şimdi 28. haftada yapılacak olan iğne bebeğinin kanı pozitif ise senin vücudunun bebeğinin kanındaki hücreleri gördüğü zaman (buda ancak doğumda oluyomuş yada karnına bir darbe alırsan yada kanaman olursa) bu yabancı hücrelere karşı silah yani antikor oluşturuyomuş ve bebeğinin kanını parçalamaya çalışıyomuş, o yüzden öncelikle bu dediğim testi yaptırman lazımki kanında böyle bi antikor oluşumu varmı,ben yaptırdım bu testi şuanda 25 haftalık hamileyim böyle bişey çıkmadı doktorumda bu iğnenin çok gerekli olmadıgını söylemişti zaten,belkide bebeğinin kanıda negatif bu iğneye belki hiç gerek yok o yüzden doktorunla konuş istersen bu konuyu ben yaptırmayı düşünmüyorum doktorunla konuştuktan sonra sende kararını veririsin.banada dr biri doğumdan sonra demişti o dr da ben kan sonuçlarını görürmüştüm kendi dr ma oda yoktu başka dr baktıoda doğumdan sonra sana iğne vurulacak dedi
şimdi kendi dr 28 haftada iğne vurulacak dedi
şimdi benim kafam karıştı ben iğneyi vurduracağım vurdurmayayımmı
şimdi bana istediği bu teste belli olurmu neolduğu
her 2ayda bir bu testi yapacağız dedi
beni birazdaha aydınlatırmısın pek bişey anlayamadım kusura bakma
Arkadaslar bu iğne pahalı ve bildiğim kadarıyla ssk karşılamıyor. ama mutlaka olmalı çünkü ilk gebelikte hiç bir risk yok ancak 2. gebelikte bebek ya düşüyor ya da sakat doğuyor çünkü annenin vücudu ilk gebelikten tanıdığı bu yabancı kan hücrelerine savas açıyor.. Ben yeğenimi kaybettim bu yüzden kafa tası ve beyni dışardan görünüyordu..:çok üzgünüm: Doğduğunda... Ancak iğne için doğumu beklemek de yarar var çünkü bebek negatif kan ile doğabilir. O zaman vücut antikor üretmez yani hiç kan uyuşmazlığı yokmuş gibi olur...
Arkadaslar bu iğne pahalı ve bildiğim kadarıyla ssk karşılamıyor. ama mutlaka olmalı çünkü ilk gebelikte hiç bir risk yok ancak 2. gebelikte bebek ya düşüyor ya da sakat doğuyor çünkü annenin vücudu ilk gebelikten tanıdığı bu yabancı kan hücrelerine savas açıyor.. Ben yeğenimi kaybettim bu yüzden kafa tası ve beyni dışardan görünüyordu..:çok üzgünüm: Doğduğunda... Ancak iğne için doğumu beklemek de yarar var çünkü bebek negatif kan ile doğabilir. O zaman vücut antikor üretmez yani hiç kan uyuşmazlığı yokmuş gibi olur...
BENİM ŞİMDİLİK BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN SORUNUM ARKADAŞLAR
EŞİMİN POZİTİF
BENİM NEGATİF
DR ŞİMDİ TEST YAPTIRDI SONUCU DAHA ALMADIM AMA 28 HAFTADA BANA İĞNE VURULACAĞINI SÖYLÜYOR BİRAZ TEDİRGİNİM BU KONUDA
BÖYLE BİŞEY YAŞAYAN VARMI ARANIZDA YADA YAŞAMIŞ OLAN
ŞİMDİKTEN HERKESE TŞRLER EDİYORUM bilmiyorumkismilemafoldumben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?