Arkadaşlar,ikiz annelik dönemi nasıl geçiyor?

pamuğum ahh buralarda olsan var yyyaaaazemuszemus,
gelemezmisiniz cidden,eşinin işini bilmiyorum ama,nasılsa gurbettesin

bu antika doktor nerden be artvinlimm ppöööff,
sen de hiçbişey yokmuş gibi onun suratına gaz çıkar kızzzkaydirigubbakcemile3
ben olsam bakanlığa şikayet ederdim kesinn..

ha pamuğum bu arada benimkiler 8 ayı geçti,hala çıkmadı biliyorsun,yine aynı tezde ısrarlıyım canım ben..

Selam arkadaşlar.

Sayfalar ne kadar çabuk ilerlemiş.
bugün evdeyiz şükür .
Birazdan çıkarız dışarı.Park ,zıp zıp derken yoruluyorlar akşam yemeğinden sonra cup yatağa...
Büyüdüklerinde de sürekli aktivite olması gerekiyor .Enerjilerini atamıyorlar yoksa.
Arkadaş istiyorlar .
Kapıyı kapatıyorlar odalarının.
Kapıyı çalıp izin isteyip giriyoruz odalarına..

Dırımkızı geçmiş olsun.Diğer topikten okumuştum ama yazmadığım için söyleyememiştim.
Çok geçmiş olsun.

Kilo olayı ben 17 kg. aldım.
15 kg. verdim eve geldiğimde
Ama emzirme döneminde annemin aşırı beslemesi sonucu bol bol kilo aldım.
Sütüm boldu şükür ama kilolarım aldı başını gitti.

2 ay önce rejime başladım.
71 kg. den 56,5 kg. indim.
58 kg. hamile kalmıştım.1,5 kg. altındayım.

Çocuklar ufakken hele emzirirken kilo vermek çok zor.
Ancak 3,5 sene sonra verebildim ben.
Şimdi ikizleri yanımda görenler tekrar bakıyorlar:kedi:

Sizlerde verirsiniz süt dönemi bitince.

Artvinli ben 35+3 de doğum yaptım.
Hastanede hep 35 haftalık diyorlardı.
36+0 olmadan 36 demiyorlar.

Diş konusunda hhiiiiç acele etmeyin.
geç çıkan diş daha iyi derler di anlamazdım o zaman.

Geç çıkan dişler ,yemeklere daha az maruz kalıyor.
Bir de ilk diş çıktığı andan itibaren bebek fırçalarıyla dişleri fırçalamanız lazım.
Hatta nette bulabilirsem adını yazarım.
Parmağa geçiriyorsunuz küçük pütürleri var.
Dişlerini temizliyorsunuz.
O macunu da kullanabilirsiniz.Sadece bebekler için.

Bizimkilerden birisi dişini 7,5 aylık diğeri de 8,5 aylık çıkardı.
12 -12,5 aylıkken de yürüdüler.

ama hiç endişe etmeyin illaki emekleyecekler diye.
bazı çocuklar emeklemeden kalkıyor

Hatta doktoruma sormuştum niye emeklemiyorlar diye .
Sanırım 11 aylıklardı.
Emeklemeleri için fırsat ver dedi.
Gerçekten sonra bıraktım.
Ters yüz öne geri dörken poposunu döndürüverdi.Ve hemen de 1 ay sonra yürüdü.

Ama 16. ayda yürüyen tek bebekler de var.
Bazı bebeklerin kaba motor gelişimleri daha ileri olabilir.

Vitaminleri de bizim hala kış aylarında kullandığımız D vitaminimiz var.
Günde 15 dk. güneş yeterli aslında ama kış aylarında d vitaminiyle desteklemek şart oluyor.

prety inanırmısın bizim kızlar şimdi bile atraksiyonsuz geriliyorlar hanımlarboshayallersmile,
ama odalarına kapı vurarak girmek çok güzel,en doğrusu,
bazı görgü kurallarını onlara önce kendimiz yaparak öğreteceğiz,çok tatlı yaaakaydirigubbakcemile3

bu arada sayfalar çabuk akar,
sık sık takılmak lazım,
tok karnına günde iki kez an azkaydirigubbakcemile5

Dırım çok şey başardın zaten 8 kilo vererek..Sıkıntılı dönemde vermesende hiç sorun değil,zaten mümkün değil bence rejim yapabilmen sıkıntı içinde..Öperim seni ve kuzuları..

sağol cnm ya bugün gittim kilo almamışım ve üstelik regli olacağım bugün yarın şişlikte cabası....iyi dedi...ama yağ oranımda 0.5 artış varmış bunun içinde hemen sıkı bir diyet verdi ...bu hafta hem onu yapacağım hemde doktoruma demedim ama ....spor yapacağım
anneme park çok yakın annem ve komsusu çocukları sallarken ben parktaki aletlerle çalışacağım...doktorda dedi stresten kilo tutarsın dier.

cnm benim benim kuzularımdan biri 8 ayın bitiminde diğeri ise 9 ayın bitiminde başladı diş çıkarmaya biri önce başladı ama sonra birbirlerini yakaladılar...evet ne kadar geç o kadar iyi aslında cnm..zaten diş çıkarırken biri hep hasta oluyor şuan 4 kafalı diş çıkarıor ömerin artı ...ameliyatı kuzum iyice iştahtan gitti....neyse dün tarttım ömüşümü 10900 gr olmuş 1 ay 20 günde 600 gr almış vermemiş ya hem 2 haftadırda yürüyoruz artıkın...

cnm benim teşekkür ederim...ahh ne güzel bilgi paylaşımı yapmışsın cnm
bende bi takim rahatsızlıklar olduğu için kilo alımı hızlandı...
zaten pko hastasıyım doğumda 12 kilo almıştım 13,5 vererek geldim hastaneden
ama sonrası sapıttı işte...neyse bakalım 8kilo verdim gerisi ne kadar gelecek ...
inş. senin gibi başarılı olur ağır olsun iyi olsun diorum ama desteksiz zayıflayamıyorum
diyetisye hem terapi gibi geliyor..bana bakalım

merhaba kızlar sabah sabah diyetisyendeydim..korka korka gittim neyseki almamışım hemde regli olacağım şişlikte var ...neyseki korktuğum olmadı ama 0.5 yağ oranım artmış..bakalım..toplayacağım bu hafata sıktı listemi biraz...yaz geldi herşey güzel olacak...hastaneden çıktım...tansaşa girdim...
ana ne görem çok şık kullanımı kolay tekdüze olmayan bir baston puset 32.200 şaşırdım doğrumıu dedim...hemen atladım en uygunu 55 tl civarı oda oturma özellikli çocuk uyuyunca yatışa geçmiyor
ama bu öyle değil ..süper....hemen canomu aradım...inş.bulur....bence çok ucuzzzzzzzzzzz

bir pembe gri vardı birde turuncu gri turuncu gri aldım hemen

Canlarım,ciğerlerimmm sevesim geldi hepinizi birazdan babannemize gideceğiz,akşam da yeğenlerimin doğum günü var inş..kızıma tuvalet giydireceğim..bizim kokoş hallerimiz bol maşallah..kaydirigubbakcemile3 ..Canımın içi maryyimm çok güldüm kız ....hahahhahah suratına gaz çıkar lafına.... formundasın gene...hadi ben kaçar..hepinizi öper..

Şeniz canımmmmm giynin kuşanınnn yakışıırrr yavrulara daaaa,analarına daaaaa bayanssulusmile opuyorumnanaktan

kız yine kibarını kullandım gaz maz,kafam bozuldu mu ağzım da acaip bozuluyor benim,
böyle insanlara sessiz kalınmamalı,
kapalı alanda sigara başlı başına yasakken,bir de hamile yanında inanmakta zorlanıyorum açıkçası,
ben olsam lafımı söyler kapıyı vurur çıkar,bi de güzel şikayet dilekçesi döşerdim üşenmedenguclubacismile

kızları uyutamıyorum yaaa,gündüz uykuları kalmadı neredeyse,atraksiyon aruyorlar yaaww,ppöööff,
benim de canım sigara çekti

ikiz anaları gezmede,
ben de haleyi zaptedemiyorum artık,
tatil ve yolculuktan sonra iyice coştular..

Vay bee ne çabuk ilerliyor bu topiş ne güzel. Eskileri görmek eskiyi hatırlattı nostalji yaşadım resmen . yaa bu yavrular biraz daha uyusa süper olacaktı ama uyandılar ben kaçar herkese iyi akşamlar.

kızlar bebek arabası almaya karar verdim ne alıcam bilmiyorum benim beğendiklerim çok

pahalı 1100 1300 arası

ama benim alabileceklerimden babymax ın 3 tekerleklisiyle kraftın yanyanası fena değil

gibi bide firstwheels var o da fena değil ama internette görüp ne kadar alınabilir görmeden

emin olamıyorum

sizler ne marka aldınız ve memnunmusunuz

ben kraftın yanyana ikiz arabasını kullanıyorum canım,

fakat bebekleri tek tek götürmek yada taşımak kaldırmak açısından tek tek araba almayı da düşünebilirsin,
ama illa ki çift alıcam dersen,bu araba güzel ve alternatiflerine göre uygun..

biz pek araştırma yapmadan kraftın yanyana olan hafif modelini aldık.
fena değil. sağlam. fakat araba spor araba ve bagajı büyük değil. koyunca başka eşya sığmıyor. malesef uzun yolculukta yanımızda götüremeyeceğiz. seçimi yanlış yapmışız.şimdi olacak olsam
Casual Fantasia Katlanır İkiz Bebek Arabası alırdım. çok ama çok hafif. dörde katlanıyor.süper bir özellik.. tek elinle kaldır o kadar hafif yani. piyasaya gireli 5 ay olmuş. 400 tl civarında. bakmanı öneririm..

merhaba arkadaşlar..bebeklerine tek bakan bayanlara bi sorum olcak,kaswa,dırımkızı,ve başka kim varsa..ikisi aynı anda kucak için ağladığında ne yapıyosunuz? ben ikisini aynı anda alamıyorum,birini tutarken diğeri yırtınıyo,bi elimlede onu okşayıp konuşuyorum falan ama yetinmiyo yatakta kalan..öyle olunca kucağımdakinede gereken ilgiyi gösterememiş oluyorum,suçluluk hissediyorum,bebeklerin psikolojisinin olumsuz etkilenmesinden korkuyorum..sizler bu duruma ne çözüm buldunuz acaba?

canım ben "cosatto" kullanıyorum ve gayet memnunum hem çok şık hem de çoook çok hafif..hani şu mac laren'in en hafif diye çıkan arabası var ya ondan bile ufak..ben de ikisinin arasında kalmıştım da :)) fiyatı ben alırken 790 liraydı.. benimkilerin biri kız biri erkek biliyosun bizim gibiler için tasarımları var mesela benim kızımın oturduğu taraf çingene pembesi, oğlumun tarafıysa turkuaz mavi..
ama ben sık sık tek bebekle çıkıyorum o zaman çocuk ana kucağında kalıyor bu yüzden bi tane de bulursam hesaplı bi tane tek bebek arabası alıcam sanırım..böyle de düşünebilirsin..mesela iki araba ve birleştirme aparatı alabilirsin..
ayy bu sorunun cevabı beni de çooookk ilgilendiriyo..ben de sırf bu nedenle bebeklerime yapayalnız bakamıyorum..bi ablamız evde sağolsun 5 gün geliyor evin düzenini sağlayıp işlerimize yardımcı olmaya..onun dışında hafta içi annem haftasonu kayınvalidem var yanımda..benim bebeklerimin ikisinde de kolik vardı doktorumuz da ilk dört ay yalnız kalmamamı önermişti ve o sürenin dolmasına 15 günümüz var..umarım herşey düzene girer ve bebeklerimi yalnız başıma sahiplenebilirim artık..

bacım 2 ay önce rejime başlayıp 71 den 56,5 kiloyamı düştün.... nasıl oldu bu.............. yoksa benmi yanlış anladım........... yanlış anlama bende aynen senin gibiyim.. 58 hamile kaldım.. 62 kiloyla eve geldim.. şimdi 68 kiloyum... eve geldikten sonra 6 kilo aldım 3 ayda nasıl verdin banada söyle yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

cnm benim seninkiler kaç aylık bilmiyorum ama ......
bende bu durum çok sık olmadı benimkiler kucak için ağlamadılar mama için yada gaz içimdi...baazen ikisini aynı anda aldım...ama çoğunlukla biri sustu diğeri ağladı
bide ben 4 aya kadar anakucağında sallardım...

canım bebeklerinin ne kadar olduğunu bilemiyorum herhangi bir çizelgen yok,
fakat ben kendimden şöyle söyleyeyim ki,
ben çok ikisinin ağlamasını yaşamadım fakat ikisi birden ağladığında aynen birini kucağıma alıp birine konuşmak yada ninni söylemek yada çocuklarının sevdiği şeyleri yapmaya gayret etmeye çalışırdım fakat ağlamasınn sebebi de önemli
gazdan mı ağlıyor,açlıktan mı,altından mı,ihtiyacı ne,
açıkçası biri ağlarken malesef diğeri de sıranın kendisine gelmesini beklemeyi öğreniyor canım..

bebeklerim 3.ayın içinde..açlık,gaz vs değil sadece kucak için ağlıyolar..hani uyuyan bebekler varya ,yatırıyosunuz gözünü kapatıyo-kaldırıyosunuz açıyo..aynen öyle popoları yataklarına değer değmez ağlayıp,kaldırınca susuyolar..doktor bize 6 aya kadar ana kucağı önermedi. yataklarında ya da kucakta oluyolar..tek baktığım için kucağa alışmasınlar diye çok gayret ettim ama içten gelen bişey herhalde..uyanıkken yataklarında başka bişeyle oyalayabildiğim nadir..müzik,dönence,oyuncak,kaldırmadan okşamak vs...hiçbiri kar etmiyo ikisinede..yırtına yırtına,dövüne dövüne ağlıyolar,kucaklar kucaklamaz anında tıp..
ya ben nasıl öğreteceğim bunlara sırasını beklemeyi..beceremiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…