Arkadaşlar kayınvalidenize temizlik konusunda ne kadar yardım ediyorsunuz?

hiç temizlik yapmadım evine gidip,ama gittiğimde yemek çay servisini masa toplamayı ben yapıyorum:)ilave yemek olacaksa salata pilav yapıyorum..
özel günlerde bayram vs gibi baklava börek yapıp götürüyorum..
kauınpeder ıslak kek'imi çok seviyor diye oturmaya gideceksek yapıp götürüyorum..
gelin alacağı zamanda kız tarafı geleceğinde bütün ikramları ben hazırlardım,çeyiz sermeye vs geldiklerinde de..
amma çok iş yapıyormuşum hee:)
eltim ne yapar hiç bişiiii,pikniğe gidelim denir ben deli gibi hazırlarım hanım efendi domates salatalık soyup getirir kaydirigubbakcemile3 soymakta bir beceridir ama!

kızlar ben bişey sorucam.eşimin ailesi uzakta senede 1anca gideriz.gidincede 2hafta kaldık.ve hergün temizlik yaptık abartmıyorum.süpür sil vileda bilmemne.köy evi.kayınvaldemle görümcem işe baslayınca bende yardıma kalktım. senede 1gittim. oda hergün temizlik yaptım.sen otur yorulma demediler. bendede saflık her allahın günü yaptım. şimdi soruyorum.sorun bendemi yoksa hergün işlenen kızım sen otur demeyen kayınvaldemdemi

ilk evlendiğimiz yıllarda temizliğini yapardım ama baktım benim temizlediğim yerleri kendiside temizleyince eşime annesine şikayet ettim gel bak dedim annenin yaptığı küstahlığa ve saygısızlığa oda zaten gözüyle görünce sinirlendi bundan sonra kendisi yapsın dedi kaynanayada dedim ne zaman elin ayağın tutmaz o vakit temizliğini yaparım dedim !

Lalecim bu saçları boşuna ağartmadık bu yollarda şimdi bana direk gelin gel camları sil diyecek kadar cesareti yok tabi ancak 2.şahıslardan duyarım bunu .
Zaten titiz bir insan benim yapacağım şeyide zannetmiyorum beğensin ben sanki çok pisimde bulaşıkları bileyıkatmak istemez bana düşün yani mazallah yağlı filan kalırda sempatiksalakcinni

1,5 yıllık evliyim kayınvalideme hiç temizliğe yardıma gitmemdim gitmemmi gerekiyor yanikafamçokkarıştı oturmaya gittiğimizde de genelde kalabalık oluyor herkes bişe yapıyor
bende eşimle ilgilenirim onun çaynı falan doldururm bana geldiklerindede hep habersiz geldikleri için hiç kek pasta falan yapmışlığım yok :umursamaz:

kızlar hepiniz haklısınız...kendi annen zaten sana kıyıpta yaptırmaz..böle gelmiş böle gider kendilerine kaynanalrı çektirdiyse demiyolarki bende o yollardan geçtim yazık kızcağız çekmesin demezler..geçen tarhanlarını bırakıp gitti kızına izmire dedi bana bak bende okadra uğraştım bu kadar işin arasında
gece 3 lere kadar kuruttum robota çektim örtülerini yıkadım sonuç geldiğinnde kovayı nie yıkamadın oldu:)) bu ne şimdi aman kul bilmezse halık bilir::.)))saallayın bence mesafe mesafe mesafe şartttt

Hiç yardımım yok desem yeridir, kendi evime zor yetişiyorum kayınvalideme nasıl gideyim
o da çalışıyor ama cumartesi pazar tatil benimse sadece pazar günüm boş ondada mutlaka bir şey çıkıyor zaten.
Gittiğimde bulaşık, yemek, masa, çaylar falan onlarla ilgilenirim denk gelirse ütüsünü yaparım.
Gözüme bir şey çarptıysa onu hallederim. v.s. ama özellikle gideyimde evi temizleyeyim demiyorum.
Elimden geldiğince gücüm yettiğince yaparım ne olacak elimemi yapışır.
Sağolsun zaten pek fazla bir şeye elimi sürdürmez mutfak dışında ev temizliği konusunda eline su dökemem.

elinize mi yapışır sanki çok mu zor bişe yani temizlik yapmak ister kıymet bilsin ister bilmesin siz o yaşa gelince gelininiz evinize gelse kalkıp işini görse kötü mü olur ister büyük ister küçük ister az ister çok. sende gidince Allah ı n hoşnutluğu için yap nolur sanki kibir insana ne kazandırır lmaz:

Son düzenleme:
ben bu konuda çok şanslıyım tabi içi beni dışı seni yakar.6 yıllık evliyim.eşimin ailesinde gelin çalışır kayınvalide hizmet eder.şu an çalışmıyorum o ayrı.onlardada olsak bizdede olsak herşeyi kaynanam yapar.bayramda bile 12 ye kadar yatarım yadırganmaz bu durum kalkınca kızarlar dinlenin siz diye.yapmaya çalıştım ama mutsuz oluyor ben yapınca zaten beğenmiyorda.en şanslı olduğum konu bu onlarla ilgili.

:kedi: Herkesin şartları ve imkanları farklı, beğenmeme derken sizin şahsınıza değildi yanlış anlamayın.
Her işini yapıyorum temizliğe gidiyorum diyen arkadaşlar sanırım çalışmıyor, kayınvalideleri de yaşlı.
Zaten genel olarak eğer hep yaparsak üzerimize vazife oluyor, bir kez yapmadığımız zaman suçlu oluyoruz.
Benim kayınvalidem yaşlı, temizlik vs yapamaz ama iki tane bekar evde kızı var bir yeni işe başladı diğeri çalışmıyor.
Ben çalışıyorum kendi evimi zor temizliyorum, haftasonu hem onların hem kendi evimi temizliyemem.
Gittiğim zaman safra kurmaya, kaldırmaya, çay servisine, bulaşıkları makinaya yerleştirmeye yardım ediyorum.
Daha fazlasını yapamam kusara bakmasınlar.
Hem benim ki ben işten gelirim kalkarım iş yaparım bana yorgunsun yapma demez.
O bana acımayınca ben ona niye acıyayım.

5 yıllık evliyim temizliğe hiç gitmedim kayınvalideme ama yemeğe gittiğimizde sofra kurara toplarım bulaşık yıkarım ocağanı silerim bi kaç seferde denk geldi ütü yapmıştım toz almıştım teklif ediyorum arada geliyim yardım ediyim diye yok kızım senin küçük çocuğun var ancak kendi evine yetişirsin diyo benim sana gelmem lazım yardıma diyo allah razı olsunopuyorumnanaktan

hiç yaptırmaz tatillerde gidioz en fazla 2 gün kalıoz

bende bana geldiğinde siz oturun keyfinize bakın derim bişeycik elletmem

Bizim 2 tane gelinimiz var çalışıyorlar ailem de ankarada yaşıyorlar kendi annem nasıl onlara gelin camımı silin yada halımı yıkayın diyebilirki zaten vicdanen böyle b,şey teklif etmez vede yapmaz ..
Eğer yapsa bile ben buna şiddetle karşı çıkarım sofra kurarsın toplarsın çaya yardım edersin zaten bunları bizlerde yapıyoruz elimize yapışmıyor bunlar...

sizinki farklı bir vak a ymış :)

hehheyyt.....

kaynanamlarda hiç temizlik yapmadım 5 aylık evliyim

nedeni ise görümcem 2 çocuğuyla orda ve ikisi temizliklerini yapıyorlar.

zaten bizim binanın temizlik günleri pazartesi ve herkes kendi evini temizliyor.

çıktığımda bulaşık varsa yıkarım,çayları felan bitmişse doldururum o kadar...

zaten kaynanam gelinlerin işlerini beğenmez.

ama tabii iş yapamayacak duruma geldiğinde de ne kadar kötü olursa olsun muhtaç olacak ve temizliğin yapmak zorunda kalacağım.

walla kızlar bende doğru dürüst yrdım etmem zaten çalışıyorum kendi evimin düzenini temizliğini sağlayım o başka bişi istemez beklemiyoda yapayım dye.ama biz onlara gidelim bulaşım yemek çay fln varsa bakarım yaparım en iyi şekilde hizmetimi ederim yeri gelir temizliğinede yardım ederim denk gelirsem.zaten kendisi çok titiz ötesine ince işlerine karışmam.sağolsun yaptığım herşeyden memnun kalır herkesede der gelinim yaptı dye.en azında bana görünen tarfı bu:))

valla ben kendi evimin işini bile zar zor yapıyorum..oda çalıştığım için gel işimi yap demedi bugüne kadar..arada gittiğimizde sofra kur-kaldır yardım ediyorum onuda 7 yabancıda bile yapıyorum yani.
gerçi bikaç kere laf soktu ama kusura bakmasın evde olsam gider yardım ederim yaşlı kadın ama elimden bişey gelmiyo :sm_confused:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…