Valla sperm ne iyi ne kötü bi aralıkta hep öyle diyolar ama şu an için aşılama seçeneği için uygun görünüyo gerçi oran %10 ama ne biliyim tüp öncesi denemeye değer gibi görünüyüyo sanki. Bakalım biraz daha düşünüp bi karar vericez inşallah hepimiz için en hayırlısı olur. Buarada siz aşılama denemeden mi tüp denemesi yapmıştınız, mutlaka yazmışsındır önceden de ama kafam o kadar karışık ki 2 dk önceyi unutur haldeyim:S
Çok sağol arkadaşım önerin ve yardımların için yani gerçekten işin içine girince insan bi garip şaşırıp kalıyo ne yapsam diye destek olacak bi yardım bi cevap arıyo iyi ki burda tanıştık konuştuyoruz hepimiz çok şanslıyız o anlamda.
Öncelikle aşılama deneyecek olursam sadece 1 kez dener eğer tuttutamazsak tüpe direk geçeriz diye düşünüyorum hani seçenek olarak aşılama varken ilk basamak denesem mi diyorum bi de fiyatından ziyade ki tüpe göre bana da biraz çok geldi daha kolay diye ona daha hazır hissettim kendimi ama işte şans tabi öyle aman aman değil %10 düşük bir ihtimal ama işte ya tutarsa ihitmali var hep aklımın bi ucunda, bi de 1 kez deneyeceğim için ve tüpün fiyatıda normale göre daha iyi olduğu için o anlamda d biraz göze alabildim. İlaçlar için de konuşurken aşılamada klomen ve sonrasında iğne tüpte gonal f diye duydum ama inan düşünmen yeter yine aklımda olsun mutlaka sorarım. Tekrar çok çok teşekkürler desteğin için.
valla madem öyle aklında kalmasın önce aşılama dene. ama olmazsa sakın tüpten de korkma. inan bizim önceden gözümüzde canlandırdığımız gibi zor bir tedavi falan değil. bünyesel olarak zannettiğin kadar çok yıpranmıyorsun.
Hani her zaman tutmaz ama şu an içimden bi ses aşılamayı es geçme dene 2. adım tüp olsun diyo. (Bi de gittiğim merkezin sprerm testi için yönlendirdiği lab daki tüp bebek ünitesindeki bayan bu değerlerle baya bi aşılama denememiz oldu ve olumlu sonuçlar aldık demişti bi de bu doktor başta direk mikroyu öneriyodu ve eğerşimdi de aşılamadan hiç bahstemeseydi gözüm kapalı mikroya geçicektim, kendi kendime bu kararı almıştım doktor ne derse o yola gidicem artık diye)
Şu an çevremde de birkaç kişi var tüp bebek tedavisi görüp bebeği olan ama durumu aile dışında (ki onda da bikaç kişi) kimseyle paylaşmadığım için çok detaylı soramıyorum, o yüzden iyi ki sen varsın da akıl ve destek veriyosun bana bu konuda, bu aşamaya gelmemde inan çok etkisi var burdaki paylaşımlarımızın, yoksa insan bi şekilde kolay kolay hazırlayamıyo kendini, hoş 1 sene önce merkeze gidip ancak yeni yeni bu yola giren ben de buna en iyi örneğim zaten:)
Mart ayında öyle böyle bi tedaviye başlayacağız bakalım şu an için yüksek ihtimal aşılama diye düşünüyorum ama yine her aşamayı burdan paylaşıp fikrini ve deneyimlerinle de artan bilginden yararlanmak isterim. Hepimiz için sağlıkla herşeyin hayırlısı olsun inşallah.
bence de bır tup bebek merkezinde devam etmek en uygunu..önceki basamakları gectık çoktan..ben de Antalya da bır merkezle görüştüm ve yoluma öyle devam etmek istiyorum..inş.hayırlara vesile olur kararlarımız
canım karar vermene çoook sevindim... inşallah sen de hayırlısıyla atlatıp bize güzel sonuçlarını söyleyeceksin buradan...
inşallah canım ya,desteğin için çokk teşekkürler..bu söz bana öyle ıyı geldı kı bugün..hava mı kapalı benım enerjım mı anlamadım
sen napıosun?Test sonucun ne zamandı?Yoksa ben bışey mı kaçırdım :)
aşkolsun, sen de mi böyle yapıyorsun? evet daha önceden tüp deneyip negatifi görmeniz hani insanı bir miktar demotive eder, ama onu sayma bence, direkt unut, yeni bir sayfa aç. bu sefer daha bilinçli, daha emin ellerde yapacaksın ve başarılı olacaksın ben çok eminim. üstelik de tüple başarılı olmamanız için aslında elle tutulur hiç bir nedeniniz yok da. sen bakma bugüne kadar kocan olsun, sen olsun yanlış doktorların kurbanı olmuşsunuz.
Hani her zaman tutmaz ama şu an içimden bi ses aşılamayı es geçme dene 2. adım tüp olsun diyo. (Bi de gittiğim merkezin sprerm testi için yönlendirdiği lab daki tüp bebek ünitesindeki bayan bu değerlerle baya bi aşılama denememiz oldu ve olumlu sonuçlar aldık demişti bi de bu doktor başta direk mikroyu öneriyodu ve eğerşimdi de aşılamadan hiç bahstemeseydi gözüm kapalı mikroya geçicektim, kendi kendime bu kararı almıştım doktor ne derse o yola gidicem artık diye)
Şu an çevremde de birkaç kişi var tüp bebek tedavisi görüp bebeği olan ama durumu aile dışında (ki onda da bikaç kişi) kimseyle paylaşmadığım için çok detaylı soramıyorum, o yüzden iyi ki sen varsın da akıl ve destek veriyosun bana bu konuda, bu aşamaya gelmemde inan çok etkisi var burdaki paylaşımlarımızın, yoksa insan bi şekilde kolay kolay hazırlayamıyo kendini, hoş 1 sene önce merkeze gidip ancak yeni yeni bu yola giren ben de buna en iyi örneğim zaten:)
Mart ayında öyle böyle bi tedaviye başlayacağız bakalım şu an için yüksek ihtimal aşılama diye düşünüyorum ama yine her aşamayı burdan paylaşıp fikrini ve deneyimlerinle de artan bilginden yararlanmak isterim. Hepimiz için sağlıkla herşeyin hayırlısı olsun inşallah.
ay ne bileyim canım ya,bugün türbülansa girdim heralde...ustumde bı sınır var ve çokkk sevdiklerıme yansıttım hep,bu da benı huzursuz etti..kesınlıkle doktorlar konusunda haklısın..
dun bı tanıdığım geldı,,söz tedavılerden sundan bundan acılınca kuzenın 16 yıl sonra BATU BEY'in tedavısı vesılesı ile hamile kaldığını söyledi..hmm dedim ıcımden, bunu duymak guzel..ınş.tup bebek tedavısıne gerek kalmaz ama kesın kararlıyım..yoluma onunla devam etmek ıstıyorum
Arkadaşlar selam, sonunda hafta sonu son kararımı verdim ilk adım aşılamayı denemek için protokolü aldım. Bakalım mart ayındaki muhtemelen gecikmeli olacak reglimi bekleyip ikinci gün klomen içmeye başlıycam. O güne kadar da takviyelere devam:) Buarada bal, polen, propolis karışımı almıştım sabah akşam birer kaşık alıyoruz bereber son günleri iyi değerlendirmek adına. Yani bu sperm değerleriyle olumlu sonuç alanları düşünerek bende olumlu düşünmye çalışıyorum umarım sağlıkla yolunda gider herşey. Tabi her ihtimale tutmama durumuna karşı da hiç beklemeden bir sonraki ay mikroya geçerim kısmetse diye düşünüyorum.
İmmo sende ne var ne yok cimcime ne alemde?
Ecrin buarada sen de fazla moralini bozmadan (hç bozmamak elde olmuyo bazen) kararlı bir şekilde yoluna devam et bence, çünkü durup düşünüp kuruntu yaptıkça bi yandan zaman alehimize işliyo ne yazık ki.
e hadı hayırlısı olsun..bışeylere karar vermek bıle stresını alıyor ınsanın değil mi!Herşey guzel devam etsın ınşallah..
arada bı bişeyler oluyor ama ıyıyım canım..evet gunler gecıyor,yerınde saymak bişey kazandırmaz hıç bır zaman..bu arada karışımı aktardan mı yoksa ecz.den mı aldın?
Arkadaşlar selam, sonunda hafta sonu son kararımı verdim ilk adım aşılamayı denemek için protokolü aldım. Bakalım mart ayındaki muhtemelen gecikmeli olacak reglimi bekleyip ikinci gün klomen içmeye başlıycam. O güne kadar da takviyelere devam:) Buarada bal, polen, propolis karışımı almıştım sabah akşam birer kaşık alıyoruz bereber son günleri iyi değerlendirmek adına. Yani bu sperm değerleriyle olumlu sonuç alanları düşünerek bende olumlu düşünmye çalışıyorum umarım sağlıkla yolunda gider herşey. Tabi her ihtimale tutmama durumuna karşı da hiç beklemeden bir sonraki ay mikroya geçerim kısmetse diye düşünüyorum.
İmmo sende ne var ne yok cimcime ne alemde?
Ecrin buarada sen de fazla moralini bozmadan (hç bozmamak elde olmuyo bazen) kararlı bir şekilde yoluna devam et bence, çünkü durup düşünüp kuruntu yaptıkça bi yandan zaman alehimize işliyo ne yazık ki.
hayırlısı olsun canım. böyle planlı olmanız güzel. inşallah aşılamada muradınıza erersiniz. bir kere başladınmı gerisi geliyor zaten. sperm değerleriniz de umut verici neden başarılı olmayasınız? ben bugün yine kontrole gittim, bizim kız artık iyiden iyiye her şeyiyle bebek olmuş. boy olarak 8 gün önde bacak uzunluğu olarak da 9 gün önde görünüyor. yine tekme atar gibi hareketler yapıp, ellerini ikide bir yüzüne götürüp, indirip, bizi güldürdü.transferden beri aldığım tüm ilaçlar nihayet kesildi. artık sadece multivitamin, demir takviyesi ve omega içecekmişim. kontrollerim de ayda bire indi. o gazla çıkıp alışveriş yaptım, kızıma 3 tane şeker mi şeker tulum aldım. kendimi zor tuttum aslında dünyaları alacaktım ama yavaş gideyim de parça parça bir şeyler aldıkça oyalanırım da dedim:))) benden bu kadar...
hayırlısı olsun canım. böyle planlı olmanız güzel. inşallah aşılamada muradınıza erersiniz. bir kere başladınmı gerisi geliyor zaten. sperm değerleriniz de umut verici neden başarılı olmayasınız? ben bugün yine kontrole gittim, bizim kız artık iyiden iyiye her şeyiyle bebek olmuş. boy olarak 8 gün önde bacak uzunluğu olarak da 9 gün önde görünüyor. yine tekme atar gibi hareketler yapıp, ellerini ikide bir yüzüne götürüp, indirip, bizi güldürdü.transferden beri aldığım tüm ilaçlar nihayet kesildi. artık sadece multivitamin, demir takviyesi ve omega içecekmişim. kontrollerim de ayda bire indi. o gazla çıkıp alışveriş yaptım, kızıma 3 tane şeker mi şeker tulum aldım. kendimi zor tuttum aslında dünyaları alacaktım ama yavaş gideyim de parça parça bir şeyler aldıkça oyalanırım da dedim:))) benden bu kadar...
Çok sağol arkadaşım dualarını eksik etme olur mu hamilelerin duası daha çok kabul olur derler ya. Biraz yavaş yüzdük ama kuyruğuna gelicez hayırlısıyla inş:)) Buarada çok sevindim diğer ilaçların bitmesine bundan sonra daha da rahat ediceksin inş, maşallah cimcimeye çabucak büyümek istiyo, severim ben o tatlı oyunlarını şimdiden güldürüyo sizi, bi de sağlıkla doğsun ne yumurcaklıklar yapıcak, ay al valla gönlünden geçeni, kendini tutamamanı anlıyorum insan bütün mağazayı toplamak istiyodur eminim o an:)
evet ya, nasıl güzel bebek battaniyeleri, önlükleri, kıyafetleri vardı anlatamam. bir de kız için inanılmaz süslü püslü şeyler yapmışlar. mesela 3 aylık bebek için tüllü tütü etekli tulumlar var. minicik rugan ayakkabılar vardı, bilekten kurdeleli:)))) sonra bir mevlit kıyafetleri yapmışlar, işli, mişli, anlatamam güzelliğini. "hepsinden alcam" oldum:))) bunca yıl beklemişim, hepi topu da bir tek çocuk yapıcam, almazsam çatlarım zaten. allah sana da bu günleri göstersin canım. bakarsın 3 ay sonra senle sırf bunları konuşuyor oluruz.
tabi canım biraz da sen onu aldınmı ben bunu aldım şeklinde konuşalım... ay bir de aşılamada ikiz olan çok. meriy diye bir üye var o aşılamayla ikize hamile şimdi mesela. senin de olur mu olur hazırlıklı ol valla...Ay valla bende görüyorum o cicili bicili kıyafetleri neler yapıyolar valla haklısın hepsini almak istemekte hele ki biz bu kadar bekledik minnoşlar için acısı başka nasıl çıkar:)) umarıam dediğin gibi kısa sürede sohbetlerimiz artık neyi nerden alsam bizimkine durumuna gelir, e yani yeter bu kadar zamandır artık spermdi kürdü testti muhabbeti di mi ama:))
tabi canım biraz da sen onu aldınmı ben bunu aldım şeklinde konuşalım... ay bir de aşılamada ikiz olan çok. meriy diye bir üye var o aşılamayla ikize hamile şimdi mesela. senin de olur mu olur hazırlıklı ol valla...
evet ya, nasıl güzel bebek battaniyeleri, önlükleri, kıyafetleri vardı anlatamam. bir de kız için inanılmaz süslü püslü şeyler yapmışlar. mesela 3 aylık bebek için tüllü tütü etekli tulumlar var. minicik rugan ayakkabılar vardı, bilekten kurdeleli:)))) sonra bir mevlit kıyafetleri yapmışlar, işli, mişli, anlatamam güzelliğini. "hepsinden alcam" oldum:))) bunca yıl beklemişim, hepi topu da bir tek çocuk yapıcam, almazsam çatlarım zaten. allah sana da bu günleri göstersin canım. bakarsın 3 ay sonra senle sırf bunları konuşuyor oluruz.
Ya sorma benim de aklıma takıldı o ikiz meselesi. Hatta önce hasta danışmanına tüp için sordum prosedür gereği zaten 35 yaş altına 1 embriyo transferi oluyo ama doktorla yine konuşursunuz dedi aşılama için böyle bi ikiz olma durumu var mı dedim onda yumurtalar kontrol altında büyütülüyor ve eğer ailenizden gelen bi ikiz genetiği yoksa yumurtanın bölünmesi ve ikiz olması çok düşük bir ihtimal dedi. Ama ne biliyim sonuçta yine de ilaçla birden fazla yumurta geliştiği için böyle bir risk var gibi geldi bana bakalım hayırlısı sağlıklısı olsun inş diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?