herşeyini yaptım, herşeyine koştum, karşılık beklemedim, hep samimi olmaya çalıştım ama değmedi. ne bir dua duydum ne de bir ilgi. ona ne zaman muhtaç olduysam (taşınırken, hastayken, hatta yine de değer görmeden değer verip daha iki ay önce hamile olduğumu öğrendiğimde annemden önce ilk onu aradım! ama tabi tenezzül edip, iş vardır diye gelmedi.) ardını döndü. eşim annesini cehaletine sığınarak savundu ben de Allah korkusuna art niyet aramadım; ta ki hamileliğimin ilk günlerinde gelmemesine kadar.
benden başka iki eltim daha var. onlara söyleyemediği hakaret tarzı laflarını bana söyleyip, kinini öyle kusmaya başlayınca DUR demeye başladım. artık yapmıyorum, ilgilenmiyorum. yaptığım herşeyi diğer eltilerimle kıyasladığında yıkılmıştım ama "en büyük hayrı onlardan gördüm" dediğinde herşey bitti. adımlarım artık geri geri gidiyor. Allah biliyor, denedim, direndim, eltilerime kızıp defalarca bana küfretti yuttum, yine de sustum ama şimdi aklım rahat. yapmamak için bahane aramadım, para, mal, mülk için ona ve kayınpederime asla yalakalık yapmadım. diğerleri yaptı, bir sürü tantana yaşadılar, ne kandilde arandılar ne bayramda! ben bu olaylara uzak kaldım, karışmadım diye ve bunu bile bile beni suçladı. cevabımı verdiğimde de aldığım cevap: nankörmüşüm!
haftada en az üç kez baskısız, kendi rızamla, eşim yanımda yokken arayan ben; nankör oldum çıktım. ne yapacağımı şaşırdığımdan beri......:)))))))) artık özgürce YAPMAYACAĞIM diyebiliyorum. canıma yetti. günahım varsa da; kabulüm. ne diyeyim ki daha...
kayın valıdeme degıl yardım etmek tam tersi buutn temızlıgı ben yapıyorum zaten.. o hiçbirseye elını sürmez. sadece ayda bir çaydanlıgı cifler bide ben işteyken bulasıkları yıkar (yıkamasa daha iyi) gelınce ben gene yıkarım yağlı yağlı kalır hepsi..
pazar gunlerıde elini bi işe sürmez.gerçi daha iyi. kafamın terpesinde onu oyle yap bunu boyle yap supürgeyı acma fatura fazla gelıyo diyeceğine el sürmesin basımda dikilmesin daha iyi.
eşimde onun huyunu bıldıgı için hadi sen bıyerlere gıt arkadasına falan dıyo.bende aksama kadartemızlıgımı rahatca yapıyom..
tabi o neler yaptıgımı gormedıgı için yapmıyorum camları silmiyorum sanıyo.. görmüyo çunku.. offff:44:
Canım ya ne günahı asıl iyilik bilmeyen, haketmeyen insanlara iyilik yapmak günah, yapmamak değil. Malesef ne çekiyorsak iyi niyetimizden çekiyoruz. Bize gelenek ve göreneklerimizden kaynaklanan bir olgu büyüklerimiz hep sana kötülük yapana sen iyilik yap diye öğütlüyor. Ablam küçükken haksız yere bağırır çağırır hakaret eder 5 dk geçmez birşey isterdi annem de kızım yap ta utansın derdi, yapardım ama hiçbir zaman utanmazdı hep aynıydı. Dinimizde yapılan haksızlığa susmak, kendini ezdirmek hoş karşılanmıyor. Tabi hastalansa, ihtiyacı olsa ilk biz koşarız ama onun dışında kötülük görüp iyilik yapmak bence enayilik. Ne meleğiz, ne peygamber, ne evliya sonuçta insanız biz.
kayın valıdeme degıl yardım etmek tam tersi buutn temızlıgı ben yapıyorum zaten.. o hiçbirseye elını sürmez. sadece ayda bir çaydanlıgı cifler bide ben işteyken bulasıkları yıkar (yıkamasa daha iyi) gelınce ben gene yıkarım yağlı yağlı kalır hepsi..
pazar gunlerıde elini bi işe sürmez.gerçi daha iyi. kafamın terpesinde onu oyle yap bunu boyle yap supürgeyı acma fatura fazla gelıyo diyeceğine el sürmesin basımda dikilmesin daha iyi.
eşimde onun huyunu bıldıgı için hadi sen bıyerlere gıt arkadasına falan dıyo.bende aksama kadartemızlıgımı rahatca yapıyom..
tabi o neler yaptıgımı gormedıgı için yapmıyorum camları silmiyorum sanıyo.. görmüyo çunku.. offff:44:
Daha çok yeni ewliymissin.Bu durumu düzeltmek senin elinde.Bak bebeginde olcakmış.Artık bi ailesiniz.
Eşin yemegini begenmese bile yavaş yavaş sen onun damak tadına uygun bişeyler hazırlayabilirsin.Haftada bi gün akşam yemegini ewinde yemekle başla.Sonra bu süreleri uzat.
Gündüz arada bi ewine geç.Ararlarsa gel diye uzanıyorum falan de.Banyo yapmam gerekiyo de.Ewinde yavaş yavaş vakit geçirmeye başla ve bu süreleride uzatmaya bak.
Bebekten sonrada bu kadar sık yapma işini falan.Madem senden önce gündelikçi geliodu yine gelir.Bak kimse için kendini yormaya degmez.Bu günlerine üzülürsün sonra.Çünkü bu hayatta kimse kadir kıymet bilmez
Kayinvalidemler bize gelince hizmetimi yaparim, orda bile yaptirmaz.
Onlara gidincede misafir gibi oturtur beni ve hizmet eder. Yemek pisirir, yedirir, cay demler, sofrayi toplar, bulasIklari yikar. Kendime gizli gizli cay koyarim o görmeden. Görürse hemen kizar, kolumdan tutar koltuga oturtur. Bikere o oturma odasindayken bulasIklari yikayayim dedim, suyun sesini duymus kosa kosa mutfaga geldi, aaaaaa sen ne yapiyorsun otur bakayim cabuk diye kizdi bana. Kiyamam sana sen okuyorsun bütün gün kafa yoruyorsun bide ismi yaptiracam sana der. Zaten bize´de zorla cagiririz. Esim aradi anne hafta sonu bize yemege gelin dedi, yok gelmem size kiyamam dedi. Telefonu ben aldim hic bir hazirlik yapmicam söz diye anca öyle ikna edebildim. Gelirken yine elinde bir tencere sarma ile geldi zaten ben sarmayi cok seviyorum diye. Yani bu yüzden hic söylenemem allah icin kayinvalidem cok düsünceli kadindir.
Onlara gidincede misafir gibi oturtur beni ve hizmet eder. Yemek pisirir, yedirir, cay demler, sofrayi toplar, bulasIklari yikar. Kendime gizli gizli cay koyarim o görmeden. Görürse hemen kizar, kolumdan tutar koltuga oturtur. Bikere o oturma odasindayken bulasIklari yikayayim dedim, suyun sesini duymus kosa kosa mutfaga geldi, aaaaaa sen ne yapiyorsun otur bakayim cabuk diye kizdi bana. Kiyamam sana sen okuyorsun bütün gün kafa yoruyorsun bide ismi yaptiracam sana der. Zaten bize´de zorla cagiririz. Esim aradi anne hafta sonu bize yemege gelin dedi, yok gelmem size kiyamam dedi. Telefonu ben aldim hic bir hazirlik yapmicam söz diye anca öyle ikna edebildim. Gelirken yine elinde bir tencere sarma ile geldi zaten ben sarmayi cok seviyorum diye. Yani bu yüzden hic söylenemem allah icin kayinvalidem cok düsünceli kadindir.
Çok sanslsınız.anlatmayn bi yerde nazar değer :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?