canım doktor sana büyüme hormonu vermiş. buradan bir arkadaş tüp bebeğe hazırlanırken kullandı onu. (ynz06) yumurta sayısı arttı ama çok boş yumurtası da çıktı. bence yanına omega3 falan da kullan.
valla hani fazla şikayet etmemeye çalışıyorum ama doğruya doğru çok sıcakta hamilelik azap gibi oluyormuş. zaten başlı başına hamilelik uzun ve bıktırıcı bir süreç. bir de artık sonuna gelip iyice ağırlaşıp hareketlerin kısıtlandığında cehennem sıcağı olunca iyice sinirlerin bozuluyor. bir kere katiyen dışarı çıkamıyorsun. evde devamlı duş almaktan cildim eskidi resmen:)) sıcaktan ayaklarım ekstra şişiyor, 38 numara ayağım varken geçende 40 numara ayakkabı aldım. durup durup iyi ki de alışverişlerimi erkenden bitirmişim diyorum yoksa şu son dönemde katiyen alış veriş falan yapamazmışım. kızımın odası falan bitti, geçende pusetini, ana kucağını falan da aldık. kapı süsünü, doğumda dağıtılacak magnetini falan zaten epey önceden almıştım. tek tük bezdi, pişik kremiydi gibi her yerde satılan bir kaç ihtiyaç kaldı. hani onları da, doğuma kadar kolaylıkla alabiliriz. doğum tarihi olarak da 6 ağustos kesinleşti gibi bir şey. dediğin gibi darısı sizlerin başına. valla 4 gözle bekliyorum sizleri de...
Arkadaşlar bir süredir sperm hareket, sayı ve morfoloji sorunuyla ilgili yazıyorum. En son üroloğa gittiğimizde sayı idare eder ama ileri hareket az dedi, çok hafif varikosel var ama bu fazla etkilemez dedi. Sonra da kesin kanıtlanmış etkilleri yok diyerek Evicap,Trental, Quanzim Q10 tavsiye etti bunlardan en çok Quanzim Q10 etkili dedi. Forumda neredeyse hiç görmedim ama Q10 kulllanıpta sperm hareketliliğinde artış olduğuna şahit olan var mı aranızda? Eşimin sonuçları aşağıda. Buarada bize direk mikroenjeksiyon önerdiAma ben ilaçlarla beraber keçiboynuzu kürünü de denemek istiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Spermogram+Kruger
Cinsel Perhiz 4 GÜN
Likefaksiyon Süresi (dk) 20
NORMAL DEĞERLER
Volüm(ml) 2 2-6 ml
Viskosite NORMAL
pH 7.6 7.2-8.0
Agglutinasyon YOK
Lökosit <1.000.000/ml
Eritrosit <1.000.000/ml
Non germ hücresi <1.000.000/ml
Konsantrasyon ( /ml) 14,000,000
Motilite 52%
Prg.Hızlı(+4) 10%
Prg.Yavaş(+3) 30%
Yerinde (+2) 12%
Hareketsiz 48%
TPMSS (Total progressif motil sperm sayısı) 2,800,000
MORFOLOJİ (Kruger kriterlerine göre değerlendirilmiştir)
Normal 4
Baş anomalileri 66
Boyun anomalileri 16
Kuyruk anomalileri 12
Stoplazmik droplat 2
canım dhea amerikada yaygın bir takviye. özellikle spor yapanlar, 50li yaşlarda artık enerjisi düşmüş insanlar falan kullanıyor. türkiyede de son dönem yumurta üretimini artırmak için tüp ve aşılama tedavisi yapan doktorlar vermeye başladı. ama hakikaten işe yarıyor mu, elle tutulur kanıtlanmış ciddi ciddi bir deney sonucu yok. antigonenin aldığı sonuçları hatırlamıyorum, istersen yaz sor, ama ynz06'nın yumurta üretimini artırsa da, çok boş yumurtası çıktığını da kendisiyle konuşmuştuk. hatta o kulanırken bana da kullan demişti, fakat ben öyle hormon tipi şeylerden korktuğum için kullanmamıştım. onun yerine olan yumurta kalitemi artırmak için, omega3, l-arginine ve arı sütü kullandım. 9 tane dolu dolu yumurta toplandı, ki hepsi de ilk gün döllendi. yani hiç fire veren olmadı. o yüzden bu takviyelerden fayda gördüğüme kesinlikle inanıyorum.antıgone83 de kullanmıştı yanılmıyorsam 1 ay kadar..doktorum aşılama yapana kadar bu ılacı kullan dedı,önüme baktım yaklaşık 2 ay var,ve gunde 3 kez yazmış..ama bu kadar cok ve uzun kullanmak bana cok doğru gelmedı..böyle düşünmekle yanlış mı yapıyorum onu da bılmıyorum..doktora teslım olmak mı gerekıyor bazen???
omega3 ü senle konuştuktan sonra almaya başladım canım,sağolasın
Şöyle bı düşününce işin içine dalıp gidiyorsun,aylar önce neler konuşyorduk bak şimdi neler konuşuyoruz,bı gun uzgun olsan da Allah ol deyınce,hayatın tamamen değişiyor,amin darısı başımıza
:)) eskımez eskımez vücüüütün,nemi gitmiştir olsa olsa,miniğin kremlerınden sürünüver arada :))
ooo bayram şekeri geliyor desene,,Allah kolaylıkla ve sağlıkla kucağınıza aldırsın canım
mrb kızlar nasılsınız immoo canımmmm çok az kaldı maşallahhh doğumda senden dua istiyoruzz ona göre..
kızlar bende tüp bebek doktoruyla görüşmeye gittimm sonunda nihayet kısmetse ağustosta başlayacaz artık yeter her gecen günn stres alıp başını gidiyorr...doktor benden ayrıntılı kan tahlili genetik testi istedi trombofilin paneli sanırım şu kan olayım netleşecekk..ayrıca vitamin verdi o zamana kadar ace plus selenyum..ekstradan ne yapsam acaba o güne kadar..
canım hiiç merak etme, dualarım zaten her gün sizlerle. önceden düşüğün olduğu için ben sana zaten trombofili paneli testini yaptır. şu pıhtılaşma işini kesinliğe kavuştur zaten demiştim. onun yanında bir de karı koca birer tüp kan alıp kromozom testi yapıyorlar istersen onu da yaptır. down sendromu falan gibi genetik olarak taşıdığınız bir hastalık var mı gösteriyor. bu taşıyıcılık aynı zamanda sperm sorunlarına da yol açarmış. benim eşimin sperm sorunu var diye yaptırmanızda fayda var demişlerdi.
canım dhea amerikada yaygın bir takviye. özellikle spor yapanlar, 50li yaşlarda artık enerjisi düşmüş insanlar falan kullanıyor. türkiyede de son dönem yumurta üretimini artırmak için tüp ve aşılama tedavisi yapan doktorlar vermeye başladı. ama hakikaten işe yarıyor mu, elle tutulur kanıtlanmış ciddi ciddi bir deney sonucu yok. antigonenin aldığı sonuçları hatırlamıyorum, istersen yaz sor, ama ynz06'nın yumurta üretimini artırsa da, çok boş yumurtası çıktığını da kendisiyle konuşmuştuk. hatta o kulanırken bana da kullan demişti, fakat ben öyle hormon tipi şeylerden korktuğum için kullanmamıştım. onun yerine olan yumurta kalitemi artırmak için, omega3, l-arginine ve arı sütü kullandım. 9 tane dolu dolu yumurta toplandı, ki hepsi de ilk gün döllendi. yani hiç fire veren olmadı. o yüzden bu takviyelerden fayda gördüğüme kesinlikle inanıyorum.
günde 3 tane dhea bana da sanki biraz fazla geldi. ama doktorun bir bildiği vardır. ama kanaatimce sen yine de tek sayıya odaklanma, kaliteyi artıracak şeyler de kullan. bir de benim doktorumun demesi, bizim bu ay kullandığımız yumurtalar aslında 90-45 önce ürettiğimiz yumurtalar. yani aşılama ya da tüpten 90-45 gün önce kullandığımız takviyelerle ancak aşılama ya da tüpte kullanılacak yumurtalara müdahale edebiliyoruz. o yüzden de ben takviyelere 3-4 ay önceden başladım. tüp yapılacak son ay da doktorum, madem kullanıyorsun, devam et, ama bu ay kullandığın takviyelerin opuda toplanacak yumurtalarına bir yararı olmayacaktır demişti.
haklısın neleri konuşuyorduk şimdi neleri konuşuyoruz. bak gör hepimiz kim bilir daha neleri konuşacağız. mesela benim yazdığım başka bir başlık var. orada tesadüf hepimiz at arda hamile kaldık. geçen sene tüp tedavisi,aşılama konuşurken, sonra hamilelikle beraber 2li test, ileri düzey ultrason konuşur olduk. şimdi de 3ümüzün doğumları yaklaştı, yok bebek kurabiyesi, lohusa şerbeti, yok puset, yok ana kucağı konuşuyoruz:))) yani hayatın insana neler getireceği hiç belli olmuyor.
eşinle konuş,hadi bismillah de..hayırlı işleri çok ertelememek gerekirmiş..inşallah herşey yolunda gider
bana doktor hastalanınca gel dedi ya aşılama ıcın,bı de ılac verdı,yumurtalarla alakalı destek urun b.dhea
aşılama yapacak ama ben cok da ümitli değilim aşılamadan,boşuna ılaç alacakmışım gıbı geliyor..bılemedım yanı
kafamda tup fıkrı yogunlaşıyor ama eşimle bu konuyu cok konuşamadık,bu ara cok yogun
immo Allah yardımcın olsun canım,yazın hamılelıgın son zamanları zor oluyormuş gercekten,,ama az kaldı ınsallah prenses evıne gelecek artık..odayı naptın,bıttı mı butun hazırlıklar?Oda cooook güsel ya,maşallah dıyelım,darısı başımıza :))
ayy bı suru sey yazdım sılındı,dayanamadı galıba:)
ben de sevmıyorum aynen hormon ılacını,o yuzden 3 tane atmıyorum zaten..omega3 u kullanıyorum,senın 3luyu kullanayım,yumurtaların super cıkmış,kalıte cok onemlı zaten..bu arada arısutunu neden alıyordun?eczaneden mı aktardan mı?
bır de bana tupten once nasıl hazırlanmalıyız yazar mısın?ben,eşım?bak goruyonmu senın doğum yaklaşınca benı de telaş alıyo burda:))bızım mınık ınşallah gelınce,annesını raahat bırakmıcak halıyle sık gıremezsın
ınşallah 3unuzde hayırla ve sağlıkla alırsınız kucağınıza bebeklerınızı,ınşallah çok daha guzel gunlerımız olur,hamılelıgımızı,o tatlı telaşlarımızı da paylaşırız,sen kıdemlı olarak,kaçışın yo yanı:))
bu arada lohusa şerbetını mutlaka yap,yaptır ya da...bı arkadaşımda ıçmıştım,hala tadı damağımda:)) ne pasta kaldı aklımda ne başka bışey,şerbet 10 numaraydı
Çok doğru söylüyosun ancak yaşayan bilir derler ya.. ama şu an bi hamile kalsam durumu bi yana anlattıkların ne kadar zor katlanılır bile olsa özendim o derece yani:) Ama haklısın dönem bi kere başlı başına uzun en azından en zor olan son kısımları rahat geçirmek en güzeli. Şimdi şöyle düşündüm ağustos başı gibi tatile gidip ancak bayramla birleştirebileceğim bi bi hafta iznim olacak o bi haftayı da şöyle biraz olsun ilaçsız bu düşüncelerden uzak geçireyim istedim. Eylülde ilaca başlayıp işlem ekimde olsa bayram tatili aklıma takıldı merkez çalışır dedin sen gerçi ona çok sevindim keşke o araya denk gelse trasfer ama işte o tatil dilimine denk gelmezse tekrar izin almam çok zor olacak, 1 hafta tam bir izin alamıyorum resmen arkadaş gelene kadar, bana da gelenler geliyo böyle
oluncao yüzden riske atmayıp ekimde ilaca başlayıp işlemi arkadaşın izinden döndüğü kasıma mı bıraksam dedim ama o zaman da dediğin gibi ve inşallah tutarsa tabi doğum senin ve benim gibi temmuzda oluyor ay bunu yazmak bile heyecanlıymış buarada:) Bi taraftan da düşününce kasım çok uzak geliyor zaten yeterince uzattık iyice uzamasını da istemiyorum. Bakalım öyle böyle bi karar vericem artık hayırlısı olur inşallah.
ben arı sütünü aslında eşime almıştım sonra tüpe karar verince kendim içtim(haliyle benim yumurtalar onun spermlerden daha önem kazanınca, onun içtiği takviyelere el koydum:))) eşim artık bal ve pekmez gibi şeylerden nefret ettiği için amerikadan organik kapsülünü almıştık onu içtim. ama her halde balcılarda balla karışık satılan hakikisi daha bir etkilidir.. tüpten önce de bence en önemli hazırlık duygusal hazırlık. ben kendimi olumlu ya da olumsuz her tür duygudan arındırmıştım. hani ne umut duydum, ne umutsuzluk, sadece sakindim ve doktoruma göre o sakinlik hamile kalmamda büyük etken oldu. mesela embriyolog arkadaşım da, bir keresinde bana çok panik ve olumsuz kadınların, bir sürü yumurtası toplansa da, çok azının döllendiğini söylemişti. yani stres demek ki ürettiğimiz yumurtanın kalitesini bile etkiliyor. yoksa onu içmişin, bunu içmişin hava civa.
lohusa şerbetini doğuma bir kaç gün kala kendim yapacağım. hastanede dağıtmak için de süslü püslü bardaklar aldım zaten:)))
ayıp ettin siz hamile kalın ben size her tür hamilelik ve doğum deneyimi konusunda yardımcı olurum:)))
mrb kızlar nasılsınız immoo canımmmm çok az kaldı maşallahhh doğumda senden dua istiyoruzz ona göre..
kızlar bende tüp bebek doktoruyla görüşmeye gittimm sonunda nihayet kısmetse ağustosta başlayacaz artık yeter her gecen günn stres alıp başını gidiyorr...doktor benden ayrıntılı kan tahlili genetik testi istedi trombofilin paneli sanırım şu kan olayım netleşecekk..ayrıca vitamin verdi o zamana kadar ace plus selenyum..ekstradan ne yapsam acaba o güne kadar..
Gerçekten herşeyin düzenini bozan stres bundan eminim. Hatta bi yakınım anlattı bi arkadaşı çift uzun süre çocuk sahibi olamayınca doktora gidiyor testler, tahliller, zamanlamalar herşey normal, sizin sadece stresten dolayı olmuyor demiş doktor. Yani arada aklımdan geçmiyor değil bizim de bi nokta da stres mi etkiliyor diyeAh o alınan hormon ilaçlarında bi de rahatlama, sakin ve pozitif olma hormonu olsa ne iyi olurmuş. Yani kendime çok kızıyorum o kadar pimpirikli, herşeyi kafaya takan, hemen morali bozulan ve genel anlamda pozirif olamayan ve stresli bi tipim ki herşey de iyice zorlaşıyor bu yüzden. Yani o kadar istiyorum ki böyle sakin sakin akışına bırakıp pozitif düşünebilmeyi. Ama işte üst üste iki başarısız deneme de olunca yine kaybetme korkusu bi taraftan, nasıl olacak telaşı heyecanı bi taraftan, yok nasıl izin alıcam stresi bi taraftan bi türlü rahat ve sakin olamıyorum ki. Umarım yumurtalar da genel olarak psikolojimiz de en az hasarla atlatır bu dönemi, Allahtan hayırlısı...
Buarada bütün hazırlıkla bitti sanırım di mi? Ay bi de hamarat hamarat şerbeti de mi sen yapıcaksın ne güzel sunulur süslü bardaklarla valla bu yaz iki kez içtim o şerbetten ilki buzluydu hele de süperdi, aynı şehirde olsak ne güzel gelirdik de hem seni hem minnoşu görmeye:) Ama cimcime gelince bizi unutmak yok uyku aralarında fırsat buldukça gir resimlerini de merak ederiz hem. Deneyimlerini zaten bekliyoruz söylemiyorum bile:))
bohemia canım ayıp ettin çocuk bir doğsun, görmemişin çocuğu olmuş misali bol bol resmini koyarım. bir de doğunca da böyle karnımdaki gibi çok hareketli, hiç uyumayan bir çocuk olursa artık size şikayet eder dururum:))
şerbetin bir şeyi yok, bütün malzemeyi ocağa koyuyorsun kaynıyor. sen doğurcak ol, sana da tarifini veririm yaparsın ayol. valla keşke aynı şehirde olsak da gelseniz. ben de sizlere opunuzda, transferinizde gelir moral verirdim valla.
sen yine de moralini bozma. bu aşılamaları da başarısızlıktan sayma. zaten başarılı olan o kadar az ki... hani denemedik dememek için yapılıyor.
ayy bı suru sey yazdım sılındı,dayanamadı galıba:)
ben de sevmıyorum aynen hormon ılacını,o yuzden 3 tane atmıyorum zaten..omega3 u kullanıyorum,senın 3luyu kullanayım,yumurtaların super cıkmış,kalıte cok onemlı zaten..bu arada arısutunu neden alıyordun?eczaneden mı aktardan mı?
bır de bana tupten once nasıl hazırlanmalıyız yazar mısın?ben,eşım?bak goruyonmu senın doğum yaklaşınca benı de telaş alıyo burda:))bızım mınık ınşallah gelınce,annesını raahat bırakmıcak halıyle sık gıremezsın
ınşallah 3unuzde hayırla ve sağlıkla alırsınız kucağınıza bebeklerınızı,ınşallah çok daha guzel gunlerımız olur,hamılelıgımızı,o tatlı telaşlarımızı da paylaşırız,sen kıdemlı olarak,kaçışın yo yanı:))
bu arada lohusa şerbetını mutlaka yap,yaptır ya da...bı arkadaşımda ıçmıştım,hala tadı damağımda:)) ne pasta kaldı aklımda ne başka bışey,şerbet 10 numaraydı
ben arı sütünü aslında eşime almıştım sonra tüpe karar verince kendim içtim(haliyle benim yumurtalar onun spermlerden daha önem kazanınca, onun içtiği takviyelere el koydum:))) eşim artık bal ve pekmez gibi şeylerden nefret ettiği için amerikadan organik kapsülünü almıştık onu içtim. ama her halde balcılarda balla karışık satılan hakikisi daha bir etkilidir.. tüpten önce de bence en önemli hazırlık duygusal hazırlık. ben kendimi olumlu ya da olumsuz her tür duygudan arındırmıştım. hani ne umut duydum, ne umutsuzluk, sadece sakindim ve doktoruma göre o sakinlik hamile kalmamda büyük etken oldu. mesela embriyolog arkadaşım da, bir keresinde bana çok panik ve olumsuz kadınların, bir sürü yumurtası toplansa da, çok azının döllendiğini söylemişti. yani stres demek ki ürettiğimiz yumurtanın kalitesini bile etkiliyor. yoksa onu içmişin, bunu içmişin hava civa.
lohusa şerbetini doğuma bir kaç gün kala kendim yapacağım. hastanede dağıtmak için de süslü püslü bardaklar aldım zaten:)))
ayıp ettin siz hamile kalın ben size her tür hamilelik ve doğum deneyimi konusunda yardımcı olurum:)))
İmmo merhaba,foruma girmemiştim uzun zamandır.çok az kalmış doğumuna çok heyecanlandım görünce:)benim ufaklık da altı buçuk aylık oldu.ekim 25te bekliyoruz kendisini allah kısmet ederse:)artık baya hareketlendi.recep has a gidip ayrıntılı ultrasonumuzu,şeker yüklememizi de yaptırdık.testler bitti artık.5agustosta kontorle gideceğiz emre beye.artık geri sayım başladı.kıyafetlerin büyük bir bölümü hazır.ana kucağımız da tamam.eylül gibi de puseti alalım diyoruz.sen ne aldın puset olarak?neye karar verdin son olarak?bir sürü ayrıntı var.süsler magnetler falan :)ama çok da keyifli ayrıntılar.sıcaklar konusunda yazdıklarını okudum.hakılsın yazın hamile olmak çokzor.özellikle de senin gibi son ayın denk gelmesi daha da zordur.ama çok az kaldı.mutlu sona mı desem mutlu başlangıca mı desem ulaşmana az kaldı:)sezeryan mı olcaksın bu arada?neye karar verdin?
evet canım ya çok az zaman kaldı. emreyle tarihi belirledik, allah kısmet ederse 6 ağustosta sezaryenle bebeğimize kavuşuyoruz. ben bayramdan hemen önce olsun istedim. böylece eşim de bayram tatili + 3 gün babalık izni kullanınca 1 hafta yanımda olmuş olacak. demek sizinki de 6,5 aylık oldu. senin doğuma da bir şey kalmamış valla. günler ne kadar çabuk geçiyor değil mi? hamilelik herberlerimizi aldığımız zamanlar sana da dün gibi gelmiyor mu? şu yaz zamanı, daha doğumuna varken bol bol tatil yapmayı ihmal etme.
recep beye gitmekle iyi yapmışsınız. hakikaten çok iyi bir doktor. kendisinden ben de çok memnun kaldım. herkese tavsiye ediyorum.
biz ana kucağıyla birlikte aldık puseti. aşağıda videosunu koydum sana. britax-römer marka. b-mobile diye bir modeli. alüminyum alaşımlı oldukça sağlam bir şey. çok da hafif. neredeyse mclarenin baston pusetleriyle aynı ağırlıkta. tek bir hareketle, gerekirse üstündeki oturma yeriyle birlikte de katlanıyor. quinny ve jane marka pusetlere de çok baktım ama britaxın yanında çok ağır kaldılar, ya da katlamak için illa ki üstündeki tekstili çıkarmak gerekiyodu ki, arabaya biner inerken büyük zaman kaybı.
Ayhancocuk Britax Römer B-Mobıle Bebek Arabası Puset video - YouTube
magnetlerimi, süsleri falan da hep daha önceden eminönünden havuzlu handan almıştım. sürprizlere karşı küçük bir doğum çantası da hazırladım. evde kapıda duruyor:)) her şey hazır, oturdum gün dolduruyorum anlayacağın.
bu arada emre şeker tahlilinden sonra başka bir tahlil istemese de sağlık ocağı her ay kan tahlili yapıyor.
Evet canım ya zaman nasıl geçti ben de anlamadım.insan bir an önce hayırlısıyla kucağına almak istiyor.inanılmaz bir merak içindeyim.nasıl olacak ,kime benzeyecek,nasıl bir anne olacağım....bir sürü sorular var aklımda.dediğin gibi bol bol tatil yapıp dinlenmeye calışıyorum.hatta bu sıcakta eşimin peşine takılıp antalyaya geldim:)allahtan hava tahminimden çok daha iyi.klimasız oturabiliyorum otel odasında.eşim çalışıyor ama en azından off günlerinde denize giriyoruz.senin aldığın puseti inceleyeceğim.bizim ana kucağı da hediye geldi.tiny love,çok özellikli güzl bir şey. Bu arada sağlık ocağına gidip düzenli tahlillerimi yaptırıyorum.tetanoz aşılarımı da oluyorum.sen neden sezaryan düşündün?epidural mi yoksa genel anestezi mi olacak?bir de hangi hastaneydi senin ki?
bohemia sana msj attım, bana ankarada hsg çektirdiğin yerin adını verirmisin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?