Arkadaşlık ilişkileri

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
27
Merhaba,benim derdim arkadaşlık ilişkilerimin çok yüzeysel olması.Ben aramadığım sürece hiçbir arkadaşım beni aramıyor.Ben aradığımda da hep aynı şeyi söylüyorlar.Aklımdaydın,arayacaktım falan.Kendimi bu süreçte daha fazla yalnız hissetmeye başladım.Ben de aranılan,özlenilen kişi olmak istiyorum.üzüntümü,sevgimi paylaşabileceğim dostlarım olsun istiyorum.Sizce dost var mı ve arkadaşlık ilişkileriniz nasıl ?İnsan hep yalnız bir varlık mi yoksa ?

Benim arkadaşlarım da yok,ben aramadığım sürece yoklar.

Yalnız bir varlık olarak dünyaya gelsek de ben dostluğun arkadaşlığın çok önemli olduğuna inananlardanım ve hep derim ki Allah bana kan bağımın olmadığı koz kardeşler nasip etti her derdimde sevincimde yanımda olan niyetim asla nispet yapmak degil sakın beni yanlış anlamayın ama doğru insanlara rastlarsak gerçekten dost kavramının çok kutsal bir kavram olduğuna inanıyorum

Paylaşım azaldıkça iletişim sıklığı da düşüyor. Aynı okuldaysanız, aynı işteyseniz ortak çok şey oluyor konuşmak için ama öteki durumda maalesef istenmeyen son.. Benimde birçok arkadaşımla aynı durum oldu ama onlar arasın diye beklemiyorum, canım isteyince arıyorum.

Dostluğun ben de önemli olduğunu düşünüyorum ama dostluk kuramadım.Siz nasıl kurdunuz?

Ben arıyorum ama onlar aramayinca kendimi kötü hissediyorum,çünkü sürekli ben arıyorum.Onlar hiç aramadilar .

Dostluğun ben de önemli olduğunu düşünüyorum ama dostluk kuramadım.Siz nasıl kurdunuz?
İlkokul ortaokul lise üniversite hepsinden gelen bir süreç bu benim için iş hayatında çok yüzeysel mesela artık istesem de olmuyor herkesin bir hayat kosusturması var çok da mümkün olmuyor biseyler paylaşabilmek .. ama okul zamanlarımızda kendim gibi insanlar çıktı karşıma çok şükür ki ben de fedakarlıklar yaptım onlar icin hep yanlarında oldum onlar da aynı şekilde hep karşılıklı gelişti

Bu dünyaya yalnız geldik, yalnız gideceğiz.
Yolumuza yoldaşlık eden dönem dönem farklı bazen kalıcı arkadaşlar gelir gider durur yolun sonu gözükene kadar.
Böyle bir şey işte.

Ne güzel.İste sizde her şey karşılıklı olmuş.

Nasıl anladiniz bunu ?

Aslinda eskiden bir cok insan tanirdim. Ama benimle gercekten arkadaslik eden yoktu. Dediginiz gibi kimse sizi arayip sormuyor siz sormadikca, bende biraktim. Birisi hata yüzüme söyledi "senle ben aslinda o kadar da arkadas degiliz diye" (dügününde, ilk cocugunun dogumunda felan vardim ama arkadas degilmisiz ok). En acisida ön yillik, en yakin arkadasim dedigim, nikah sahidi oldugumun kisiden darbe yedigim oldu. Oda sirf is yerinde bir üst pozisyon almak istedigi icin. Alamadi, benimle de alakasi yoktu ama yinede kurban ben oldum. Kisacasi insanlar güvenimi de yipratti. Madem dost olmayi bilmiyorsunuz o zaman dost gibi görünmesin kimse. Uzak dursun yani.

Benzeri şeyler yaşadım 15 yıllık dostumdan.
Bu olanlar sizin iyi kalpli olmanızdan kaynaklanıyor.

İnsanlar çok acımasız ya.Ben de artık kim bana nasıl davranıyorsa öyle davranmaya karar verdim.Arayanı arayacağım,yakın davranana yakın davranacağım yoksa böyle çok yıpratıcı oluyor.

Haklısınız ama işte arayipta aranmamak gücüme gidiyor.

Benzeri şeyler yaşadım 15 yıllık dostumdan.
Bu olanlar sizin iyi kalpli olmanızdan kaynaklanıyor.

Sagolun. Biraz fazla iyi niyet de vardi. Insanlari kendiniz gibi zannediyorsaniz gelen darbeyi hic beklenmedik yerde yersiniz böyle. Beni birisi zordayim diye arasa elimden gelen hicbir yardimi esirgemezdim. Oda suistismal edildi. Ben zorda kaldigimda kimse yoktu ortada. Maddi beklentim yok zaten kimseye karsi, ama insana önemsiz hissi veriyorlar ya orasi agir geliyor. Bende artik acikcasi arkadaslik kurmuyorum. Biri benimle tanismak istese bile ilk tepkim icimde "uzak dur" oluyor. Oda aslinda iyi birsey degil ama elimdede degil yani

İnsanlar çok acımasız ya.Ben de artık kim bana nasıl davranıyorsa öyle davranmaya karar verdim.Arayanı arayacağım,yakın davranana yakın davranacağım yoksa böyle çok yıpratıcı oluyor.

Aynen öyle. Baglar kopuk insanlar arasinda. Herkes bundan sikayetci ama ben bazen insanlara mesaj atiyorum (akrabalara da ayni), dönmüyorlar bile. Bilmiyorum artik insanlara hayat stresinden önemsiz mi geliyor, yoksa sadece beni sevmediklerinden mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…