Arkadaşlar kan uyuşmazlığı olan varmı aranızda

benimde eşimle kan uyuşmazlıgımız var ilkinde yaptırdım o zaman ssk yoktu benim 126 tl verdim ama şimdi karşılıypr gene olucam dogumdan sonra

canım anladığım kadarıyla senin dediğinden
bana öyle bir test yaptırdı kan sonucumda bişey çıkmamış sadece kanım katıymış kendini yormadan gezinsin kanı sulansın demiş eşim gitti konuştu testi götürdü ben yarın gideceğim konturolumde konuşayım iyice bu nu

Evet canım bende senin dediğin gibi biliyorum bu iğneye ne gerek var erkenden
teyzemin kızıda böyleydi doğumunda bebek annenin kanından çıktı iğne olmadı ama 2ci bebeğini doğum yaptı oda babanın kanından dı iğne vuruldu 72 saat sonra

canım bebeğe değil iğne anneye bebeğe niye iğne vurulacakki

ilk bebeğim canım ama korkuttular beni bazı insanlar bben bu bebeği 5 sene bekledim onun için araştırmak istiyorum iyice ben doğumu beklemek istiyorum

devletin karşılayıp karşılamaması beni sıkıntı etmiyor canım yeterki bebeğime bişey olmasın para önemli değil

bak gene kafam karıştı allahım nasıl zor bir durum doğum dan sonra neden vuracaklarki tekrar

merhaba arkadaşlar bende böyle bir durum yok ama eşimin teyzesinde vardı bebek ddoğduktan sonra 72 saat içinde anneye bir iğne vurulması gerfekiyormuş böylece bir dahaki gebelikte sorun olmuyormuş onlara söylemişler ama ne iğnesi olduğunu tam açıkmlamamışlar onlar da yaptırmamış ne olduğunu tam bilmiyorum ama çok önemli doktorunuz daha iyi açıklar bi sorun isterseniz

bende kan uyusmazlıgı var 2 ay once kan testı yaptı doktorum bebegın kan gurubu negatıf oldugundan hıc bır sorun yok.ama kafana takma teyzemde kan uyusmazlıgı var dogum sonrası ıgne vuruyolar.

benim teyzemede vurmamışlar zaten evde doğum yapmış arkasından doğan çocukların hiçbiri yaşamadı hep doğumdan 1_2 gün sonra öldüler

birazda ondan etkilendiğim için korku var bende

allah yardımcımız olsun bak sen 3cüyü doğum yapacaksın sorun olmuyor demekki dikkat ettiğimiz sürece
[Q

UOTE=mercan76;11862963]benimde eşimle kan uyuşmazlıgımız var ilkinde yaptırdım o zaman ssk yoktu benim 126 tl verdim ama şimdi karşılıypr gene olucam dogumdan sonra[/QUOTE]

allah seninde yardımcın olsun canım

canım bizdede uyuşmazlık vardı doktorum doğum sonrası bebeğin kanına göre iğne yapılması taraftarıydı. öylede yaptık. doğumdan sonra kızım + çıktı, bana iğne yaptılar. bu kadar. korkulacak endişe edecek birşey yok. sonraki gebelikler için gerekli olduğunu biliyorum yanlış değilse.
bunları kafana takma sen, herkesin bünyesi farklı sonuçta. duyduklarından etkilenme. hayırlı doğumlar diliyorum sana, Allah sağlıcakla kucağına versin bebeğini:)

amiiiiiiiiiiiiiiiiiinnn canım işte bazı insanlar etraftakiler insanı korkutmayı çok seviyorlar
evet bende doğumdan sonra diye bliyorum yarın dr kontürolüm var iyice konuşacağım

arkadaşlar herkese tşr ederim burda yoktum cevaplarınıza hemen bakamdım şimdi cevap yazdım kusura bakmayın

aslında bu konuya doktorlarda farklı yaklaşıyor. baksana kimisi gebelikte kimisi doğumdan sonra uygun diyor, hangisi doğru tereddüt etmemek elde değil.aklına takılması çok normal, yinede sıkıntı yapmaya çalış Allahın izniyle ikinizde sağlıklıca tamamlıyacaksınız bu süreci:)

bugün gittim dr sordum iğne yapacakmuış 7 aylıkken doğumdan sonradan yapılacakmış hiç aydınlatmadı

Arkadaşlar merhaba

Ben de hamileliğimin 28. haftasındayım ve dün kan uyuşmazlığı iğnesi yaptırdım, doktorum herhangi bir kanama durumunda bebeğe zarar gelmemesi açısından 28. haftada iğnenin yapılması uygun olur dedi. Bir de doğumdan sonraki 72 saat içinde yapılacak.

İğneyi nasıl alacağınıza gelince; doktorum bana bir kan ürünü reçetesi (mor reçete olarak geçiyor) bir de beyaz reçete (normal ilaç yazdıkları reçete) verdi. Reçetelerde kan uyuşmazlığı tehşisinin belirtilmesi gerekiyormuş. Bunların yanında anne ve babanın kan grubu kartı da gerekiyor. Ehliyet ya da nüfus cüzdanınızda kan grubu yazıyorsa onu da kabul ediyorlar. Bu evraklarla Istanbul Eczacılar Odasına gidip başvuruyorsunuz (Şişli emliyet müdürlüğünün sırasında) ordan SSK ile yaklaşık 15-20 TL fark ödeyerek alıyorsunuz. Fark ilaca göre değişebiliyormuş.

Ben SSK ile değil özel sağlık sigortamla aldım, mor reçete ile herhangi bir eczaneden temin edebiliyorsunuz, 145TL tutuyor, iğneyi de evimizin yakınındaki bir sağlık ocağında yaptırdım, yalnız eczaneden mor reçetenin fotokopisini almayı unutmayın çünkü enjeksiyonu reçetesiz yapmıyorlar.

canım ben artık yaptırmıyorum iğneyi dr değiştirdim gerek yok o ğneye dedi sen doğum yaptıktan sonra bebek babanın kanından olursa yapacağız iğneyi senin kanın dan sa gerek yok dedi
çünkü teyzemin kızıda aynısıydı oda 2 ci bebeği babasının kanın dan dı iğne oldu
bende yaptırmayı düşünmüyorum

canım bizdede var kan uyuşmazlığı daha geçen hafta doktorum test yaptı negatif çıktı çok şükür bi sorun yok dedim iğne vurulucakmıyım şimdi dedim hayır dedi bazı hastaneler yapıyo ama biz uygun görmiyoruz doğumdan sonra bebeğin kanına göre yapıyoruz dedi

bizim de kan uyuşmazlığımız vardi...
28 haftada iğnemiz yapıldı ve doğumdan hemen sonra...

tedirgin olmayın...iğneler olası ikinci hamileliğiniz için tedbirdir...

sağlıklı doğumlar

Ben 0 rh (-) eşim 0 rh (+)..Bende sormuştum doktora..ılk doğumdan sonra,kürtajda,düşükte iğne yapılıyormuş..Korkmanıza gerek yok diyede ekledi..Ayrıca eşimde kan uyuşmazlığından doğan bir birey..2 de ablası var Çok sağlıklılar maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…