Arkadaşlar lütfen banada yardım edin fikir verin :(

öncelikle çok geçmiş olsun.nişanlın evet bir bunalımda bu dönemide şipşak evlilikle sonlandırmanız çok ta doğru değil.bencede biraz askıya almanız gerek diye düşünüyorum.acil kararlar bir ömür boyu önünüze keşkeler getirmesindense biraz beklemekten birşey kaybetmezsiniz.hem ailenin davranışllarını hemde nişanlının sana karşı olan tutumunda ince eleyip sık dokuma fırsatın olur daha rahat karar verirsiniz.şunuda söylemeden geçmeyim insan sevdikten, karşılıklı anlayış,saygı olduktan sonra her türlü zorluğu aşar ve yaşadığı siirt değil dağ başı bile olsa, heryer Ankara,antalya vs olur.

Son düzenleme:
Evet beraber olduğumuz sürece ankara siirt izmir istanbul van hiç farketmez heryerde yaşarım onunla ben. Herkes aşk gözünü kör etmiş gerçekleri göremiyorsun diyor . Sadece ailem yanımda bunca zamandır hiç arkadaşım yokmuş zaten hepsi ayrıl kurtul diyor :(

hayır bu arkadaşların siirtli biriyle evlenmiş çok çekmiş boşanmış insanlarmıı ??
ne kadar haddini bilmeyen insan var yaa :(
nerden biliyolar evlenince çok daha ii olmicaklarınıı..
bu arada ben doğulu diilimm nişanlım doğulu , gayet misafirperver ve iyi insanlar, asla yerinden yurdundan dolayı ayrılmayı düşünmedimm.
batıda gelinler kv kp hiç çekmez çok mutlu yaşıyolar zatenn !!

Son düzenleme:
Evet beraber olduğumuz sürece ankara siirt izmir istanbul van hiç farketmez heryerde yaşarım onunla ben. Herkes aşk gözünü kör etmiş gerçekleri göremiyorsun diyor . Sadece ailem yanımda bunca zamandır hiç arkadaşım yokmuş zaten hepsi ayrıl kurtul diyor :(

Böyle düşünme bence, senin göremediğin bazı şeyleri çevren fark ediyor olabilir.
Onlara kızma ve seni uyardıkları için sevinmelisin, en azından iyiliğini düşündüklerini düşün.
İlla onların dediklerini yapacaksın diye bir kaide yok.
Fakat kulaksamamazlık etme, onların söylediklerine de dikkat et.
Yine kendi kararın kendinindir, bu kimseyi bağlamaz.
Ama gözü kapalı da davranma derim...

Babası kanser demişsiniz. Belki babası ölmeden önce oğlunun evlendiğini görmek istiyor olabilir. Ya da nişanlınız düğününde babasını da yanına görmek istiyordur. Babası ölse düğün yapmak yanlış olur ama babası ölmemiş sonuçta. O şuan babasının durumuna üzülüyordur. Bir daha konuşmayı deneyin bence. Düğünü ertelemeyi değil de düğünü yaptıktan sonra Siirt'e gitmeyi ertelerseniz iki tarafında gönlü olmuş olur. Sözleşmeniz bitince de siz Siirt'e gidersiniz.

sen gayet mantıklı bir alternatif sunmuşsun düğünü ertelemek ile...tabiki nişanlının iyi günün de kötü gününde destek olacaksın. Ancak nişanlınızı bundan sonra zor bir hayat bekliyor anladığım kadarı ile.onları göz önünde bulundurun.sevgi yüzünden aşk yüzünden kaldıramayacağınız şeylerin altına girmeyin derim.allah hakkınızda hayırlısı ne ise onu vrsin..ama ankaradan sonra da siirt olmaz sanki be bacım yaa:(

Nişanlım evin en büyüğü olduğu için kardeşleri okuyup kendi ayakları üstünde durana kadar Siirtte yaşarız oradan sonra nereye istersen oraya gideriz demişti bana tabi bu düşüncesi ben düğünü ertleyelim demeden önceydi. Kardeşlerinede kıyamıyorum 9 kardeşler en küçüğü daha bebek belkide babasız kalacak sözleşmem olmasa giderdim katlanırdım alışmaya çalışırdım ama benim bu söylediğimi sanki beni hiç tanımamış gibi onu istemiyormuşum gibi algıladı işte yoksa benim için zor olacak orada konuşulan dili bile anlamıyorum malesef :(

sen doğru olanı söylemişsin, nişanlın şu an üzüntüden ne tepki vereceğini şaşırmış,
bence onlarıda ankaraya getirse, hem babası daha iyi tedavi olur,ne bileyim ya hemen düğün yapmayın,
hayatında 1 kez evleneceksin böyle apar topar olmasın, inşallah adam iyileşir, seneye düğün yaparsınız.

neden bilmiyorum içimden şu geçti yazdıklarını okuduğumda..
nişanlın çok bencil ve durumdan pay çıkarmak istemiş.zaten hep isteği varmış da
babasının hastalığı bahane olmuş gibi geldi bana.yoksa senin mantık çerçevesinde önerdiğin şey üzerine
bu kadar tepki göstermezdi.

sürekli büyük şehirde yaşamış birisi için küçük bir yere alışmak dahası bunun dikte edirtilerek gündeme
gelmesi seni çok yorar.

Babası kanser demişsiniz. Belki babası ölmeden önce oğlunun evlendiğini görmek istiyor olabilir. Ya da nişanlınız düğününde babasını da yanına görmek istiyordur. Babası ölse düğün yapmak yanlış olur ama babası ölmemiş sonuçta. O şuan babasının durumuna üzülüyordur. Bir daha konuşmayı deneyin bence. Düğünü ertelemeyi değil de düğünü yaptıktan sonra Siirt'e gitmeyi ertelerseniz iki tarafında gönlü olmuş olur. Sözleşmeniz bitince de siz Siirt'e gidersiniz.

Babası şuan hastanede yatıyor nişanlım ankarada doktor ama ankaraya çalıştığı hastaneye bile getiremiyor ki durumu o kadar ağır. Yoksa tabi ki dediğiniz doğru. Ama inanın bu şartlar altında düğün olması mümkün değil yani nişanlımın babası hastanede yatıyorken biz nasıl düğün için hazırlık yapmayı düşünebiliriz ki

Böyle düşünme bence, senin göremediğin bazı şeyleri çevren fark ediyor olabilir.
Onlara kızma ve seni uyardıkları için sevinmelisin, en azından iyiliğini düşündüklerini düşün.
İlla onların dediklerini yapacaksın diye bir kaide yok.
Fakat kulaksamamazlık etme, onların söylediklerine de dikkat et.
Yine kendi kararın kendinindir, bu kimseyi bağlamaz.
Ama gözü kapalı da davranma derim...

Haklısınız benim göremediklerimi çevrem görüyor olabilir. Herkesin söylediğini dikkate alarak mantıklı bir karar vermeye çalışacağım ama 6 yıldan sonra üstelik işler bu kadar ciddiye binmişken ayrılığı düşünmek benim için o kadar zor bir durum ki

Bence o şekilde cevap veren arkadaş doğulu biriyle tanışmamış belkide hiç doğuya gitmemiş doğuya önyargısı olan bir arkadaş o yüzden yazdığı o kısmın inanın hiç üstünde durmadım çünkü emin olun gitmiş olsaydı tanımış görmüş olsaydı bu şekilde söylemezdi. Tabi ki böyle bir durum için nişanlımdan ayrılığı düşünmeyeceğim. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim

ben o arkadaşın şovenist bir tavırla yazdığını sanmıyorum. aradaki farklılıklardan dem vurmuş. kaldı ki ben de bir doğulu olarak onun gibi düşünmüyor değilim, neyse konu bu değil ama belirtmek istedim sadece.

şimdi babası ölüm döşeğinde olan bir insanın çalgılı çengili düğün yapmayı göze alması da tuhaf bir durum. üstelik sizi bağlayan bir sözleşmeniz de varken biaz daha bekleyememesi bilmem ama aklımda soru işaretleri oluştururdu. ya gizlediği birşeyler var ortaya çıkmasından korkuyor derdim ya dabir an önce kardeşlerinin bakılması için acele ediyor derdim. bir de sanki memleketine yerleşmek için bu hastalığı bahane etmiş gibi günahını almak gibi olmasın

Son düzenleme:
konu hem babasının hasta olması hem düğünle bağlantılı hem de yerleşeceğiniz yerle. benim dikkatimi çeken şu oldu kardeşine bakma olayı. doğuda bu tür şeyler çok önemsenir yani kendi çocuğu konumuna düşer. bu ayrı bir konu tabi.diğer yönden düğün olayı sizin ilişkinizle bağlantılı biraz. uzun ve sağlam bir geçmişiniz varsa ertelense de düğün de olsa sorun olmaz. bir şekilde sözleşme süresi bitince ortak noktada buluşursunuz. ama o biraz kaybetme korkusu yaşıyor sanki. yani seni bırakıp giderse olanlardan etkilenip ya da kafanın yıkanıp sonunuzun ayrılık olmasından korkuyor gibi geldi bana. nişanlının branşı ne acaba?

Nişanlım evin en büyüğü olduğu için kardeşleri okuyup kendi ayakları üstünde durana kadar Siirtte yaşarız oradan sonra nereye istersen oraya gideriz demişti bana tabi bu düşüncesi ben düğünü ertleyelim demeden önceydi. Kardeşlerinede kıyamıyorum 9 kardeşler en küçüğü daha bebek belkide babasız kalacak sözleşmem olmasa giderdim katlanırdım alışmaya çalışırdım ama benim bu söylediğimi sanki beni hiç tanımamış gibi onu istemiyormuşum gibi algıladı işte yoksa benim için zor olacak orada konuşulan dili bile anlamıyorum malesef :(

Bence nişanlın sana haksızlık ediyo Allah göstermesin babası vefat ederse eğer bi ev tutsun ailesini yanına yakınına getirsin illa sizin gitmenize gerek yok kardeşlerine sahip cikabilmeniz icin. Neden sen dilini bile anlamadığın bi yerde yasamak zorunda kalasın ki? Bence guzel guzel anlat. Aileni yanımıza getiririz neden ben isimden oluyim ki hem kardeşlerinde burda daha iyi imkanlara sahip olurlar falan diye guzelce ikna etmeye calis

benim hayatımda bir keşke kelimesi hep vardır.(düzeltiyorum)nikahımızdan önce eşimin yeğeni vefat etti.biz saygımiz için sade bir nikah yaptık ve alel acele oldu.ertelemediğim için okadar pişmanımki, bu yeğeni değil uzaktan bir akraba da olabilirdi sonuçta ölüm yani ama bende isterdimki bir kına gecesi yapıyım güzel bir düğünümüz olsun ama olmadı ,geç olsun güç olmasın, bir gelin damat gördüğümde çok üzülüyorum.

Son düzenleme:
sen doğru olanı söylemişsin, nişanlın şu an üzüntüden ne tepki vereceğini şaşırmış,
bence onlarıda ankaraya getirse, hem babası daha iyi tedavi olur,ne bileyim ya hemen düğün yapmayın,
hayatında 1 kez evleneceksin böyle apar topar olmasın, inşallah adam iyileşir, seneye düğün yaparsınız.

Babasının durumu çok ağır oradaki doktorlar yer değişikliğini kaldıramaz yolda hastayı kaybederiz demişler zaten bilincide kapalı ameliyat bile çok riskli demişler çok zor çok acı veren bir durum ancak hepsi beraber ankaraya gelse burda bizimde kimsemiz yok 9 kardeşler en küçükleri daha bebek o da mümkün değil annesi türkçeyi çok az biliyor burada derdini kimseye anlatamaz çok zor durumdayım ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemiyorum

Kimse ilerde ne gibi sorunlar yaşayacaklarını öngöremez yada bunun tedbirini alamaz,iki insan bir yola baş koymuşlarsa zamanı gelince her sorunun üstesinden gelebilirler bence,öyle yada böyle
ha bu durumda ayrıl demek çok gereksiz ve alakasız bir tavsiyedir ancak..
kimin hangi yöreli biriyle mutlu olacağı tartışılır,hem daha dün bir konu açıldı,bır arkadaşımızın abisi dayısının kızıyla nişanlı ve daha şimdiden sorunlar yaşanmış!!!

Memleket meselerini karıştırmayalım çunku o sorun değil şu andaki ilişkide,olacağını da sanmıyorum,asıl sorun baba hasta ve evlat ve aile dolayısıyle fazla hassas bir dönemdeler..
bence de bir yada birkaç kere daha,aynı böyle güzel güzel anlat,hastalık nedeniyle ertelemenin yada sade bir nikah yapmanın daha doğru olacağını,sözleşme nedeniyle de maalesef yakın zmaanda Siirte gidemeyeceğını ama her fırsatta tabii ki ziyaret ve morla olarak ailesinin yanında olacağını söyle ve onu çok sevdiğini,ayrılmak gibi bir düşüncen olmadığını söyle..
tatlı dil ve sabır..Allah kimsenin başına vermesin bu hastalığı,yakınlar daha zor günler geçiriyolardır eminim...

benim hayatımda bir keşke kelimesi hep vardır.nikah günümüzü aldığımızda eşimin yeğeni adapazarı depreminde vefat etti.biz saygımiz için sade bir nikah yaptık ve alel acele oldu.ertelemediğim için okadar pişmanımki, bu yeğeni değil uzaktan bir akraba da olabilirdi sonuçta ölüm yani ama bende isterdimki bir kına gecesi yapıyım güzel bir düğünümüz olsun geç olsun güç olmasın gerçekten bir gelin damat gördüğümde çok üzülüyorum.

İnanın ne diyeceğimi bilemedim çok zor çok acı veren bir durum belkide beni en iyi siz anlarsınız içimde olan o duyguyu en iyi siz bilebilir siniz inşallah herşey iyi olur bir çıkar yol bulunur

ben sizin yerinizde olsam ayrılırdım. siirtli biriyle siz ankaralısınız herhalde. asla yapamazsınız zararın neresinden dönersen kardır.doğulu biriyle evlenmek cesaret ister

ayy kusura bakmayın da çok çirkin yakışıksız bi yorum, etiketiniz hazırmış hemen yapıştırmışsınız!

Babasının durumu çok ağır oradaki doktorlar yer değişikliğini kaldıramaz yolda hastayı kaybederiz demişler zaten bilincide kapalı ameliyat bile çok riskli demişler çok zor çok acı veren bir durum ancak hepsi beraber ankaraya gelse burda bizimde kimsemiz yok 9 kardeşler en küçükleri daha bebek o da mümkün değil annesi türkçeyi çok az biliyor burada derdini kimseye anlatamaz çok zor durumdayım ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemiyorum

Canım ya sen ne iyi niyetli birisin Allah gönlüne göre verir insallah. Kadın türkce bile bilmiyor olabilir ama okula giden cocukları varsa illa ki onlar biliyodur yani bi market alışverişi yapıp bi yerden bi yere gidebilirler pekala. Hicte zor degil ailesinin Ankara'ya gelmesi bence sizin gitmeniz daha zor ve sana haksızlık. Ama bence nişanlın Siirt'e gitmek istiyo. Cunku simdi bide ailesinin maddi yükü kendi üzerinde olucak ve doktorlar Doğu'da cok daha iyi kazaniyolar sırf maddi kaygılar yüzünden bile Siirt'e gitmeyi ailesini yanınıza getirmekten daha cok istiyo olabilir.

İnanın ne diyeceğimi bilemedim çok zor çok acı veren bir durum belkide beni en iyi siz anlarsınız içimde olan o duyguyu en iyi siz bilebilir siniz inşallah herşey iyi olur bir çıkar yol bulunur

sende keşke dememk için biraz zamana bırak derim hem sözleşmen dolar hemde alel acele birşey değil istediğiniz gibi bir düğün yaparsınız.insan hayata bir kez geliyor bir kez ölüyor,acıyı tatlıyı bir anda yaşamak çok zor bir karar.

konu hem babasının hasta olması hem düğünle bağlantılı hem de yerleşeceğiniz yerle. benim dikkatimi çeken şu oldu kardeşine bakma olayı. doğuda bu tür şeyler çok önemsenir yani kendi çocuğu konumuna düşer. bu ayrı bir konu tabi.diğer yönden düğün olayı sizin ilişkinizle bağlantılı biraz. uzun ve sağlam bir geçmişiniz varsa ertelense de düğün de olsa sorun olmaz. bir şekilde sözleşme süresi bitince ortak noktada buluşursunuz. ama o biraz kaybetme korkusu yaşıyor sanki. yani seni bırakıp giderse olanlardan etkilenip ya da kafanın yıkanıp sonunuzun ayrılık olmasından korkuyor gibi geldi bana. nişanlının branşı ne acaba?

Evet birde evin en büyüğü olunca kendini ikinci bir baba olarak görüyor zaten. Bende sizin gibi düşünmüştüm ama beni yanlış anladılar sanki büyük şehirden küçük şehire gitmek zor gelmiş istememişim gibi düşündüler. Nişanlım çocuk doktoru bu arada

Back
X