Arkadaşlar kayınvalidenize temizlik konusunda ne kadar yardım ediyorsunuz?

iki bulaşık evi süpürmek toz almak tamamda dip köşe temizlik neden?hiç anlamıyorum bu kaynana psikolojisini.kızlarına bir kere bile cam sildirmezler mermerin üstünü şöyle bi al kızım derler oda en fazlası.geline halı cam koltuk sildirirler kızlarına şöyle bi üstten al vileda ile yerleri tamam oldu bitti.ama bazı kaynanalar var gelinin suyunu çıkartana kadar yoruyorlar her işi yaptırmaya çalışıyorlar.neden ki oğlunla evlendi diye köle mi ne ki?tamam bi gelinin değil bi komşu kızın bile yapabileciği birşey.bazı temizlikler onlarıda yapmazsak çok abes kaçar lakin köşe bucak heryeri yapamam asla.annemin en fazla mermerlerini silmişimdir kaldı ki cam silmek!

eger cagırırsa yardımca gıder yardım ederım oun dısında gıdeyımde yardım edeyım demem hıc yardım etmıyorum gıbı bısey yemege gıttıgımzdede sadece sofrayı toplarım o kadar

bende gittiğimde sofrayı kurmaya , salataya , bulaşıklara, çay servisine misafiri denk gelsin yardım ederim içimden gelerekde yaparım duramam zaten öle ben oturiyim o yapsın diyemem
ama temizliğe gelince ztn çalışıyorum bi pazar günüm var anca kendime yetiyorum
ztn yeni evliyim anca düzenimi kuruyorum
ama geçen bayram bi sinyal çaktı komşularıyla konuşurken bayram geliyor temizlik muhabbeti yapılmış
onlarda senin gelinin var yapar demişlermişşş o da çalışıyo nası yapsın demiş
bana anlatıyor bende hiç ses etmedim çünkü şükür eli ayağı tutuyor öle pek gezmezde evdedir
yapabilir yani bi engeli yok
amaa gelgelelim bayram sabahı saat 7 gibi onlardaydık eşim çalıştığı için beni oraya bırakıp işe gitti
daha girdim bismillah süpürge çıktı ortaya bezler kovalar dedim noluyoruz işte bi süpürüverelim silelelim bende merdivenleri bi süpüriyim dedi ve sabahın köründe başladım işe inan iş yapmakdan gocunmadımda bayram günü temizlik nerde görülmüş annem arifeye bile iş bırakmayalım derdi
art niyetli biri değildir aslında ama ben mi çok iyi niyetliyim diye düşündüm o olaydan sonra ne surat yaptım ne laf söledim dedim boşver ama eşime uygun bi şekilde dile getirdim rahatsızlığımı
çünkü gerçekten hoşuma gitmedi bayramdan önce gitmedim die bak ben sana bi şekilde yaptırırım
gibi davranmış geldi ki böle düşünüp kinlenmek asla istemem
ama bu bayram yok öle şıkıdım giyinip süslenip gitcem artık o halde de kalkışmaz herhalde
bu bayramda eltimde geliyor onlar şehirdışındalar o gelmeden işleri bitirirdi genelde nişanlıyken falan öle derdi
o da saolsun bulaşıkları yıkadığını bile görmemişimdir
hop kalkar aslada ters gelmez kimseye misafir ya
elbet iyilik kazanır ama bi yerde de suistimale girmesine tahammül edemem
çünkü bunun hastalığı olur elbet yaparım yada yaptırırım bi kadına
ama şu durumda kendi anneme bile yardımın olamıyor
ki annem diyor kızım sen yorgunsun ben senden beklemem bişi keşke ben yapabilsem der
o yüzden saygısızlık asla yapmam ama böle bi durumda bi dahakine kibarca tavrımı koymayı düşünüyorum umarım yapabilirim

benim kayinvalidem, yanliz yasar, temizlik yapmaktan usanmaz .. nisanliykene, kizi gelini dururken benim icin niye gelmedi bir süpürge vurmadi yerlere demis, tabiki esimde.. aman anne zaten hastasin bu seferde yapmayi ver demis.. ohhh
ben yaparim yapmasinada fazla alistirmadim, sunu böyle bunu böyle yapacagim dediginde, is bitmez derdim cünkü yoksa digerleri dururkene beni ezmeye calisacak
esimle gittigimiz zamanda mutlaka ortalikda dolanirim yardim ederim, sonrada aman kizim zaten yorgunsun otur der. o uyanik ben odan uyanigim ama esim oldugu zamanda bana yapmak isterde uyusuk uyusuk yaparim, saygisizlik yapmadan :)))

zaten yaranamasin buda bir gercek, yeni evliyim ilk senede ona cok gidip geldim, ama kiymetimi bilemedi, bende tavrimi koydum, artik biliyor beni anladi salak olmadigimi..bazen yasina göre cok akillisin der.. tabi akilli olacam yoksa kafama cok cikacaklar,ciktilarda, nisanliykene cok ciktilar artik yagma yok öyle ... Allahtan esim beni onlara ezdirmiyor, yoksa vay halimee...

Son düzenleme:
bu bayramda eşimin memleketine gitmek için uçak bileti bakıyoruz
bayramdan önceki günler full dolu
bayramdan 1 hafta öncesi boş
eşim dedi bir hafta önceden gidelim diye
yooooooook dedim temizlik yapacak işim çok hem ne işimiz var 1 hafta öncesinden
anneninde iişi vardır(gerçi hiiiiiiiiiiccc temizlikk yaptığını görmedimde)
ayak bağı olmayalım arefe günü otobüsle gideriz dedim
sağolsun kabul ettii...
iyide oldu temizliğimi yaptım herşeyide hazırladım
1 hafta öncesinden gidipte onun aylardır temizlik görmeyen evinimi temizleyecem
gerçi o 3 gelin var nasılsa 1. gün evde olurlar temizlesinler der
zaten 20 saatlik yolculuk cekecem bide gidip evinimi temizleyecem
eli kolu tutuyor yapsın işini
bana güvenmesin
sanki işini yapınca değer kıymetmi biliyorlar

çok hoşmuş ya seninki...benimki de ne zaman temizlik yapıp yorulsa akşamına bana keşke ben de çalışan bayan olsaydım temizlik işim olmazdı der.ilk başta çok afalladım bu dediğine ama sonra anladım çekemiyor herhalde.benim işimi kim yapıyorsa,2-3 ayda bir ancak temizlikçi gelir evime,onu bile çağıracak vakit bulamıyorum,onun dışında kendim yaparım her şeyimi.ne demek istiyor anlamıyorum.en son dediğinde e bi işe gir anne o zaman dedim...aslında içimden iş arıyorsan bana gündeliğe gel demek geçti de diyemedim tabi

ah ah kızlar çok şanslısınız. ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum sabah çıkıyorum onlara akşam iniyorum evime en çok onun evi kullanılıyor temizliğinide hep ben yapıyorum a dan z ye. sadece akşam da kullanıyor olsak benim eviminde temizliğe ihtiyaacı oluyor. aşağı yukarı aşağı yukarı bitiyorum valla. hepsi benim aptallığım:44:. gelin geldiğim ilk günler görümcelerim vardı tatildelerdi kayınvalidemde ortak yaptık herşeyi kaynanam kilolu eğilemiyo dizleri ağrıyo dolanamıyor . ama işine gelen zamanlarda gezmeyi iyi biliyor. her neyse onlar dağılınca mecbur ben yaptım temizliği yapmasam ev pis. orda yiyip içiyoruz rahat edemiyorum. ama iki ev çok zor oluyo. şu an hamileyim bebeğim olunca nasıl yapcam bilmiyorum.benden önce her işe ayrı temizlikçisi geliyormuş. şimdi ben varım ya çağırmıyor. paraya kıyamıyor. çok canımı sıkıyor bu konu kızlar zaten en çok kaynanan topiklerine yazdım dertlerimi.

Neden hamile halinle kendine böyle işkence yapıosunki?Berabr yemek zorundamısınız?Kaç yıllık ewlisiniz??

Eger eşiniz böyle bi şart koşmuyosa bence yeme olaylarını yavaş yavaş azaltın ve ewinizde yemege başlayın.Görümceleriniz de yakınsa temizlik yapılacagı zaman beraber yapın herşeyi.Şuan hemilesiniz ve şımartılıcak dönemdesiniz.

Hamile halimle kendimi çok yordugum için o kadar pişman oldumki sonradann onun için yazıyorum şuan.Degeri oldumu hayır.Oturmaya gittiğimiz yerlerde şuan hamile oldugu için yapamıyo bile dediler.Kaldıki ben yerleri viledayla bile değil ellerimle siliyodum karnımdaki bebekle.

Ama sonradan dank etti akıllandım..

9 aylık evliyiz canım. geldiğimde düzen bu şekildeydi iki ay görümcelerimde vardı normalde uzaklar başka şehirde onlar varken mecbur yukarda yendi. sonra aşağıda yemek suçluluk gibi geldi . altlı üstlüyüz ama ara kapımız var dublex gibi yani. iki katlı olduğu için ve benim normalde girişim ters yöndeydi o yüzden ara kapı açmışlar düğünden önce ayrı evimiz var ama biriz işte. dublex gibi dedim ya. yemekleri kayınvalidem yapıyo ve yemeklerimiz hiç benzemiyo yöre farkı var mecbur o yapıyo . eşim işi nedeniyle geçde gelebiliyo sık sık yalnız aşağıda bırakmıyorlar beni. velhasıl istesekte ayrılamıyoruz ki arıyolar. ayrı mıyız bir miyiz anlamadım gitti ama mecbur yapıyorum tüm işleri ben yapmazssam kalıyo gelen giden oluyo ayıp oluyo hem yukarıda onlarda da yaşadığımız için ister istemez içime sinmiyo yapıyorum ama ne yalan söyliyim usandım. hamilelik desen rahat geçiyor ama çabuk yoruluyorum kaynanam buna naz diyo nazlanıyosun diyo. sinir oluyorum.

beraber yemeyın sızde..su erkek analarını anlayamıyorum nıye evlendırmıs madem oglunu..Hem de hamılesın cnmSana senden baskası acımazzz.Ikı gun sonra ısımı gordu dıye plaket mı takacak sankım?Ayrı ye hem zaten hamılesın daha neler yaa

10 senelik geliniyim Allaha çok şükür hiçççççççççç bir işini yapmadım yapmamda yapmicamda ,çok istiyorsa gündelikçi bulsun yaptırsın işini ..
Ben kendi işime zor yetişiyorum .

Biz kayınvalidemle beraber yaşıyoruz herşeyi ortaklaşa yapıyoruz mesela birimiz evi süpürürken diğeri bebişime bakıyor ( yoksa bebişim süpürgeye kene misali yapışıyor)

7 yıllık evliyim daha bir gün evinde iş yapmadım.

Daha dogrusu kendisi yaptırmaz.

Yemege çagırır mesela, Ben hemen bulaşıkları yıkamak için mutfaga giderim, arkamdan gelir kızım çay içilsin meyve yensin sonra hepsini ben yıkarım der, ısrar etsem de yaptırmaz.

Ama kendisi benim evime gelince her işimi yapar.

Allah razı olsun. Herkese de böyle kayınvalide demeyecegim, anne nasip etsin inşallah

Bir de cam silmeden konuşulmuş.

Bizim evin camlarını da, kayınvalidemin camlarını da eşim siler :26:

daha ne yapacaksınız ki anlamadım
cam bile siliyormuşsun..
ikimizinde düzenli olarak kadını gelir.bana ihtiyacı yok yani
ama olsaydı yapardım.

Daha çok yeni ewliymissin.Bu durumu düzeltmek senin elinde.Bak bebeginde olcakmış.Artık bi ailesiniz.

Eşin yemegini begenmese bile yavaş yavaş sen onun damak tadına uygun bişeyler hazırlayabilirsin.Haftada bi gün akşam yemegini ewinde yemekle başla.Sonra bu süreleri uzat.

Gündüz arada bi ewine geç.Ararlarsa gel diye uzanıyorum falan de.Banyo yapmam gerekiyo de.Ewinde yavaş yavaş vakit geçirmeye başla ve bu süreleride uzatmaya bak.

Bebekten sonrada bu kadar sık yapma işini falan.Madem senden önce gündelikçi geliodu yine gelir.Bak kimse için kendini yormaya degmez.Bu günlerine üzülürsün sonra.Çünkü bu hayatta kimse kadir kıymet bilmez

2 tane kızı var biri bekar yanında şurdan şuraya bardak kaldırmaz biride evli gider anasına haftada bi kere benide çağrır ama gitmem.niye pola da temizlik yapsınn olduu.düştüm o hataya 1 kere kızları bacak bacak üstüne atsn kahve falı baksn pola temzlik yapsn o gun bugundur elimi sürmem temizliğine.sadece yemek yencekse masayı kurmaya toplamaya yardm ederm.bulaşığa bile elimi sürmem kızı yıkasın pehhhhhhhhhhhhh

herşeyini yaptım, herşeyine koştum, karşılık beklemedim, hep samimi olmaya çalıştım ama değmedi. ne bir dua duydum ne de bir ilgi. ona ne zaman muhtaç olduysam (taşınırken, hastayken, hatta yine de değer görmeden değer verip daha iki ay önce hamile olduğumu öğrendiğimde annemden önce ilk onu aradım! ama tabi tenezzül edip, iş vardır diye gelmedi.) ardını döndü. eşim annesini cehaletine sığınarak savundu ben de Allah korkusuna art niyet aramadım; ta ki hamileliğimin ilk günlerinde gelmemesine kadar.

benden başka iki eltim daha var. onlara söyleyemediği hakaret tarzı laflarını bana söyleyip, kinini öyle kusmaya başlayınca DUR demeye başladım. artık yapmıyorum, ilgilenmiyorum. yaptığım herşeyi diğer eltilerimle kıyasladığında yıkılmıştım ama "en büyük hayrı onlardan gördüm" dediğinde herşey bitti. adımlarım artık geri geri gidiyor. Allah biliyor, denedim, direndim, eltilerime kızıp defalarca bana küfretti yuttum, yine de sustum ama şimdi aklım rahat. yapmamak için bahane aramadım, para, mal, mülk için ona ve kayınpederime asla yalakalık yapmadım. diğerleri yaptı, bir sürü tantana yaşadılar, ne kandilde arandılar ne bayramda! ben bu olaylara uzak kaldım, karışmadım diye ve bunu bile bile beni suçladı. cevabımı verdiğimde de aldığım cevap: nankörmüşüm!
haftada en az üç kez baskısız, kendi rızamla, eşim yanımda yokken arayan ben; nankör oldum çıktım. ne yapacağımı şaşırdığımdan beri......:)))))))) artık özgürce YAPMAYACAĞIM diyebiliyorum. canıma yetti. günahım varsa da; kabulüm. ne diyeyim ki daha...

benım kaynanam temızlıkten hiç anlamaz.evıne gelın geldımde evı temızlık gördü..
süpürge açmaz bulasıkları soguk ve kopüksüz suyla yıkar..
bi yemek yapar bı maydonoz doğrar yerler her yer maydonoz olmuş.yerler ekmek kıırntısı...dikkat etmez..

çalıstııgm ıcın her pazar temızlık yaparım yetişemıyorum bıle ne yapsamda hangısı kalksa dıye dusunuyorum..
ben her hafta supurgeyı açıyorum baslarda ne gerek var yenı gelınsın halıların yenı. cocuk yok fazla kırlı degıl her hafta acma dedi..
halbukı bne her hafta açarım.
her ay camalrı silerım buzdolabını fayansları her hafta banyoları. her pazar buutn bardak tabakalrı çamasır suyla yıkarım.
ama yınede yaranamam.. bıızm camlar 6 ayda 1 silinir der. bide pis bi akrabası var.ayy onla bıızm ev aynı der.. al işte.. gebert beni diyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…