- 15 Ocak 2012
- 3.316
- 562
- 173
Valla ben de erken regl başlangıcı diye düşündüm, bi de umutlanıp yeniden üzülmek de çok kötü oluyoAma yine de bi danışıcam doktora. Bakalım umarım hayırlısı olur hakkımızda.
Arkadaşlar selam, ben yine maalesef güzel haber veremeyecek gibiyimdaha test gününe 4 gün kala pembe akıntım başladı, bu ay da olmadı anlaşılan o ki (( neden daha 14 gün olmadan başladı onu da anlamadım (
hmm şimdi anladım. evet 3. ay bitmek üzere olduğu için yenisini istememiştir. bu arada hani karışmak gibi olmasın ama bence de artık olduğun yerde kolay ulaşabileceğin bir doktor bul. sonuçta 12. haftan dolunca düşük riskin de büyük ölçüde azalıyor. adeta normal yolla hamile kalmış biriyle bir oluyorsun o yüzden herkes tüp merkezindeki doktorlarını bırakıp en yakınında neresi varsa oralardan başka doktora geçiyor. ayrıca 12. haftan dolduktan sonra 2li testin yapılması gerekiyor. yeni geçtiğin yerde onu da yaptırırsın. o yüzden hastane tipi bir yer seçmeni tavsiye ederim. ayrıca kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum 4. aydan itibaren insan gün gün ağırlaşıyor. öyle uzak hele hele şehir dışı yerlere gitmek falan zor gelecektir. hele şimdi yaz geliyor, sıcakta ne gerek var bir şehirden diğerine yolculuğa. tabi acil bir şey olsa kendi doktorunun hemen ulaşılabilir olması da ayrı önemli.
Çok sağolun arkadaşlar ama benimki maalesef adet kanamasına dönüştü. Doktorla konuştum eğer az ve devam etmezse tutunma kanamasıdır inşallah dedi ve cumaya test yaparız demişti ama tam konuşup kapattım ki arttı ve baya baya devam da ediyo(( Artık tüp için deneme yapmaya karar verdim ama o da ağustos ayına kaldı, temmuzda lab bakımda olacakmış. Artık araya zaman girecek ama vardır elbet bir hayır diyorum....
elbet var bır hayır ama bız bunu bılemedıgımız ıcın,uzuluyoruz,düşüyor gücümüz..ben de aynıyım,şu tedırgınlıgı bı atabılsek uzerımızden belkı de hersey daha kolay olacak..zaman oyle cabuk gecıyor kı sen de şöyle bır nefes alırsın,ızın gıbı bır ımkan olsa, kısa da olsa bır tatıl ne kadar ıyı olur
üzülme lafının ıcı bızler ıcın cok boş,,ama ümidimiz hep var..inşallah sıkıntılarımızı paylaştığımız gıbı mutu gunlerımızı de paylaşırız en kısa zamanda
Dediğin doğru var mutlaka bi sebebi bi zamanı ama işte böyle gergin bekleyişlerin sonu hüsran olunca kötü oluyo insan( Şu an için tatil maalesef zor benim açımdan hatta tüp için plan yaparsam bi kısmını ona saklamam gerekecek. İnşallah sıkıntılar yerini mutlu haberlere bırakır da yüzümüz güler hepimizin hayırlısıyla.
inşşş bizlerinde yüzü güler yakın zamanda çok zor bu bekleyişşş insanın canından can gidiooo ne yaparsak olmuyor hele bizim köklü umutsuz ne yaptıysak yükselmedi gitti değerlerimizz tek umudum tüp bebek yaptırıp sonuca kavuşmak ama ondanda sonuc negatif olur die çok korkuyorumm
allahım hepimize yardım etsinnn tez zamanda verelim haberleri inşşşş
canım aman tüp yaptırırız olmaz diye korkmak da gereksiz. demirden korkan trene binmez demişler. gözünü karartıp gidip yaptırcan. olmazsa bir daha yaptırcan elden gelen bir şey yok. baktım bu spermle kürle olacak gibi değil, ben kendi kendime karar almıştım, giderim 3 kere ilaçla denerim, donmuşlar olursa ayrıca denerim dedim. çok şükür allah ilkinde kısmet etti ama olmasaydı da denemeye devam edecektim. hatta daha transfer günümde konuştuk eşimle. bu tutmazsa hiç vakit kaybetmeyelim, mümkün olan en kısa sürede yeni bir deneme yapalım diye. kendimize takvim bile çıkarttık, hemen donmuşlardan birini koydurup bu arada 2. ilaçla deneme için devletten aldığımız raporu yenileyecektik. yani sen de bence cesaretini topla artık. böyle bekle bekle zaman geçiyor, kaybeden yine insanın kendisi oluyor.
haklısın canım giden ömürden gidiyor valla göz karartıp sonuna kadar denemek lazımmış her gecen gün anlıyorum.bende artık vakit kaybetmeyi düşünmüyorum bugün doktorumlada konuştum en kısa zamanda başlayacazz bu spermlerin yükselecegi yok hazır eldekinden olmayalım:)
prenses nasıl canımm isime karar verebildin mi az kaldı
bizim kız iyi valla. her gün beni sabah 6da tekmeyle uyandırıp bebekli hayata hazırlıyor:))) şimdiden çok büyüdü ve ağırlaştı, sığışamadığından karnımda bir o tarafa bir bu tarafa dönüyor. doktor muhtemelen 3 kilonun üzerinde doğacağını söyledi ama 2 ayımız daha var bakalım. isim olarak eşim lara ismini istiyor ben de sena ya da defne...
İmmo selam nasılsın? Konuşamadık ne zamandır bir yoğunluktur gidiyo arada h.sonu bi çeşme kaçamağı yaptım, biraz iyi geldi değişiklik oldu en azından. Buarada bizim dosya kurula girmiş 2 sefer neden başarı sağlanamdı diye doktorlar oturup konuşup bir yol bulacaklarmış, gerçi benim doktorum daha fazla yıpranmamak adına tüpe geçelim demişti aslında ama bakalım hayırlısı zaten öyle ya da böyle eylül'e kalacak bizim deneme gibi görünüyor, o arada da bi süpriz beklentisiyle denemelere devam tabi hayırlısı olur inşallah. Buarada tombik olacak bizim yaramaz ha:) tam yemelik sıkıştırmalık olur vala:) buarada defne ismine ben de bayılırım, senin tercihin ağır basarsa defne de karar kıl derim:)
canım ben de 15 gündür tatildeydim. izmir, kuşadası ve 3 tane yunan adasını gezip ctesi akşamı döndüm. o yüzden de hiç nete giremedim.
bence 3. bir aşılama yaptırma artık. paranı enerjini değecek şeylere harca. kurul falan da anlamsız. çünkü aşılama zaten başarı şansı düşük bir tedavi. sayı olarak ben yaptım hamile kaldım diyeni o kadar az ki... ha tüp denersiniz maazallah yine başarısız olursa neden olmuyor diye o zaman değerlendirsinler. ama ben senin tüple başarılı olacağına inanıyorum. eylül de denemek için güzel bir ay. hamile kalırsan mayıs sonu gibi doğurursun. doğum için hem benim gibi sıcağa kalmazsın, hem de çocuğunun ilk 3 ayı yaz olur, daha kolay hastalıksız atlatır.
Hoşgeldin valla ne güzel gezmişsin miniği de karnında gezdirmiş çok iyi yapmışsın. Buarada yunan adalarına artk girişte vize diye bi uygulama var sanırım biz bir önceki gidişimizde önceden süreli almıştık ama şimdi yakın olan adalara öyle bi uygulama başlatmışlar ekonomik krizleri yüzünden 30 Ekime kadar doğru mu? Biz de belki yine 1-2 gün kaçarız diye düşündük.
Valla bi kurul tutturdular bende anlamadım ses seda da çıkmadı hala. 3. aşılama bana da biraz fazla ve gereksiz olacak gibi geliyor ama işte neredeye herşey normalken olmaması da kafa karıştırıyor bi taraftanbi de yine her regl yaklaştığında içimde bi sıkıntı bi stres hiçbirşey yapmak gelmiyor içimden Artık eylül gibi dediğin gibi tüp denemesi yapıcaz gibi görünüyo senden cesaret alsam da yine de korkmuyor da değilim bakalım o dönem minik yaramazdan fırsat bulup aşamalarda destek verebilirsin bana umarım bakalım artık hakkımızda hayırlısı olur inşallah.
Hazırlıklar ne aşamada buarada sen nasıl hissediyosun kendini şaka maka 1,5 ay kaldı neredeyse, ay yani neler konuştuk konuşuyoruz zaman nasıl geçti hala inanamıyorum.
ohhh oh gezın bakalım :)) hııııç kıskanmıorum suan sızı
ımmocum senın kız gezentı olucak bak böyle gıderse,yurt ıcı yurt dışı kızım bı otur garı dıyecen,ben de karışma,alışkın o anne karnında dıyecem :)
kızlar bu yuksek enerjının ustune pek ıyı gıtmeyecek ama sıze bı haberım var,4 yıl sonunda tuplerımın bırının kapalı olduğunu öğrendım,bırıyle de öyle %100 değil dıyor doktorun bırıanlamadığım şey 2009 dan berı bu raporla gezdım ben doktor doktor..mahallemdekı doktor uyandırdı benı ıyı mı!
var mı bu tuplerı acan en azından genışleten herhangı bıkısel bıldığınız bışeyler? bız de bır kez aşılama deneyeceğiz,sonra cesaretımızı toplayıp tüp..(ınsallah)
bohemıa bence de 3.aşılama yerıne tup daha ıyı bır fıkır..
canım bizim yeşil pasaportumuz var, schengen ülkelerine vize almadan seyahat ediyoruz, o yüzden uygulamayı tam bilmiyorum. ama sanırım dediğin doğru. bir yerlerde okumuştum, sanırım normal schengen için belgelerini hazırlar gibi hazırlayıp, midilli, rodos ve samosdan oraya vardığında belgeleri teslim edip, limanda 15 günlük vize alabiliyormuşsun. biz ilkten kuşadasından samosa gittik ama hiç öyle vize alana da rastlamadık. ama siz niyetlenirseniz feribot bileti satan acenteler size yardımcı olur.
benim doğum allah kısmet ederse 6 ağustosta olacak. yani bayramı bebeğimizle karşılayacağız. tabi hamile kalmadan önceki fazla kilolarımın da etkisiyle artık iyice ağırlaştım. hareket kabiliyetim azalmaya başladı. evde 2 iş yaptımmı yoruluveriyorum ya da biraz fazla yürüdümmü ayaklarım şişiveriyor. allahtan her bir hazırlığım tamamlandı sayılır da pek yapacağım bir şey yok. aman senin de aklında olsun hamile kalınca alış verişini falan tamam erken yapma ama son aya falan da bırakma. 6.-7. ayda henüz gezip dolaşabiliyorken yap bitir. ben sona bıraksaydım, temmuz ayında bir de sıcaklarda ne yapardım hiç bilmiyorum.
aaaaa nasıl yani yılardır hiç fark edilmemiş mi? sen hiç hsg çektirmedin mi? orada çıkıyor tıkanıklık. benim bildiğim tüpü açan bir ilaç kür falan yok. hsg çekilirken saldıkları ilacın etkisiyle ufak tefek tıkanıklıklar, yapışıklılar açılıyor. yoksa histeroskopi ile açıyorlar. ama tüp yapacaksan fallop tüpünün kapalı olmasının önemi yok çünkü onunla işleri yok. yumurtalık yumurta üretsin yeterli. zaten opuda direkt yumurtalıkdan alıyorlar yumurtaları. sonra da yine rahme bırakıyorlar. tüpünün yapacağı işlemler by pass edilmiş oluyor. o yüzden çok da sıkılma, yumurtalığın falan sorunlu çıkacağına aman tüpün tıkalı olsun.
bizim kız elbette gezenti olacak:))) daha şimdiden seneye hazirana 10 aylık olmuş olur artık ele avuca gelir acaba nereye gitsek diye hesap ediyoruz:)))) ahdım var, kendi anam babam gibi olmayacağım. bizimkiler aman çocuklar üşütür, hasta olur, terler şu bu diye senelerce bir yere gitmediler. sonra da biz büyüyünce hadi gidelim dediklerinde bu sefer biz onlarla gezmek istemedik. o yüzden ben yabancılar gibi olucam, onları görüyorum, el kadar bebekleriyle dünyayı geziyorlar valla. çocukları da maaşallah hiç bir şey olmuyor. sağlık problemini geçtim çıtları bile çıkmıyor. bizim çocuklar gibi ne ağlıyorlar ne mızmızlanıyorlar. bizimki de öyle küçüklükten seyahate, insan içinde olmaya alışsın, konformist yetişmesin.
çektirmez mıyım canım,2009 da cekırmıştım..çeken de doktordu,hatta hamıle kalırsan ara bızı dıye de tembıhlemışlerdı..evet tup de gerek yok da ışte doğal yoldan da şansınız duşuk deyınce baya bı moralım bozuldu bu ay..Allah buyuk,bakalım artık...hısteroskobı zor bı ışlem mı?
ben de yıllarca yabancılarla calıştım ve onların mınıcık bebeklerıyle gezmelerı hep hoşuma gıtmıştır..eve yıllarca kapatılan cocuk dışarı cıkınca napacağını bılemıyor kı,bızde kı mantık aman duşecek aman hastalanacak öyle genelde
Çok sağol verdiğin bilgiler için bakalım belki biz de pasaportun süresini uzatıp yakın olan adalara gitmek için bi deneme yaparız.
Ay bayram bebeği mi olacak bizim cimcime hadi bakalım hayırlısıya sağlıkla gelsin asıl bayram o zaten.
Aman bundan sonra zaten iş yapıcam diye yorma hiç kendini dinlen bol bol. Aah ah o dediğin alışveriş günleri bizim için ne zaman gelecek acaba valla bazen çok sıkılıyo içim, napıcaz biz diye yine girdim bi melankolik ruh haline
ay gidin valla. ben hemen hemen tüm yunan adalarını gezdim. hatta bize yakın bazılarına 3-4 defa gittim. inan çok güzel yerler. bir kere denizleri plajları çok güzel. bizde ancak kaşta falan görebileceğin (ki artık orası bile eskisi gibi temiz değil) akvaryum gibi temiz ve berrak sularda yüzüyorsun. etrafına bakıyorsun bizdeki çirkin beton yığını yazlıklar yok. her yer bir alaçatı havasında. deniz ürünleri yemeyi seviyorsanız gırla. taverna denen cafe restoranlarda buranın yarı fiyatına kalamarlar, karidesler tepeleme geliyor. yoğurtlu mezeleri falan desen bir harika. hani o çocukluğumuzda yediğimiz krema gibi yoğurtların tadında. geceleri çık dolaş sakin, bizim hüseyin amca, münevver teyze gibi görünen tiplerin yunanlı versiyonları maaile çıkmış cafelerde oturuyor. ayvalıkta falansın da sadece dil seçeneğini yunanca ayarlamışın gibi bir hissiyatı oluyor:))) hani o bodrumun, antalyanın bunaltıcı turist kalabalığı katiyen yok. çarşıda, dükkanlarda gez dolaş buradaki gibi kimse kolundan tutup zorla çakma çanta, halı şu bu satmaya çalışmıyor, satıcılar yapışmıyor. turistsin diye kimse sana 2 kat fiyat çekip çarpmaya çalışmıyor. insanın ruhu ve bedeni dinleniyor valla. öyle ki biz son yıllarda artık türkiyede hiç bir yere gitmek istemiyoruz. kimse kusura bakmasın ama leş gibi herkesin her çöpünü attığı plajlarda denize girmekten, en iyisine bile gitsek, ucuzcu yabancı turistin baş tacı edildiği, türksün diye kendi memleketinde ikinci sınıf insan muamelesi gördüğün, her şey dahil otellerden, çarşı esnaflarından sıkıldık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?