- 8 Mart 2011
- 25.897
- 28.124
- 798
- Konu Sahibi titanicesra
-
:128::128::128::128::128::128:bana saçma geliyo açıkçası kv'nin gelini arayıpta aramıyosunuz demesi, oğluna desin serzenişini yapsın ama gelin aramak zorunda değil bence, ha evlenmeden önce muhabbet vardır o devam etsin ona bişey dememde görev gibi her salı perşembe ve cumartesi aranacak şeklinde bi tarife bana uymuyo, annemde eşime demez beni ara sor diye
aslında burada kaynanan konu açmalıydı;
gelinimizin gözündeki değerimiz
asıl morali bozulan kişi kaynananız bana göre
abla en yakın arkadaşla kayınvalide bir mi, hani kendi oğlu dese arkadaşlarıma da gidemiyorum diye o anne desin ben arkadaşlarınla bir miyim diye ama bu konuda kv gelinine nasıl gönül koyuyo ben harbiden anlamıyorum, izne gittiğimde kayınvalidem eltimle ilgili vay günlerime gelmiyo diye laf etti napcak dedim 20 yaşında kız 50 yaşında kadınların arasında, evlendi diye bu faaliyetlere katılmak zorunda mı yani, kıza bayıldıklarından değil hizmet ettirecek adam arıyolar yani
abla en yakın arkadaşla kayınvalide bir mi, hani kendi oğlu dese arkadaşlarıma da gidemiyorum diye o anne desin ben arkadaşlarınla bir miyim diye ama bu konuda kv gelinine nasıl gönül koyuyo ben harbiden anlamıyorum, izne gittiğimde kayınvalidem eltimle ilgili vay günlerime gelmiyo diye laf etti napcak dedim 20 yaşında kız 50 yaşında kadınların arasında, evlendi diye bu faaliyetlere katılmak zorunda mı yani, kıza bayıldıklarından değil hizmet ettirecek adam arıyolar yani
tabii ki en yakın arkadaşla,kaynana bir değildir.ama bazı şeylerin önceliği vardır.benim de memlekette çok çok yakın arkadaşım var.neredeyse bebekliğimizden beri arkadaşız.aynı okullarda,sıra arkadaşlığı yaptık.her anımız beraberdi.ama memlekete gidince önce ailelerimi sonra arkadaşımı görüyorum
aynen valla hizmetçi arayışı başka bişey değil,millete hava atacakya benim gelinim dibimden ayrılmaz her işimi yapar demeye getirecekler ya
şüphesiz ailelerinde gönlü yapılmalı, ama ben bu triplerin neden geline yapıldığını anlamıyorum, sadece bu konuda değil her konuda öyle geline söyleniyo gelmediniz gitmediniz aramadınız diye, yoksa konu sahibi için yaptığım ilk yorumda söyledim, beni bilerek evlendi diye gitmiyim gelmiyim kimse bana laf etmesin demek olmaz, ben de epey huysuzum ama gidilecekte gelinecekte tabi napıcaksın burun yüzden kesilir mi
Arkadaşlar siz benim yerimde olsanız nasıl davranırsınız kayınvalidenize gidip gelme sıklığınız nasıl?
şüphesiz ailelerinde gönlü yapılmalı, ama ben bu triplerin neden geline yapıldığını anlamıyorum, sadece bu konuda değil her konuda öyle geline söyleniyo gelmediniz gitmediniz aramadınız diye, yoksa konu sahibi için yaptığım ilk yorumda söyledim, beni bilerek evlendi diye gitmiyim gelmiyim kimse bana laf etmesin demek olmaz, ben de epey huysuzum ama gidilecekte gelinecekte tabi napıcaksın burun yüzden kesilir mi
bana saçma geliyo açıkçası kv'nin gelini arayıpta aramıyosunuz demesi, oğluna desin serzenişini yapsın ama gelin aramak zorunda değil bence, ha evlenmeden önce muhabbet vardır o devam etsin ona bişey dememde görev gibi her salı perşembe ve cumartesi aranacak şeklinde bi tarife bana uymuyo, annemde eşime demez beni ara sor diye
çünkü bir kadın gitmek istemezse erkeği ikna etmesi sadece birkaç dakika sürer.. aynı şekilde gitmek isterse yine erkeği ikna etmesi birkaç dakika sürer.. k.valide geline söylemekte haklı, çünkü oğlu eşinden çekindiği için iftar davetini bile söyleyemiyor, değil ki normal zamanda gidelim diyecek.. k.valide de biliyor olayın gelinden kaynaklandığını ki bence haklı.. burada "k.valdieme gitmek sitemiyorum" diye yakınan arkadaşlar 20 sene sonra "gelin oğlumu 3 hafta da bir görmemi istiyor, hak mı bu" diye konu açacak..
çünkü bir kadın gitmek istemezse erkeği ikna etmesi sadece birkaç dakika sürer.. aynı şekilde gitmek isterse yine erkeği ikna etmesi birkaç dakika sürer.. k.valide geline söylemekte haklı, çünkü oğlu eşinden çekindiği için iftar davetini bile söyleyemiyor, değil ki normal zamanda gidelim diyecek.. k.valide de biliyor olayın gelinden kaynaklandığını ki bence haklı.. burada "k.valdieme gitmek sitemiyorum" diye yakınan arkadaşlar 20 sene sonra "gelin oğlumu 3 hafta da bir görmemi istiyor, hak mı bu" diye konu açacak..
Seni öpebilir miyim office
Kıssadan hisse alakasız gibi duracak olsa bence çok alakalı diyeyim anlatayım.
Annem çiçeklere çok meraklıydı (halende meraklı ya neyse) milletin evine gittiğinde, (millet dediğime bakmayın arkadaşları, kardeşi vs vs) hemen saksıların dibini eller. Susuz bunlar, hiç mi vicdan yok sizde kendiniz su içerken iyi, bunlara vermeye gelince yok derdi.
Şimdi ne oldu yaşlandı ve çiçekleri ben sulamazsam susuz kalıyor.
O yüzden bugün kayınvalinin sırf adından ötürü önyargıyla yaklaşanların zaman gelince gelinden aynı muaameleyi göreceklerine o kadar eminim ki. İstedikleri kadar biz böyle olmayız desinler. Çünkü baktığın vakit 70-80 yaşında eski toprak kayınvalidelerden bahseden yok gibi birşey, geneli 45-60 yaş arası genç kuşak kayınvalideden bahsediyor ki, muhtemel onlarda kendi kayınvalideleri gibi olmadıklarını iddia eden bir grup.
canım eşim haftada 2-3 kez gidiyor annesine
burda sizce iyi niyetmi var yoksa blof mü? Öyle diyen insan böyle imalı konuşurmu sizce bana karşı?
İçinden gelmedikten sonra kimse kimseyi zorla aramak, sormak zorunda değil.
Beni aramıyorsun, sormuyorsun, gelmiyorsun gibi sözlerden bende hoşlanmıyorum.
Ama 3 haftadır kayınvalideme gitmedim demişsiniz, yani ramazan ayının ortası geldi ve siz birlikte bir kere iftar yapmamışsınız, eşinde birlikte iftar yapmak istemiş olmalı ki size gidelim demiş.
Siz nasıl dayınızla iftar yapmaktan zevk alıyorsanız, eşinizde annesi-babası ve kardeşi ile seninde bulunduğun ortamda iftar yapmak istemiştir.
Eşinizinde haftada 3 kere gitmesi bana abartı geldi. Ben ayda bir vs. giderim eşim haftada bir gider. (Bende çalışan bir anneyim, her zaman gidemiyorum) Ama bu ramazan ayı sizinle birlikte iftar yapmak istemeleri gayet doğal.
canım eşimde bize gelmedi daha iftara. Eşimde bize çok sık gidip gelen biri değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?