Arkadaşlar lütfen banada yardım edin fikir verin :(

arkadaşım sevdiğinle nerede olursan ol yaşarsın mantığım vardı benimde öyle olmuyormuş bunu kendi deneyimimle anladım.Ben batının bi geri kalmış ilçesindeyim ve burda yaşamam teklif edildi evlenmek isteyen kişi tarafından.batıdan bahsediyorum ama geri kalmış bir ilçe ....yapamayacağımı anladım.
sen anakarada büyümüşsün bende büyük şehirde büyüdüm.batının küçük geri kalmış ilçesini bile kaldıramayacağımı fark etmişken sen siirt diyosun...bence senin çok sıkı enine boyuna düşünmen gerekiyor.Ankaradan ayrılma derim ben ..
benim de fikrim hep yeterki anlaşayım seveyim ve sevileyim en ücra noktada bile yaşarım derdim.Ama öyle olmuyormuş yapamıyormuşuz.Büyük şehirden çık köy gibi bir yere gir.Kendinden çok şey kaybedersin.

ayrıl demem hakkım ve haddim değil.İlişkini sevgini sen biliyorsun .ilişki sürecini ve nişanlını .biz 3. şahıslarız.Benim demek istediğim büyük şehirde büyümüşsen ve çalışıyorsan illaki görmüş geçirmişsindir belli bir kültür seviyen vardır.Güneydoğu anadolu da yaşamak sana zor gelebilir.

Şuan kültür çatışman yok nişanlınla ama siirte gidince kültür çatışması yaşayacaksınız.Herşey şuan basit üstesinden gelebilirim gibi geliyordur sana ama iin içine girince öyle olmayacak.Çok yönlü düşünmeni diliyorum...

mutluluk ve huzur seninle olsun...

Canım ya sen ne iyi niyetli birisin Allah gönlüne göre verir insallah. Kadın türkce bile bilmiyor olabilir ama okula giden cocukları varsa illa ki onlar biliyodur yani bi market alışverişi yapıp bi yerden bi yere gidebilirler pekala. Hicte zor degil ailesinin Ankara'ya gelmesi bence sizin gitmeniz daha zor ve sana haksızlık. Ama bence nişanlın Siirt'e gitmek istiyo. Cunku simdi bide ailesinin maddi yükü kendi üzerinde olucak ve doktorlar Doğu'da cok daha iyi kazaniyolar sırf maddi kaygılar yüzünden bile Siirt'e gitmeyi ailesini yanınıza getirmekten daha cok istiyo olabilir.

Teşekkür ederim inşallah herşeyin hayırlısı olur. Yani bu şartlar altında bir değil iki tane evi olmuş olacak Siirtte şuan aldığı maaşın iki katını alacak ve orada inanın para harcayacak biryer yok yani ayda 500 tl ye bile krallar gibi yaşayabiliyorsunuz orada. Ama bir yandanda ailesi kalabalık o kadar kişi buraya nasıl alışır nasıl olur bilemiyorum

Babasının durumu çok ağır oradaki doktorlar yer değişikliğini kaldıramaz yolda hastayı kaybederiz demişler zaten bilincide kapalı ameliyat bile çok riskli demişler çok zor çok acı veren bir durum ancak hepsi beraber ankaraya gelse burda bizimde kimsemiz yok 9 kardeşler en küçükleri daha bebek o da mümkün değil annesi türkçeyi çok az biliyor burada derdini kimseye anlatamaz çok zor durumdayım ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemiyorum

bir kere oraya yerleşirse geri dönmeyi unut bence. en azından beklentilerin maksimumda olmasın.. annesinin turkceyi konuşamaması bir ayıp değil kesinlikle ama etnik olarak biraz farklı ki adapte sorunun mutlaka olacaktır. bunlar inşallah aşılır diyorum. ama ailesinin oradan buraya gelmesi bence çok çok zor.

arkadaşım sevdiğinle nerede olursan ol yaşarsın mantığım vardı benimde öyle olmuyormuş bunu kendi deneyimimle anladım.Ben batının bi geri kalmış ilçesindeyim ve burda yaşamam teklif edildi evlenmek isteyen kişi tarafından.batıdan bahsediyorum ama geri kalmış bir ilçe ....yapamayacağımı anladım.
sen anakarada büyümüşsün bende büyük şehirde büyüdüm.batının küçük geri kalmış ilçesini bile kaldıramayacağımı fark etmişken sen siirt diyosun...bence senin çok sıkı enine boyuna düşünmen gerekiyor.Ankaradan ayrılma derim ben ..
benim de fikrim hep yeterki anlaşayım seveyim ve sevileyim en ücra noktada bile yaşarım derdim.Ama öyle olmuyormuş yapamıyormuşuz.Büyük şehirden çık köy gibi bir yere gir.Kendinden çok şey kaybedersin.

ayrıl demem hakkım ve haddim değil.İlişkini sevgini sen biliyorsun .ilişki sürecini ve nişanlını .biz 3. şahıslarız.Benim demek istediğim büyük şehirde büyümüşsen ve çalışıyorsan illaki görmüş geçirmişsindir belli bir kültür seviyen vardır.Güneydoğu anadolu da yaşamak sana zor gelebilir.

Şuan kültür çatışman yok nişanlınla ama siirte gidince kültür çatışması yaşayacaksınız.Herşey şuan basit üstesinden gelebilirim gibi geliyordur sana ama iin içine girince öyle olmayacak.Çok yönlü düşünmeni diliyorum...

mutluluk ve huzur seninle olsun...

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben ilk Siirte gittiğim günü hatırlıyorum gerçekten o kadar iyi o kadar sıcak karşılamışlardı ki beni bütün o önyargılarım için kendime çok kızmıştım beni gerçekten çok sevip çok değer vermişlerdi. Şuanda hayatı toz pembe mi görüyorum diye düşünüyorum sevmek herşeye yeter diyorum ama görmüş geçirmiş insnalrın bu gibi hikayelerini duyunca yanlış mı yapıyorum diyorum orada buradaki gibi bir yaşam süremiyecez hatta eşinle bile yolda el ele yürürsen ayıplıyorlar birde ben açığım o da apayrı bir mevzu zaten orada nişanlımın aileside dahil herkes kapalı ama onun için katlanırım diyorum 6 yılı bir kalemde silmek çok zor geliyor

bir kere oraya yerleşirse geri dönmeyi unut bence. en azından beklentilerin maksimumda olmasın.. annesinin turkceyi konuşamaması bir ayıp değil kesinlikle ama etnik olarak biraz farklı ki adapte sorunun mutlaka olacaktır. bunlar inşallah aşılır diyorum. ama ailesinin oradan buraya gelmesi bence çok çok zor.

Ailesinin buraya gelmesi neredeyse imkansız kardeşleri büyüyene kadar orada yaşamak zorundayız sonra geliriz geri dedi ama 5 6 yıl orada yaşadıktan sonra geri dönmek o da imkansız gibi. İnşallah doğru yolu bulurum inşallah pişman olacağım keşke diyeceğim kararlar vermem tek isteğim bu

Teşekkür ederim inşallah herşeyin hayırlısı olur. Yani bu şartlar altında bir değil iki tane evi olmuş olacak Siirtte şuan aldığı maaşın iki katını alacak ve orada inanın para harcayacak biryer yok yani ayda 500 tl ye bile krallar gibi yaşayabiliyorsunuz orada. Ama bir yandanda ailesi kalabalık o kadar kişi buraya nasıl alışır nasıl olur bilemiyorum

Allah göstermesin babası vefat ederse hic maaşı falan yok mu? Tamamen esın mı karsiliycak tum ihtiyaclarını? Benim kardeşimde doktor o yuzden maaşlarını biliyorum Doğu'da baya iyi aliyolar ama Ankara da aldigiyla iki ev gecindirmesi cok zor. Gercekten karmaşık zor bi durumdasın yine Erzurum Sivas olsa gözünü kırpmadan git hemen alisirsin derim ama Siirt farklı dilleri bile baska diyosun durumun zor insallah en iyi en hayirli kararı verebilirsin.

Ailesinin buraya gelmesi neredeyse imkansız kardeşleri büyüyene kadar orada yaşamak zorundayız sonra geliriz geri dedi ama 5 6 yıl orada yaşadıktan sonra geri dönmek o da imkansız gibi. İnşallah doğru yolu bulurum inşallah pişman olacağım keşke diyeceğim kararlar vermem tek isteğim bu

ne kadar zamandır birliktesiniz?

Siz mantık çerçevesinde düşünmüşsünüz ve haklısınız kendinize göre tabi

Aynı durum sizin ailenizde olsaydı şu an çoktann Siirtteydiniz belkide

Empati yaptığımda ise nişanlın haklı

(Söylediğin sözler SEN-BEN ilişkisi BİZ yok gibi öyle hissetmiştir.)

O bu yorumunu ; kaba olacak ama sen git babanla kal ölüyomu yaşıyomu ona göre bakar seneye evleniriz gibi algılamış.

Aynı durumu siz yaşasaydınız ve o aynı şeyleri söyleseydi ne hissederdin kimbilir.

aslında nişanlın düğünü ertelemeli babasını kaybedebilir bu kadar durum vahimse düğünle dernekle ilgilenilmezki .

valla ben bu senaryodan mutlu bir evlilik çıkacağına inanmıyorm.

ben olsam düğünü ertelerim . sonrasıda Allh kerim.

evliliği lütfen sadece iki sevenin kavusması olarak değerlendirme.

sen siirte gitsen onun sülalesinin içine hoop düseceksin etrafında hep onun ailesi kardesleri iyi bile olsalar bana vakıt ayırmıyorsunlara sıkıldım burda bir yer yok sonuçta küçük bir il dır dıra baslıycaksın . gerileceksiniz çocuk falan olursa sen çocuk o ailesi . birde bu bir travma sonuçta atlatılması gerek evlilikte bir travma iki travma bir araya gelmemeli

babasının durumu netlesmeli düzen oturmlı. ölürsedi kalırsada. bu travma durumunda zaten nisanlında pek sağlıklı karar veremz

cevaplarını okudukça içimdeki bir ses evlendikten sonra buraya ''çok pişmanım'' diye konu açıcaksın diyor.İnşallah ben yanılırım.lütfen çok iyi düşün 6 yıl konuştuğunun ne önemi var evlendikten sonra bir ömür geçirmek var işin ucunda.kendi cevabını kendin veriyorsun zaten tozpembe gözüküyor şuan hayat, her zorluğu atlatırım diyorsun ama inan öle olmyor bu karşılıklı olursa güzel,tek taraflı değil canım.

Ya bide illa baslarında durmanız mı gerekiyo? Her ay belli miktar para gönderseniz olmaz mı? Benim ne Abi'm var ne erkek kardeşim ama Allah gecinden versin babam vefat etse annem kimseye ihtiyac duymaz bizi büyütmek icin. Kayınvalidenizin ekonomik gücü yoksa gönderin para baksın cocuklarına yani bi kadin cocuklarına babaları vefat edince bile bakabilmeli kimseye muhtaç olmadan hani parası olmaz anlarım da siz gönderin iste kalksın o sorunda ortadan. Kardeşlerin cok önemli ama karın ve cocuklarında cok önemli de nişanlına bizimde cocuklarımız olucak onları da dusun beni de dusun de. Her fırsatta güler yüzlü tatlı dilli ol ailesine karsi ölene kadar biz bakalım ama illa aynı ilde olmamıza gerek yok de.

Son düzenleme:
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben ilk Siirte gittiğim günü hatırlıyorum gerçekten o kadar iyi o kadar sıcak karşılamışlardı ki beni bütün o önyargılarım için kendime çok kızmıştım beni gerçekten çok sevip çok değer vermişlerdi. Şuanda hayatı toz pembe mi görüyorum diye düşünüyorum sevmek herşeye yeter diyorum ama görmüş geçirmiş insnalrın bu gibi hikayelerini duyunca yanlış mı yapıyorum diyorum orada buradaki gibi bir yaşam süremiyecez hatta eşinle bile yolda el ele yürürsen ayıplıyorlar birde ben açığım o da apayrı bir mevzu zaten orada nişanlımın aileside dahil herkes kapalı ama onun için katlanırım diyorum 6 yılı bir kalemde silmek çok zor geliyor

canım benim ayrıl demedim farkındaysan haddim ve hakkım yok dedim. seni tabiki sıcak karşılayacaklar.Okumuş mesleği olan hoş bir hatunsundur.İster istemez bakımını yapıyorsundur.Onlara göre farklı geldin ve hoş karşılaşıladılar.

ama içlerinde yaşamaya başladığında herşey farklı olucak .toz pembe mi görüyorum diyosun evet toz pembe görüyorsun.Ailesine destek olmak için düzen değiştiriyor.Mantığa bakarmısın ...eee sizde aile olmaya çalışıyorsunuz yuva kurmaya çalışıyorsunuz ...ikinizin düzeni bozuluyor onun ailesi yüzünden ...hepimizin başına gelebilir arkadaşım ailelerimiz hasta olabilir kaybedebiiriz.Ama bizimde bir ailemiz olmalı demi yuva kurmalıyız.Senin çocukların olduğunda senin için yuvaları bozulsun istermiydin.

bence enine boyuna düşün çünkü sıkıntılı bir sürece giriceksn gibi ...

dedeiğim gibi mutluluk seninle olsun

Bu yapacağım yorumu asla insan ayrımı olarak algılamamanı isteyerek yazıyorum.Sadece tecrübemi aktaracağım.

Üvey babam siirtliydi.Başta aileye aşırı düşkünler bu herkes anne babasına düşkündür düşkünlüğü değil.Aşırısı.Aile en başta gelir sen ikinci planda.
Evlendikten sonra oradan dönemezsin bir daha. Aile bırakmaz ve o da ailesinin sözünden çıkmaz. Kapanmanı da isteyebilirler. Çalışmamanı ve evinde oturup çocuk bakmanı.

Her yerin kültürü yetiştirilişi farklıdır. Ve siz çok farklı yapıda insanlarsınız. Sevgiliyken anlaşıyor olmanız evlenince anlaşacağınız anlamına gelmiyor.
6 sene uzun bir zaman ama tüm ömrünüzü önünüze alın ve öyle karar verin.

Hastalık konusunda düğünü erteleme fikriniz çok doğru.Nişanlının alınması da normal farklı açıdan anlamıştır. Ama bu evliliği ertelemeniz için yukarıda saydığım şeyleride bir kere daha düşünün derim.

Bence kardeslerini büyütmek icin ısını gücünü bırakıp taa Siirt'e gitmeniz cok sacma hemde haksızlık. Ne yani her kocası ölen kadının büyük ve doktor oğlumu var. Senin kayınvaliden şanslı iyi para kazanan bi mesleğe sahip oğlu var ama kucuk kardeşleri büyüyene kadar yanında istemesi cok bencilce. Tamam oğlu para yollasın destek olsun ailesine kardeşlerine ama kardeşlerine bakabilmek icin kendini bu kadar zorlamasına gerek yok. Benim halam uç cocuğuna kocasının bes yıllık memur ölü ayligiyla baktı tek basına hepside ahlaklı düzgün insan oldular bugun ikisi doktor biri mühendis. Ki sizin kayınvalideniz daha şanslı en azından maddi kaygilari olmuycak

Babası ciddi derecede hasta bir adamın, düğünü, nikahı veya nereye yerleşeceğini
şu an planlayabilmesi, doğru karar verebilmesi bence zor. Hassasiyetine verin bu
durumu ama bence biraz da niyetinizi açıkça ifade etekten çekinmeyin... Sizi 6
yıldır tanıyan adam ithamlarda bulundu gafletle diyelim. Neden ailesine açıyor bu
konuyu? Şimdi bunların zamanı mı??

Ben olayın bu kısmına takıldım. Zaten vahim bir durum var. Eminim acı çekiyor
ailesi için. Ama bir de sizinle ilişkisini ailesine açmasına ve sizi zan altında bırakmasına
ne demeli...

Ya üzüntüden şuurunu kaybetti ya da aslında yapısı böyle ama siz görmüyorsunuz.
Objektif değerlendirme yapmanızı öneriyorum şiddetle. Bir de Canan Tan'ın Piraye
adlı kitabını okumalısınız.

Acil şifalar hastanız için. Allah ailesine bağışlasın.

Kuzum bence dikkatli ol, gozlerini 4 ac.

Zaten babasi olum dosegindeyken nikah + dugun isini dusunmesi bana supheli geldi, babasi olecekse dugunu dusunmesi normal degil. Aklima gelenler sunlar:

1. En iyi niyetli olani: Babam hasta eyvah annem ne olacak diye panikledi, apar topar bir an once evlenip gidelim dedi.

2. Babasi hasta oldugu icin gidersiniz, bu vesileyle oraya yerlesirsiniz. Sen de kaynananla yasa, seni istedikleri gibi ol diye baskilasinlar, cocugun olursa zaten bosanama , boylece orda yerlesmek ve yasamak zorunda kal.

3. Babasinin hasta olduguna emin misin? belki de seni Siirt e yerlestirmek icin numara yapiyordur? Paranoyakca ve manyakca gelebilir ama basina boyle bir sey gelmis bir arkadasim var, resmen oyuna gelmisti.

Her durumda bence nikaha acele etme...zaten bu yonde davraniyorsun ve bence en iyisini yapiyorsun. Ortalik sakinlesene, nisanlin sakinlesene kadar bekle derim sekerim.

Son düzenleme:
kesinlikle düğünü ertelemeniz en doğru olanı....
evlendikten sonra ayrı kalmak inanın çok zedeleyici ve acı bişey....
üstelik ayrı kalıp ayrı yaşadıktan sonra ne anlamı var bi an önce evlenmenin...
nişanlınız bence çok duygusal yaklaşmış olaya ve kesinlikle düğünü ertelemeniz mantıken en doğrusu...taşlar yerine oturduktan sonra evlenin...
aksi halde sürekli bişeyleri hallletme düzeltme çabasıyla uğraşırsınız....

Babasının durumu çok ağır oradaki doktorlar yer değişikliğini kaldıramaz yolda hastayı kaybederiz demişler zaten bilincide kapalı ameliyat bile çok riskli demişler çok zor çok acı veren bir durum ancak hepsi beraber ankaraya gelse burda bizimde kimsemiz yok 9 kardeşler en küçükleri daha bebek o da mümkün değil annesi türkçeyi çok az biliyor burada derdini kimseye anlatamaz çok zor durumdayım ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemiyorum

canım önce iyi niyetli olayım dedim ama, bu adam aniden nasıl bu kadar fenalaştı önceden kanser olduğu bilinmiyormuydu??
diyelimki aniden böyle oldu, Allah bilir ama ömrü çok uzun gibi görünmüyor, yakında vefat edebilir,
ve sen apar topar evlenirsen siirte gidersen, dönüşün olmaz diye düşünüyorum.
9 tane yetim kalmış kardeş -türkçe bilmeyen bir kaynana-yabancı bir memleket- onlara sahip çıkan bir abi
işte ortaya çıkan durum bu, ve bu durumda sizin siirtten çıkışınız imkansız. :50:

Back
X