Arkadaşlar kayınvalidenize temizlik konusunda ne kadar yardım ediyorsunuz?

Hiç bir şey yapmam ben kayınvalidem annemle aynı yaşta zaten genç ikiside 50 yaşında. Bulaşıkları makinaya dizerim sofrayı birlikte toplarız o kadar onu da her misafir olarak gittiğim yerde yaparım ztn olması gereken bu ama öle evine gideyim cam çerçeve sileyim, toz alayım falan gibi bir durum yok bizde.

Son düzenleme:
yeni evliyken biraz saftım annemin evinde yapmadığım şeyleri ona yaptım. çalıştığım halde misafiri geldi gittim hizmet ettim önceki günden kalan bulaşıkları dahil yıkadım. makineyi çalıştırmaz sıcak su için kombiyi açmazdı bir de. bir ramazan daveti sonrası dağ gibi bulaşıkları yıkadıktan sonra koca koca tencerelerle boğuşurken bir teyzenin ay canım çok yoruldun onları da ben yıkayayım demesi üzerine " o gelin yapacak tabi " demesiyle dank etti bana. o gün bugündür yediğim tabağı mutfak tezgahına bırakır içeri girerim. kimse kusura bakmasın ben evimin işine yardımcı çağırırken başkasına o kadar yardım etcem bi de kıymetim bilinmeyecek

ben de yardım etmiyorum
zaten kayınvalidem 46 yaşında
hatta o gelip benim evimi temizliyor bazen durduramıyorum
ama yaşlı olsaydı ya da bi şekilde yapamasaydı yardım ederdim

............

senelerce elşimle beni ayırmaya çalıştı kaynanam düşüp belini kırınca her gün ortaya gitmeye başladık herşeyini eşimle birlikte yaptık. bayram temizliğini yaptık dolaplar leş gibiydi cifledik heryeri. temizlik bitti ertesi gün laf soktu kaynanam bende kızdım. eşime dedim bir dahada yapmam. sadece gidiyoruz yemeğimizi yiyoruz bulaşıklaır yıkıyorum tamam. şimdi yine başladıtemizlik muhabbetine ben ses çıkartmıyorum eşim yaparız demez mi kızdım onada. ben yapmam benim olduğum zamanda yapmaya kalkma git ne zaman temizleyeceksen temizle dedim. ben herşeyini yapıyorum görümceyi övüyor görümce yaptı oluyor enden yapayım ki değilmi.

kız kızma merak etme öylede bulaşık bekletmiyo zaten bulaşık kaldığında da hatun ya msn başından kalkamadığı için kalmış olur o bulaşık yada evi öyylece bırakıp gezmeğe gittiği için...dolayısıyla yapmam. accık gezmeyi versin. ama ööle bi komşusuna gitti falan değil gezme keşke öle olsa şehir şehir gezen biri kocayı bırakır tek başına oğlu der gitmeyeceksin anne babam yeni ameliyat oldu adam yatıyo rahatsız sen nereye gidiyorsun diye çıkışır annesi yok oğlum zaten kesin değildi gitmem. sonra ertesi gün bi öğreniyoz kadın toplamış bavulu gitmiş

aman benim kaynanada gezerken ağrımaz biz eve girince heryeri ağrır hasta olur. bende eşime çıkışıyorum bu durumda kızına giderken iyiydi neymiş kızına misafir gelecekmiş miş şimdi hiç bana şuram ağrıyor demesin diyorum.boşver gezmeyi biliyorlar yapsınlar işlerini

camlarını silmek mi
ben kendi evimin camlarını silmiyorum ki onunkini siliyim
hem oda böyle bir talepte bulunmaz zaten

gittiğimde masayı kurmasına yardım ederim.bulaşıkları bile sen elini sürme ben hallederim der
Allah razı olsun iyidir kayınvalidem.

gezmeye gelince gezer temizliğe gelince hastalık çıkarır...
geçen sene kurbanın ilk günü köye gitmişlerdi bizde yanlarındaydık
kurban kesildi parçalandı eve geliyoruz
arabada hastalanmaya başladı..
bi insan aniden nasıl olurda hastalanır...
evde yapılacak bi çok iş var 3 tanede gelin ....
merdivenleri koşarak çıkan kadın yürüyemez oldu....
bizler işi hallettik akşama doğru kaynana dirildi resmen ....
bunu her gittiğimizde yapar...
gerçekten hasta olsa neyse derim...
herkeslerden daha diri....

amaaan en iyise de benim yildan yila giderim ama yerine göre yemekte yaparim bulasikta yikarim zaten uc eltiyiz simdi dört olduk....ben kurduysam eltim toplar....yani kimse karisini ezdirmiyor arkadaslar bir su isteyen olsa kimse karisina kiyamaz:)Bende agirdanim artik ögrendim bu durumlari:))))

Calisan eltim ben calisiyorum diye hamura girmez hanimfedendi birde onunla ugrasamam der....hazir aliyorum der...neyse iki elti yapmistik....sonucta bende iki yildir calisiyorum massallah elimden herseyde geliyor....birde dikkatimi su cekti....bir yere gittigimizde falan hic ise kalkmiyor....millet nasil uyaniklasmis....kimse biryerini oynatmiyor....bende öyleyim artik önceden biraz salakmisim galiba:)))

ben çalışan biriyim,
kayınvalidem ile altlı üstlü oturuyorum,
yemmemiz içmemiz beraber,
kızıma kayınvalidem bakıyor, (gelde temizlik yapma)

kızım kayınvalideme pek iş yaptırmaz zarzor yemek yapıyor kadın
az çok evin işine yapıyor
ama bayram temziliğinde ve misafir geleckse eğer
temizliğini yapar evi toparlarım
eğer ev çok batmışsa içim rahat etmez hemen süpürüm zaten her gece bulaşığı ben yıkıyorum
Bu yaptıklarımı kızım doğdukdan sonra yaparoldum 2,5 yıldır
normalde sadece bulaşık yıkar otururdum:
zaten ozaman bekar (şuan evli )bir görümcemde de vardı evde de oturuyordu bana düşmezdi temzilik yapmak diye düşünüyorum

Son düzenleme:
ama neden dusmesin anlayamadim...bir bakima haklisiniz....bende bekarken yurtdisindan gelinimiz gelirdi aklima o geldi...dogru durust birsey yaptigini gormedim...cocugun bezleri bile ortada gezerdi....buda ayip bence görumce var diyede bu kadar olmaz....birde anasina ciscisina alir doldurur surda birde bekar görumcem var deyip cöpünu gormedim...cok ayip bu bence...ben ne alirsam esimede aynisi yaparim....Allah kim ne ediyorsa kendide aynisi görsun.........

Yemek hazırlamak bulaşık yıkamak bunları beraber yapıyoruz ama temizlik konusunda yapmaya kalkışsamda yaptırmıyor bulaşığı bile zor yıkatır işten geldin sen otur falan benimde böyle bir kayınvalidem var saolsun... çok iyidir içinde kötülüğün fesatlığın f si yoktur...
İsterse kızım bugün gel bütün evi temizle desin hiçç gocunmam onun için... herşey karşılıklı...

Son düzenleme:

ay seninki en azında kızına gidiyomuş yardıma bizimki ona da gitmiyo. kızı kaza geçirdi ayağına dikiş attılar en az 1 hafta yatmalısın dediler ayak olduğu için dikiş zor tutuyormuş yük ayaklara bindiğinden birde ufak çocuğu var. kadın yakında oturduğu halde gidip bakmadı kızına görümcem 9 yaşındaki oğluyla aç aç oturdular. ben işten erken çıkıp görümceme gittim yemeğini yaptım kahvaltıya görümceme gittim temizlikte yaptım ayağının üstüne basamıyor diye. anasıda akşam güya yardıma geliyo geldiğinde zaten yemek hazırlanmış oluyodu yiyip kalkıyodu. kocasıda evde bekler hanımı gelsinde yemek yesin diye

bi tuhaf kadın düşüncesiz ve anlayışsız...

hakedene yapacaksın yoksa hiiiç yaptığın verdiğin emeğin bi hayrı olmuyo

ama canim suda var...mustafa karatastan dinledim...Allah rizasi yapilan iyilik sadaka Allahin garantisi altindadir.....hayiflanmamak lazim sonucta bosa gitmeyecek...ama sINIRLARI bilmiyorum....sonucta insan kendini saydirmalida amaaaan ben birsey anlamiyorumki zaten........

yapmıyorum kendi evimin büyük temziliğinde kadın geliyor zaten
yersem içersem toplarım
ama başka türlü yapmam
yardım ettim aldım agzımın payını.

ben de yapmam kusura bakmasın kimse kendi evime zor yetişiyorum...kendi anneme yapmadım yıllarca arkamı topladı :) ona haksızlık olur

ilk zamanlar ederdim oda yemekten sonra bulasiklari makinaya koymak..ama artik hic yardim etmiyorum.hem zaten o bana yardima gelsinn bir oglum 2,5 yasini gecti, digeride yolda ve calisiyorum..yardimi ben daha cok hakediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…