- 2 Aralık 2008
- 579
- 4
- 116
immortalbeloved selam nasılsın? Dün iş çıkışı aradım bizim laborotuarı ama akşam bağlanıp yazamadım. Şimdi öncelikle bizimle başından beri ilgilenen hatta sayımı yapan kız sağolsun çok iyi niyetli ama biraz ezberci ve düz mantık. Yani diyorum ki bizim testte neden WHO değerleri ve Total sperm sayısı yer almıyor? Aa olur mu total var hemen söyliyim diyo tpmms yi söylüyo. Hayır o değil konsantrasyon (ml) un hemen üstünde yer alması gereken asıl Totali soruyorum diyorum. Hatta bizim bi arkadaşın test sonucu 1 koca sayfa benimkinde hiçbir detay yok kruger istemesem ne yazıcaktı ki ayrı ayrı para ödedik diğer standart değerlerneden yok acaba diyorum o zaman kruger değerleri olmazdı diyo. Ve inatla bizim sistem bu şekilde döküyo sonuçları doktorlar bu şekilde istiyo ve gereken tedavi için bu sonuçları yeterli buluyorlar diyo. Peki diyorum bu konsantrasyon ml deki spem sayısı mı diyorum evet diyo o zaman ml de 15.000.000 varsa 3 ml de 45.000.000 oluyor öyle mi diyorum yani diyo anlamıyo inatla bana tpmms nin formülünü veriyo ki ben onu zaten öğrenmiştim bi şekilde. Sonuç olarak konsantrasyonun ml deki miktar olduğu konusunda mutabık kaldık ve hız morfolojiye de söylediğine bakılırsa totale göre bakılıyormuş, belli ve asıl değerleri bilgisayara girince hareketsizi otomatik hesaplıyor diyo artık ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemedim tabi bu kadar güvensiz konuşunca.