Arkamdan dönen olaylar

Fatma hoca ile konuşun, herkes bir arada iken size takılıp sitem eder gibi söylesin, şakayla karışık sizde orda gülün geçin :) samimi bir tavırla sohbete devam edin, önemsememiş gibi. Ayşe hoca da anlar herhalde böyle saçmalıkların ilişkinizi bozmayacağını. Bir daha da böyle bir şeye yeltenmez ! :)

Yıllardır oku, öğretmen olmak için binbir çeşit eğitim psikolojisi dersleri gör, kitap oku, insan ilişkileri hakkında bilgi edin. Sonra öğretmen ol utanmadan, arlanmadan onun bunun dedikodusunu mahalle kezbanları gibi ortaya ser. Pes yani.
Olmamış o öğretmen.
Yapamamışlar o öğretmeni.
Bu gibi insanlar yüzünden şu kutsal meslek kirleniyor yahu.
Hiç uğraşmayın demeyeceğim, mesafe koymakla yeltenmeyin. Ağzının payını verin.

o kadar kalabalık kişiyi eve çağırmazdım bu konuda Ayşe'ye katılıyorum.. evim büyük de olsa istemezdim, o nasıl bir işkence çeşidi ya.. bütün yılın dedikodusu 5 saatte çıkar :KK53:

bunun yanında Ayşe feci tehlikeli, okların kendisine döndüğünü farkedip size çevirmeyi başarmış.. ben olsam herkesin olduğu bir ortamda yüzleşirdim, kime bulaşamayacağını görürdü :)
Valla ben de öyle dusunuyorum.. boyle aptal gibi hissediyorum kendını cunku
Acımayın asla,öğretmenler odasında yüzleşin ki nerede durması gerektiğini bilsin.
Öyle yapıcam sanırım
Siz de insanlara herseyi ince ayrintisina kadar anlatmaktan vazgeçin.Sonra böyle iyi niyeti kendi lehine kullaniyorlar.
Bak kabul etmemekte haklıymışım x evde tabak bile bulamamış gibisinden anlatmışta olabilir.Yani kendini gündemden düşürüp seni gündem haline getirmeye çalışmış.
Aynen oyle benı gedef gostermıs

Yalnız anladık yani Ayşe'ye üzüldünüz empati yapıyorsunuz da "sevimli" görünmek için kendi gününüzde yaşadığınız olayları anlatmaya gerek var mıydı?
Ayşe Hanım haklısınız almamakta, olabilir ev küçük ben de evim büyük de olsa az zorlandım kalabalık malum der geçersiniz.
Maşallah Fatma Hanım şöyle dedi şu oldu bu bitti derseniz kendisine cephe alınan Ayşe de kendi çapında başka "sevimlilikler" yapmak ister.
Ayşe haklı mı tabii ki de haksız ama siz de empati yaparken çok uzatmışsınız bence. Dün bir bugün iki neyine tanıyorsunuz Ayşe'yi işte böyle laf taşır lafları çarpıtır.
Neyse bu da ders olsun bakalım :)

Ayse suçlu tabıkı dedıkoducular gıbı hareket edıp haddını asmıs .Fakat evıne kabul edemıyor diye dışlayan arkadaslar da suçlu mesela ben bekarım ve tayıncıyım bu sebeple esyam bana göre ve misafır agırlayamam o da bekar olabılır ve esyası yoktur bunu soyleyemıyordur yads eskıdır vs topluca gıtmeler pek hos olmuyor bana da arkadaslarım gelmek ıstemıstı kabul edemedım ama dıslamadılar tabı arkamdan şuna bak bır esya alamamıs diye dedıkodumu yspsnlar olmuştur:)

En gıcık olduğum insan tipi.. Kendini kotu hissetmesin diye moral vermek mahiyetinde bir iki örnek verirsin, fesatlığından onu alır evirir çevirir istediği kılığa sokar. Yüzüne bile bakmayın Ayşe'nin. Tavır aldığınızı belli edin yani, direk kesin selamı sabahı anlasın. Gerçi bu karakterde bir insan, ne kadar umursar bilmiyorum..

Yalnız anladık yani Ayşe'ye üzüldünüz empati yapıyorsunuz da "sevimli" görünmek için kendi gününüzde yaşadığınız olayları anlatmaya gerek var mıydı?
Ayşe Hanım haklısınız almamakta, olabilir ev küçük ben de evim büyük de olsa az zorlandım kalabalık malum der geçersiniz.
Maşallah Fatma Hanım şöyle dedi şu oldu bu bitti derseniz kendisine cephe alınan Ayşe de kendi çapında başka "sevimlilikler" yapmak ister.
Ayşe haklı mı tabii ki de haksız ama siz de empati yaparken çok uzatmışsınız bence. Dün bir bugün iki neyine tanıyorsunuz Ayşe'yi işte böyle laf taşır lafları çarpıtır.
Neyse bu da ders olsun bakalım :)
‘Sevimli’ olmaya çalıştığımı da nereden çıkardınız acaba? Zaten tam da soyle deseydınız boyle deseydınız dedıgınız seyleri soyledım okursanız.. Fatma dan bahsetme nedenim tabak istediğinde tabak bile kalmamış olmasıydı kı konuyla gayet ilintiliydi..

Ayşe dışlanmamak için sizin anlattıklarınızı dedikoduya çevirip anlatmış ki dedikodu yaparak onlara yakınlaşmak istiyor gibi.Hepsi birbirinden beter , bir de bunlar öğretmen yani.Ben de öğretmenim , okullarda çok dedikodu oluyor maalesef.Ben ağaç moduna girerek bu işlere hiç girmiyorum , size de tavsiye ederim.İyi kötü hiçbir şey paylaşmayın bu insanlarla , günlük konuları paylaşırken bile dikkatli olun.

Bir kere öğretmenler odasında patlıcan lafı açıldı ben de patlıcanı yiyemediğimi , yedikten sonra midemin bulandığını söylemişim.(Söylemişim diyorum çünkü gerçekten hatırlamıyorum ne Zaman konuşulduğunu bunun , 1 yıl önce bile olabilir.) Neyse geçen okulda akşama ne pişirsem konusu açıldı öğlen arasında.Ben de dedim ki akşama karnıyarık yapıcam ( patlıcanı sadece karnıyarık şeklinde yiyebiliyorum bu arada , rahatsız etmiyor karnıyarık şeklinde yiyince) Daha sonra bir arkadaş şöyle demiş benim için : joey de patlıcanı yiyemiyorum diyordu , eşi mi istedi , bu da amma koca meraklısıymış , feminist feminist konuşurdu bekarken.

Nutkum tutuldu , şoke oldum.Böyle insanlar var düşünün.En basit sohbeti bile dedikoduya çevirebiliyorlar.Dikkatli olun.

Son düzenleme:
Ayşe dışlanmamak için sizin anlattıklarınızı dedikoduya çevirip anlatmış ki dedikodu yaparak onlara yakınlaşmak istiyor gibi.Hepsi birbirinden beter , bir de bunlar öğretmen yani.Ben de öğretmenim , okullarda çok dedikodu oluyor maalesef.Ben ağaç moduna girerek bu işlere hiç girmiyorum , size de tavsiye ederim.İyi kötü hiçbir şey paylaşmayın bu insanlarla , günlük konuları paylaşırken bile dikkatli olun.

Bir kere öğretmenler odasında patlıcan lafı açıldı ben de patlıcanı yiyemediğimi , yedikten sonra midemin bulandığını söylemişim.(Söylemişim diyorum çünkü gerçekten hatırlamıyorum ne Zaman konuşulduğunu bunun , 1 yıl önce bile olabilir.) Neyse geçen okulda akşama ne pişirsem konusu açıldı öğlen arasında.Ben de dedim ki akşama karnıyarık yapıcam ( patlıcanı sadece karnıyarık şeklinde yiyebiliyorum bu arada , rahatsız etmiyor karnıyarık şeklinde yiyince) Daha sonra bir arkadaş şöyle demiş benim için : joey de patlıcanı yiyemiyorum diyordu , eşi mi istedi , bu da amma koca meraklısıymış , feminist feminist konuşurdu bekarken.

Nutkum tutuldu , şoke oldum.Böyle insanlar var düşünün.En basit sohbeti bile dedikoduya çevirebiliyorlar.Dikkatli olun.
Pes diyorum yuh diyorum çetele tutmuş resmen

Yuha.. ister kocama yaparim ister sevgilime istersemde yapip yemez yaninda yatarim.. millet mal la, yazik konuscak bisey kalmamis patlicana gelmis laf.. ordanda seni kociskocu ilan etmisler.. bide senaryo uretmisler.. kocan istedi diye..

Ben cidden şoka giriyorum
O an hatırlamadığım konuşmalarimi bile hatırlayıp çetele tutuyorlar öğretmen arkadaşlar
Cidden meslekte acayip bir çekememe dedikodu kıskançlık söz konusu
En iyisi olabildiğince az konuşmak
Ben yanıma bir kitap alıyorum ona gomuluyorum artık

Size sebebini soyleyeyim ayse dediginiz arkadas eve almamis ama sucluluk hissetmis kendini digerlerine ispatlamaya calismis. Agirlamanin ne kadar zor oldugunu anlatmak icinde sizi kurban etmis sagolsun.. Hicte hoş olmamiş tabiki. Musait bir zaman da kenara cekip yaptigi durumun yanlisligini belirtebilirsiniz.

Bu arada biraz tuhaf bir adet edinmişsiniz topluca. 20-25 kisi agirlamayi herkes istemeyebilir. Evi kucuk olur, eşi istemez, hastasi vardir vs. vs. Bunun yerine hep birlikte bir yerde birseyler icip tanisma duzenleyebilirsiniz daha makul olur

Back
X