Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Ayy çok sevindim buarada bi ekşi ayşe efsanesi daha gerçek oldu gelsin bakalım yaramaz cimcime buarada bende sana özelden mesaj yazdım gelmedi mi((

Ayy çok sevindim buarada bi ekşi ayşe efsanesi daha gerçek oldu gelsin bakalım yaramaz cimcime buarada bende sana özelden mesaj yazdım gelmedi mi((

ay evet şimdi sen söyleyince fark ettim... hele son 1 hafta-10 gündür halimi görsen her gün kendime çorba yapıyorum, ya yoğurtla terbiyeliyorum ya da bol bol limon sıkıyorum ekşi olsun diye. sanki o ekşi ekşi şeyler içimi açıyor bulantımı kesiyor hep. bu arada çok bulantısı olanın çocuğu saçlı doğarmış derler. bakalım o da doğrumu görcez. hani öyleyse bizimkinin sırf saç doğması lazım. zira 3. ayım doldu hala bulantıya devam:)))
üstüme iyilik sağlık bu ara herkes mesaj attım cevap vermedin diyor, bana mesaj falan gelmedi yahu. mesaj kutumda bir tuhaflık var ama anlamadım gitti(((

canım hayırla ve sağlıkla gelsin prensesiniz:) ohh ne güzel böyle mutlu haberleri okumak,maşallah diyelim..ve darısı başımıza
bu arada ye ekşiyi dogur Ayşe yı de derler ya :) bak sende bu tutmuş
sağlıkla doğduğunu ve kucağına aldığını da okuruz inş.

amin canım, cümlemizin okuyalım. allah hepimize nasip etsin.

canım msj kutun doluymuş buraya yazayım cvbı:
b vitamini zaten içtiğim prenatal vitaminde var ama bulantılara pek tesir etmiyor. kan testlerinde de b vitamini fazlam çıktı. benim bulantılar, bağışıklık sistemimin hamilelik hormonuna verdiği tepkidenmiş. sizin doktorun izinde olması aksilik olmuş. ama bence izinden gelir gelmez aşılama planlamaya başla. dün hesap ettim senle ben tanışalı bile 1 yılı geçmiş. bunun bir de tanışmadan öncesi var. bu kadar zamanda ben anca bir tüp yapabildim, sense yumurta takibi. oysa millet 1 yılda 2 aşılama 2 tüp yapmış da bizler uyumuşuz. o yüzden jet hızıyla 2 aşılama dene olmadı hemen tüpe geç. tedavilerden de hiç korkma. zaten 10 günde şip şak geçiyor bitiyor hepsi.

Ay ben yollarken de aynı uyarıları verdi geçmişteki mesjları sildim ama anlamadım biraz daha temizlemem lazım sanırım. B vitamini fazla mı çıktı bi de tüh bende iyi gelirse diye düşünmüştüm, ama az kaldı geçip gidicek kısa zamanda inş. yaramaz cimcimenin nazları olsa gerek:) Valla diyorum ya doktorun da raporlusunu buldum ya kendime yuh diyoum hakkaten şaka maka ciddi şekilde vakit kaybettik gerçekten, sen yine karar verdin uyguladın biz bi takip yaptık orda kaldık bu kadar zamanda dediğin gibi insanlar neler yapıyo bu kadar zamanda biz doğal olsun diye bekledikçe zaman alehimize işledi aslında bi taraftan. Ama bu ayki reglimde keşke olmasam gebelik yakalamış olsak gerek olmasa o ayrı ama yine hüsran olma durumunda direk gidip konuşucaz hatta uygun günde gidip ultrasonla o anda da değerlendirmesini istiycem bizimki aşılamayı atlayıp direk mikro öneriyodu ama bi sorucaz işte son kez ona göre ne gerekiyosa da devamını getirelim istiyorum, duruma göre işyerinden 1-2 hafta izin istemeyi düşünüyorum konuyu paylaşmadan bakalım hakkımızda hayırlsıı olur inşallah.

mikroenjeksiyon tabi daha garanti o yüzden önce onu önerir. bence son bir yıkamalı spermiogram yaptırın ona göre değerlendirin. sayı yıkama sonrası 15-20mil.'un üstündeyse aşılamaya bir şans verin. yoksa hiç kasmayın direkt tüp yapın. tüp için de doktor ve merkezi çok çok iyi değerlendirin. ben işin içine girince öğrendim, doktor ve merkez çok çok çok önemli. hep diyorum tek denemede başarılı olduysam, üstelik de hiç bir sağlık sorunu yaşamadıysam, hem doktorumun çok doğru bir protokol uygulamasından hem de laboratuarlarının çok başarılı olmasından.

Bende aynı şeyi düşündüm son bi sperm testi yaptırıp ona göre bi yol izlemek en iyisi olucak. Buarada aynı anda hem normal hem yıkamalı ölçüm yapamıyolardır di mi? Aşılamada esas olan yıkamalı tabi ama asıl değeri de bi merak ettim. Buarada yıkamalı da ml de 15-20 milyonun üzeri için mi aşılama deneyin dedin total için mi? Gerçi bizim lab sağolsun ml dekini ölçüyo sadece o da ayrı mesele. Bakalım bi yaptıralım da ne çıkıcak acaba. Yani sonuçta aşılama hem daha kolay hem daha az maliyetli belki ama başarı oranı gerçekten iyi bir sperm sonucunda bile %20 ve tutmama durumunda hem o kadar ilaç hem de masraf boşa gitmiş oluyo tüp öncesi fazladan maddi manevi yıpranılmış oluyo O yüzden son sonuca göre doktorun dediğine göre yol izlemeye karar verdim bu sefer. Merkez ve doktora şu an için güveniyorum özellikle doktor hem tanıdık aynı zamanda merkezin başhekimi baya iyi referansları ve yurtdışında da bu işin eğitimini aldığına dair bilgiler var daha önce giden hasta yorumlarında da çok iyi ve pozitif yaklaştığına dair yorumlar var, tanıdığım kadarıyla da öyleydi gerçekten. Mikroenjeksiyonda da 1 embriyo tercih ederim diye düşünüyorum bakalım umarım hayırlısı olur.

elbette ikisini birden ölçüyorlar. yani hem yıkamalı hem yıkamasız değerler yazabiliyor. (bizde yazıyordu) bahsettiğim rakam total içindi. yani yıkandıktan sonra totalde 20 mil hareketli sperm varsa aşılama deneyin derim. ha sen uğraşmaktan çekinsen de, tüp için rapor çıkartın da derim. az buz değil ilaçlar bile 2000 falan tutuyor. biz hali hazırda tüp yaptığımız yerde raporsuz yapsaydık her denemede 6500-7000 lira para harcayacaktım. hemen ilk denemede olacak diye de bir kural yok. millet önce bir servet harcıyor sonra rapor peşine düşüyor. sen o hatayı yapma derim. tabi sizin durumunuzu bilemiyorum, böyle paralar bize koymaz diyorsan başka...

Son düzenleme:

İmmo selam rapor konusunda haklısın yani durumumuz ne cok süper ne kotu ama her sekilde koymaz diyemem açıkcası hani ilki icin tamam ama garantisi de yok ki.. buarada gittiğimiz merkezde hiçbir sigorta geçmiyor acaba rapor geçerli olur mu sormak lazım..
Buarada asıl cok ilginç bir durum oldu reglime nerden baksan 2 hafta var su an yumurtlama günlerim diyebilirim ama dün ve bu sabah pembe akıntı oldu ilk defa olunca bi panik oldum kist mi var noluyo diye doktora gittim karından ultrasonla baktı kistik bi durum veya bi sorun gorunmuyo ama bi gebelik testi istiycem dedi kan verdim negatifse neden olmuş olabilir dedim yumurtlama döneminde olmana yorucam o zaman bazen olabilir dedi Pazartesi sonucu alicam ins hayırlısı olur sen hic böyle bisi yasadın ya da duydun mu merak ettim

canım aynısı bende de oluyor dok. yumurtlama kanaması olduğunu söyledi zaten tam yumurtlama günüme denk geliyor:) bunu hemen değerlendir bence :)

canım aynısı bende de oluyor dok. yumurtlama kanaması olduğunu söyledi zaten tam yumurtlama günüme denk geliyor:) bunu hemen değerlendir bence :)

Cevabın icin cok tesekkurler valla ilk kez böyle olunca bi panik oldum bi de biraz evvel ilk basta pembe akıntı gibi olan kanama baya regl kanaması gibi rengi koyulasti gerçi cok degil az ama yine de garip geldi regl gibi devam etmez ins kafam karıştı bi garip oldum senin ne kadar sürmüştü?

inş. yerleşme kanamasıdır bohemıa

Çok sağol inş öyledir dediğin gibi ama baya bi arttı kanama direk regl kanaması gibi oldu Hastanenin sistemi açılmamış sonucu alamadım stresle bekliyorum iki durumda da bu kanama korkuttu beni((

Çok sağol inş öyledir dediğin gibi ama baya bi arttı kanama direk regl kanaması gibi oldu Hastanenin sistemi açılmamış sonucu alamadım stresle bekliyorum iki durumda da bu kanama korkuttu beni((

valla benim hiç öyle bir akıntım olmadı. ama senin geçen ay ilaçlardan dolayı geç adet gördüğünü hatırlıyorum. bu ay da erken gelip düzeltme yapıyor olmasın?
rapor mevzunda, biz de sizin durumunuzdaydık. 1-2 defa yaptıracak ve özellikle bu konuya ayırdığımız hazır nakdimiz kenarda vardı ama sonrası bizi zorlardı. ama benim avantajım zaten değerlendirdiğimiz merkezler sgk anlaşmalıydı. o yüzden öncelikle raporla başlamak istedik. ha aldığım bir duyuma göre de, raporun varsa anlaşmasız merkezde yaptırsan bile faturalarını sgk'ya götürüp, ilaç ve merkez için sgk payını alabiliyorsmuşun. e bu da neresinden baksan 1500-2000 arası geri ödeme tutar.
bir de şu var: ben tüp sürecinde en az parayı harcamaya çalıştım çünkü inan hamile kalınca daha beter bir sürü masraf biniyor. gebelik izlem için muayenelerde doktora 120 lira ödüyorum. geçen hafta 2li testlerim için perinatoloji uzmanı muayenesi 350 liraydı. 20. haftada yine ayrıntılı ultrason çekilecek yine 350 lira vereceğim. doğum desen eli yüzü düzgün bir özel hastanede 3500-5000 lira arası. tabi bebeğin de ayrıca sürüyle masrafı var. geçende bebek odası takımı baktım 3000-4000 lira. ilk 4-5 ay içinde yattığı hareketli sepet şeklinde beşikler 400 liradan başlıyor 1500 liraya kadar. elektrikli göğüs pompası, sterilizatör, giysi, araba koltuğu, ana kucağı, puset say say bitmiyor masraf...

Valla bende anlamadım geçen ay 5 gün gecikmişti, bu yaşadığım eğer reglse tam 15 gün önce olmuş olucam anlamadım neden böyle oldu( sonuçları da alamadım hala doktora gittiğimde hafif pembeydi yumutlama kanaması olabilir deyip gebelik testi yaptı ama şimdi bildiğin regl kanaması gibi sürüyor Allah korusun başka bi sıkıntı olmasın da gerçi doktor baktı sorun yok dedi ama pimpiriklendim bi kere.
Buarada rapor için bi bakıcam bende mantıklı gerçekten. Diğer masraflarda çok tutuyo gebelik sırasında onun için ben eşimin Eureko sigortasından eş durumundan yararlanabilicem, bu yıl bütün doğum öncesi masraflar doğum için de seneye 3.500 TL ye kadar karşılıyormuş o iyi oldu. Bi de şu an gittiğin hastanede doğum paketi diye bişey varsa sor derim, benim bi arkadaşım HRS Hastanesinde 6.500 TL ye doğumda dahil böyle bi paket almış bütün kontrol, test, ulstrason ve doğumu karşılıyo 6.500 TL bana mantıklı geldi.

evet 6500 her şey dahil oldukça iyiymiş. ben öyle paket sordum da bana 10000-14000 arası rakamlar söylemişlerdi. valla o hastane süpermiş.

evet 6500 her şey dahil oldukça iyiymiş. ben öyle paket sordum da bana 10000-14000 arası rakamlar söylemişlerdi. valla o hastane süpermiş.

Ankara İstanbul fiyat farkı da var tabi.
Buarada şu an ne tutarsa tutsun sağlığım yerinde olsun moduna girdim. Test sonucum çıktı beklediğim gibi negatif. Doktor muayenedeymiş hemşiresine durumu anlattım kanamam regl kanamasına dönüştü resmen diye birkaç gün bekleyip gelin gibi saçma bi cevap verdi doktoru akşam cebinden aıycam. Yarında tüp denemeyi düşündüğüm merkezdeki doktora gideyim diyorum gerçi bu kadar alakasız bir kanamanın ortasında napılabilir onu da bilmiyorum çok sinrilerim bozuldu gerçekten(((

canım madem ki bu regl kanamasına döndü, 3. gün tüp merkezindeki doktora git. foliküllerine falan baksınlar. bu ay başlanmıcak olsa da bir ön görüşme yaparsın. belki bir iki hormona falan da bakarlar. benim zannımca senin doktor takip bittikten sonra bir süre daha progesteron falan vermişti ya o bozmuş olabilir düzeni, bir de çatlatma iğnesinde tüm yumurtaların çatlamamışsa o çatlamayanlar da bozuyor döngüyü. hayıslısı olsun bakalım.

Ay valla bende yarın gidiyim diyodum tam da 3. günde oluyo aslında en azından bi yol gösteriri bişi yapar, hiç yaşamadığım bişi olunca hem panik oldum hem de başı boş hissettim kendimi, doktor en azından bi yol çizer ne gerekiyosa ona göre ilerleriz en azından. Allah korusun başka bi sıkıntı olmasın da tek derdim bu oldu şimdiki durumumda resmen.
Çok sağol arkadaşım desteğin için umarım hepimiz için en sağlıklısı en hayırlısı olsun herşeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…