Arkadaşlar kayınvalidenize temizlik konusunda ne kadar yardım ediyorsunuz?

kayın valıdeme degıl yardım etmek tam tersi buutn temızlıgı ben yapıyorum zaten.. o hiçbirseye elını sürmez. sadece ayda bir çaydanlıgı cifler bide ben işteyken bulasıkları yıkar (yıkamasa daha iyi) gelınce ben gene yıkarım yağlı yağlı kalır hepsi..
pazar gunlerıde elini bi işe sürmez.gerçi daha iyi. kafamın terpesinde onu oyle yap bunu boyle yap supürgeyı acma fatura fazla gelıyo diyeceğine el sürmesin basımda dikilmesin daha iyi.
eşimde onun huyunu bıldıgı için hadi sen bıyerlere gıt arkadasına falan dıyo.bende aksama kadartemızlıgımı rahatca yapıyom..
tabi o neler yaptıgımı gormedıgı için yapmıyorum camları silmiyorum sanıyo.. görmüyo çunku.. offff:44:

Canım ya ne günahı asıl iyilik bilmeyen, haketmeyen insanlara iyilik yapmak günah, yapmamak değil. Malesef ne çekiyorsak iyi niyetimizden çekiyoruz. Bize gelenek ve göreneklerimizden kaynaklanan bir olgu büyüklerimiz hep sana kötülük yapana sen iyilik yap diye öğütlüyor. Ablam küçükken haksız yere bağırır çağırır hakaret eder 5 dk geçmez birşey isterdi annem de kızım yap ta utansın derdi, yapardım ama hiçbir zaman utanmazdı hep aynıydı. Dinimizde yapılan haksızlığa susmak, kendini ezdirmek hoş karşılanmıyor. Tabi hastalansa, ihtiyacı olsa ilk biz koşarız ama onun dışında kötülük görüp iyilik yapmak bence enayilik. Ne meleğiz, ne peygamber, ne evliya sonuçta insanız biz.

Senin kayınvalidenin pisliği cimrilikten kaynaklanıyor galiba. Her hafta süpürgeyi açma ne demek, çoğu insan haftada iki gün temizlik yapıyor hatta yardımcı çağırıyor. Temizlikten güzel ne var, elimde olsa ben hergün temizlik yaparım. Bu arada bizimkiler de fazla israfçı, biri bir odada biri bir odada bütün ışıklar televizyonlar açık olur, bakarım salonda kimse oturmuyor ama 5 li avize var hepsi yanıyor ben kapatırım. Benim annem uyarırdı gereksiz ışık yakmayın, izlemiyorsanız tvyi kapatın diye bakıyorum kayınvalidemin hiç umrunda değil. Parasından değil milli servetimiz sonuçta, ben suyu da idareli kullanırım, görümcelerim suyu sonuna kadar açarlar tabakları bardakları tek tek sudan geçirip makinaya yerleştirirler su hiç kapanmaz, bir tabağı yıkayıp yerleştirinceye kadar akan suya yazık bence. Ayrıca hepsini sudan geçireceksen makinayı niye kullanıyorsun, peçeteyle yemek artıklarını temizlesen yeter. Bizim israfımızın cezasını çocuklarımız çekecek, kaynakları tüketip onlara yaşanmaz bir dünya bırakmak bencillik değil mi. Ben mesela hergün duşa girerim ama kovam var banyoda onu doldururum öyle yıkanırım, duş başlığını kullanmam. Bir insan yarım saat duşta kalırsa o harcadığı suyla 10 kova harcamış oluyor. Çünkü kova 5 dk doluyor ve yetiyor, 25 dk akan su boşa gidiyor. Biraz tararruf yapmak gerek bence. Su faturası bize ayda 8-10 tl geliyor, fazla harcasam 30-40 gelsin önemli değil ödenir ama yazık değil mi tükenen kaynaklarımıza.

hadi çocukken böyle olabiliyor da yaşını başını alanlara ne demeli? ya bana bir tebessüm edene bin tane teşekkür edesim geliyordu. şimdi boşum! dedim ya, neyse bedeli ödemeye hazırım, o derecede soğudum. seven değil söven kıymetliyse kendi bilir. işini sevene değil kendisine bundan önce "sevgili" sövenlerine yaptırsın.

aynı evdesiniz galiba ((( hazıra konan emeğin ne olduğunu bilir mi? bilmez. bu yüzden de emek harcayanın emeklerinin kıymeti bilmez, görmez.......... sabır diliyorum.

okudukça kendimi gördüm resmen aynen benimkide hiçbir işe elini sürmez. benden önce temizlikçisi gelirmiş ben geldim ya ne gerek var temizlikçiye verilen paraya dimi ama gelin yapsın işte diyo resmen yaaa yüzüme böyle demedi ama temizlikçisi gelmediğine göre cimrilik hat safhada olduğuna göre ben yapmazsam evi b..... götürdüğüne göre başka birşey anlaşılmıyor zaten

aslında eşim yemeklerimi beğeniyor kaynanam iki haafta yoktu ben yaptım ve çokda güzel yedi.haftada bir evde yeme fikri hoşuma gitti.gündüz evime geçtiğim oluyo tabi işim oluyo falan ama maalesef yinede hiçbirşey değişmiyor of of. yarın dönüyor mesela. dün evini temizledim bugünde aynı. bahar temizliği bitti resmen hergün sordu bugün ne yaptın diye. yarın hanım gelip mis gibi oturacak evine. gezdi tozdu geliyo. gezerken ayağı ağrımıyo ev işi olunca ağrıyo ama

Aman yeter boşver
bende kayınvalideme gidince bulaşıklarla uğraşırım,yemek ve sofra hazırlarım o da genç olduğu için birlikte yaparız çabucak olur biter
bazen evde kurabiye,börek,çörek yaptığımda ona da götürürüm benden bu kadar
benim de evim kapım var..
Hiç te ayıp değil bizler geliniz yardım etmemiz gereken yerde ederiz abartmamak lazım
hiç te ayıp olmazz...

yapabilecegim bir isse yardim ederim tabi ama sagolsun öyle is beklentisi yoktur, yardim edince sevinir ama kendini zorlama buraya gelince hep yoruluyorsun der..Henüz evli degilim, ama sözlümün annesi akraba oldugu icin ara sira giderim...Umarim hep böyle kalir..

Kayinvalidemler bize gelince hizmetimi yaparim, orda bile yaptirmaz.
Onlara gidincede misafir gibi oturtur beni ve hizmet eder. Yemek pisirir, yedirir, cay demler, sofrayi toplar, bulasIklari yikar. Kendime gizli gizli cay koyarim o görmeden. Görürse hemen kizar, kolumdan tutar koltuga oturtur. Bikere o oturma odasindayken bulasIklari yikayayim dedim, suyun sesini duymus kosa kosa mutfaga geldi, aaaaaa sen ne yapiyorsun otur bakayim cabuk diye kizdi bana. Kiyamam sana sen okuyorsun bütün gün kafa yoruyorsun bide ismi yaptiracam sana der. Zaten bize´de zorla cagiririz. Esim aradi anne hafta sonu bize yemege gelin dedi, yok gelmem size kiyamam dedi. Telefonu ben aldim hic bir hazirlik yapmicam söz diye anca öyle ikna edebildim. Gelirken yine elinde bir tencere sarma ile geldi zaten ben sarmayi cok seviyorum diye. Yani bu yüzden hic söylenemem allah icin kayinvalidem cok düsünceli kadindir.

Çok şanslısın, böyle kayınvalideleri duydukça çok özeniyorum. Benim annem de böyledir, yorgunsun yapma diyip elimden alır, çayımı önüme getirir. Ben işten kaçan bir insan değilim aksine biri bişey yaparken oturamam yardım ederim. Ama insan biraz anlayış istiyor. Benim kayınvalidem, görümcelerim tam tersi, ben çalışıyorum bazen hasta oluyordum inanın yüzümden belli olur iş yerinde bile hemen sorarlar hasta mısın diye ama onlar bırak yapma hastasın, yorgunsun demez. Yapmasam ayrı dert, bir kez yapmadım halim yoktu iş yapmaya, koca koca iki kız beni beklemiş bayram temizliği yapmak için, ben de şehir dışından gelmiştim o kadar yorgundum ki yapmadım, Allahım bir surat bir surat. O yüzden çok şanslısın gerçekten.

aman yarabbim bu gerçek mi??

Çok sanslsınız.anlatmayn bi yerde nazar değer :)

olması gereken de bu deıl mı zaten?Erkekler hanımlarının babasının ısını goruyo mu hayırrr!Ee kızlar nıye kaynanaya hızmet etsın kı..Az bıseyde devır deıstı dıyolar!Devır deıl de kızlarımızın gozu acıldı hızmetcı deıl hanım olduklarını anladılar

sofra kurarim, kaldirmasina da yardim ederim sadece, baska hicbirsey yapmam...Beklemez de kaynanam.Benim evime gelince o da bana yardim eder hatta.

benim kaynanam çok beceriklidir.eli de çabuktur.farklı şehirlerde oturuyoruz.evlendikten sonra birkez gittik daha.ama çok gerildim yardım ederken.sanki yaptığımı beğenmeyeceğk gibi hissettim.

Maşaallah.Ne güzel, sizi kızı gibi görmüş ve benimsemiş demek ki.

İnşaallah hep böyle olur aranız ve umarım sizde hakkını verirsiniz kayınvalidenizin..
......

Ben daha evli değilim ama sanırım iş için gitmem evine.. Çünkü bu yaşıma kadar kendi evimde bile ufak tefek işler haricinde hiç temizlik yapmadım.. Fakat gittiğimde sofra ,çay konusunda yardım ederim sanırım.

6 ay olacak evleneli daha hiç evini temizlemedim..Beraber yediğimiz zaman sofrayı toplarım sadece..Bikaç kez bulaşık yıkamışlığım vardır.Bir de misafir gelince hizmet ederim..Maşallah gelinine derler..Yeter çook bile

Banane.
Hiçte yapmam.
O bana ne yapmış.
O benim evimde misafir ben onun evinde.

Aynı evde yaşıyor olsanız her işi yapmanızı anlarım...
Ama ayrı evde yaşarken bu kadarını yapmanız bile yetsin artsın ona :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…