah tostombalak geçen bi arkadaşımla karşılaştık onunda ablası martta yani benden 1.5 ay sonra doğum yaptı bana diyoki ablamın çocuğundan sonra bu küçücük geliyo gözüme halbuki benimki 1.5 ay büyük çok zoruma gidiyo gelen giden ne sine nazar değecek bunun zayıf felan diye laf söylüyolar tamma ikiz doğdu küçük doğdu toparlayack dedim ama hala zayıflar tostombalak olmadılar acaba benmi bakamıyorum anlamadımm
ben organik olduğu için birde dr önerdiği için hıpp kullanıyorum bi ara aptamil kulandım o kilo aldıryo ama biraz fos kilo aldırıyo eşime diyorumki biraz aptamil kullansak kilo alsalar oda diyoki sağlıklı olsunlar yeter önemli olan kilolu değil sağlıklı oomaları oda doğru aslında ne yaacapımı şaşırdım ya zayıf oldukları için çok üzülüyorum benden büyük anneler sizdede böylemiydi kaç aydan sonra tombiş oluyo bebekler bi yardımmmsositosositosositososito
canım arkadaşım zaman geçecek merak etme 4 haftalık hamileyim diye gelmiştin topiğe bak şimdi bebişin doğdu hemide kaç günlük oldu 2 aylıkta olacaklar 5 aylıkta zayıflık muhabbeti dedeiğim gibi hepimiz yaşıyoruz sanırım
uyu canım uyuku dinlenesin yanında o kadar yardımcın var korkma uyu
yani yanlış anlama ama bende emzirmen taraftarıyım çünkü 1 tane bebek vallahi emen bebekleri görüyorum maşallah tıstımbıllar emzirirsen daha hızlı toplanır sanırım sağma işine gelince sağmaktan değil ama benim sütüm epey bi azaldı kızım ameliyat olcağını öğrendiğim gün yani hastaneden aryaıp çağırdıkları gün lınk diye süt bitti diyebilirim stresten çekildi sütüm şimdide sağıyom sağıyom 50 cc yi bulmuyo bile sanırım artık tamamen bitti emziren kadınları gördümmü çok kıskanıyorum böyle bebekler elleri ile annesinin memesini tutyo ya ağzını dayıyo acayip hoşuma gidiyor ya annesinin gözlerine baka baka emizyor mis gibi çok isterdim emzirmek nasıl içimde kaldı şimdi emzirseydin diyen anneler olabilir açıklayyaım hemen benimkiler hiç emmedi ve ben yalnızdım tutturacak kimsede yoktu ve benim doğumdan sonra dehşet derecede bel ağrım oldu çocukların üstüne 3 dk fazla eğilemiyodum emirmek için bi kaç şekil denedim ama önce bel ağrım sonra yalnız olmam müsade etmedi ikisi birden alıyordu ben dehşet yorgundum felan filaan emziremedim yani kısmet olmadı umarım sen amzirisin yağızını canım
öpüyorum çokk lütfen stres yapmaaaolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile
başaracaksın canım inna buna illde uyumazlarsa birini ayağına birini kollarına al çabuk uyuyanı ayağında salla uyut diğerini kolunda oyala o uyuyunca hemen zor olanı uyutmaya başla
allah yardımcın olsunc canımmm kolaylıklar versinnnnolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile
evet bende geldim nasılsınız kızlar kimimiz iyi kimimiz kötü oluyo iniş çıkışlar hayatımızda
hymaryy eşler eşler eşlerr anlayışsız eşlerrr yapcak bişi yok bi tanem ya bu deveyi güdücez ya bu diyardan gidicezzzguclubacismile
pamuğum aman tanrımm dikkat et ne biçim yatak satmşlar sana ya bu çocukları bırakıp arkanı dönmeye gelmiyo ya pöffff
burçin nabr kuzum ya kızlar hep babymix demmişsiniz sizden öğrendim benim dr hala ek gıdaya başlatmadığı için bilgi vermiyo bu konuda gerçi ben başladımda yoğurduevde kendim mayalıyorum küçükmkasede hergün 3 yemek kaşığı felan yediriyorum zarralımı yani bendemi büyümix alsam eyvahedigeldismile
diirm kuzum vallahi çok üzüldüm arkadaşına hem eşi hemde minicik asyysı için çok zor bi durum rabbim yardımcıları olsun benim kanım b+ ama ab genel alıcı olduğundna verebilirim sanırım ama yeni doğum yaptığım için alırlarmı acaba hani son 6 ayda ameliyat olnalardan almıyolar sanırımm
dün bizde forum istanbuldaydım dirim aradım seni belki sizde kçmışsınızıdr diye burdaysan görüşelim diye ama a,rt,bat kuramadık neyse çocuklara ateş ölçer almaya gittik çıkarken alır çıkarız dedim en alt kattaymış çünkü şimdi in çık yapmayalım dedik çıkarkende unutmuşuz barun alıcam kızlar kulaktan ölçer tavsiye edermiisniz kullanan varmııı birde kendime epilasyon aleti aldım basit bişi 49 liraya rowenta tek başlıklı olsun dedim zaten krizdeyiz endense son 1 yıldır ağda koltuk altıma alarji yapmaya başladı aldımmı koltuk altım pişiyo kıpkırmızı oluyo bende deeim bu olmayacak böyle bacaklarımıda alırım ağda sıcakta zor oluyo neyse relden ldım işte kasaya bi geldik 200 tutmuş anam ne aldım bu kadar tuttu diyom eşimded dediki 5 kutu mama aldın 49 lirayada alet zaten çoğu bunlar gerisi bişi değil bisküvi 1 kilosu 5.9 dı ondan aldım arı nın pirinç ununu aldım belki o kilo aldırtarihçi uyukusuzluk diz boyu hayatım bu ara benimkilerde 4de kalkıo aha uyumuyolar dün 4.30 da kalktık ikiside feryat figan nasıl alıyo neyse mama yedirdim baktım olmuyo ikiside ortalığı ayağa kaldırdı eşimi kaldırdım sen oğlanı uyut diye neyse o uyuttu ben kızı gecenin o saati salla allah salla zor bela uyuttum yatağına yatırdım küt açtı gözleri hay senin ananı dedim :)) aldım tekrar ayağıma tekrar sall salla yine uyudu derken pat açtı gözleri yatağa koymaya gelmiyo bu aradada saat 6.15 oldu 4.30 dan 6.15 e kadar ayaktayım sani tekrra yatağa koyup uyanınca bastım çığlığı şimdi atıam seni balkondan aşağı dedim bu tarz durumlarda çok sinirim bozluyo bilmiyorum sizdede oluyomu 2 saat salla 5 dakkada uyanınsın eşimi kaldırdım tekrar al şunu yoksa tutamıycam kendimi edim neyse aldı herif 5 dakkada uyuttum yatırdı ay deidm bana kıllığı zeytin hikayesine döndü dedim ben yordum yordum sen hemen uyuttun neyse 6.30 dan 9 a kadar uyudum ama iyi geldi sonra kalktım oğlanı eşim yedirmiş bende kız yedirdim kahvaltımı yaptım eşimi gönderdim birazz oyandık sonra tekrar yemek yedik sırayla salaldım uyuttum ve hemen canım kadınlarıma koştumheheh
ay çok yazdım galiba kızlarr biz çarşamba günü hymaryy tesislerindeyizzz yokmu gelennnn aayyy çarşambayı iple çekiom beni anlayan ikiz anneleri ile beraber olacağım ne güzell bolcana dertlerşirizzzzzolumunekankayizsmileolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile
selam kızlar bende geldim opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
nihayet yavruları yıkadık uyuttum anam milletn çocuğu banyodan sonra 3-5 saat uyur benimkiler tilki uykuyu kıpır kıpır yarım saat 1 saat anca...inci'm yine 10 dk falan cadı:))))
aman firdoscğm ya hepmi böyle olurlar anlamıyorm herkez çok biliyor millet tek çocukla ikiz çocuğu bir tutyor bizde çocuk büyüttk demiyolarmı deli oluyrm..benimkide aman üşürler...açmı bunlar....aç bunlar aç sanki doyuran ben değilimde....öyle yatmasın böyle yatsın aman kafası yamuk olur akannehirakannehir sürmenaj oluyorum geldiklerinde sinirde cabası ama ben dayanamayıp cevap veriyorum valla siz karışmayın diye...sende takma cnm boşver keyfini çıkart kuzularının....
emer cnm merak etme....banada hastaneden çıkarken hemşireler aman biberon verme memeyi bırakır dediler.....allahım zaten minick benimkilerin ağızları nasıl vereyim kaşıkla denedim yer gök mama oldu dedim başlarım kaşığına dayadım biberonu aç yavrularım nasıl yedi valla....bide bu emzirme yastıklarını tavsiye ederim ben deli gibi almadım bu haftasonu gittm aldım inanılmaz rahatlık çok rahat emiyorlar hem sen rahat hem bebek rahat...
PAMUĞUM İŞİNİ GÜCÜNÜ BIRAKIP BANA ÖZENLE CEVAP VERDİĞİN İÇİN YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDERİM ÖNCELİKLE
takmamak lazım ama elinde olmuyor işte insnaın bugün sağlık ocağına gittim kilolarına baktırayım diye bunlar ayını doldurdumu diye soran oldu inanırmısın 5 aylık dedim bende ama çok zoruma gitti göz var nizam var sende doğum yapmışsın günlük çocuk nasıl olur bilmiyomuusn diye çığırasım geldi allah aşkına face bak resimleri koydum o kadarmı küçük duruyolar ya çok sinirim bozuldu vallaha
artvinli emzir canım elin japonları emziriyo bak zuhahahahah
tarihçi ne olacak halimiz bilmiyorum acaba sıcaktan felanmı uyuyamıyolar
nerocum hoş geldin canım nasıl gidiyo annelik
kevserrr ben sana başaracaksın demeidmmi inan anne kaynana ne kadar yardımcı olursa olsun olmaları bazen sadece sıkıntı oluyo insan azıcık aşım kaygısız başım diyo az ağlar az susar alışırlar hiççççççççççç merak etme çok insna oldumu çocuklarda şaşırıyo annesine alışamıyo şımarıyo şimdi senin düzenine ve sadece snein terbiyene alışacaklar alıştıktan sonrada hiç sorun olmayacak inan bana
ayy çok yorgunum kızlar sağlık ocağına bi tarttıröaya götürdüm 2 saatim gitti beklemekten kızda kucağımsa terden patladı sıkıldıkça ağladı o ağladı bende gerim ger,im gerildim eve geldik saat 3.5 çocukların karnını doyur kocişle kendi karnımı doyurdum makineyi yerleştirdim akşam yemeği hazırlayacağım ama canım uyumak istiyorrrr çocuklar banyo yapacak çamaşırlar katlanacak balkon yıkanacak bide yeni aldığım makineyle fazlalıklarımı almak istiyorum pöffff aslında benden 3-4 tane olsa ne iyi olur ya zuhahhha
azrami koltuktan dusurdum mafoldumben mafoldumben mafoldum cok kotuyum ben bisey olurmu boyle bisey yasayan varmi?
selam kızlar,
bu ara tekılamadım,hep aklım sizdeydi,öyle çok çok yazmamışsınız nedeeennguclubacismile
geçmiş iokudum,alıntı yaparken kaybeddiyorum mesajları genel yazayım ben de,
çocuklarım 2280gr.-2100gr. doğdular,küçücüktüler,çok zor zamanlar geçti evet,
fakat dün akşam gelen misafirlere kızların prematüre takımlarını gösterince,herkesten çok ben şaştım çünkü bugün kızlarımın maşallahları var,
firdos canım kaynanam görmeye geldiğinde en az 4.5 kilo çocuk doğurduğunu iki çocuğumu toplasan ancak onun kadar ettiğinği söyler dururdu,
şimdi Halem kocaman oldu şimdi de bunu az yedir,şişko diyor,obez olacak dior,
senin lafınla iş yapsaydım beeennn,salak:mymeka:
Canancım sende mi şu fos kiloculardansın yapma Allah aşkına,
fos kilo nedir yaaa,çocuğun yanakları kolları bacakları toplu olunca neden hep fos kilo lafı anlamıyorum,kilo varsa vardır,yoksa yoktur,fos ne gerçekten anlam veremiyorum
sonra ne demek aptamil fos kilo aldırıyor,hayret ettim,eğer bebeğine kilo aldırıyorsa aptamil kullan canım,demek o yarıyor yavruna,ne güzel.Nasıl varıyorsun aldığı kilonun fos olduğuna.
iki çocuğum var ikisini de aptamille besleniyorum neden biri farklı biri farkı kiloları sence?
Çocuğun kustuğu için kilo alamıyor canım,bu çok net,aynı benim Sarem işte,ki bu zor zamanlar geçecek,o da kocaman olacak göreceksin inşallahh..
Sonra,ben kimse yanında bebek emzirmemeye gayret ettim,hiç konuşulacak konu yokken bir de meme kocaman olunca süt az mı olur,meme küçük olnca süt çok mu olur,
benim memelerim,senin memelerin,onun memeleri,komşunun sütü,süt nasıl arttırılır vs.muhabbetlerini de dinlemekten nefret ediyorum,
çocuk olmadan önce sakladığımız birşey çocuklar olduktan sonra nasıl muhabbetler dökülür bir yerimiz oluyor anlamıyorum(bebeğini samimi olarak beslemek maksatlı burda bunu uygulamak durumunda olan anne arkadaşlarımı tenzih ederim)..
of bu işler çok hassas şeyler yaaa,
hep söylerim beni insanlar yoruyorrr...
sağol canııımmmopuyorumnanaktan
kocişle bir müddet mesafeli olmaya karar verdik,
küslük olmuyor malesef konuşuyor,istekleirmizi söylüyoruz,fakat öyle incik cincik yapmıyoruz,
konuşarak aldık bu kararı,aşmışız dimi
boşveeeerrrsempatiksalakcinni
bir iki gündür anneme takıldım,onun evi yazlık gibi seriiinn,
kızlar mis gibi öyle uykusu uyuyorlar orda,
benim evde uyumuyorlarrrrr,
öyle işte,,,
sen nasılsın canım,okudum seni dekızları da,keyfiniz nasıl
Allah hepimizin yardımcısı olsun canım çünkü sıcaktan uyumuyorlar ben anladım..
babalar günü gezmenizi okuduumm,bence de sıcaktan canım,
annemin evi kışın yaşanmaz,benim evim harika,
fakat yazında yazlık gibi,benim evim yaşanmaz,
günay cephe-kuzey cephe olayı,
Allah sizin yardımcınız olsun,oralar hem sıcak,hem nemli bildiğim kadarıylaaeyvahedigeldismile
acer merhaba.geçmiş olsun canım.benim de elfinim koltuktan düşmüştü hastaneye götürdük film çektiler çok şükür bişi çıkmamıştı:Saruboceq: elfin alın üstü düşmüştü,senin bebiş nası düştü
çok geçmiş olsun cnaım,
ben Halemi düşürdüm,hem de kulübe yazarkenn,,
hiç affedemem kendimi,asla onları bırakıp yazmam dedim,çok üzüldüm anltamam,
bişey olmaz inşallah fakat yarım saat bir saat uyutmamaya ve kusma varmı gözlemlemeye gayret et,
tekrar geçmiş olsun,
Rabbim meleklerimizi korusun..
allahim korumus melegini sen doktora goturdunmu 10 dk uyudu uyandi farkli bisi yok ama internette kotu seyler okudum anlasilmazmis ic kanama falan asla kendimi affetmicem asla mafoldumben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?